26 Şubat 2013

Hangi BB kremi seçmeli ?

BB kremleri seviyoruz malumunuz. Ben de bugüne kadar 4 tane almışım. Birkaç tane de deneyip, fikir sahibi olduğum var. Hepsine topluca bakalım, karşılaştıralım dedim... Maybelline Dream Fresh, Garnier karma yağlı ciltler, Missha perfect cover, Nivea, La Roche Posay, Pure Beauty ve Clinique BB kremlerden bahsetmek istiyorum.


Zaten hepsi ayrıntılı şekilde anlattığım ürünler olduğundan, genel hatları ile yazıyorum. BB kremden ne bekliyoruz ?

Nemlendirme; bugüne kadar denediğim bütün bb kremler 3 aşağı 5 yukarı benzer nemlendirmeyi veriyor. Bu yüzden nemlendirmenin bb krem seçerken çok önemli bir kriter olduğunu düşünmüyorum.

Kapatıcılık; Sanırım çoğumuzun ilk dikkate aldığı etken bu oluyor. Kapatıcılığını beğendiğim markalar: Missha, Garnier, Nivea ve Pure Beauty. Bu denediklerimin içinde kapatıcılığı en fazla olan Missha, ve ona çok benzer yapıda olan Pure Beauty.

Kolay Uygulama; Sizi bilmem ama kolay uygulama benim için önemli bir faktör. Sonuçta pratiklik olsun diye tercih edilen ürünler. 10 dakika yüzüme yaymamaya uğraştığımda pek bir anlamı kalmıyor. Kolay uygulama da, kapatıcılık ile ters orantılı.


Hal böyle olunca da Missha`yı uygulamak bana zor geliyor, diğerlerine kıyasla yüzüme eşit şekilde yayması daha zor oluyor. Fotoğraftan da görüldüğü üzere Maybelline`in kıvamı diğerlerine göre oldukça sıvı. Sabahları acele ile makyaj yaptığımda elim sürekli Maybelline`e gidiyor, çünkü çok kolay sürüyorum. Garnier, La Roche Posay, Clinique`de orta kıvamlı olan BB kremler.

Mat Görünüm; Özellikle yağlı ciltler için mat görünüm çok önemli. Bu kategoride de; Garnier (karma ciltler için olanı) , Maybelline, Missha, Clinique ve Pure Beauty beğendiğim markalar. La Roche Posay çok yağlı değil ama hafif bir parlaması var. Nivea ise kesinlikle yağlı ciltlerin uzak durması gereken bir bb krem bence.

Özet olarak;

- Dermokozmetik bir marka olsun, hafif parlama beni bozmaz, orta kapatıcılık da yeterli derseniz La Roche Posay

- Benim için en önemlisi kapatıcılık derseniz Missha Perfect Cover

- Benim için de kapatıcılık önemli ama denemediğim şeyi internetten alamam derseniz Pure Beauty

- Kapatıcılığı çok önemli değil, hızlı olsun, renk seçeneği çok olsun derseniz Maybelline

- Hepsinin ortası olsun derseniz Garnier

- Kapatıcılığı sorun değil, hafif kapatsa da olur, önemli olan bakım yapsın, anti-aging özelliği olsun derseniz Clinique derim. 

Benim denediklerim, fikir sahibi olduklarım bu kadar. Katıldığınız- katılmadığınız noktalar ya da benim deneyemediğim kremler hakkında sizin tavsiyeleriniz var mı?

72 yorum:

  1. Missha kullanmadım ama bir arkadaşımın yüzüne uygulanışını izledim.Sonuç gerçekten harie kaydı.Pure Beauty aldım ama çekmecemi bekliyor rengi çok açık kaldı yüzümde.

    YanıtlaSil
  2. Renk konusuna hiç girmedim bile :) O cidden ayrı bir bilmece, bana da en güzel Maybelline`in rengi uydu. en açığın bir koyusuydu, ismini hatırlayamadım. Benimde missha, ve garnier 1-2 ton açık kaldı maalesef

    YanıtlaSil
  3. ben maybeline kullanıyorum cnm cok memnunum renk konusunda ısıltı konusunda cok ıyı

    YanıtlaSil
  4. Sanki aklımı okudun,heryerde bir bb krem aldı başını gidiyor,bu kadar marka arasında acaba hangisini almalıyım farkları ne derken yazını okuyunca biraz daha iyi fikir sahibi oldum teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. @ugurbocegımmutfagı bb kremi boşver de Sebium AKN krem hediyesini sen kazandın. Mail adresini bırakmamaışsın, senden haber bekliyorum ben :)

    YanıtlaSil
  6. Bildiğim kadarıyla BB Krem özelliklerini sadece Missha taşıyor. Direkt uzak doğu markası ve bb krem ilk olarak "ameliyat sonrası bakım kremi" olarak piyasaya giren bir ürün. Cildi besleme, kırışıklıkları azaltma, bakım yapma, yara lekelerini giderme, yüz rengini açma falan yetenekleri keşfedildiğinde de kozmetik macerası başlıyor bb kremin. Ama esas uzak doğu markaları bb kremi hala ilk güçlü haliyle kullanıyor.

    Diğerlerinin büyük kısmı sadece renkli nemlendirici.

    YanıtlaSil
  7. evet missha`nın o tarz vaadleri var ama bana biraz fazla abartılı geliyor. Garnier`in de üzerinde ciltte kalıcı iyileşme sağladığı falan yazıyor. Aslında haklısın BB krem demek sadece renkli nemlendirici demek değil ama diğer etkileri kolay anlaşılmayan etkiler olduğu için pek öenmsemiyoruz sanırım

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir yazı olmuş,eline sağlık.Ben Laura Mercier'in Tinted Mouisturizer'ını merak ediyorum.Kullanan var mı?

    YanıtlaSil
  9. Garnier'in BB kremini kullanıyorum ama kapatıcılığından çok da memnun değildim. Şimdi bir de Missha'yı deneyeceğim önerinle ;) Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  10. Bu kremlerden sadece Garnier BB'yi kullandım ve çok memnunum.. :)

    YanıtlaSil
  11. Garnier kullanıyorum ama kuruma yaptı bende (karma cilde sahibim) altına nemlendirici kullanarak sorunumu hallettim ama bu sefer de kremin amacından uzaklaşmış oldum :)
    Body shop denedim yumuşak bi dokusu var ama uzun süreçte bilemiyorum

    YanıtlaSil
  12. Bende Garnier aldım Medium tonu yüzüme tam uydu kokusu ve cilde yayılması müthiş. tek sorun kapatıcılığı çok iyi değil kapatmak istediğiniz bölgeye bir kat daha sürmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
  13. merhaba epey bilgilendirici olmus eline saglık:) ben de almayı düşünüyorum ilk kez kullanıcam.fondoten ya da pudra kesinlikle kulanmıyorum nemlendirici en fazla. bu aralar avonun perfect tone diye bi kremini kullanıyorum cildimi porselen gibi yapıp nemlendiriyor ama etkisi cok uzun degil.yine de bb ye taktım :D epey bir yorum karıstırdım en cok kötü yorum garnier içindi mesela.missha cok begenilmiş.digerleri için de degişkendi yorumlar. misshanın online sitesinde bir sürü çeşit var işte orda kararsız kaldım.kullandıkca hafif sivilce izlerimi ve çillerimi kapatsın ve renk acsın istiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  14. happywishtree ; teşekkür ederim, ben kullanmadım maalesef.

    Bilun Şen; missha kapatıcılık açısından çok daha iyi gerçekten ama son günlerde birkaç blogdan sivilce yaptığını okudum. Hassas bir cildin varsa dikkat!

    Lunapark Queen; benim de beğendiğim bi krem oldu ama rengini tutturamamışım :(

    Katalepsi; body shop`un da bazı ürünleri beklenmedik şekilde iyi çıkabiliyor :)

    gökçe aldemir; bb kremlerin çoğunun kapatıcılığı o düzeyde zaten, tek başına kullanacaksanız fazla bişey beklememek gerekiyor. Ben genelde fondötenin altına güneş kremi ve nemlendirici olsun diye sürüyorum, o yüzden kapatıcılıklarına pek bakmıyorum :)

    Adsız; teşekkür ederim. Bu bb krem furyasında kayıtsız kalmak mümkün değil zaten :) Ben sadece Perfect Cover olanı kullandım, en çok kullanılan da o zaten. Diğerlerini deneyemedim maalesef ama son günlerde bir kaç blogda sivilce yaptığına dair yazılar okudum. Ben çok uzun süre kullanmadım o yüzden ben de öyle bir etkisi olmadı ama sivilceye meyilli bir cildin varsa dikkat et.





    YanıtlaSil
  15. yaa keşke şu yazıyı daha önce okusaydım. ben almadan her forumda blogda niveayı övüyorlardı.aldım hiç memnun değilim.problemli cildim olduğu için fondöten yerine bb kullanayım dedim.fondötenler sivilce yapıyor. niveanın bb kremide sivilce yaptı.çok üzüldüm.ne alayım ne kullanayım derken yazını gördüm.garnier yada maybelline alabilirim sanırım.bu arada blogda yeniyim ben:) takip edersen sevinirim. http://melekceyasam.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  16. Nivea yagli bi cilt icin hiic uygun degil. benim de cildim yagli ve kullanamadim kenarda duruyor. Maybeline ve garnier'in ince uzun tupteki kremini kesinlikle tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  17. Mrh benim cildim karma Yada normal fakat benim yüzümde sıcaktan ve güneşten kırmızılık oluyor alerji gibi birşey Hangi BB KREMİ öneriyorsunuz

    YanıtlaSil
  18. Merhaba
    Benim öyle bir sorunum olmadığı için o tarzda bir bb krem kullanmadım ama yakın arkadaşımda öyle bi sorun vardı. Güneşe çıkınca hemen kıpkırmızı oluyordu yüzü, Bioderma`nın sensibio serisinden çok memnun olduğunu, iyi geldiğini söylüyordu. BB kremde çıkardılar bu seriden hatırladığım kadarı ile, belki onu deneyebilirsin

    YanıtlaSil
  19. Ben sadece canlılık ,matlık,hafif ışıltı isterim bi bb kremden ama malesef ki bulamadım bi fikriniz var mı?

    YanıtlaSil
  20. Merhaba, genelde hafif isilti ve matlik bir arada olmuyor. Isilti, canlilik veren kremler hafif de olsa yagli yapida oluyor ve mat durmuyorlar. Matlik olayini pudra ile saglamalisin bence. Maybelline kapaticiligi az ama guzel bi krem, denemediysen bakmani oneririm. Sevebilirsin belki. Ya da Clinique'in cc kremi de guzel. Ama onda kapaticilik da ekstradan. Cildi ciddi anlamda canli gosteriyor ama dedigim gibi cok mat durmaz

    YanıtlaSil
  21. merhaba ben ödemişte yaşıyorum. bulunduğum yerde sadece nivea bb krem satılıyor. diğer markalar yok fakat ben karma bir cilde sahibim. nivea kullanmam doğru olur mu?

    YanıtlaSil
  22. Merhaba Zeynep, bana sorarsan nivea kuru ya da normal, yaglanma sorunu olmayan ciltlere uygun. Ama cildin karmaysa idare edebilir belki. Mat durmamasi senin icin sorun olmayacaksa deneyebilirsin bence. Garnier migroslarda falan da satiliyor bu arada. Internet alisverisi yapiyorsan nette bircok yerde de bulabilirsin. Hatta cogunlukla markafoni trendyol gibi sitelerin kozmetik kampanyalarinda da goruyorum aklinda olsun

    YanıtlaSil
  23. Merhaba Zeynep, bana sorarsan nivea kuru ya da normal, yaglanma sorunu olmayan ciltlere uygun. Ama cildin karmaysa idare edebilir belki. Mat durmamasi senin icin sorun olmayacaksa deneyebilirsin bence. Garnier migroslarda falan da satiliyor bu arada. Internet alisverisi yapiyorsan nette bircok yerde de bulabilirsin. Hatta cogunlukla markafoni trendyol gibi sitelerin kozmetik kampanyalarinda da goruyorum aklinda olsun

    YanıtlaSil
  24. internetten alışveriş yapma taraftari değilim bnm korkum cildimde sivilce yaratması sence sorun olurmu

    YanıtlaSil
  25. Onun icin net bsy soyleyemem. Yagli bi yapisi var sonucta, daha once yagli kremler ya da makyaj malzemeleri kullandin mi, onlar sivilce yaptimi cildin sivilceye ne kadar meyilli onlari dusunerek karar verebilirsin

    YanıtlaSil
  26. kullandım birşey olmadıı fondeten bol yağlı krem gibi şeyler kullandım fikir verdigin için teşekkür ederim artık almaya karar verdimm :))

    YanıtlaSil
  27. Garnier BB Kremini her gün kullanıyorum. Yaklaşık 3 ay oldu ve cildimde en ufak bir leke yapmadı. Yaz boyunca çok rahat kullandım. Ancak arada bir cilt üzerinde kullanılan ürünleri değiştirmek gerekli. Bir müddet sonra cilt yapısı buna alıştığı için uzun süreli kullanımlarda etkisi değişiyor diye düşünüyorum. Bunun tam aksini söyleyenler de mevcut tabiki.

    Sevgiler,
    Elvan
    www.netmoda.com

    YanıtlaSil
  28. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 29 yasina kadar hic sivilce kullanmayan biri olarak suan cildimin halini herkesin gormesini isterdim. Garnier'in BB kremini kullandim yanaklarim suan kahverengi lekelerle dolu. Sikayet icin aradim doktor raporu falan istedile. 15 liralik bir krem icin sinirlerim bozuldu.

      Sil
  29. doğuştanRsiz23 Şubat 2014 22:33

    benim göz altı morluklarım var kapatmak için bu bb kremleri deneyeyim dedim. missha yı kullanmak istedim ama online internet sitesinde kendime uygun renk tonunu bulamadım missha haricinde kapatıcılıgı fazla olan bb krem önerirmsin ?

    YanıtlaSil
  30. bende diadermine nin bb ve cc kremlerini aldım cilt rengim buğdaydan az açık diyelim, sivilce lekeleri var ve iki kremde kapatıcı değil. cc nin renk seçeneği zaten yok bb nin de iki tonu var. renk tonları çok da farklı durmadı ama lekeleri de kapatmadı. ve en önemlisi cildim yağlı özellikle t bölgem ama kremden sonra iyice parlıyorum ve üzerine pudra yapmak zürunda kalıyorum. Yarım saat geçmeden o da kusuyor. Sözün kısası yağlı ciltlere göre değil. Bide farmasin kullanıcam umarım ondan memnun kalırım..

    YanıtlaSil
  31. Pure beauty bb kremi nerede bulabilirim? Gratiste var mıdır acaba? :) Bir de ben 16 yaşındayım tek derdim sivilcelerim maalesef :( yaşıma uygun mu sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece watsons ta satılıyo o urun eger cok kapatıcı bir urun istiyosan garnier i deneyebilirsin

      Sil
  32. Pure beauty watsonslarda satiliyor. Yasina uygun bence sorun olmaz ama sivilce sorunun varsa yagsiz olmasina dikkat et alacagin kremin. Bazilarinda oil free diye yazar. Yada kendin denediginde anlqyabilirsin. Yagli bi his birakanlardan alma daha cok artabilir sivilceler

    YanıtlaSil
  33. ben buğday tenliyim ve sivilcemde var yüzüm madsız gibi ama sivilce cıkıyor bu durumda hem yüzümün daha iyi güzel durması ve sivilcelerimin kapanması ıçın ne kullanmam lazım? ve bugtay tenli olarak hangi ton kullanmam lazım? :(

    YanıtlaSil
  34. Merhaba ben 15 yaşındayım ve cildim normal çok fazla cilt problemim de yok ama cilt rengimi dengeleyebilcek ve canlı kalmasını sağlayacak uygun fiyatlı bir bb krem almak istiyorum maybelline iyi gibi geldi sizin yazınızda ama başka yazılarda pek beğenilmemiş. Tabi kişiden kişiye değişiyor. Aslında cildime de bir şey olur mu ki korkusu var biraz. Bir önerinizi almak isterim.

    YanıtlaSil
  35. Adsız; sivilceli bir ciltte kullanacaksan ilk dikkat etmen gereken yağsız bir ürün olması. Aksi halde hem cildinde parlama yapar, daha yağlı gösterir hem de sivilcelerini arttırabilir. Kapatıcı olsun istiyorsan da koyu kıvamlı olanlardan seçmen lazım Rengine de yüzünde deneyerek ya da orada çalışanlara sorarak karar ver bence.

    Adsız; 15 yaş için sıvı kıvamlı daha hafif ve sürmesi kolay olanlar uygun olur bence. Koyu kıvamlı olan bb kremler fondöten gibi yapay durur. Ama cildin sana problemli gelmiyorsa bence hiç kullanma. Benim fikrim ürünler ucuzladıkça cildine uzun vadede zarar verme, sivilce yapma, alerji yapma riskinin arttığı yönünde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bende bb kremi sadece canlı cilt tonu ve göz altlarımdaki morluklar için istiyorum başka bir sorunum yok ama makyajla filan pek aram olmadığından cildime sürdüğüm şeylere de dikkat ediyorum sizce kullanmalı mıyım ? Yaşım da 17 bu arada

      Sil
    2. 17 yas ve goz alti morluklarini pek bagdastiramadim :) cildine bsy surmediginde seni rahatsiz etmiyorsa bb krem yerine duzgun bur gunes kreminu tercih et bence. Yine de bb krem kullanmanin da aman aman bur zarari yok tabii, temizlemeye ozen gostersen yeter.

      Sil
    3. Ben de bağdaştıramıyorum ama :/ teşekkür ederim :)

      Sil
  36. clınıque bb kremi denedim sadece denemez olaydım yüzümde sivilcelenme yaptı hiç beğenmedim tabi bu ürünün sizdede sivilce yapıcagı anlamına gelmez ama ben kıvamını ve ürünün kendisini hiç beğenmedim mısha yı kullanmak istiyorum çok merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  37. Berenin Kalbi, Clinique BB krem şu an elimde var ve bu yazdıklarımın içinde en çok sevdiğim oldu. Clinique sivilce yaptıysa Misha`nın daha çok yapmasını beklerim. Onunla ilgili bu tarz yorumlar vardı ve Clinique`e kıyasla daha yağlı bir yapısı var.

    YanıtlaSil
  38. merhaba:) ben 19 yaşındayım bugüne kadar hiç fondöten ya da pudra kullanmadım ama bb kremin iyileştirici etkisini duyduktan sonra kullanmaya karar verdim cildim çok kuru yüzümde sivilce çıkmıyor ama alnımda ya da çenemde tek tük sivilceler hep oluyor hangi ürünü önerirsiniz bir de imex kullanan arkadaşlarım vardı ondan da memnunlar ama yüzümün her yerinde olmadığı için kullanmak istemedim eğer bilginiz varsa bir karşılaştırma yaparsanız çok sevinirim; teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  39. Sümeyye; merhaba! Aslına bakarsan bb kremlerin pek bir iyileştirici etkisi olduğunu düşünmüyorum. Yüzün çok kuruysa bb kremden önce sabah akşam cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanmalısın. BB krem günlük nemlendirici yerine geçmez çünkü. Sivilceler kuruluktan dolayı da çıkıyor olabilir. İmex ben de kullanmıştım bir ara ama çok etkisini görememeitim, gerçi benim de beğenen, memnun olan arkadaşlarım var. Bence doktora danışmadan kullanma. BB kremi de güneş koruyucusundan yararlanmak, sivilceleri kamufle etmek, cilt tonunu düzeltmek amacıyla kullanabilirsin

    YanıtlaSil
  40. ben cc krem bile denedim yüzümde putur putur durdu. burun kenarlarımda hafif kızarıklıklar var bu yüzden kullanmak istiyorum.ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pütür pütür duruyorsa, cildiniz kuru olduğundandır diye tahmin ediyorum. Önce güzelce nemlendirici uygulamayı denediniz mi?

      Sil
  41. Maç factor olay BB krem dün aldım 15 tlye renk medium benim cildim yağlı ve fondoten kusuyor nemlendirici sürdüğüm halde fakat bu BB krem yuzumde hiçbir şekilde ağırlık yapmadı içinde nemlendirici özelliği ve güneş koruması var kapaticiliği derseniz orta ayrıca renk tonunu dengeliyor aydınlık görünmesini sağlıyor

    YanıtlaSil
  42. Garnier bb kullandım doğrusu memnun kaldım doğrusubenim cildim çabuk yağlanan bi yapısı var özellikle T bölgem ürünü yüzeme uyguladığım zaman böyle bir durum söz konusu diil

    YanıtlaSil
  43. Missha Perfect Cover nereden bulabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lilakutu.com`dan ya da missha.com.tr`den alabilirsiniz

      Sil
  44. Ben garnier bb kremini kullandım, sonuc felaket. Yüzümde sivilcelenme yaptı ve ürünü sürdükten 1-2 saat sonra yaglanma yaptı. Yaglı ciltli oldugum icin bu sorunlarla karsılasmıs olabilirim. Bircok blogta gördügüm üzere en cok önerilen missha gibi, onu deneyecegim. Bilgilendirici olmus eline saglık :)

    YanıtlaSil
  45. Merhaba ben 16 yasındayım yuzume fondöten falan uyguluyorum yüzümde kalıyor yani kusmuyor sivilce lekelerim var ve bb krem kullanmak istiyorum ama mutlaka birine kotu yorum yapanlar var kararsız kaldım niveayı çok övdüler doğrusu aizce hangisi olsun yaşadığım yerde watsons ve gratis var sadece ?

    YanıtlaSil
  46. Ben 16 yaşındayım yüzüm yağlı ve arasıra sivilce çıkıyor hangi marka yağsız gösterir lütfen yardım edin garnier iyi mi ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garnier'in ince uzun tupte olan versiyonu bu durumda uygun olur sanki ama bb kremin direk yagsiz gostermek gibi bir olayi yok. Yagli goruntu cok rahatsiz ediyorsa dogru cilt yikama urununu sabah aksam yikamak daha etkili bir sonuc verir bence.

      Sil
  47. ben hafif esmerim hangi tonu kullanmalıyım

    YanıtlaSil
  48. Misha bb kremi nareden aldınız

    YanıtlaSil
  49. arkadaşlar erkek için uygunmu bb krem yardımcı olurmusunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkek icin uygun olup olmamasi goreceli bir sey. Ne amacla kullanacaginiza bagli. Gunes koruyucu olarak kullanacaksaniz klasik gunes kremleri daha iyi olur. Leke vs bir sey kapatmak icin istiyorsaniz da daha kapatici olan fondoten ya da stick kapatici tarzinda birsey daha uygun olur. Bb krem fondoten vs gibi bir kozmetik urunu kullanacaksaniz anahtar nikta cildinizle tam uyumlu bir renk olmasi ve ince uygulamak, yani belli olmamasini saglamak bence...

      Sil
  50. ben esmerim 19 yaşınadayım yüzüümdede çok sivilce olduğu söylenemez ama lekeleri mevcut hangi bb kremi ve renk tonu olarak hangisini seçmeliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, esmerler şu renk tonunu kullanır diye bir genelleme yok maalesef. Almak istediğiniz ürünü yüzünüzde deneyerek en güzel kararı verebilirsiniz

      Sil
  51. Arkadaslar dermoskin bb krem ten rengini kuyulastirirmi..? Biliginiz varmi..?

    YanıtlaSil
  52. Bu bb kremler goz cevresinede uygulaniyormu... ?

    YanıtlaSil
  53. Merhaba, benim yuzum farkli cesit bir az, kuru ve sivilceli, oysa genelde sivilceler yagli ciltte olur. Hem kuru hem sivilceli cild icin hangi BB tavsiye edersiniz

    YanıtlaSil
  54. Iyi gubler garnierin saf ve temiz yazan bb sini kullanıyordum sivilcelere falan gayet iyi geliyor siyah noktaları sürekli kullanımda kapatıyor ama t bölgem karma olduğu için garnierin sitesinde ki bir teste karma ciltler için olanı cıktı kararsizim ikisi arasında

    YanıtlaSil
  55. Merhaba benim yüzümde çok fazla sıkıntı yok fakat belli başlı yerlerinde minik sivilvelenme var birde göz altı morluğu bunun için bir bb kremi almak istiyorum fakat missha ile Maybelline arasında çok kararsız kaldım hangisini önerirsiniz

    YanıtlaSil
  56. Cilt tipiniz yagliysa maybelline daha uygun, mishha daha kapatici ama daha yogun ve yagli hissiyat veren bir krem. Cildiniz kuru ya da normalse daha cok sevebilirsiniz. Yalniz bu arada hic bir yuz kremini goz altlari icin kullanmaniz dogru olmaz.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli