29 Haziran 2013

MAC RiRi Powder Blush Duo

Mac`den ilk kez bir koleksiyon ürünü aldım sanırım, normalde pek Mac düşkünü bir insan da değilimdir zaten ama bu tatlılığa karşı koyamadım.


Mac RiRi Powder Blush Duo, 78TL 
Aynı paket içinde bir bronzer ve allık. Normalde açık renk yüz makyajından yana bir insan olarak bronzerlarla aram yoktur pek. "Mağazada rengine kendim bakıp o şekilde mi alsam?" diye düşünmüştüm ama sadece online satışı olan bir koleksiyonmuş.  Mac`in online sitesinden de 2. alışverişim oldu. 2 seferinde de ertesi gün kargolandı ürünlerim, bir sıkıntı yaşamadım...

27 Haziran 2013

KIEHL`S // İlk Alışveriş

Kiehl`s markası bir süredir gözüme takılıyordu. Açıkçası şu 28 günlük iksir muhabbeti çok samimi gelmese de, 
beğenilerine güvendiğim birkaç yerde daha okuyunca, ben de denemek istedim. Mağaza sayısı oldukça sınırlı olduğudan, telefonla alışverişi tercih ettim.

kiehls.com.tr`de biraz bakındıktan sonra gözenek küçültücü, Rare Earth maskeyi (62 TL) gözüme kestirdim. Aslında birkaç parça ürün daha vardı almak istediğim ama ilk alışveriş olduğu için biraz temkinli davrandım sanırım.


Kiehl`s Bağdat Caddesi mağazası telefon ile sipariş alıyormuş, 0850 221 34 83 bu numara ile görüştüm. Ürünler hakkında da birkaç bişey sordum, gayet ilgili davrandılar. Daha sonra mail adresime banka hesap numaralarını ilettiler, ben parayı yatırdım ve ertesi günü ürünlerimi kargoladılar...

25 Haziran 2013

SALLY HANSEN: nstant cuticle remover/ oje çıkarıcı

Sally Hansen`in en popüler ürünlerinden birisi Instant Cuticle Remover. Ben de uzunca bir süredir kullanıyorum, oldukça pratik bulduğum ürünlerden.


Tırnak etlerine sürünce anında bir yumuşama sağlıyor. Bu şekilde tırnak etleri daha kolay temizleniyor. Sürdükten sonra oldukça hızlı şekilde etki ediyor, tırnaklarda fazla bekletmemek gerekiyor...

21 Haziran 2013

Clinique Online: Bikini Çantası

Clinique`e bayılıyorum bildiğiniz gibi. Online site açıldığından beri de, mağazalardan alışverişi bıraktım, mağazadan gidip rengine bakıp onlinedan alıyrum :) 

Şu aralar "bikini çantası ya da plaj terliği hediye" kampanyası var. Çanta gözüme çok tatlı gözükünce, güneş kremi de hep ihtiyaç olunca almadan duramadım. 



City Block Sheer, hafif renkli, yağsız güneş kremi. Geçen yaz da 40 sfp`lik versiyonunu almıştım. Cildim yağlı olduğundan, ve güneş kreminin üzerine makyaj yaptığımdan, yağlı güneş kremleri kesinlikle çekilmiyor...

11 Haziran 2013

REAL TECHNIQUES FIRÇA ALIŞVERİŞİ

Real Techniques fırçalar hakkında çok yazıldı biliyorsunuz, ben alıp almamakta kararsızdım. Güvendiğim birkaç bloggerin da beğendiğini görünce alayım dedim. Ben genelde ebay`i tercih ediyorum ama Real Techniques için çok fazla opsiyon sunmuyor ebay. Genelde Türkiye`ye kargolamıyorlar ya da kargo ücretleri çok yüksek oluyor. 

 sigmabeauty ya da cloud10beauty sitelerinde alışverişim tecrübem olmadığından amazon`a yöneldim ilk önce, amazon`dan 3 fırçayı kargo dahil 80-85TL gibi bir fiyata sipariş ettim fakat oldukça uzun süre elime ulaşmadı. gümrükte değil fakat kargoda bir sıkıntı oluşmuş, elime geçmedi. Amazon ile iletişime geçince para iadesi yapıldı. Bu arada da 1,5-2 ay zaman geçti, para iadesi için mail at, ürünün satıcıya geri dönmesini bekle, bir daha mail at, para ödenmiş mi hesabını kontrol et falan derken amazondan soğudum resmen. cloud10beauty`de de fiyatı daha yüksek gelmişti. Sonra nasıl denk geldiyse ebay`de yakaladım bir tane uygun fiyatlı bir kargoya. 


Bu arada kaç zamandır ebay`den alışveriş yapıyorum ama ilk defa böyle bir paket geldi :) Üzerindeki not el ile yazılmıştı.

7 Haziran 2013

Keep Chapulling, Keep Make Up

"İş çıkışı bikaç saat direnip eve öyle geçelim" modunda, neredeyse günlük hayatın rutinine girdi girecek                        #direngezi 
e makyaj severler olarak, günlük makyajımızı da duruma adapte ederiz diye düşünüyorum.
Bakalım bir Çapulcu`nun makyaj çantasında neler olması gerekir.


Fondötenle uğraşmak anlamsız, en mantıklısı BB ya da CC kremler diye düşünüyorum. Kolay uygulandığından sık sık yenileyebilirsiniz, güneş koruması nemlendirmesi vs hepsi içinde. Hatta BB`den ziyade CC (Chapul Cream) kremin renk eşitleme özelliği, kapatıcılığı daha yüksek olduğundan, onu tercih etmekte yarar var.


Canlı ve aydınlık bir cilt tamamsa, püf noktalarına geçelim;
Dudaklara nemlendirmesi ve kalıcılığı yüksek ve illa ki kıpkırmızı bir ruj.


Göz makyajında far, eyeliner, vs. faslını atlamakta bir sakınca görmüyorum. İyi bir maskara, dar vakitlerde yapılan makyajlar için yeterli olabiliyor. Upuzun kirpikler güzel bakan gözlerin vuruculuğunu ortaya çıkaracaktır. Yalnız aman dikkat, maskaranın suya dayanıklı olması en dikkat edilecek nokta.


Yorgun, az uykulu, zaman zaman sinir bozukluğu ile geçen günler ve gecelerden sonra koyulaşmış göz altları da başımıza dert olabilir. Gerçi aydınlık gözlerdeki ışıltı, göz altlarını kamufle etmeye yetecektir ama yine de takviye olsun derseniz, sevdiğiniz bir aydınlatıcıyı da listeye ekleyiverin.


Bir de, ne olur ne olmaz çantada bulundurmak gerekenler var; kamp yapacaklar için kuru şampuan, hani olur da mideniz falan ağrırsa talcid, rennie gibi birşeyler, biber aromasından bunaldığınızda ferahlamak için küçük bir şişe parfüm de çantaya eklenebilir.


keep calm ♥ keep chapulling ♥ keep make up