9 Aralık 2013

MAC // Açılı Allık Fırçası 168

Sıkıcı olması muhtemel bir haftaya güzel fırçalarla ve güzel makyaj malzemeleriyle başlamak iyi geliyor bana. Blogda da o güzel fırçalardan birisi olsun bu Pazartesi dedim.

Mac Geniş Açılı Allık Fırçası, 90TL


Aldığımdan beri severek kullandığım bir fırça, mükemmel değil ama benim ihtiyaçlarımı mükemmel şekilde karşılıyor desem yalan olmaz.

Öncelikle en sevdiğim kısmı uygulama kısmının devasa olmaması. Çünkü büyük fırçalarla allık uygulamayı sevmiyorum, beceremiyorum. Örneğin birçok kişinin çok beğendiği RT pembe saplı allık fırçasını ben çok büyük bulduğum için kullanamadım. 


Böyle tam kıvamında bir büyüklükte ve açılı olan allık fırçalarını her zaman daha kullanışlı buluyorum ama tercih meselesi tabi. Diğer beğendiğim yanı ise tam kıvamında uygulama yapması. Ne çok az, ne de çok fazla veriyor ürünü. Nars`ın bol pigmentli allıklarını da, pigmentasyonu az olan allıkları da kullanabiliyorum. Nars için 1- 2 hamle, diğerleri için 3-4 küçük hamle yeterli oluyor. Uzun saplı olması (18,5cm) da kullanım kolaylığı sağlıyor. 


Bu bayıldığım özellikleri yanında, kıl döküyor maalesef. Aldığımdan beri (1-2 ay sanırım) 8-10 kılı düşmüştür. Bir de doğal kıl olmasından dolayı sanıyorum, hoş olmayan bir kokusu var. 3 yıkmadan sonra azalmaya başladı ama ilk kullandığım zamanlarda baya kötü kokuyordu.


Fırça başta belirtiğim gibi 90TL fakat ben bu fırçayı instagram satışından (@shop_zeomeo) almıştım. Yurt dışı satış fiyatından da uygun bir fiyata almıştım. Bu durum şüphe uyandırıyor tabi ama samimiyetlerine güvendiğim bir hesap olduğu için ve fırçanın uygulamasını da başarılı bulduğum için şüphe duymak istemiyorum :) Ayrıca Sigma F80`leri de tanıtım amacıyla çok komik bir fiyata satmışlardı zaten. Mac`in sitesinde gösterilen fırçanın metal kısmında boğum olması, bendekinde boğum değil de çizgi olması gibi bir durum var. Nette baktığımda genelde boğumlu olan 168`ler çıksa da, 1-2 yerde bendekine benzer çizgili olanları da gördüm. 

Özet olarak fırçanın orjinal olduğunu varsayıyorum ve geniş değil de küçük allık fırçalarını seviyorsanız kesinlikle tavsiye ediyorum. Sigma`larda da neredeyse bunun aynısı olan F40 var, ona da bakabilirsiniz.

Ps: Bu fırça muhabbetinde gecenin bir vakti bana eşlik eden, fotoğraflarla yardımcı olan OjeKokusu`na teşekkürü borç bilirim :)

9 yorum:

  1. ben de o satıcıdan F80 aldım ve hiç bir şüphem olmadı fırçadan gayet iyi bence.. bu fırça da aklımda ama kıl döküyor deyince tereddüt ettim..

    YanıtlaSil
  2. kıl döküyor ama şeklini sevdiysen değer bence. Sigmalardan aldım ben de, gayet güzel ondan hiç süphe duymadım. Bu fırçayı da 45liraya aldım bu arada, amerika fiyatı 32$ gözüküyor, öyle olunca insan ister istemez acaba diyor. Sigmayı da 25 liraya almıştım gerçi ama, o tanıtım fiyatı toplu gelmiş falan diye düşündüm. Neyse öyle işte :)

    YanıtlaSil
  3. Ozgecan hnm Merhaba
    Fircanin orjinalliginden supheniz olmasin ayni tanitim mantigi ile karsiz bir satis yapmistik size. 32 $ urunun parekende satis fiyati. Biz tedarikciden o fiyattan almiyoruz ki :):) Tanitim amacli karsiz satis yaparak musterilerimizi mutlu edecegimizi dusunmustuk boyle soru isaretleri birakacagini tahmin edemedik sanirim :) Elinizdeki urun orjinaldir. Mutlu gunlerde kullanmanizi dileriz :) Zeomeo Shop

    YanıtlaSil
  4. mac allık fırçası almayı düşünüyorum fakat o kadar kararsız kaldım ki, 168 mi 116 mı? hangisini tavsiye edersiniz?

    YanıtlaSil
  5. @Zeomeo: mutlu ettiniz zaten teşekkürler :) ama biz genelde bu tarz satışlarda çok uçuk fiyatlar duymaya alışkın olduğumuz için öyle oluyor sanırım.

    YanıtlaSil
  6. @adsız: Mac 116 ben de yok ama görsellerine baktım, o da çok hoş gözüküyor. Hangisi size daha hoş gözüküyorsa onu alın bence, aralarında çok çok büyük bir fark olacağını sanmam.

    YanıtlaSil
  7. Aaa ne demek büyük bir zevkti benim için :) öptüm

    YanıtlaSil
  8. Açılı ve daha küçük fırçaları allık uygulamada daha başarılı buluyorum koca koca fırçalarla allık sürüp sonra Heidi gibi dolaşan kızlarımız var yazık yapmasınlar :)

    YanıtlaSil
  9. @serinus: ben deeee :)

    @ceyda byjade: :)) allık sürmek kolay iş değil ama ya cidden. O tarz fırçalarla fazla kaçırmak yerine küçük fırçalarla riski azaltmayı seviyorum ben de.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli