16 Temmuz 2013

Değişen Cilt Bakım Rutini

"Cilt bakım rutinim" den kastım, son haftalarda kullandığım ürünler aslında. Yoksa rutinde bir değişiklik yok, temizle-tonikle-nemlendir hep aynı...


Son 2-3 haftadır, kıştan beri kullandığım ürünlerin tamamında değişiklik yaptım, kimisi yaz geldiği için, kimisi eski ürünüm bittiği için, kimisi de "yine sivilce yine sivilce" için...



Kiehl`s ile tanıştım ben de sonunda. 2 kez telefondan alışveriş yaptım, ikisinden de çok memnun kaldım. Kiehls Rare Earth kil maskesine geçtim. Eski maskemden sıkılmıştım artık (Clinique anti blemish) Kiehls maskenin ayrıntılı yazısı birkaç gün içinde gelecek ama özetle oldukça sevdiğim bir maske oldu, onu söyleyebilirim.

Kiehls Ultra Facial Oil Free nemlendirici; testerını kullanıyorum 1 haftadır, bunu da cidden beğendim. İnce losyon şeklinde değil, biraz daha kalın kremsi yapıda. Rahatsız etmedi, ağırlık yapmadı cildimde. Tam boyunu alabilirim sanırım.

Kiehls acne blemish control daily skin-clearing treatment; çenemde çıkan sivilcelerin üzerine sürdüm 4-5 akşam ama bariz bir etkisini göremedim. Gerçi diğer sivilce tedavi kremleri gibi yakmıyor insanı. O kısmını çok sevdim. Çenedeki minik sivilceler çok zorlu oluyor, daha fazla kullansam faydası olur muydu bilemiyorum.


Clinique Anti-Blemish temizleyici köpük ve tonik; kürkçünün dönüp dolaşacağı yer misali benim için bu ürünler. Aslında Clinique tarafından gönderilen, cilt tipime uygun temizleme setini kullanıyordum ama işte yine bahsettiğim hafif sivilcelenme durumu olunca, koşa koşa bu seti aldım. (Hatta benim işim vardı sanırım, sevgili koşa koşa aldı geldi. Reyondaki kız hediye alıyor sanmış, tam boylarını satmak için baya uğraşmış :p) Tam boylarını almaya bütçem müsade etmemişti o an, sivilceler birkaç haftaya geçer ve yine normal seti kullanmaya devam ederim diye düşündüm hem de. ( Clinique anti blemish setin içinde küçük boy köpük, tonik ve nemlendirici var, fiyatı 75tl`ydi en son. 1,5-2 ay rahat kullanılabilecek miktarlar, denemek için birebir)


Ve son olarak peeling. Yine Clinique`in peelingini kullanıyorum bir süredir. normal peelinglerden biraz daha farklı bir yapısı var. Fotoğrafta çok net görülüyor, kremsi bir yapısı var ve tanecikleri çok küçük. Tanecikleri elinizle hissetmek zor neredeyse ama yüzüme sürdüğümde gayet yeterli geliyor. Ben normalde çok küçük tanecikleri sevmem ama bu peelingde yetersiz gelmedi bana. Güzel bir yanı da şu ki, kremsi yapısından dolayı cildi ciddi anlamda nemlenmiş bırakıyor. Peelingden sonra ekstra krem sürmeye ihtiyaç duymuyorum. 


Bu peeling de bitmek üzere, sırada bekleyen Yves Rocher Kayısılı peeling vari onu da sevmiştim fakat kullanım süresi geçmek üzere sanırım, stok fazlalığının sonu :( O yüzden farklı peeling alacağım sanırım. Kiehls`in peelinginin testerını istemiştim son alışverişimde ama zaten benim aldığım ürünlerin testerını göndermişler yanlışlıkla sanıyorum. Görevli bayan oldukça etkili bir ürün olduğunu, dikkatli kullanmak gerektiğini falan söylemişti telefonda, merakım daha da arttı :) ama fiyatı 100 lira civarındaydı, o yüzden riske atıp hemen almak istemiyorum. Kullananlarınız varsa fikir verin lütfen :)

7 yorum:

  1. Bahsettiğin peeling Microdermabrasion olana onu kullanmaya başladım ben şu sıralar :)

    YanıtlaSil
  2. evet evet ta kendisi :) nedir ilk izlenimler ? açıkçası 100 lira bana biraz yüksek geldi de, bir de konuştuğum kız çok iddialı şeyler söyledi. Profesyonel peelinglerin evde yapılan versiyonu gibi düşünün falan dedi ?

    YanıtlaSil
  3. Normal peelingler gibi değil gerçekten. İçinde çok çok küçük ama bir o kadar sert granüller var, çok dikkatli uygulamak lazım. Biraz bastırınca bile hassasiyet yapabilecek türden, ve sivilceleri daha çok yayabilir. Bir ay daha kullanıp yazısını yazıcam :)

    YanıtlaSil
  4. kiehls kil maskesini ilk dün uyguladım karar veremedim henüz senin de yazını bekliyorum bu konudaki..

    YanıtlaSil
  5. Anti blemish de çokk iyiii

    YanıtlaSil
  6. Anti blemish çok iyi bi ürün.Önce cildi kusturuyo sonra tamamen kurtuluyosun

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli