2 Temmuz 2014

Favorim // Tangle Teezer Tarak

Bu tarak bildiğiniz gibi oldukça popüler son zamanlarda. Başta abartıldığını düşündüğüm için biraz uzak duruyordum ama daha sonra güvendiğim kişilerden olumlu yorumlar okuyunca ben de almaya karar verdim.


Morhipo`dan 40TL civarında bir fiyata almıştım yanılmıyorsam. Rengi gördüğünüz üzere şahane ama ilk elime aldığımda "hımm" dedirtti açıkçası. Çünkü çok hafif bir plastikten yapılmış, uyduruk bir ürün gibi hissediyor insan eline alınca. Hatta kullanmadan geri göndersem mi diye de düşündüm ciddi ciddi. Ben daha tok, daha güzel dokulu bir şey bekliyordum.


Sonra denemezsem aklımda kalacak diye düşünüp, göndermedim. Şu an çok severek kullanıyorum. Tavsiye edildiği üzere, ıslak/nemli saçlarımı tararken kullanıyorum. Normal bir tarakla/fırçayla taradığıma oranla çok çok daha az saçım dökülüyor ya da kopuyor. 


Banyo sonrası ıslak saçlarımı tarama aşamasında kopan saçlarımdan şikayetçi bir insan olarak, bu tarağı çok sevdim ve çok kullanışlı buldum. Gerçekten işe yarıyor. Saçlar çok hızlı ve kolay açılıyor, kopmuyor, dökülmüyor.

Şekli itibari ile klasik ürünlerden biraz değişik, başta biraz garipsesem de kullanım aşamasında bir sorun çıkarmıyor, gayet pratik. 


Beğendiğim yanlarından birisi de kolay kolay kirlenmemesi oldu. Klasik saç fırçalarını ne kadar temizlesem de aralarında toz, kir, saç kalıyor ve beni deli ediyor. Fotoğraflarda gördüğünüz fırçanın birkaç haftadır kullanılmış ve özenli bir temizleme yapılmamış hali. 

Bunun dışında kuru saçlarımda çok fazla kullanmıyorum. Kuru saçta kullanıldığında saçı yatıştırmak, elektriklenmesi önlemek gibi işlevi yok. Bu beklenti içine girilmedikçe, kesinlikle tavsiye ettiğim bir ürün. Hatta feelunique.com`da kapaklı compact versiyonlarını görünce daha çok beğenip, onlardan da sipariş ettim 1 tane. Şu linkten bakabilirsiniz.

Ayrıca benim saçlarım düz ama bu tarak için düz/kıvırcık saç gibi bir ayrım yok. Tarağın yaptığı, ince ve sık dişlerle saçı daha kolay açmak. Bu durumda kıvırcık saçlıların daha da çok işine yarayacağını düşünüyorum hatta. 

4 yorum:

  1. O kadar çok kişiden duydum ve gördüm ki bu ürünü, hatta almak için siteye girdim sepete bile ekledim ama vazgeçtim, benim de saçlarım çok dökülüyor ama sadece ıslakken taramak içinse sanki çok gerek yok gibi geliyor... bilemedim şimdi canım ya,
    sevgiler...
    lifeofyasmina.com

    YanıtlaSil
  2. Lifeof Yasmina; yani tabi saç dökülmesini engellemek gibi bir olayı yok ama genelde saçı dökülen insanların saçları güçsüz olduğundan, ıslak tararken daha çok kopar dökülür. Yani ben de öyle oluyor en azından :) Her banyodan sonra ciddi miktarda saç elimde kalıyordu, bu durumun önüne geçti tarak. Böyle bir şikayetiniz yoksa dediğiniz gibi çok gerek olmayabilir.

    YanıtlaSil
  3. Benim de saçlarım dümdüz ve geçen sene kalçamın altındaydı , ani bir kararka kestirdim gerçi :) Ama uzunken de kısayken de Braun 'un ionlu saç fırçasını ıslak/kuru kullanıyorum. Çok memnunum. yolmuyor ,kırmıyor , kabartmıyor.

    YanıtlaSil
  4. Bende kullaniyorum bu taragi ve bir ara cidden elimden cikartmak istedim ama yok, alismisim resmen :D Nemli ve yas saclarda cok iyi, ayrica saca kur yapincada güzel dagitiyor, artik hem bunu hemde normal tarak kullaniyorum keyfime göre, tamamen favorim oldu. Fiyati plastik icin cok fazla tabii, markayida ödüyoruz bir cok seyde gibi :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli