13 Haziran 2012

CLINIQUE // ANTI-BLEMISH SERİSİ

Son aylarda gözde markalarımdan birisi oldu Clinique. Renginin güzelliğinden midir nedir anlamadım :) Daha önce de 100 kere söylediğim gibi benim sorunlu, nane molla bir cildim var. Bu yüzden cilt bakım ürünlerimi sık sık değiştiriyorum, hep "daha iyisi" arayışı içindeyim. Bazen başta sevdiğim ürünler de bir süre sonra etkisini yitirmeye başlıyormuş gibi oluyor zaten. 

Son 1 aydır Anti-blemish serisini kullanıyorum. Bendeki ürünler seyahat boyu. (Free Shop`tan almıştım) Özellikle küçük boy almıştım çünkü 3-4 parçalı bir seriyi alıpta beğenmeyince bir sürü para yabana gidiyor. Çok kısa sürede biten ürünler de değiller, bu yüzden artık tam boyları almadan önce ya seyahat boy ürünleri ya da tester ürünleri denemeye çalışıyorum. 


Bu arada hemen başta belirteyim; bu seri sivilceli, yağlı ciltler için olan bir seri zaten benim cildimde bu tanıma uygun çoğunlukla :( Aslında seride daha fazla ürün var fakat bu 3`ü temel ürünler. Temizleyici, tonik ve nemlendirici. Seriden genel olarak gayet memnun kaldım, ayrıntıya inecek olursak;


Temizleyicisi bu şekilde köpük halinde çıkıyor direk. Aslında başta hoşuma gitmemişti bu ürün, hatta çok çabuk biter diye düşünmüştüm ama kullandıkça sevmeye başladım. Su ile köpüren diğer ürünleri kullanmaktan daha kolay geldi alışınca. Bendeki ürün 50 ml, 1 aydır düzenli kullanıyorum ve 1 ay daha yeter gibi duruyor. Çabuk bitmedi yani. yüzümü yıkadıktan sonra anında güzel, temiz bir cilt görüntüsü yaratıyor. 

Gelelim toniğe; toniğin tek sevmediğim yanı, keskin kokusu oldu. Alkol kokusu birazcık rahatsız ediyor ama bu tonikten de memnunum şöyle ki; 1-2 yıldır kullandığım markaların tonikleri yoktu, ekstra gözenek sıkılaştırıcı bir üründe kullanmadığımdan, cildimdeki gözenekler iyice genişledi ve can sıkıcı bir hal almaya başladı. Bu tarz toniklerin gözenek sıkılaştırma etkisi de oluyor diye biliyorum ben. Yanlışsam düzeltin lütfen! Alkol konusunda da; kimileri alkolsüz ürünleri tercih edin, zararlı cilde diyor ama geçen gün bir arkadaşıma  dermatologu, içinde alkol olan bir karışım önermiş özellikle. Yani kullanmakta bir sakınca görmüyorum ben de. Ayrıca yüzüme sürdüğüm zaman, sivilcelerde hafif bir yanma etkisi yapması, ve bu durumun "hah işte etki ediyor" diye düşündürmesini de seviyorum :)


Son olarak yağsız nemlendirici krem; bu krem serinin en beğendiğim ürünü oldu diyebilirim. Yoğunluğu tam kıvamında. Nemlendirmesini gerçekten beğendim ve yağsız olması da benim ve benim gibi cildi olanların özellikle araması gereken özellik.

Sonuç olarak; "bütün sivilcelerim, sorunlarım geçti, yüzüm muhteşem oldu" diyemiyorum tabiyki :) Böyle dedirtecek bir ürün yok! ama bende gayet iyi sonuçlar verdi, sevdim bu seriyi.

Allahım kimisi hiiç bişey kullanmaz ama cildi bebek gibidir, tek leke, tek pürüz olmaz, sivilce ne demek onu bile bilmezler. Bazıları da benim gibi hangi ürünü kullansam da azıcık iyi olsa yüzüm diye kendini paralar. Adaletsiz dünya! Neyse bana yapacağın en büyük adaletsizlik bu olsun dünyaaa!

Ürünlerin içeriklerini de merak edenler için ekledim. İlk resimdeki sırası ile 3 ürünün de içeriği burada yazıyor.


4 yorum:

  1. Son paragrafa noktasına virgülüne katılıyorum. İsyaaeenn... Şu sivilceler yüzünden benım de yüzüme bı kedı sidiği sürmediğim kaldı :D

    YanıtlaSil
  2. :)) Ben durumu kabullendim, o temizleyici senin bu fondoten benim, mutlu mesut yaşayıp gidiyoruz :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de yeni bu seti aldım. Şimdilik memnunum yüzümde ki o yanma hissi bende de var. Çok güzel anlatmışsın.

    shelikestravelling.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu seti bitirip tekrar aynisindan aldim. yaglanma problemi icin cok basarili buluyorum. tesekkurler :)

      Sil

Yorumlarınız değerli