20 Ekim 2012

Bobbi Brown // Natural Finish Long Lasting Fondöten

Fondotenler çoğumuz için olmazsa olmaz. Ben de cildinde her daim kapatılacak bir şey olan şanssız kızlardanım :) O yüzden bana göre tertemiz, lekesiz, eşit tonlu ve güzel renkte bir cilt yoksa, ruj, rimel, far vs. hepsi anlamsız. Genelde çoğu bayanın az makyaj anlayışı; "bir rimel, bir ruj sürer çıkarım" olsa da benim için "bir fondoten, bir pudra" dır. 

Bobbi Brown Natural Finish Long Lasting SPF 15`i kullanıyorum bir süredir. 



Ürün cam bir şişede, ucu pompalı ve 30 ml. Ambalajında ve kullanımında her hangi bir sıkıntı yok.





Ürünün özellikleri ve vaadleri şu şekilde; 
-hafif yapılı
-yağsız
-normal ve yağlı ciltler için uygun
-yarı mat bitiş 
-uzun süre kalıcı
-ısıya ve neme karşı dayanıklı
-parlama yapmıyor
-gözenekleri kapamaya yardımcı
-güneş ışınlarına karşı koruyucu

Ben hangilerine katılıyorum ? 

- Ürün gerçekten hafif yapılı, ciltte kesinlikle ağırlık yapmıyor. Cildinizin hava aldığı hissediyorsunuz. 
- Yağlı ya da normal ciltler için uygun. Benim yağlıya yakın bir cildim var. Parlama, yağlandırma ya da sivilce oluşumuna sebep olmuyor. Mat bir bitiş sağlıyor, pudra sürme ihtiyacı hissettirmiyor.
- Kalıcılığı muhteşem değil ama yeterli.
- Isıya ve neme karşı dayanıklılığını bilemiyorum çünkü şu aralar havalar gayet güzel ve zaten benim de pek terleyen bir cildim yok.
- "Gözenekleri kapamaya yardımcı" ibaresi biraz abartılı olmuş. Gözenekleri kapatmıyor ama dediğim gibi hafif yapılı bir ürün olduğu için, gözeneklerin içine dolduğunda kötü bir görüntü yaratmıyor.
- Güneş ışınları konusunda da, "SPF 15" ibaresine güvenmek durumundayız.


Bunların dışında ürünün en göze çarpan özelliklerinden bir tanesi çok akışkan olması. Gereğinden biraz daha sıvı bir ürün, hatta fondoten için fazla akışkan ama hafif yapısını bu akışkanlığa borçlu. Yani akışkanlığı uygulama ve ürünün kullanım süresi açısından dez avantaj fakat ciltte güzel durduğu bir gerçek.

Tabiki en önemli konu da kapatıcılık. Malesef ürün yüksek bir kapatıcılığa sahip değil (yine hafif yapısı dolayısı ile) ama bu durum ürünü hemen listeden silmenize sebep olmasın. 

Daha iyi anlaşılması açısından Loreal infallible fondoten ile karşılaştırarak belirtmek istiyorum;



Aynı miktar ürünü elime sıktığımda, akışkanlık durumları bu şekilde.


Loreal`in çoğumuzun bildiği, denediği klasik bir fondoten olduğunu kabul edersem, Bobbi Brown`ın ciltte duruşu çok daha güzel ve doğal, cildinize dokunduğunuzda daha yumuşak ve yağsız olduğunu hissediyorsunuz , daha mat. Fakat uygulaması daha zor, kapatıcılığı daha az. 

Kapatıcılık konusunu doğru renk seçimi de belirliyor tabiyki. Ben açık renklerde kullanmayı daha çok sevdiğimden ve kışın cilt rengimin biraz daha açılacağını tahmin ettiğimden normalde almam gereken renkten 1-2 ton daha açığını aldım (Natural 4). 

Özetle; çok sevdiğim ama cildimde kapatmak istediğim fazla kusur olduğu günlerde kullanmadığım bir ürün. Benim cildimde çok fazla kusur yok, ağırlık yapmayacak güzel bir fondoten arıyorum diyorsanız, kesinlikle tavsiye ederim.

Fiyatı 120 tl ama benim Boyner indiriminden 60 tl`ye yakaladığım doğrudur :)

7 yorum:

  1. boynerde suan indırımde mı peki

    YanıtlaSil
  2. Boynerin ayın son günü yaptığı indirimde denk gelmiştim. Şimdi indirimde değil, ay sonu bakmak lazım

    YanıtlaSil
  3. Super fiyata almissin canim :) ama pahali bi fondoten icin kapaticiliginin az olmasi hos degil.

    YanıtlaSil
  4. Görünen kapatıcılığı da fena değil beğendim.Bu arada bende aranıza yeni katıldım beklerim :)

    YanıtlaSil
  5. @merve: tesekkurler ya kapaticilik olayi dedigim gibi ben biraz acik renk tercih ettigim icin de oyle oldu.
    @Meric yalman: hos geldin :)

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar,
    Ben yıllarca loreal kullandım çok da memnundum. Fakat bir yıldır mineral ürün kullanıyorum. Cevahir avm de bellapierre diye bir marka, kesinlikle deneyin derim fiyatı da gayet iyi 80 TL.

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim öneriniz için. Aslında evt insan daha iyisini denedikçe farkı anlıyor. Ben de şu an Bobbi Brown`la aşk yaşıyorum mesela. BB krem üstüne uygulayınca kapatıcılığıda arttı. Mineral ürünleri de duyuyorum ama, onları da deneyeceğim ilk fırsatta.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli