11 Nisan 2013

CLINIQUE // Yeni CC Krem

Bu ay birbirinden güzel yeni ürünler çıktı piyasaya, hepsine içim gidiyor, hepsini almak istiyorum ama bir sıraya koymak lazım... Yeni ürünlerden birisi de Clinique`in CC kremi...

Hem CC krem olduğundan hem de Clinique olduğundan bu habere pek bi heyecanlandım. BB kremleri çok sevdik biliyorsunuz, CC kremlerden daha da iyi performans bekliyorum şimdi. Nedir CC krem derseniz; Color Correcting`in kısaltması. Yani isminden de anlaşılacağı gibi asıl hedef nokta, cilt renginin eşitlenmesi. BB kremden temel farkı bu. 

Bu durumda kapatma performansının daha iyi olacağını ümit ediyorum, bir de Clinique nemlendirme özelliğinin altını çizmiş. Bu arada yaz yaklaşırken, benim de altını çizmek istediğim bir nokta var. Yüzümüz güneşten çok çabuk etkileniyor ve çok fazla zarar görüyor.  Özellikle de sivilce gibi sorunlar varsa, leke tehlikesi daha da büyüyor. Evet hepimiz güneş korumalı kremler kullanıyoruz ama UVA-UVB filtrelerine de dikkat etmek lazım. Çoğu BB kremde ya da güneş korumalı nemlendiricide UVA-UVB filtresi bulunmuyor. Bu durumda güneşten korunuyoruz diye kendimizi kandırmış oluyoruz birazcık. Açıkçası ben drugstore diye tabir edilen ürünlerin güneş korumalarına yazın kullanacak kadar güvenmiyorum. Clinique CC kremde SPF30  + UVA/UVB filtresi olması da hoşuma gitti bu yüzden.

Bakalım Clinique ürünü hakkında neler söylemiş;


Superdefense CC Cream SPF 30 cilt tonunu düzenlerken cilde nem verir, cildi korur ve cildi pürüzsüzleştirir.
Peki bunu nasıl yapar?
Cilt Tonunu Eşitler:
Clinique bilim adamları, geliştirdikleri cilt tonu eşitleme teknolojisi sayesinde cildin daha canlı, ışıltılı ve sağlıklı görünmesini sağlamayı başardılar. Çift katmanlı, cilt tonu eşitleyen optikler ışığı farklı yönlere dağıtarak cilt tonunun daha aydınlık ve ışıltılı görünmesini sağlayarak cilde doğal ve pürüzsüz bir görünüm kazandırırlar.
Cilt tonu düzenleyici optikler bir çok cilt tonu eşitsizliğini düzenler. Donuk ve solgun ciltler daha ışıltılı ve aydınlık görünmeye başlar; sarıya dönük cilt tonu şeftali tonlarında bir ışıltıya sahip olur; ve ciltteki kızarıklıkların görünümünü azaltır. Cilt kusurları anında ortadan kaybolur ve pürüzsüz, ışıltılı bir görünüm elde edilir.

Nemlendirir:
Superdefense CC Cream SPF 30, içeriğindeki Hyaluronic Asit sayesinde cilde anında nem sağlar ve cildin daha rahat hissetmesini sağlar. Trehalose ve Sorbitol gibi su bağlayan içerikler sayesinde nem oranı değişen ortamlarda cildi korur. Cilt anında neme doyar ve gün boyu nem ihtiyacını karşılar.

Cildi Korur:
İçerdiği UVA/UVB koruması cildi yaşlanmanın ilk belirtilerine karşı korur. E Vitamini, biberiye, Nordihydroguaiaretic Asit ve Ascorbyl Tocopheryl Maleate içeriklerinden oluşan anti-oksidan karışımı ise cildi çevresel etkenlerden korur ve cildin sağlıklı yapısını korumasını sağlar.
Superdefense CC Cream SPF 30 hafif ve cildi sakinleştirici yapıdaki çok amaçlı bir üründür. Cildi anında ışıltısına geri kavuşturur. Cildin pürüzsüz, yumuşak ve canlı hissetmesini ve görünmesini sağlar. Gün boyu kalıcıdır. Yalnız başına ya da fondötenin altına kullanılabilir. Tüm cilt tipleri tarafından kullanılabilir. Akneye yol açmaz.

3 farklı rengi mevcuttur.
Allerji testinden geçmiştir. 100% parfümsüzdür. Yağsızdır. Dermatologlar tarafından test edilmiştir. 

Clinique CC kremler 3 ay boyunca sadece Sephora mağazalarında olacakmış, fiyatı da 99TL
Benim aklımda Clinique`in BB kremi vardı ama "age defense" olduğu için tereddüt ediyordum, şimdi CC`ye aklım takıldı, sanırım dayanamayıp alacağım :)


2 yorum:

  1. yurtdısında 6 rengi var bizde neden 3?? yurtdısındaki rengi pempe bizde neden yeşil??? ben bunları çözemedim...

    YanıtlaSil
  2. @tuğba; pembe ambalajlı olan "Moisture Surge CC krem" yeşil ambalajlı olan "superdefensed CC krem", farklı versiyonlar yani. Pembe olanın 6 rengi var ve daha güçlü nemlendirme özelliğine sahip sanıyorum. Onu getirmemişler henüz Türkiye`ye.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli