30 Kasım 2012

Alışveriş // Elca Store

ELCA Store yani Estee Lauder Company Store, genelde blog meraklılarının bildikleri bir adres. İstanbul`da yaşan bir sürü kişi bilmiyor mesela :) Bilenleriniz vardır, bilmeyenler için; Clinique. Mac, Bobbi Brown ve aynı şirkete bağlı olan bir kaç markanın bazı ürünlerini uygun fiyata bulabileceğiniz bir adres.


Diğer bloglarda görünce ben de çok merak etmiştim ve ilk fırsatta gidilecek yerler listesine eklemiştim. Nihayet fırsat buldum. Önce aldıklarımı bir göstereyim sonra da mağazadan bahsedelim.


Aslında çok fazla bir şey bulma düşüncesi ile gitmemiştim ama umduğumdan daha güzel şeylere denk geldim. 



Bol miktarda Clinique ürünü vardı. Uzun zamandır denemek istediğim anti blemish fondteni aldım. 50tl`ye. Mesela Even Better fondoten, even Better göz kremi de vardı 50 lt. Chubby stickler 39 tl, tonikler, yüz yıkama jelleri vs. Bir sürü temel Clinique ürününü neredeyse yarı fiyatına bulmak mümkün.


Mac ürünü çok fazla yoktu ama yine de çok uygun fiyata buldum bunları. Nude renkli hoş bir ruj 17 tl. (Bu arada bu gün hava o kadar kapalı ki, fotoğrafın renkleri olduğu gibi çıkmıyor malesef) 


Ten rengine yakın bir renkte oje 10tl. Ojelerin hepsi alınabilecek, güzel renklerdi bu arada.


Fotoğrafta hiç belli olmasa da pamuk şeker renginde bir gloss 12 tl.


Mac`in oldukça eski koleksiyonlarından bir gloss daha 12 tl.


Çok hafif pembe bir parlatıcı. Mac`ten alınabilecek bunların dışında çok fazla şey yoktu açıkçası. fondoten, pudra gibi temel ürünleri bulmanız mümkün değil zaten. Ama gördüğünüz gibi aralarından her zaman kullanılabilecek hoş ürünler çıkıyor. 

Mağazada en çok Bobbi Brown ve Clinique ürünleri gözüme çarptı. Bobbi Brown`ların fiyatları biraz daha yüksek bildiğiniz gibi. Tüm ürünleri 45tl ve üzerindeydi sanırım. Clinique`te ise durum daha avantajlı. Gayet popüler olan cilt bakım ürünlerini tam olarak yarı fiyatına gördüm. Yani sadece makyaj malzemesi değil, temel cilt bakım ürünlerinizin bir kısmını bu şekilde tamamlayabilirsiniz. Cidden çok avantajlı. Bir miktar parfüm, ve yine bu şirkete ait bir kaç markanın cilt bakın ürünleri, Bobbi Brown fırçalar da gördüklerim arasındaydı. Ürün çeşitliliği hangi sıklıkta değişiyor onu bilemiyorum ama.

Bunun dışında eklemek istediğim bir nokta; mağazada çok fazla yardım beklememeniz gerektiği. Yani bir Mac mağazasına girdiğinizde alabileceğiniz danışmanlığı ve bilgiyi beklemeyin. 

Mağazaya ulaşım Taksim`den gayet basit. Meydandan metroya bindiğinizde "İtü/Ayazağa" yönüne giden metroya binip, o durakta iniyorsunuz. 20dk falan sürüyor. "Plazalar" çıkışından çıktığınızda hemen bu binayı görüyorsunuz.

"Sun Plaza" mağazanın bulunduğu binanın adı. Dışarıdan mağazayı görmeniz ya da elinizi kolunuz sallaya sallaya girmeniz mümkün değil tabii ki :) Danışmaya söylediğinizde sizi yönlendiriyorlar. 

Bir de nakit ile alışveriş yapılamıyor, sadece kredi kartı kullanılıyor. İlk alışverişiniz ise hemen size bir üyelik kartı oluşturuyorlar ve sorunsuz şekilde alışveriş yapabiliyorsunuz.

Ben burayı çok sevdim. Her dakika uğranacak bir mekan olmasa da, arada bir gidilip toplu alışveriş yapılabilecek bir yer. Yolunuzu düşürün siz de mutlaka :)
Aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz.


24 Kasım 2012

Clinique // Even Better Fondöten

Beni sıklıkla okuyanlar bilirler Clinique sevdiğim markalardan bir tanesi. Böyle olunva yeni ürünlerini de denemekten büyük keyif alıyorum. Clinique`in bu ay ki tanıtım ürünü Even Better fondöten de bunlardan bir tanesi.


22 Kasım 2012

BIODERMA: Atoderm El Kremi

Kışın en güzel taraflarından birisi de nemlendiricilere, mis gibi el kremlerine kavuşmak sanırım :) Hatırlıyorum da okulda birbirimize sakız ikram eder gibi el kremi ikram ederdik :) Birisinin çantasında illa ki olurdu bir krem. 


Ben bu yıl Bioderma ile yaptım açılışı. Bioderma`nın Atoderm serisi el kremi, vücut losyonu, lipstick gibi ürünlerden oluşuyor.


Kremin üzerinde kuru ve yıpranmış eller için yazıyor ama o kadar yoğun bir krem değil. Günlük olarak kullanılabilecek bir ürün. Hafif kayganlık veren bir yapısı var. Hani silikonlu kremler olur ya, o tarz bir kayganlık bırakıyor. Ellerimi yıkadıktan sonra hemen tekrar sürme ihtiyacı hissetmiyorum. Yumuşaklığı yıkamadan sonra da bir süre idare ediyor. Çok hafif bir kokusu var ama rahatsız edecek boyutta değil.


"Paraben içermiyor" diye yazılmış ürünün üzerine. Alırken bilmiyordum ama hoşuma gitti tabii ki. Tek sevmediğim yanı, o kocaman kapağı oldu. Boyut olarak çantaya atılabilecek bir ürün ama kapağı kendinden büyük neredeyse. Keşke tek elle açılabilecek, pratik bir kapağı olsaymış.

Ürün 50ml. Fiyatı 22 lira civarında ama 1 alana 1 hediye şeklinde alınca gayet normal oluyor fiyatı. Ben eczanemizde.com`dan 2`li paketi 20 liraya almıştım. 

Ürünün kullanım süresi 12 ay ve üzerinde 1 Bioderma Puanı oluyor.


Bu arada vücut kremi ihtiyacım olduğunda bebek serisinden almayı düşünüyorum :) Bu güne kadar bu serileri hep es geçmiştim ya da marketlerde bebek ürünleri reyonlarına hiç bakmıyordum ama fark ettim ki bir sürü insan kullanıyor. İçerikleri daha temiz ve daha hassas ürünler olduğu kesin en azından. 

21 Kasım 2012

BİRAZCIK RENK LAZIM

İndirim sitelerine her zaman aldanmamak gerekiyor diye hep söylüyorum. Genelde indirim olayı yalan. Mağazada`da aynı ürün indirime giriyor ama sitelerde daha çok çeşit bulabildiğimiz doğru. Bir de hiç bilmediğimiz markalarla tanışıyoruz bazen. O yüzden arada söylensem de, ne bakmayı bırakırım ne de almayı :)
Bugün 1V1Y`de bilmediğim 2 markanın butiğine daldım ve pek beğendim. 
Design Eastandbull bunlardan bir tanesi. İnstagram filtresinden geçirilmiş gibi gözüküyorlar. Retro ve grafiti  arasında bir yerde kalmış olan ürünlere bayıldım. Fiyatları sanki biraz yüksek gibi ama %100 deriymiş.



Özellikle grafiti Love portföye bayıldım :) Cüzdan versiyonu da var. Cüzdan da tek renkten şaşmam gerçi ama portföyü seve seve kullanabilirim. Firmanın kendi sitesini bulamadım fakat 1V1Y`de ki butiğinden fiyatlarına ve çeşitlerine bakabilirsiniz. 

Diğer bir firma da Bobo Boheme


Böyle cıvıl cıvıl desenli torbalar yapmışlar. Bütün ıvırzıvırınızı bunların içinde sakladığını düşünsenize :) Ya da mutfaktaki nohutu, mercimeği... 


Sabun üzerine resim olayına da bayıldım. 


Sabun deyip geçmeyeceksin işte. İlla koca koca güzelliklere gerek yok. Küçük ayrıntıların zarifliğiyle de daha güzel olabiliyor hayat bazen.


Bu makyaj çantalarına da tam anlamıyla bayıldım, bittim :) 

Firmanın sitesinde daha bir sürü ürün var. Kitap kapları, içki şişeleri için kılıflar, uyku maskeleri ve çeşit çeşit şeyler. 1V1Y`deki butiğe de buradan ulaşabilirsiniz.

Şu butiğe süresi bitmeden bir bakın derim, çok tatlılar. Almasanız bile insanda bir gülümseme bırakıyorlar :) Var mı benimle aynı fikride olanlar ?


17 Kasım 2012

ALIŞVERİŞ: Clinique Makyaj Seti

Bazen gerçekten takıntı yapıyorum, evde ufak çaplı bir Clinique standı açabilecek durumdayım sanırım :) Yine de dün eve böyle bir mutluluk kutusu ile döndüm :) ama ama önceden alıp değiştirmek istediğim bir ürün vardı, onu iade edince (boyner`de) elimde istediğim her şeye harcayabileceğim bi çekim oldu :) evet onun parasını da ben vermiştim ama olsun. Bahanem her zaman var.


Aslında aralık ayını bekleyecektim ama dayanamadım. Bu set 99 liraydı, nette falan görmüşsünüzdür mutlaka.

16 Kasım 2012

YVES ROCHER: Far ve Allık

Bu gün Yves Rocher`dan güzel bir kampanya mesajı geldi. "400`den fazla çeşit ürününde net %30 indirim ve orjinal boy allık hediye" şeklinde.

Bugün zaten alışveriş merkezine uğrayacaktım, işim vardı gitmişken hemen Yves Rocher`a da bakındım. Her zaman kampanya dışı olan klasik ürünler (banyo ve saç ürünleri) haricindeki her üründe geçerliymiş bu kampanya. Ne zamana kadar devam ediyor bilemiyorum ama mutlaka değerlendirin derim.


Benim aklımda keçe uçlu göz kalemlerinden almak vardı aslında. Dergi reklamlarında sürekli gözüme çarpıyorlardı ama mağazada o kadar hoşuma gitmedi. İhtiyacım olan pek bişey yoktu, gözüme farlar çarptı. 


Ben hafif simli olan bakır ve altın tonunu seçtim. Niye seçtim bilmiyorum :) o küçük mağazada bir an önce karar verip çıkmam gerekiyormuş gibi hissediyorum, acele ediyorum :)


Farların yapısı benim hoşuma gitti, yeterince yumuşaklar ve güzel renk veriyorlar. Normal fiyatı 24 liarydı, indirimle 17 liraya geldi.


Hediyesi de allık. Yalnız boyutları küçük, o yüzden elimde çektim ki mağazada görünce hayal kırıklığına uğramayın :) Far 3g, allık 7 g.


Her zaman ki gibi klasik allık renklerinden şaşmadım ve en açık tonlu olanı aldım. Pembe tonlarında 3 rengi, bronz tonlarında da 4 rengi vardı. İstediğinizi seçebiliyorsunuz.


Gel gelelim; allığı farlar kadar başarılı bulmadım ben. 

Şu zamanlarda her yerde kampanya patlaması yaşanıyor. Yves Rocher`ın ki de güzel kampanyalardan bir tanesi olmuş. Aklınızda beli bir ürün yoksa; selülit kremi, yüz maskeleri,yüz peelingi, göz makyaj temizleyicisi ve fondöten fırçası benim beğendiğim ürünleri. Maskarasının da methini duydum ama kendim kullanmadım.

Özellikle fazla masraf yapmadan kampanyadan yararlanmak isterseniz, en mantıklısı göz makyaj temizleyicisi almak olur bence. Hem uygun fiyatlı hem de illa kullanılacak bir ürün olur.


12 Kasım 2012

FONDOTEN: Clinique

Açıkçası Clinique cidden sevdiğim ve güvendiğim markalardan bir tanesi. Almaya başladığım günden beri bağımlısı olduğum ürünleri mevcut :) Elimde bir mineral pudra bir de Even Better fondöten var, en kısa zamanda ayrıntılı yorumlarını ve fotoğraflarını paylaşacağım fakat ben onları paylaşana kadar kampanya kaçmasın :)



18 Kasım`a kadar herhangi bir fondöten veya  pudra alışverişine seyahat boyu Chubby Stick ya da Airbrush kapatıcı hediye. (Airbrush`ı bilmiyorum ama Chubby`nin seyehat boyu oldukça büyük. Ben de var bir tane ve uzun zamandır kullanıyorum.)

Ne çeşit fondötenler var derseniz Clinique, ürünlerini şu şekilde tanıtıyor;

CLINIQUE FONDÖTENLERİYLE DAHA SAĞLIKLI BİR CİLT

Clinique cilt bakımında sahip olduğu bilgi birikimini ve teknolojiyi fondötenlerine de aktarıyor. Bu bir gerçek. Bu da demek oluyor ki, farklı cilt ihtiyaçlarına farklı ürün önerileri sunan Clinique, fondöten önerileriyle de cilt bakım serilerini tamamlayacak fondöten seçenekleri olan bir marka. Bütün Clinique fondötenleri cilt bakımınızı destekleyecek içeriklere sahiptir. Fondöten kullanımı hakkındaki yaygın inanışın aksine Clinique fondötenleri cildi korur ve canlandırır. Cildin muhteşem görünmesini sağlar. En önemlisi Clinique fondötenleri tedavi destekleyici içeriklere sahiptir.

Konu fondöten olduğunda Clinique farklı ciltlerin farklı ihtiyaçlarını karşılayacak formüllere sahip..

Karma ciltler için: Superbalanced Sıvı Fondöten
“Cildimin bazı bölgelerinde yağlanma hissediyorken, bazı bölgelerinde kuruluk hissediyorum” diyenler için Superbalanced Sıvı Fondöten; sahip olduğu akıllı teknoloji sayesinde ihtiyaç duyulan bölgelere nemlendirme sağlarken ihtiyaç duyulan bölgelerde yağlanmayı kontrol altına alır.
Kimler için uygundur: Karma cilt tipine sahip, orta düzeyde kapatıcılık isteyen ve doğal bir görünüm tercih eden kişiler. 13 farklı tona sahiptir.
İPUCU: Nemlendiricinizi cildinizin mevsimsel ihtiyaçlarına göre tercih etmek, cildin nem dengesinin korunmasını sağlar.
Tavsiye edilen azami perakende satış fiyatı: 83 TL. (30 ML)



Daha eşit bir cilt tonu için: Even Better Sıvı Fondöten SPF 15
“Koyu lekelerimden kurtulmak istiyorum” diyenler için Even Better Fondöten SPF 15, Even Better Clinical Koyu Leke Serumu’nun içeriğine sahiptir. Bu harika formül cildin daha aydınlık görünmesini ve cildin daha eşit tonda görünmesi için yapılanmasını sağlar ve gelecekte oluşacak hasarlara karşı cildi korur.
Kimler için uygundur: Karma cilt tipine sahip, orta düzeyde kapatıcılık isteyen ve doğal bir görünüm tercih eden kişiler. 12 farklı tona sahiptir. Even Better Sıvı Fondöten SPF 15 Clinique’in en çok satan fondötenidir.
İPUCU: Eşit bir cilt tonuna sahip olmak için günlük güneş koruması kullanmak çok önemlidir.  Even Better Cilt Tonu Eşitleyici Nemlendirici SPF 20 içermektedir.
 Tavsiye edilen azami perakende satış fiyatı: 86 TL. (30 ML)



Akne kontrolü sağlamak için: Anti-Blemish Sivilce Karşıtı Bakım Fondöteni
“Yüzümde her zaman bir sivilce vardır ya da çıkmak üzeredir” diyenler için Anti-Blemish Sivilce Karşıtı Bakım Fondöteni  doğal görünüm sağlayan formüle sahiptir. Kapatıcılık sağlarken cildi temiz tutar ve sivilce oluşumunu önler.
Kimler için uygundur: Tüm cilt tiplerine (çok kuru ciltler hariç) sahip, orta düzeyde kapatıcılık isteyen ve doğal bir görünüm tercih eden kişiler. 6 farklı tona sahiptir.
İPUCU: Akne ve sivilce eğilimli ciltler, cildi rahatlatmak için parfüm gibi cildi irrite edebilecek  içerikleri kullanmayı azaltmalıdır.
Tavsiye edilen azami perakende satış fiyatı: 83 TL. (30 ML)

Yağ kontrolü sağlamak için: Stay-Matte Yağsız Fondöten
“Gün içerisinde yağlanma ve parlama endişesi yaşıyorum” diyenler için Stay Matte Yağsız Fondöten yağlanmayı kontrol altına alır, parlamayı önler ve gün boyu makyajınız yeni yapılmış görüntüsünü korur.
Kimler için uygundur: Tüm cilt tiplerine (çok kuru ciltler hariç) sahip, hafif ve orta düzeyde kapatıcılık isteyen ve doğal bir görünüm tercih eden kişiler. 6 farklı tona sahiptir.
İPUCU: Eğer gün içerisinde uygulamayı tekrar etmek istiyorsanız, antibakteriyel fırçaları tercih edebilirsiniz.
Tavsiye edilen azami perakende satış fiyatı: 83 TL. (30 ML)

Çizgi ve kırışık görünümünü azaltmak için: Repairwear Laser Focus All-Smooth Yaşlanma Karşıtı Bakım Fondöteni SPF 15
“Çizgi ve kırışıklarımın varlığını unutmak isterdim” diyenler için Repairwear Laser Focus Kırışık ve UV Hasarı Giderici Serum’un içeriğindeki teknoloji bu fondötene aktarıldı. Böylece Repairwear Laser Focus All-Smooth Yaşlanma Karşıtı Bakım Fondöteni SPF 15  çizgi ve kırışık görünümünü anında azaltır, zaman içerisinde de oluşmalarını engelleyecek içeriklere sahiptir.
Kimler için uygundur: Kuru ve karma cilt tipine sahip, orta düzeyde kapatıcılık isteyen, doğal ve canlı bir görünüm tercih eden kişiler kişiler. 6 farklı tona sahiptir.
İPUCU: Yumuşak dokunuşlarla uygulayın. Bu formülün cildin her noktasına girip, kusurlarını ortaya çıkarmadığını bilmek gerçekten güzel.
Tavsiye edilen azami perakende satış fiyatı: 109 TL. (30 ML)



Kuru ciltler için: Moisture Surge Renkli Nemlendirici SPF 15
“Cildimin doğal mükemmelliğini korumasını istiyorum” diyenler için gerekli güneş korumasını sağlar, yağlandırmadan cildi nemlendirir ve cilde hafif renk verir.
Kimler için uygundur: Tüm cilt tiplerine sahip, doğal kapatıcılık isteyen, doğal bir görünüm tercih eden kişiler kişiler. 4 farklı tona sahiptir.
İPUCU: Cildinize fondöten uygulamadığınızda cildiniz dış etkenlere daha fazla maruz kalır. Cildinizin en mükemmel görünümünü korumak için SPF içeren ürünler kullanmayı günlük rutininiz haline getirin.
Tavsiye edilen azami perakende satış fiyatı: 83 TL. (30 ML)



8 Kasım 2012

♥ i love ♥ Sally Hansen Xtreme Wear Oje

 Sally Hansen Xtreme Wear koleksiyonundan Grey Area.


Genel olarak beğendiğim bir oje oldu grey area


Tam gri denemez, koyu küllü, ne olduğu tam olarak belli olmayan bir renk. Ben de bu tam tanımlanamayan renkleri daha çok seviyorum. Tırnaklarımdaki yansımayı görüyorsunuz, 2 kat oje var sadece.Herhangi bir parlatıcı ya da top coat yok.


Rengi ve parlaklığı dışında, serinin tırnakları güçlendirmeyi vaad etmesi, oldukça kısa sürede kuruması,  formaldehit, toluen gibi maddeler içermemesi ve pahalı oje markalarına göre oldukça uygun fiyatlı olması (8 tl)   favori bir ürün olması için yeterli yapıyor bence :)


Gün ışığındaki rengi de böyle. Bu seriden denediğim 2. oje oldu Grey Area. Diğeri de vişne çürüğü benzeri bir renkti. Hemen buradan bakabilirsiniz.

3 Kasım 2012

BB KREM: Missha No:21

Missha bb kremi denemek için çok geç kalmışım meğer. Bir çok kişiden güzel bir ürün olduğunu okudum, duydum ama nedense elim almaya hiç gitmedi. Hem bana bir şey ifade etmeyen tanımadığım bir markaydı, hem de bb kremle çok ilgili değildim açıkçası. 


Ne yalan söyleyeyim, birazcıkta abartıldığını düşünüyordum bu ürünün. 60 lira para verip almayacaktım. Bir de internette  "orjinal mi, değil mi " gibi şeyler gördükten sonra, hiç almazdım sanırım :) 


Hatırlarsınız geçen ay Lila Kutu`dan 20 ml`lik Missha bb krem çıkmıştı. Benim kreme karşı olan bütün ön yargılarım bi anda yerle bir oldu :) Ben de Missha severler kervanına katılıverdim bir anda. Evet oldukça güzel bir ürünmüş ama yine de bazı yerlerde çok fazla abartıldığı fikrimde ısrarcıyım. 

Bildiğiniz gibi Kore asıllı bir ürün ve bu sebeple asıl amacı cildi daha aydınlık, daha beyaz göstermek. bunun yanında 42 faktörlük güçlü bir güneş koruması var. Mantıklı zaten, kremin işi cildi beyazlatmak, yanık teni kim ne yapsın :) Ben de bronz ten sevmeyen bir insan olarak, bu 42 faktör işini sevdim doğrusu. Ayrıca kremin diğer önemli iddası da, ince kırışıklıkları ve sivilce gibi sorunları tedavi etmek. Bunun için çok uzun süre kullanmak gerekir sanıyorum. Bu özellikleri için alınacak bir ürün değil tabiki ama yanında bu tarz artıları da varsa ne mutlu. 


* Rengine geçmeden önce, yapısını sevdim. Ne çok yoğun ne de akışkan. Gayet kıvamında bir ürün. Çok hafif yağlı. Uzun süredir tamamen yağsız ürünler kullandığımdan sanırım, yağlı ürünlere karşı bir hassasiyet gelişti bende. Yağlı ürünleri yüzümde tutmak istemiyorum, çok rahatsız oluyorum hemen gidip temizleme ihtiyacı hissediyorum. Bu kremde öyle bir şey olmadı. Bir miktar yağlılık var ama rahatsız edici boyutta değil, yumuşaklık veren boyutta. (Benim cildim karma, kuru ciltler daha da çok sevecektir sanırım)

* Beyaz sabun kokusuna benzer bir kokusu var. Güzel olmamakla birlikte, rahatsız edici de değil.
* Kapatıcılığı diğer bb kremlere göre çok iyi, orta kapatıcılıkta bir fondeten kadar neredeyse.
* Gelelim renk olayına; bendeki ürün 21 numara light beige. Gerçekten de bej rengi, hafif soluk bir renk. Benim ortadan açığa yakın cilt rengime tam uymadı. Üzerinden mutlaka bir pudra ya da fondetenle geçme ihtiyacı hissediyorum. Sanırım tek başına kullanmak için 1 ton daha koyusu, daha iyi olacaktır. 

Fakat dedim ya üzerinden başka bir ürünle geçiyorum diye; daha önce bahsettiğim Bobbi Brown fondeteni uyguluyorum üzerine. O fondotenin incecik oluşunu çok sevmiştim ama kapatıcılığı yetersiz gelmişti. Şimdi mükemmel karışımı buldum :) Missha bb kremin üzerine sürdüğümde çok güzel bir ikili oluyorlar. Hem kapatıcı, hem incecik hem de çok doğal ve hafif duruyorlar. Bir süredir elim başka bir ürüne gitmiyor.


* Ürünün içeriği de bu şekilde. Doğal yağlar vs olduğu kadar, zararlı bileşenler de var malesef.
* Ürün 50 ml, 59 tl, kullanım süresi 12 ay. Satın almak için Misshashop ve LilaKutu`ya bakabilirsiniz. Hatta missha shop`ta 20 ml versiyonu da satılıyor. 

Özetle içeriği haricinde, bu kremi ben de sevdim. Benim gibi fondoteninizi desteklemek için, ya da aksine fondoten sürmek istemediğiniz ama ciltim tonum eşitlensin dediğiniz zamanlarda, güneş kreminiz yerine vs kullanabileceğiniz bir ürün. 

Yalnız, bb kremlerin günlük nemlendirici yerine geçmediğini, diğer makyaj ürünleri gibi temizlenmesi gerektiğini hatırlatmak isterim. 


1 Kasım 2012

Bitenler // Kasım 2012

Bu ay bitenlerin içinde çok sevdiğim ürünler vardı. 


En sevdiklerimle başlıyorum;


DDF Sülfür Maskesi: %10 sülfür içeren, akne tedavisi için tavsiye edilen bir maske. Son 6 aydır bunu kullanıyordum. DDF`in diğer ürünlerinden memnun kalmadıysam da bu maskeyi severek kullandım. Ciddi bir temizleme etkisi vardı. Yüzüm maskeden sonraki haliyle kalsa hep, fondotene elimi sürmezdim bir daha herhalde :) Güzel bir üründü ama pahalı olması (110 tl civarında), zor durulanması ve kötü kokusu olumsuz özellikleri. Gerçi ürünün kokusu 1-2 ay sonra yok oldu ama başlarda ciddi rahatsız edici bir kokusu vardı.

Pantene Onarıcı Bakım ve Nem Terapisi:  Besleyici ve onarıcı saç bakım maskesi. Bu da sevdiğim bir ürün oldu. Gerçi saç ürünleri kişiden kişiye çok değişiyor ama benim saçımda bıraktığı yumuşaklık güzeldi. Saç kreminden biraz daha etkili bir üründü. Bunu indirimden çook uygun bir fiyata almıştım, o da güzel yani :)


Nivea T bölgesi Bantları: Bu ürün için yıllar önce bir arkadaşım "hiç bir işe yaramıyor" demişti. Ben de yıllardır almamıştım o yüzden. Bu ilk kutumdu. Ben beğendim, şimdiye kadar almadığıma pişman oldum. Çene bölgesi bantları pek işe yaramadı fakat burun bantlarını beğendim. Doğru uygulanırsa işe yarıyor. Bütün siyah noktaları temizlemesi gibi bir durum söz konusu değil ama yine de temizliyor. 

Yves Rocher Kayısılı Vücut Pillingi: Kokusuna ve dokusuna bayıldığım bir ürün fakat pek fazla bir etkisini gördüğümü söyleyemeyecğim. Bu ürünün seveni çok ama ben onlardan değilim malesef. Bir de parabenli oluşunu sevmedim. Evet parabenli ürün kullanıyorum arada mecburen ama böyle tüm vücuduma kullandığım ürünlerde olmasın istiyorum.


Ve üvey evlatlar;

Clea Disk Pamuk: Kozmetik marketlerin birinden uygun fiyata aldığım bir üründü. Pek beğenmedim, bir daha almam.

İpek Disk Pamuk: Bu markanın bazı paketleri iyi bazı paketleri vasat çıkıyor, anlayabilmiş değilim. Bu paket çok güzeldi ama hemen ardından açtığım 2. paket o kadar yumuşak çıkmadı.

Nivea Visage Göz ve Dudak Makyaj Temizleyicisi: Nivea`nın klasik ürünlerinden birisi. Hafif yapılı losyon şeklinde, pek verim alabildiğim bir ürün değildi. Güzel temizlemiyordu, zaten çekmecenin bir köşesinde atılmış gitmiş, bitirmemişim. Alalı çok uzun süre olduğundan atıyorum. Markası bir yana, sıvı makyaj temizleyicilerini kullanmak her zaman daha rahat oluyor.

İçinden sizin kullandıklarınız da vardır mutlaka, siz ne dersiniz ? Bir de gerçekten güvendiğiniz, çok iyi dediğiniz maskeler varsa önerileriniz bekliyorum.