31 Aralık 2013

Burts Bees // El ve Ayak Krem Seti

Burt`s Bees Tips and Toes Kit, 22$

feelunique.com sitesindeki Burt`s Bees setlerine uzun zamandır bakıp duruyordum, bulunduğum yere kargoların sıkıntılı gelmesinden dolayı bir türlü elim gitmemişti. Geçenlerde dayanamayıp şansımı denedim ve sorunsuz ulaştı. feelunique`de 20$ üzerine kargo ücreti alınmıyor (fakat kargo takip numarası yok). 25 günde elime ulaştı.


Lip balm haricindeki ürünlerin hepsi el ve ayak ürünleri. Sadece lip balm tam boy, diğerleri küçük ama rahat kullanılabilecek boyda ürünler.


Burt amcanın ürünlerini ben çok seviyorum, %100`e yakın doğal ürünler. Evet doğal içerikli olmayan ürünleri de kullanıyorum ama bu tarz ürünleri kullanmak daha mutlu ediyor beni. Marka 84 yılında hayatına sabunlar ile başlamış ve bu güne gelmiş. Bir girişimci Burt Amca`nın arılarını keşfetmiş ve böyle bir marka oluşmuş. Doğal ürünler olmasının yanı sıra ambalajların ilk günden bu güne çok az değişikliğe uğramış olması da hoşum gitti.

Bu setten ülkemizde satılıyor mu bilmiyorum ama küçük boy farklı farklı ürünler çok avantajlı oluyor. Aşağıda gördükleriniz; oldukça popüler olan limonlu kütikül kremi ve 2 farklı el kremi.


Minik beyaz cam şişedeki ürün Almond Milk Beewax Hand Cream diye geçiyor. Oldukça yoğun acıbadem kokusu var ve kremden ziyade merhem kıvamında bir ürün. Günlük kullanımdan ziyade geceleri yatarken kullanmayı tercih ediyorum. Kokusu çok hoşuma gitmedi ama kullanmayacağım kadar da kötü değil.  


Limonlu kütikül kremi daha öncede kullanıp sevdiğim bir üründü. Bu sette de orjinalinden daha küçük bir versiyonu bulunuyor. Tırnak bakımı konusunda mucizeler yaratmıyor ama güzel bir ürün. Kokusu ve yumuşatması oldukça başarılı. 

Limonlu krem ile aynı boyutta olan diğer bir ürün ise Hand Salve; yapısı limonlu kreme oldukça benziyor, bakım kremi olarak belli aralıklarla kullanılabilecek bir ürün. Biraz yağlı bir his bırakıyor.


Burt`s Bees Thoroughly Therapeutic EL Kremi; ballı bir el kremi ama kokusu gerçek bal gibi. Yani yapay, şekerli ve mis gibi bir kokusu yok! İlk koklayışta "oh mis gibi" dedirtmedi bana ama kullandıkça çok hoşuma gitmeye başladı. Gece yatarken sürüp, sabah kalktığımda hala kokuyu duyabiliyorum. Çok kolay emiliyor ve güzel nemlendiriyor.  


Orta yoğunlukta, bildiğimiz klasik krem kıvamında. Biraz önce bahsettiğim 2 el kreminin devamını almayı düşünmem ama bu kremin devamını almayı düşünüyorum.


Burt`s Bees Coconut Foot Crem; hindistan cevizi kokusunu da çok sevmiyorum maalesef ama yine kullanmayacak kadar rahatsız etmedi bu koku da. 


Jel ile krem arasında, yine orta kıvamlı, kolay emilen, güzel nemlendiren bir ürün.


Burt`s Bees Narlı Lip Balm; bu balmı çok seviyorum, elimde zaten vardı ve aldığım günden beri hep aynı balmı kullanıyordum. Yenisine ihtiyaç duymadım hiç. Etkisi birçok lipbalm ile aynı, yani çok mükemmel bir değişiklik ya da bakım vaad etmiyor ama dediğim gibi doğal içerikli olması beni çok cezbediyor. Kokusu ve etkisi de güzel olunca başka ürün arayışına hiç girmedim. 


Her ürünün kokusuna bayılmasam da, aldığıma hiç pişman olmadığım bir set oldu. Kokularına bayılma olasılığınız kadar, hiç sevmeme olasılığınız da var ama sonuçta küçük boylu ürünler olduğu için bir şekilde kullanılır ve ziyan olmazlar diye düşünüyorum. 

Burt`s Bees markasından yeni ürünler denemeye devam edeceğim fırsat buldukça. Başta belirttiğim gibi, bu set bizde bulunuyor mu bilemiyorum ama Burt`s Bees markasını sıklıkla Markafoni `de, online eczane sitelerinde görüyorum. Bazı eczanelerde ve Boyner`lerde de satılıyor olması lazım.



29 Aralık 2013

Nars // One Night Stand Allık Paleti

Nars Guy Bourdın One Night Stand Allık Paleti, 6x4g, 155TL

Nars markasının kurucusunun, Guy Bourdin işbirliği yapmak gibi bir hayali varmış ve bu hayalini Bourdin öldükten 12 yıl sonra gerçekleştirebilmiş ancak. Buram buram şiddet kokan fotoğrafları alıp makyaj koleksiyonunda kullanmış. Temptalia da bir posta koymuştu diye hatırlıyorum. Cidden iticiler! Merak edenler için http://www.guybourdin.org/ adresinde Photos/Vouge linkinde çok daha iticileri mevcut.


Neyse ki bu iticilik sadece dış ambalajda, paletteki bu kırmızılığın kanı değil de, ruju ojeyi temsil ettiğine inanıyorum! Nars`ın klasik ambalajları evet çok çabuk kirleniyor ama kim ne derse desin, ben seviyorum ve temizlemekten sıkılmıyorum.


Bu allık paleti her yerde övgüler aldı ama benim yazım bu kadar övgü dolu olmayacak, o yüzden edinememiş olanlar gönül rahatlığı ile okuyabilirler :)


Gördüğünüz gibi palet 6 üründen oluşuyor. 1 aydınlatıcı, 1 bronzer ve 4 allık.


Devotee Aydınlatıcı: Işılyıtla arası olanların bayıla bayıla kullanabileceği bir aydınlatıcı. Benim görsellerimde de, başka blogların görsellerinde de fazla fark edilmese de oldukça ışıltılı bir aydınlatıcı aslında. Bariz ışıltıları var ve üst tabakasında biraz daha fazlaydı sanırım. İlk sürdüğümde diskovari şekilde parlıyordu ve inanılmaz moralim bozulmuştu. Neyse ki birkaç kullanımdan sonra bu ışıltılar biraz daha dengelendi, yine de benim beklentim tam mat bir ürün olduğundan, beni çok mutlu etmedi.


Laguna Bronzer: Almadan önce bu ürün hakkında çok övgüler okumuştum, aldıktan sonra da kesinlikle hak verdim. iyi bir bronzer arayışındaysanız kesinlikle tavsiye edeceğim bir bronzer. Tek hali de satılıyor Nars`da bildiğiniz gibi. Genelde gölgeleme için üşenirim ama bu paleti aldığımdan beri severek gölgeleme yapıyorum. Bundan önce MAC Riri bronzer favorimdi ama Laguna onun pabucunu dama attı. Laguna`nın içinde de küçük ışıltılar var ama rahatsız etmedi beni


Deep Throat Allık: Yine hafif ışıltı içeren ve ton olarak Orgasm`dan biraz daha açık renk bir allık. Işıltıları rahatsız etmiyor ama pigmentasyonu çok başarılı değil bana göre. Üst üste sürmek gerekiyor, biraz uğraştırıyor ama günlük olarak çok rahat kullanılabilecek, hoş, hafif bir renk.

Mistinguette: Pamuk şeker pembesi, oldukça açık renkli bir allık. Tamamiyle mat ve hiç ışıltı içermiyor. En çok buna heyecanlanmıştım sanırım çünkü bu tonlarda hiç allığım yoktu. Yine rengi biraz zorlayınca çıkıyor, daha doğrusu yüze biraz zorlayınca renk veriyor. Elime verdiği renkte hiç problem yok.


Orgasm Allık: Pek bir şey söylememe gerek yok zaten çok uzun zamandır bilinen ve çoğu kişi tarafından sevilen bir allık, bende yoktu. Bu paletin içinde koyu pembe olan Goulue renginden sonra 2. favori allığım.

Goulue Allık: En sık kullandığım ve beğendiğim renk bu oldu. Pigmentasyonu da diğerlerine nazaran daha başarılı. Kalıcılığı da daha iyi bana göre.





Açık renklerin yüzüme zor renk vermesi benim ten rengimle alakalı büyük ihtimalle. Ben ne orta, ne açık, ikisinin arasında bir ten rengine sahibim. Açık tenliler paletin tam ortasındaki iki rengi daha çok sevecek ve daha rahat kullanacaklardır diye tahmin ediyorum.


Şimdi gelelim itiraf zamanına! Benim Nars`ın son zamanda çıkardığı ürünlerden asıl istediğim Nars New York pakediydi. O pakette yine bu boyutta ama daha kullanışlı bir palet (1 allık, 1 bronzer ve 4 fardan oluşuyor), 1 gloss ve 1 oje bulunuyordu. Gelir mi, gelmez mi, gelse de yakalayabilir miyim diye düşünürken bari bu paleti kaçırmayayım dedim ve aldım.  Elimde Nars Soulshine vardı bir de. İkisini biriklte fotografladığımda görüyorum ki pembeli olan 2 tonu, bu palettekilere çok benziyor. 

Soulsihe 72TL`ydi ve o paleti çooook daha fazla seviyorum. Büyük palet 155TL Gram hesabına vurunca çok uyguna geliyor gibi olsa da sonuçta 150TL. Bu palet yerine Laguna`yı tek alıp daha çok içime sinecek bir aydınlatıcıyı da tek alsam daha mantıklı olurmuş benim için. 

Yani blogların dolduruşlarına gelip almış oldum biraz ama yine çok büyük kayıp sayılmaz. Kaç sene yeni allık almamalıyım acaba ??

26 Aralık 2013

Yeni Yıl Kozmetik İndirimleri

Aralık ayında yeni yıl vesilesi ile her yerde kampanya, indirim bolluğu oluyor bildiğiniz gibi. Geçen senelerde ilk gördüğüm kapmanyaya atlayan ben, sonrasında daha iyi bir kampanya ya da daha çok istediğim birşeyler görüp pişman olurdum genelde. Bu sene henüz yeni yıl kampanyalarından birşey almadım. Aklımda kalan kampanyaları bir araya toparlayıp yazmak istedim sizler için de. 

Gratis 26-31 Aralık

Drugstore ürünlerde en iyi kapmanyaları Gratis yapıyor genelde. Renkli kozmetiklerde %35, The Balm`da %40, kendi markalarında %40 indirim var. İndirim ayrıntıları için şu linke bakabilirsiniz


Watsons 25-31 Aralık

Çoğu üründe 2.`ye %50 indirim var. Max Factor ve Alix Avien`de ise 2.`ye %70 indirim var. Detaylar için şu linke bakabilirsiniz yine


Ykm 

Ykm`de tüm kozmetik markalarında 2. ürüne %50 indirim var. Bunun dışında marka bazında da kampanyalı setler var. Bu setler genellikle "şu kadar tutarda alışverişe..." şeklinde, görselleri büyüterek detaylara bakabilirsiniz. 


Yine Lancome`un da büyük boy bir parfüm alışverişine büyükçe bir seti vardı ayrıntılarını bulamadım ama aklınızda olsun.

Boyner


Tekin Acar


Ayrıca 200TL ve üzeri alışverişin %50`si hediye kampanyaları var.

Sephora
Parfümlerde 200TL`ye anında 50TL indirim, bu tutarın üzerinde her 50 lira için 15 lira ek indirim var.

The Body Shop
Hediye setlerinde 3 al 2 öde kampanyaları var.


Benim hatırlayabildiklerim bunlar. Artık geçen sene olduğu gibi mağaza gezmeye imkan ve vakit bulamıyorum maalesef. Vaktim olsaydı daha ayrıntılı bir post olabilirdi :( Bu kampanyalar içinde güncel olmayanları ya da sizin aklına gelen başka kampanyalar varsa yorum olarak yazın lütfen.

24 Aralık 2013

Clinique // Party Favors Set

Clinique Party Favors Set, 99TL

Dün alışveriş yazısını yazmıştım, setin ayrıntılarını da bugünki yazıya saklamıştım. Set çantasıyla birlikte 7 parçadan oluşuyor. Çanta oldukça kullanışlı, bolca makyaj malzemesi alacak boyutta, önü, arkası ve içi farklı renklerde. 


Çantanın içinden 4 tam boy, 2 de seyahat boy ürün çıkıyor.


Bu seti alıp almamakta kararsız kalmamın en büyük nedeni far paletiydi. Geçen sene de aynen buna benzer bir set almıştım Clinique`den ve onun içerisindeki far paletine benzetiyordum bu paleti de. Nette çok fazla da görsel bulamayınca bir süre ertelemiştim.


Bu yılki setin içinden çıkan orjinal boy far paleti bu şekilde. Geçen sene aldığımla karşılaştırmak için birlikte de fotoğrafladım. Hafif benzemekle birlikte farklı renklermiş.


Eski paletimden yola çıkarak, Clinique farlarını sevdiğimi söyleyebilirim, kalıcılıkları hiç fena değil, yumuşak kolay sürülür ve pigmentasyonu ortanın üzerinde farlar. Yeni palette de koyu pembe haricindeki renkleri kullanışlı buldum. 


Tam boy ürünlerden bir diğeri de Chubby Stick Intense, o da koyu pembe tonlarında, normalde bu tonlarda rujları sevmiyorum ama kullanınca hoşuma gitti. Setin içerisindeki oje de tam olarak bu tonda diyebilirim. 



Bunların dışında setin içinde tam boy High Impact maskara ve tam boy (15ml) all about eyes göz kremi var. High Impact ile ilgili de daha önce yazdığım detaylı yazı vardı blogda, sol üst köşedeki arama çubuğundan ulaşabilirsiniz. Oje haricindeki seyahat boy ürün ise quick liner göz kalemi. Setin içindeki en manasız şey oldu benim için. Sadece 1 sefer kullanabildim, ucu gereğinden fazla yumuşaktı ve dağılmaya çok meyilliydi. Çevirmeli bir kalem aslında ama mekanizması bozukmuş sanıyorum, ne kadar çevirsem de açılmadı. Onu açayım derken kalem tamamen açıldı, her tarafıma bulaştı falan falan. Özetle gereğinden fazla yumuaşk, kahve rengi bir kalemdi.

Kalemi saymazsak, her parçasını sevdiğim bir set oldu. Zaten sadece Chubby Sticklerin 50TL olduğu düşünürse çok çok avantajlı. Nispeten uygun fiyata, bol parçalı bir hediye almak isterseniz kendinize kesinlikle düşünün derim. 

23 Aralık 2013

Clinique // Online Alışveriş Kampanyaları

Clinique`in yeni yıl için hazırladığı "Party Favors" seti wish list postumdaki bitmek bilmeyen isteklerimin arasında vardı. Almakla almamak arasında uzun süre gidip geldim, ben almayı düşündüğümde 129TL`ydi. Daha sonra anlam veremediğim bir nedenden 99TL`ye düşünce dayanamadım ve aldım.


Clinique Party Favors Set, 99TL


Bu setin 129`dan 99`a düşmesine memnunum tabii ama 1-2 hafta önce almış olsaydım üzülürdüm. Clinique`in fiyatlarında indirime gitme alışkanlığı yoktur genelde, o yüzden şaşırdım. Setin içerisinde büyük boy bir makyaj çantası, 4`lü far, High End maskara, Chubby Stick Intense, All About Eyes göz kremi, deluxe boy oje ve deluxe boy göz kalemi var. Bu postu çok uzatmamak adına bu setin detaylarını yarın yazacağım ama 4 adet tam boy ürün içerdiği düşünülürse cidden çok çok avantajlı bir set.

Clinique Black Honey Set, 59TL


Daha önce Black Honey rujun deneme boyunu alıp çok beğenmiştim. Bu sette de tam boyu ve yanında deneme boy lipgloss`u, ojesi ve yine high impact maskarası var. Black Honey rujun bu garip rengi sizi korkutmasın, çok hoş duruyor ve dudakları yumuşacık yapıyor. Ruj kalıcılığında ama lipstick yumuşaklığında aynı zamanda da lipgloss parlaklığında bir ürün :) Yalnız koyu bir bordo beklentisi ile alacaksanız, o kadar koyu bir renk değil, netten swatch`larına baktıktan sonra karar verin.

Clinique Bonus Set, 150TL ve üzeri alışverişlere hediye


Clinique online`da genelde 150TL ya da 200TL üzeri alışverişlere bu tarz hediye setleri oluyor. Ben alışveriş yaparken de bu set hediyeydi. 15ml yüz yıkama jeli (kuru karma ciltler için), 5ml göz serumu, 5ml yoğun nemlendirici yüz kremi ve deneme boy high impact var. Bu setin içindekiler çok ihtiyacım olan şeyler değildi maalesef ama hediye hediyedir! Bu set için herhangi bir kod girmenize gerek yok, sepete otomatik olarak ekleniyor.

Clinique Anti Blemish Deneme Boy Set, 100TL ve üzeri alışverişlerde "acnefree" kodu ile


Anti blemish serisi yağlı ya da sivilceye meyilli ciltler için gözüm kapalı tavsiye edeceğim bir set. Sürekli aynı ürünü kullanmaktan sıkılıp, başka ürünler deneyip deneyip, yine geri döndüğüm bir set.


Alışveriş sepetiniz 100TL`yi geçtiğinde "acnefree" kodunu kullnarak sepetinize ekleyebilirsiniz.


Ve bu 15`er ml`lik ürünler de alışveriş sonunda size sunulan 6 seçenekten benim seçtiklerim. Deep Comfort el kreminin testerından o kadar çok aldım ki, 1 tam boya denk geldi sanırım :)

Kampanya kodları ya da Bonus hediye setinin süresi hakkında bir fikrim yok maalesef, bunlar dışında nette duyduklarım; yeni üyelere küçük boy Chubby hediyesi ve 200TL üzerine çanta hediyesi olduğu...
Artık sahip olmadığım Clinique ürünüm kalmadı neredeyse ama Clinique online bu şekilde bol hediyeli ve avantajlı devam ettikçe, ben alışverişi kesemeyeceğim sanırım.

*Party Favors Set`in ayrıntıları da yarın blogda olacak

20 Aralık 2013

Yüz Yılın İcadı // Lipstick Organizer

Ve nihayet Cuma, keyifli güne keyifli bir yazı ile başlamak istedim...
Bu ruj koyma kutularını ya da lipstick organizer`ları görmüşsünüzdür. İlk gördüğümden beri aklımdaydı. 

Cidden çok kullanışlı ve rahat birşeymiş. Elime geçer geçmez rujlarımı içine sıraladım. Rujların hepsinin görülebilir şekilde sıralı durması inanılmaz güzel birşeymiş :) Diğer türlü çekmecenin içinde üstüste yığılmış, karışmış halde duruyorlardı. 

Çok şık değil ama kötü de durmuyor makyaj masasının üzerinde. Maybelline`in kare rujları tam oturuyor içine, Sephora ve Yves Rocher`ınkiler biraz zorlanarak giriyor ama onların haricindeki rujların çoğu rahat şekilde sığıyor. İçine koyulup koyulamayacağı da sorulmuştu, denedim ama ojeler için kullanışlı değil. Çoğu oje sığmıyor zaten içine.


İlk sıraya minik testerlarımı ve göz kremlerimi de koydum onlar için de çok rahat oldu. 


Ben bunu ebay`dan aldım tahmin edeceğiniz gibi  :) Çeşitli yerlerde çok yüksek fiyatlara satıldığını görüyorum. Ebay`dan 4$`a (kargo bedava) almak varken, öyle birşey yapmam tabii ki! Ben vakindnewfrog  isimli satıcıdan aldım merak edenler için ama dün akşam baktığımda, aynı satıcıda göremedim. 



Bu linkden benzerlerine ulaşabilirsiniz, farklı versiyonları da var hatta. 

18 Aralık 2013

Karşılaştırma // Makyaj Bazları (Clinique, Benefit Porefessional, Shiseido)

Son zamanlarda elimde 3 tane makyaj bazı oldu, daha önce Porefessional ve Shiseido`nun yazılarını daha ayrıntılı şekilde yazmıştım. Onların yanına Clinique`de eklenince bir karşılaştırma yazısı yazmak istedim.

Öncelikle makyaj bazı ne işe yarar, illa kullanmak gerekli midir ?
Makyaj bazı fondötene daha pürüzsüz bir yüzey hazırlamak, gözenekleri doldurmak ve ten makyajının kalıcılığını arttırmak için kullanılır. Normal şartlarda, her gün her gün kullanılacak bir şey değil bana göre ama fondöten sürdüğünüzde sizi ciddi anlamda rahatsız eden gözenek sorununuz varsa, ya da sabah sürdüğüm fondöten akşama kadar çıkmamalı diyorsanız, ya da kullanmak zor gelmiyorsa ve verdiği hissi seviyorsanız neden olmasın.

Bunun dışında özenilerek yapılmış makyajlarda kesinlikle kullanılması taraftarıyım :) Aşağıdaki fotoğrafta gördükleriniz;
* Shiseido Refining Makeup Primer
* Clinique Super Primer Color Corrects
* Benefit The Porefessional 


Clinique bu makyaj bazlarını ülkemize yakın zamanda getirdi. 4 çeşidi vardı sanıyorum, benim aldığım renk düzensizlikleri için olan çeşidi. Yabancı bir blogda yazısını okuyup, "evet işte tam istediğim şey" deyip hemen almıştım. Bu makyaj bazından beklediğim kırmızımsı sivilce izlerini tamamen nötürleyip, fondetenimin kalıcılığını uzun süre korumasıydı.


Yapıları Nasıl ?
Fotoğrafta da göreceğiniz şekilde en kremsi formda olan Shiseido, en yapay formda olan Clinique. Benefit ise tam ikisinin karıştırılmış hali gibi. Kullanması en rahat olanı Shiseido bana göre, krem gibi rahat sürülüyor, hafifçe de emiliyor cilt tarafından, yağlı bir his vermiyor, sürdükten sonra da hafif bir yumuşaklık yaratıyor ciltte. Clinique ve Benefit daha yağlı bir his bırakıyor ama sürdükten birkaç dakika sonra rahatsız etmiyor ikisinde de bu his. Benefit daha kadifemsi, daha hoş bir his bırakıyor.

Hangisi En Kalıcı ?
Kalıcılık konusunda en zayıf olan Benefit ban göre. Shiseido ve Clinique birbirine yakın, belki Clinique 1 adım daha önde. 

Avantajları ?
Benefit`in en büyük avantajı gözenekleri güzel gizlemesi, zaten hedef noktası da bu ürünün. Shiseido krem formunda olduğu için, gözenek gizleme konusunda o kadar başarılı değil örneğin. Clinique`in de hedef noktası renk bozukluklarını gidermek ama o konuda çok ekstra bir performansını göremedim diğerlerine kıyasla. Dediğim gibi Shisedio`da kremsi olduğu için daha rahat kullanıyor ve Clinique`de daha kalıcı oluyor. 

Fiyatları ?
Benefit Porefessional 99TL, Shiseido 90TL, Clinique 72TL civarında. Gramajları da aynı (30ml)

3`ü de beni tek başına tatmin etmedi maalesef. Benim asıl beklentim fondötenimi iş çıkışına kadar korumasıydı. Gözenek konusunda çok takıntılı değilim, o yüzden aylardır küçücük Porefessional`ı bitirememişim bile. Clinique fondötenin kalıcılığını arttırdı evet ama yapısını çok sevmediğimden tüm yüzüme sürmüyorum, belirli bir bölgeye sürünce de sadece orada fondöten kalıyor, öyle de hoş olmuyor. Shiseido`nun yapısını sevdim ama tam istediğim performansı ondan da alamadım. Hepsine bir ama buldum yani sonuçta. Hiç birisi fondöteni tazelemenin ya da güzel bir pudra ile üzerinden geçmenin verdiği sonucu vermedi kalıcılık konusunda benim için.

Benefit`in yeni çıkan makyaj bazı çok övgü alıyor bugünlerde, onu çok merak ediyorum ama elimdekiler bitmeden alırsam çok gereksiz bir harcama olacak. İlerleyen zamanlarda aklımda o da var.