12 Mayıs 2013

CLINIQUE: Even Better Clinical Koyu Leke Serumu

Şu yazımda lekelerden mümkün olduğunca kurtulmak için düzenli olarak kullanmayı planladığım ürünlerden bahsetmiştim. Ürünlerimin hepsini yazıda bahsettiğim gibi aksatmadan kullandım, sadece "daha fazla su tüketmeliyim" maddesine uyamadım maalesef. O yazıyı yazmadan önceki haftalarda Clinique Even Better Clinical Dark Spot`u kullanmaya başlamıştım. Yaklaşık 1,5-2 aydır  düzenli şekilde kullanıyorum ve artık yorumlamanın zamanı geldi sanırım.


Lekelerden kurtulmak pek kolay birşey olmadığından, başta çekimser yaklaşmıştım açıkçası. Çok gözle görülür etki edeceğini düşünmüyordum ama Clinique yine yüzümü kara çıkarmadı. Çok samimi şekilde söylüyorum, Clinique cilt bakımında en güvendiğim, en severek kullandığım marka.


Başta çekimser kalmamın bir nedeni de, ürünün daha çok güneş lekelerine etki ediyor gibi lanse edilmesi oldu. Benim sorunumsa güneş lekeleri, kahve rengi lekeler değil, 6-7 ay önce yaşadığım aşırı sivilce probleminin cildimde bıraktığı kırmızımsı izlerdi. Bu konuyu Clinique`e danıştığımda, sivilce lekeleri için de işe yarayacağını söylediler. 

Dediğim gibi yaklaşık 2 aydır sadece akşamları yatarken, lekeli olan bölgelere sürüyorum bu kremi ve lekelere gözle görülür bir azalma oldu. En güzel örneklemeyi şu şekilde yapabilirim sanırım; bu leke olayı olduktan sonra fondötensiz dışarıya çıkmak istemiyordum. BB kremler tek başına çok yetersiz kalıyordu, hatta kapatıcılığı orta seviyede olan fondötenleri bile tercih etmiyordum. Şimdi sadece BB krem sürerek dışarıya çıkabiliyorum, daha rahat hissediyorum kendimi.

Ben günde 1 kez kullandım ama kremin sabah-akşam kullanılması ve kesin etkisinin 12 hafta sonunda gözlenmesi tavsiye ediliyor. Bu arada kremin sevdiğim yanı, güneş kremi ile desteklendiğinde gündüz de kullanılabilmesi. Normalde leke serumları kesinlikle güneşte kullanılmaz. Bu kremde böyle bir durum yok ama ben sabahları vakit darlığından kullanamıyorum. 
  
Krem oldukça kolay emiliyor, yanma, kaşınma gibi rahatsız edici bir etki yaratmıyor. Clinique klasikliğinde kokusuz bir ürün. Bendeki 30ml`lik ambalaj, içi görünmediği için ne kadar kaldığını anlayamıyorum ama tahminen 1,5-2 ay daha kullanırım diye düşünüyorum. Bu süre içinde bir miktar daha azalma olursa lekelerde ne mutlu bana. Tüm lekelerin yok olması gibi bir durum söz konusu değil ama maalesef :( Kremin vaadi %58

Tek olumsuz yanı fiyatı sanırım, birazcık yüksek ama bu aralar Clinique standlarında  50ml`lik serumun olduğu 2 set görüyorum. Birisinde 4-5 tane seyahat boy ürün (peeling, lip gloss, fondöten vs), birisinde de orjinal boy göz kremi ve leke karşıtı nemlendirici krem var. Setler tek ürüne göre çok avantajlı.

30ml`lik boyu 175TL, 50ml`lik boyu 279 TL, bahsettiğim setlerin fiyatları da 279 TL

*Ürünü deneme fırsatı veren Clinique`e çok teşekkürler.

10 yorum:

  1. ben de çoook memnun kalıyorum galiba bu üründen :) biraz daha kullanıp yazısını yazmayı düşünüyorum :) güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil
  2. güneş lekeleri için oldugunu sanıyordum sadece fiyatını cok bulsam da bir şans verebilirim çenemde biraz izlerim var

    YanıtlaSil
  3. @serinus: bekliyorum senden de yazısını merakla :)

    @Kozmetik Deneyimleri: Evet ben de öyle sanıyordum, özellikle sormuştum o yüzden. Clinique`ler performans konusunda olduğu kadar fiyat konusunda da iyiler maalesef :)

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar yorum firma tarafından veye satıcılar yazılmış bunu anlamak çok kolay olsa gerek yazım hatası ve dil özellikleri yok sanki hikaye yada bir roman yazarı tarafından yazılmış neyse ürün iyide pahalı bir de tam detay yok benim pikment yani yaşlılık lekelerim oluşuyor

    YanıtlaSil
  5. Dalga mı geçiyorsunuz anlayamadım! Belki de herkes sizin kadar dil bigisi yanlışı yapmıyordur. Bir de blog kavramından haberiniz yok anladığım kadarıyla...

    YanıtlaSil
  6. Benimde kullandigim kadin dogum ilaclarindab dolayi cene kismimda sivilce lekeleri olustu ve kirmizi duruyor yanak kisimlarimda da hafif kizariklik var.artik kime guvenecegimi sasirdim insanlar para icin o kadar yalan konuşuyorlar ki...lutfen gerçek leri soyleyin gercekten sinuc veriyor mu?Yardimci olursaniz sevinirim lutfen dogruyu soyleyin..

    YanıtlaSil
  7. Mirac Cevizli; merhaba, yazıda da belirttiğim gibi benimde kırmızı sivilce lekelerim vardı. Büyük çoğunluğunu geçirdi. Bazılarını tamamen geçirdi, bazılarını da hafifletti. Şimdilerde tekrar almayı düşünüyorum bu üründen. Bu arada DDML nemlendirici ile birlikte kullanıldığınında daha iyi sonuç verdiğini düşünüyorum. Yine de bunların sadece benim deneyimim olduğunu, herkesin cilt tipine, yaşına vs.ye göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın. Yani ben de yaradı diye sizde de yarayacağının garantisi yok, çok büyük beklenti ile değil de, bütçenizi çok çok zorlayamayacaksa alın derim. Aksi halde sizde işe yaramazsa üzülürüm.

    YanıtlaSil
  8. Ben de bugün itibariyle kullanmaya başlayacağım. Umarım olumlu sonuç alabilirim🙂 Ayrıca yazım hatası da yok değil. Kahverengi bitişik yazılır😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son derece ilginc yorumlar aldigim bir post olmus 😁 umatim memnun kalirsiniz.

      Sil
  9. Merhaba , benimde hamilelik sirasinda olusan ve gunesle cosan lekelerim var onlardan kurtulmak icin even better serum yada caudaline keke serumu arasinda dusunmekteyim bilgiler icin tesekkurler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli