14 Nisan 2013

YAZA HAZIRLIK: Cilt Lekelerinden Kurtulalım

Cilt lekeleri çok sinir bozucu bir durum, bir süredir ciddi leke problemi yaşıyorum. Bir de düzensiz nemlendirici kullanımı, çok az su tüketimi vs falan eklenince cildimin iyice bozulmaya başladığını düşünüyorum. Fondötenlere, pudralara bir dünya para yatırıp, sonra da güzel durmadığını düşünüyorum. 

Cilt bozuksa, en iyi makyaj malzemesi de olsa işe yaramıyor maalesef. Nemlendirici eksikliğinde fondöten kötü duruyor, ciltle bütünleşmiyor. Lekeleri kapatmak için de kapatıcı üstüne fondöten, onun üstüne pudra derken, ciltte kalınlık yapabiliyor.

Yaz yaklaşırken, (fondöten kullanmanın zor ve sıkıcı olacağı günler, güneşin ciltte leke bırakacağı günler) kendime bir cilt bakımı rutini hazırlamayı ve buna sıkı bir şekilde uymayı hedefledim.


En temel ve en güvendiğim ürünleri seçmeye çalıştım. Aslında çoğunu düzenli olarak kullanıyorum ama yine de bu ürünleri topluca bir rafa ayırıp, hiç atlamadan düzenli şekilde kullanmayı istiyorum. 

En büyük eksiğim az su içmek sanırım. Pınar`ın bu sevimli cam şişelerinden birkaç tane almalı, daha küçük boyutlularından iş yerine götürmeli. Kendimi zorlamazsam su içemiyorum. Bazı günler sadece 1 bardak su içtiğim oluyor maalesef. Kendime koyduğum ilk ve en önemli adım, bolca su içmek olsun dedim....


Clinique`in 3 adımlı cilt bakım sisteminden ne kadar memnun olduğumu daha önce birkaç sefer yazmıştım. Yıllarca değiştirmeyeceğim temel ürünlerim sanırım. Cildinize uygun bir temizleyici + tonik + nemlendirici. Aslında bu üçlüyü sabah-akşam tekrarlamak gerekiyor ama sabah bu kadar vaktim olmuyor. Yüz yıkama jelimi ve toniğimi atlamadan kullanıyorum genelde ama artık nemlendiriciyi de atlamadan her gece kullanacağım. (Ben cildimde hiç nem ihtiyacı ya da kuruluk hissetmediğimden, haftada 3 kere falan kullanıyordum) Bir de yüz yıkama jeli için, yüz fırçalarından almalı mı, cildi tahriş eder mi, kararsızım. Bir tane alıp, bir süre fırça ile temizlemek istiyorum yüzümü. Birkaç sene önce bir sefer daha almıştım ve biraz tahriş etmişti diye hatırlıyorum ama bir kez daha denemekte fayda var.


Ve lekeler için Clinique Even Better Dark Spot`dan ümitliyim. Bu serumu da yaklaşık 3 haftadır geceleri kullanıyorum ve lekelerimde bir miktar azalma hissediyorum. Kimseyi yanıltmak istemem, 3 haftalık bir değerlendirme böyle bir ürün için yetersiz olur ama dediğim gibi, ben gayet ümitliyim. Bu ürünü kullanırken de şöyle bir hataya düşünüyorum; kremi sürüp yatıyorum, daha krem emilmeden yarısından fazlası yastığa geçiyor :) Bu kremi sürme işini yatmadan yarım saat önceye çekmeli.


Sabah kalktığımda, yüzümü yine aynı yüz yıkama jeli ile yıkıyorum ve makyaj faslına geçiyorum. Makyajın ilk adımını bb krem ile yapıyordum bir süredir ama artık bb`leri bir kenara bırakıp adam gibi güneş koruyuculara geçme vakti gelmiştir benim için. Geçen yaz aldığım Clinique Super City Block; SPF 40 ve UVA/UVB filtreli, yağsız bir krem. Makyaj altına gerekli nemlendirici ihtiyacımı da karşılayacak diye ümit ediyorum.


Son olarak maske ve peeling için Lush Mask of Magnaminty ve Yves Rocher kayısılı peelingi seçtim. İkisi de beğendiğim ürünler. Normalde maskeyi hiç atlamıyorum ama peelingi bazen haftada 1, 10 günde 1 yaptığım oluyor. artık daha düzenli kullanılacak.

Benim seçtiğim ürünler böyle. Ürün tiplerinde değişik bir şey yok gördüğünüz gibi, marka olarak da sevdiklerimi, güvendiklerimi seçtim, kullanım sıklıklarını belirledim ve bir hedef oluşturdum.  Az su içmek, peelingi düzenli aralıklarla kullanmamak gibi hatalarımı belirledim. Benim için önemli bir nokta da, belirlediğim bu süre içinde başka ürünler kullanmamak! Bazen blogda yorumlamak için ya da merakımdan, kullandığım ürünleri çok sık değiştiriyorum. Bir süre araya başka ürün almak yok! Özellikle drugstore tabir edilen, işime gelince bayıla bayıla kullandığım, işime gelmeyince burun kıvırdığım markalara ara veriyorum.

Yenilenlere içilenlere dikkat etmek, cilde yararlı vitaminlerle takviye almak da aklımda... 

Her Pazartesi diyete başlayacak değiliz bu hafta da cilt diyetine başlayalım, hadi siz de bana katılın, aklınıza gelen faydalı bilgiler varsa paylaşın, yaza sağlıklı, ışıl ışıl bir ciltle girelim lütfeeen...

28 yorum:

  1. Yanaklarımın belli bi bölgesinde yer edilmiş sivilce lekelerime ben de bu ara taktım kafayı. Benim şansım derin izler ve çukurlar değil. Aslında hafif kapatıcılıktaki fondötenler ya da bb kremler de kapatıyor ama insan yeri geliyor sadece pudra sürmek istiyor.
    Geçtiğimiz hafta doktora gittim birkaç tane ilaç ve krem verdi. Ben de sizin gibi rutimi oturtmaya çalışıyorum ve az ürünle bir şeyleri halletmek istiyorum. Sonuçta ciltte yıpranıyor. :)
    Uzattım konuyu. Ben Lush'n Herbalism maskesini kullanıyorum. Doktora gitmeden başlamıştım. Haftada 2-3 kez diyor ama ben 3kez banyodan sonra kesinlikle kullanıyorum işe de yarıyor gibi.Aklınızda olsun.
    :)

    YanıtlaSil
  2. Çok haklısınız cilt yıpranıyor cidden. Herbalism`i ben de duyuyorum, bu bitince deneyebilirim, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. harika bir yazı olmuş eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Clinique Even Better Dark Spot'un çillere bir etkisi var mıdır? eğer varsa bende alıp denemeyi düşünüyorum da...

    YanıtlaSil
  5. Bende hiç su içmeyenlerdenim :( Clarisonic Mia fırçadan çok ama çok memnunum mutlaka bir bakın derim.

    YanıtlaSil
  6. Ben de güneş lekelerimle Clinique serisiyle savaşıyorum..düzenli kullandığım dönemlerde gerçekten fark görüyorum..ancak dediğin gibi araya başka markalar girince iş bozuluyor..ama ben de söz verdim kendime Clinique'lerimi aldatmayacağım :))

    YanıtlaSil
  7. @kozmetik deneyimleri; çok teşekkür ederim :) beğenerek takip ettiğim kişilerden böyle şeyler duyunca çok mutlu oluyorum :)

    @dnz; Clinique şöyle demiş; "Bu yeni bakım serumu koyu lekeleri, yaşlılık lekelerini ve yaşlılık sonucu oluşan renk farklılıklarını, güneşin cildimize yıllar boyu verdiği zararları, çevresel zararları ve akne lekelerinin izlerini gözle görülür şekilde azaltırken daha sağlıklı ve pürüzsüz bir görünümü de açığa çıkarır. Klinik testler, Even Better Clinical Koyu Leke Serumu’nun sektörde altın standartı temsil ettiği; reçeteli içerikle karşılaştırıldığında 4, 8 ve 12 haftada cilt rengini eşitlemede etkili olduğunu ispatlamıştır.
    Even Better Clinical Koyu Leke Serumu’nun 12 hafta sonunda cilt renginde %58 düzelme sağladığı ispatlanmıştır." Çilllerden bahsetmiyor maalesef bu yazıda ama Clinique online`dan uzmanlara ulaşıp sorabilirsin bence.

    @adsız; su olayı önemli atlamayalım :) tavsiye için teşekkürler ama şu sıralar pahalı bişey almasam daha iyi :)

    @nilgün; ben de tam bir Clinique delisiyim sanırım, hatta bu yazıda bahsettiğim maske ve peelingler yerine de Clinique`leri kullanıcam bi süre sanırım. Gerçi onlardan da gayet memnumdum ama madem bi işe başladık, hepsi Clinique olsun dedim :))


    YanıtlaSil
  8. Ben de aynı dertten muzdaribim. Çok zor su tükettiğimden cildim çok kötüydü. Zorla su tüketmeye zorluyorum kendimi. Doktora gittim 5 aydır düzenli olarak verdiği ilaçları kullanıyorum. Şimdi de sivilce lekeleri var. Devamlı aynaya bakıp kafayı yiyorum. Tekrar gidince izler nasıl geçer diye görüşeceğim. Doğru düzgün makyaj bile yapmıyorum cildimdeki sorunlar yüzünden. İnşallah derdine çare olur ürünlerin ... =)

    YanıtlaSil
  9. @Sema; teşekkür ederim umarım olurlar çünkü ben de makyajsızken kafayı yiyecek gibi oluyorum. Bu arada benim de edermatologum "hiç makyaj yapma" demişti ama öyle olmuyor maalesef. Kaldı ki düzgün bir fondöten kullanıp, temizlemeyi de ihmal etmeyince hiç bir sorun olmuyor. Clinique`in anti-blemish fondötenini gözüm kapalı tavsiye edebilirim, aklında olsun

    YanıtlaSil
  10. şahane olmuş bu yazı.
    yazın çok dikkat etmek gerekiyor.güneş koruyucu kullanmak şart.ben de clinique super city block kullanıyorum çok da memnunum.clinique güvendiğim bir marka.diğer ürünleri de listeme ekledim, teşekkürler tavsiyeleriniz için.

    YanıtlaSil
  11. Gecen hafta clinique uzmani ile gorusmem oldu.leke urununu cok cok tavsiye etti ama cok pahali :( henuz alamadim.

    YanıtlaSil
  12. @poliganum; hepsini çok severek kullanıyorum ama toniklerini şiddetle tavsiye ederim.

    @kontes; evet maalesef pahalı. Şimdi tam sezonu olduğu için indirim olmayabilir ama ben çoğu ürününü indirimli kampanyalı ya da elca`dan yakalıyorum bi şekilde, öyle olunca çok iyi oluyor.

    YanıtlaSil
  13. Selamlar yazılarınızı severek takip ediyorum bu başlıkla alakalı değil ama bir arkadaşa yaptığınız yoruma istinaden bişi sormak istiyorum clinique anti blemish tavsiye etmişsiniz benım de cildim çok yağlı stay maddeyle arasında kaldım bi tavsiyeniz olur mu sevgiler =)

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. @kontes; bak mesela şu anda morhipoda 148 lira, bir de %10 indirim + kargo bedava veriyor, bi bak istersen http://www.morhipo.com/kampanya/liste/14693/clinique#stt=&os=0&pg=0&ps=&prv=

    YanıtlaSil
  16. @adsız; stay matte`i kendim kullanmadım ama o Clinique`in beğenilen fondötenlerinden bir tanesi. Anti-blemish`e göre kapatıcılığı biraz daha az sanırım, stay matte için hafif-orta kapatıcı, anti blemish için orta kapatıcı diyor Clinique. Eğer sivilce, kızarıklık probleminiz yoksa ya da yağlanma probleminiz daha ağır basıyorsa stay matte`i deneyin bence :)

    YanıtlaSil
  17. mükenmel paylaşımlar için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba :) Ben bir şey danışmak istiyorum size. T bölgem yağlı ve yanaklarım kuru, tonik kullanamayacak kadar da hassas cildim maalesef :( Burnumda siyah noktalar var-her peeling maske iyi gelmiyor yine alerjik reaksiyonlara neden oluyor..T bölgemde parlama oluyor yazın özellikle. Bu yüzden ben de temizleme jeli ve su bazlı nemlendirici ya da matlaştırıcı nemlendirici arayışındayım (T bölgem coşuyor yoksa) bana ne önerirsiniz acaba? Sizin kullandığınız anti blemish bende kuruluğa neden olur mu bilemedim, clinique liquid facial soap mı anti blemish mi daha iyi gelir? Yüzümde her ay muhakkak sivilce çıkar (yağlı kısımlarda) teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  19. @Ece; merhaba, Clinique `in anti-blemish köpük temizleyicisi yağlanmaya çok iyi geliyor, kurutma yapacağını sanmam çünkü oldukça hassas bişey. Burnundaki siyah noktalar için de peeling yerine siyah nokta bantlarını kullanabilirsin belki, tonik konusunda da Clinique`in 4 farklı cilt tipine uygun toniği var ama bence cildin alerjik reaksiyona neden oluyorsa bir dermatologdan fikir al, tavsiye üzerine ürün kullanma derim. Yardımcı olmak isterim ama bir uzmana danışsan çok daha iyi olur :)

    YanıtlaSil
  20. Çok teşekkür ederim cevabınız için :) Peki bu T bölgesindeki parlamayı giderecek bir nemlendirici önerebilir misiniz acaba?

    YanıtlaSil
  21. @ece; rica ederim :) Bioderma`nın "sebium mat" kremi var onu deneyebilirsin ya da güzel bir pudra da işine yarar.

    YanıtlaSil
  22. benim de ilk kez bu sene hafiften bir lekelenme oldu cildimde. bir de ardarda yanağımda yanyana çıkan 4-5 sivilcenin izi kaldı. onların geçmesi için ben de the body shoptan tea tree serisinden 2 ürün aldım. biri tea tree oil, diğeri de tea tree blemish gel. biri 19.90 tl diğeri de 21.90 tl diye hatırlıyorum. gece yatarken pamuklu çubuğa döktüğüm tea tree oil i temiz cildimin lekeli olan bölgelerine sürüyorum. diğerinin zaten ucunda kendi sürme aplikatörü var onu da sabah uyguluyorum. ben 1 hafta içinde neredeyse yarı yarıya bir açılma yaşadım. gerçi bunda sivilce izlerimin henüz yerleşmemiş olmasının da etkisi var sanırım. aklında bulunsun tavsiye ederim:) ama cliniqe ürünlerini yeni keşfetmiş ve tek kelimeyle bayılmış biri olarak even better dark spotu da denemek istiyorum. yazının üstünden nerdeyse bir buçuk ay geçmiş. sürekli kullanmaya devam ettin mi bilmiyorum ama eğer ettiysen sonuçlarını haber verirsen çok sevinirim. çok merak ediyorum çünkü:) sevgiler:)

    YanıtlaSil
  23. @my x: kullanmaya devam ettim, hala da ediyorum. Cidden memnun kaldım ben. Bir tüpün tamamını bitirdikten sonra yazıda güncelleme yapmayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  24. merhabalar ben de even better serumu gece ve gündüz nemlendiricimin altına kullanıyorum 50ml olan bir ürünüm biti bitecek ama henüz cildimde bir farklılık göremedim gerçi clinique markasına olan güvenimden bir serum daha aldım.
    özetle hala evenbetter kullanıyor musunuz lekeleriniz ne durumda diye sormak istedim.

    YanıtlaSil
  25. @Dilana ÖKER: Merhaba, ben düzenli olarak kullanmaya devam ettim. Sivilce lekelerim var benim kırmızı, onlarda fark edilir bir şekilde azalma gördüm ilk aylarda, hala da kullanıyorum ama o ilk 2 ayda falan gördüğüm etkiyi göremiyorum sanki şu an. Ama ben de ürüne güvendiğim için devam ediyorum. Ama şöyle bi nokta var bendeki ürün 30ml ve yaklaşık 4 aydır (günde 1 sefer) kullanıyorum. Bitmedi hala. Sadece sorunlu bölgelere ince bi tabaka halinde sürüyorum. Size 50ml ne kadar süre gitti. Ürünün üzerinde belirtilen etki süresini (12haftaydı diye hatırlıyorum) geçtiyseniz ve hiç bir fark göremediyseniz devam etmenizin bir anlamı yok bence

    YanıtlaSil
  26. Ağustos ayının sonunda kullanmaya başlamıştım tahminen 10 hafta oldu bu gün bitti ve yenisine başladım. Benimde sivilce lekelerimde açılma oldu fakat dudak üstümde bir güneş lekem var ve hala belirgin. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  27. Çok güzel bir yazı olmuş ancak Clinique ürünleri pahalı.Bir etki edip etmeyeceğini cildime göre bilemediğimden,o kadar parayı da vermek istemiyorum :( Güzel bir sonuç aldınız mı bu kararlarınızdan :)

    YanıtlaSil
  28. Zaman Sözleri; ben memnun kaldım. 1 tüpü bitirdim uygun bir zamanda 1 tane daha almayı düşünüyorum. Lekeleri tamamen yok etmedi ama gözle görülür şekilde azalttı benim cildimde. Fiyatı konusunda haklısınız, standardın üzerinde. Benim için almaya değer ama çok yüksek fiyat-çok yüksek beklentiye dönüşebiliyor zaman zaman. Ona kapılmamak lazım

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli