10 Mayıs 2012

Makyaj // Loreal ve Max Factor Fondoten, Pudra

Fondöten seven birisi olarak, son zamanda kullandığım drugstore fondöten ve pudraları şöyle bir toparladım.

 Bende bir süredir bunlar var.
*Max Factor Miracle Touch: Uzunca bir süre kullandım fondoteni. Kapatıcılığı güzel, kremsi bir yapısı var. İçinden kendi süngeri çıkıyor ama çok kısa sürede bitiyor. Süngeri azıcık bile batırsam, bir dünya fondoten alıyor üzerine.
*Loreal İnfallible: Bu üçlü arasında en çok bunu seviyorum. Hala onu kullanıyorum zaten. Likit fondoten kullanmaya pek alışkın olmadığımdan tereddüt etmiştim ama miktarını ayarlayınca diğerlerinden daha güzel oluyor sanki. Pompalı şişesi ile gayet kolay kullanılıyor.
*Loreal True Match: Bu üründen de 2 tane bitirdim daha önce. Yapısı Max Factor`e göre biraz daha katı ama roll on süngeri ile kullanması çok kolay. Kulanım süresi de daha uzun. 

Kapatıcılık açısından aralarında çok ciddi bir fark yok bana göre ama en hafif ve en kullanışlı olanı Loreal infallible. Genel olarak da Loreal ürünlerini Max Factor ürünlerinden daha başarılı buluyorum ben. Fiyatlarına gelince; yeni almadığım için net fiyat veremem zaten kolayca bulabileceğiniz ürünler ama Max Factor biraz daha pahalı. Bir de şöyle bir nokta var; Loreal ürünleri çok daha sık indirime giriyor, takip ederseniz çok uygun fiyatlara geliyor. 

Pudra olarak;
*Max Factor: Bitsin diye uğraşıyorum ama artı bırakmanın zamanı geldi heralde. Kapağı birkaç yerinden kırıldı (bu güne kadar kullandığım bütün Max Factor`lerin biyerleri kırıldı, çatladı ve yazıları silindi) Rengini de dikkatsizlik yapıp biraz koyu almışım, o yüzden çok severek kullanmadım açıkçası. Ama renk haricinde bir sıkıntısı yoktu. Sıkıştırılmış olduğu için kullanımı kolay ve uzun süre gidiyor.
*The Body Shop Pudra: Bu ürünü indirimdeyken çok çok uygun bir fiyata denemek için almıştım. Çok fazla bir beklentim yoktu açıkçası. Baya uygun bir fiyata alınca insan biraz öyle düşünüyor :) ama gayet severek kullanıyorum. Fondotenin üzerinde daha mat ve düzgün bir görüntü yaratıyor. Tek sevmediğim, toz olduğundan, sürerken her yana saçılması.

5 yorum:

  1. ben de fondoten arayışlarındayım henüz :) ama bb krem mi alsam onun yerine bilemedim

    YanıtlaSil
  2. ben de fondoten arayışlarındayım henüz :) ama bb krem mi alsam onun yerine bilemedim

    YanıtlaSil
  3. Son moda bb kremler :) Ben de denemedim henüz gerçi böyle herşeyi bir arada sunan ürünlere temkinli yaklaşıyorum ama denemek lazım. Yanlız garnier hakkında olumsuz yorumlara denk geldim 1-2 yerde. Ondan alcaksan bi bak netten :)

    YanıtlaSil
  4. maybeline affinitone =) çok memnunum yeni fondotenimden tavsiye :)

    YanıtlaSil
  5. :) ben de maybeline`in dudak ürünlerini çok severek kullanıyorum. Fiyatları da çok uygun :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli