29 Ocak 2014

Rimmel London // Wake Me Up Concealer

Uzun zamandır drug store diye tabir edilen ürünlerden elimi ayağımı çekme eğilimindeyim. Çok bilinçli olarak yaptığım bir hareket değil ama bir süre sonra "daha az ama daha çok içime sinen ürün olsun" anlayışının beni daha çok mutlu ettiğini fark ettim. Rimmel London Wake Me Up serisi o kadar çok övgü aldı ki, almadan duramadım. Bu kadar övüldüğünü duymasam kendi kendime alacağım bir ürün değildi açıkçası.


Rimmel`in Apocalips lip glossları ve Kate Moss rujları da bir ara çok popülerdi hatırlarsanız. Onlardan da birkaç tane alıp kenarda köşede bırakmıştım. Bu ürünlerin neden bu kadar popüler oldukları konusuna birazdan değineceğim tekrar ama şimdi ürüne gelirsek;


Benim netten swatchlarına bakarak, çok da emin olamadan seçtiğim renk 30 numara Classic Beige rengiydi. Rengi ile alakalı bir sorun yaşamadım. Pembe/bej alt tonlu bir renk. Sarılardan hoşlanmadığım için bu rengi sevdim. 


Ağırlık yapmayan ve yağlı hissettirmeyen yapısını da sevdim. Benim göz altlarıma dolma, birikme yapmadı. Kapatıcılığını da fena bulmadım ama standardın üstünde nemlendirici, kapatıcı ya da aydınlatıcı ürünler aramadığımı belirtmeliyim. Her bir santimetrekaresi sorunlu olan cildimde gözaltların hiç sorunlu değil ilginç şekilde. Ne morluk, ne karanlık ne de torbalanma gibi sorunlar yaşamıyorum. Hatta makyajım aceleyse çoğunlukla gözlatı kapatıcısını feda ederim. Kullandığım zamanlarda ise fondötenimle bütünlük oluştursun, biraz daha aydınlık göstersin diye kullanıyorum!


Buradan yapacağım çıkarım; gözaltında kuruma sorunu olmayan ve yoğun kapatıcılık beklentisi olmayan kişilerin seveceği bir concealer olduğudur.



Fotoğraflarda duruşu da kendini belli ediyor zaten, gayet mat, ince ama yine de hafifçe kapatıcılık sağlayan bir ürün.

Bu serinin çok övülen fondöteni de var bildiğiniz gibi ama onu almayacağım sanırım. Daimi fondötenimden ne zaman şaşsam sonuç hüsran oldu bugüne kadar. Duyumlara göre Watsons Şubat ayında fondötenlerini, Mart ayında da concealer`ını getiriyormuş. Ben feelunique.com`dan 5-6$`a almıştım sanırım. 

Bana kalırsa tek mağazada satılan ve zor bulunan ürünleri gereksiz yere abartıyoruz birazcık. Normalde burada her mağazada bulunabilecek benzer markalar pek rağbet görmezken, böyle tek mağazanın ithal edip getirdiği ürünler daha kıymetli oluyor gibi, ne dersiniz ? 

24 Ocak 2014

Badger Balm

Daha önce bildiğim ya da duyduğum bir marka olmamasına rağmen, ambalaj şirinliğine kapılıp almadan edemediğim ürünlerden. feelunique.com`da sepeti 20$`a (ücretsiz kargo için) tamamlamaya çalışırken denk geldiğim minikler. 


Almadan önce kısa bir araştırma yaptım ve genelde sevilen ürünler olduğunu gördüm. Bir de üzerlerinde organik sertifikaları var. Bu kısım da oldukça cezbedici geliyor bana! Farklı renklerde, farklı bitki içerikleri ile çeşit çeşit balmlar vardı. Fiyatları 5-11$ arasında değişiyordu. Ben indirimde olan bu ikisini tercih ettim.

Badger Baby Balm

İçeriğinde sarı papatya ve ne işe yaradığını bilmediğim aynısafa çiçeği [tam bu aşamada üşenmeyip google`dan bakmaya karar verdim ve antibakteriyel, antioksidan, sakinleştirici etkisi olduğunu öğrendim] içeriyor. Kıvamlı koyu bir balm. Kokusu ne hoş ne de rahatsız edici. Organik bitkisel ürünlerdeki gibi tipik bir kokusu var. 


Badger Sleep Balm


Bu balmda ise rahatlatıcı, uyku getirici özelliklerinden dolayı lavanta ve bergamot esansları kullanılmış. Kokusu baby balm`a göre daha hoş.


Çabucak uyumama ya da rahatlamama bir etkileri oldu mu tabii ki hayır. Zaten bendeki stres lavanta tarlasına düşsem bile azalmayabilir : / 

Belirgin bir etkisini görmesem de, bitkilerin olumlu etkilerine ve organik sertifikasına inanarak mutlu mesut kullanıyorum. Başıma yada şakaklarıma masaj için ideal oluyor. Onun dışında vücut balmı olarak da kullanılabilir. Dirsekleri, kütikülleri yumuşatmak için de kullanılabilir.  Ambalajı 25 gramlık ama kıvamlı olduğu için çok hızlı tükeneceğini sanmıyorum. Bittikten sonra kutularına mıknatıs yapıştırıp magnet yapmayı düşünüyorum. 

Bu tarz sevimli, masum içerikli ve işlevsel ürünleri kullanmak beni mutlu ediyor. 


22 Ocak 2014

En sevdiğim Makyaj Malzemelerim

Makyaj ürünleri ilk alındığında sıcağı sıcağına çok hoşumuza gidebiliyor çoğu zaman. O anın sevinci ile yazılıyor genelde ama bir süre kullandıktan sonra ya insanın hevesi kalmıyor ya da sıkıldığını, ilk anki kadar güzel hissettirmediğini fark ediyor. Uzun süredir kullandığım (Maybelline color tattoo hariç) ve hala çok  beğendiğim ürünleri toparladım. Daha önce çoğunun ayrıntılı yazılarını yazmıştım ama bu postta 1`er cümle ile kısa kısa bahsediyorum.


1 ♥ Shiseido Makyaj Bazı: 
denediğim Clinique ve Benefit bazlara göre daha çok sevdiğim, krem formlu ve ağırlık yapmayan bir baz.

2 ♥ Clinique Anti Blemish Fondöten: 
Yağlı ciltler için birebir, forever, love, mutluluk falan falan :)

3 ♥ Clinique Airbrush Concealer: 
Muadili bulunabilir ama Clinique sevgisi kontenjanından listeme giriyor.

4 ♥ Clinique Clarifying Pudra:
Bu listeye girmesinin sebebi süngerle uygulandığında oldukça kapatıcı olması, fırçayla uygulandığında hafif olup makyajı sabitlemesi. Sadece sabitleme amaçlı pudraların birbirinden farkını çok göremiyorum ama kapatıcı pudralar, sorunlu ciltler için bb kremin üzerine kurtarıcı olabiliyor.

5 ♥ Benefit Boi-ing Kapatıcı: 
Cildimdeki lekeler için kapatıcı olarak kullanıyorum, antibakteriyel, yumuşacık çok kolay sürülüyor, güzel kapatıyor ve hiç ağırlık yapmıyor. Gözaltları için de fena değil.

6 ♥ The Balm Nude Tude:
Balm paletleri içinde kesinlikle en sevdiğim, içindeki renkler inanılmaz kullanışlı. Elinizde yoksa ilk indirimde edinin derim.

7 ♥ Mac Paint Pot Utterly Becoming:
Geç tanıştığıma pişmanım, performansından ve hem nude tonlu far hem de far bazı olarak kullanılabilmesinden çok memnunum.

8 ♥ Maybelline Color Tattoo Metallic Pomegranate : 
Fiyatına göre çok başarılı bulduğum bordo/kahve arası güzel bir renk.

9 ♥ Mac Prolong Wear Soft Sell : 
Hem gösterişli, hem gösterişsiz kalıcı bir renk, çok ıslak görünümlü değil ama mat da değil, uzun zamandır en sevdiğim rujlardan.

10 ♥ Mac Riri Bronzer/Allık: 
Allık kısmı rezalet olsa da bronzer kısmına bayılıyorum. Benefit Hoola ve Nars Laguna`dan daha başarılı buluyorum.

11 ♥ Nars Soulshine Allık Paleti:
Bu güne kadar aldığıma en en en memnun olduğum şey sanırım. Nars`ın one night stand`inden daha çok seviyorum bunu.


20 Ocak 2014

Sigma Fırçalar // F80, F84, F86, P88, E15

Bu fotoğrafları birkaç hafta önce çekmiştim, o zamandan sonra Sigma fırçalarıma 2 üye daha ekledim hatta. Bu fırçaların hepsini instagram hesabından satış yapan Zeomeo`dan almıştım. Bilenler vardır mutlaka, twitter üzerinden günlerdir bu konu ile ilgili muhabbetler dönüyor fırçaların sahte olduğuna dair! Mevzu gün geçtikçe dallanıp budaklandı, kimileri para iadesi aldı, kimileri alamadı. Bu hesaptan da "ürünler sahte değildir" diye net bir açıklama gelmedi. En sonunda hesaplar kapandı. 

Ben de 1 tane fırçayı diğerlerinden çok farklı bulduğum için (F86) iade istedim ve fırçayı geri gönderdim. Diğer fırçaları ise hala kullanıyorum. Maalesef Sigma`nın kendi sitesinden aldığım bir fırça olmadığı için orjinallikleri konusunda %100 emin olamayacağım ama performansları gayet tatmin edici.

Dediğim gibi fotoğrafları da çok önce çektiğim ve fırçalardan da memnun olduğum için yazmak istedim. 




Üst fotoğraftaki sıra ile gidersek; 
F88--> Meşhur F80 ile aynı yapıda, benzer sıklık ve uzunlukta. Tek farkı düz değil açılı şekilde kesilmiş olması. Bu da fondöten sürerken benim daha çok işime geliyor. Hafif sivri kısmı ile burun kenarlarına ve kaşlarımın üst kısmına daha rahat uygulama yapıyorum. Fondöten için oldukça ideal bir fırça, F80 gibi, bu da  ürünü içine çekmiyor, iz bırakmıyor ve de kolay temizliyor. 

F84--> F88`e benzer şekilde eğik kesimli bir fırça ama F88 silindirik, F84 ise yassı ve kılları F88 kadar sık-tok değil. Bu durumda sıvı ürünler için değil de toz ürünler için ideal oluyor. Ben allık için kullanmayı planlayarak almıştım fakat biraz büyük geldi. Allığın geniş uygulanmış hallini çok sevmiyorum fakat sevenler için ideal bir şekil. Minik minik birkaç hamle için değilde 1-2 hamle ile daha net uygulamalar için ideal. Ben allık için değil pudra için kullanıyorum.

F80--> F88 için söylediklerimin hepsi bunun için de geçerli, Zaten Sigma`nın en popüler fırçası ve gerçekten söylenilenleri hak eden bir fırça. (Tabii tam bu aşamada bendeki fırça sahteyse, gerçeği daha da harika olabilir mi diye düşünüp işin içinden çıkamıyorum)



Bu fotoğrafda F84`diğerlerine nazaran daha boşluklu duran kıl yapısını görebilirsiniz.





P88--> F88`in küçük versiyonu. Kıl yapısı, sıklığı, yumuşaklığı onunla çok benzer. Bu fırça göz altı ürünleri ve burun kenarları gibi küçük uygulamalar için tavsiye ediliyor. Ben özellikle göz altı için almıştım. Beğendikten sonra yedeği de olsun diye P80`i de  (F80`in küçük versiyonu) almıştım. Sıvı ürünleri çok fazla emmemesini ve pürüzsüz uygulamasını seviyorum her ikisinin de. Bir de saplarının uzun olması uygulama kolaylığı sağlıyor. Fırçalar elimle temas ettiğinde oldukça yumuşak ama göz altımda az da olsa rahatsızlık yaratıyor. Kullanmamayı tercih ettirecek kadar çok değil ama bir parça daha yumuşak olsa çok daha güzel olurmuş.

E15--> Eyeliner ya da benzer şekilde sürdüğüm koyu renk far uygulamaları için almıştım. Eyeliner için ucu yeterince ince gelmedi bana. Düşündüğüm kadar güzel sonuç vermedi, zaten göz fırçalarını etkin şekilde kullanmayı beceremeyen bir insan olarak, bunu da çok sevemedim.  


Özet olarak bu fırçaları beğendim. (Özellikle F88, F80 ve P88) Sigma fırçaları Real Techniques fırçalardan çok daha başarılı buldum. Elimde olmayan 1-2 RT fırça vardı ama yeni fırça almak istediğimde tercihimi Sigma`dan yana kullanacağım. 

Fırçaların sahte olduklarını da düşünmek istemiyorum ama bir daha hiç bir markanın kendi sitesi ya da mağazası dışında alışveriş yapmam. Zaten yaptığım ilk instagram alışverişiydi ve son olacak! 

17 Ocak 2014

Maybelline // Color Tattoo Metalic Pomegranate

Maybelline Color Tattoo, Metalic Pomegranate, 7$ 

Maybelline Color Tattoo`lar oldukça popüler ve sevilen ürünler bildiğiniz gibi. Ben içlerinden sadece 2 renk beğenmiştim. Pembeli olan ve bej olan renklerini almıştım şimdiye kadar, diğer renkleri pek bana hitap etmiyordu yalnız bu serinin bizde olmayan bordolu rengi de çok hoşuma gitmişti gördüğümde. 


feelunique`de satıldığını görünce kaçırmak istemedim. Fiyatı da 7$, aşağı yukarı bizdeki indirimsiz fiyatı ile aynı olunca direk sepete attım.  aslında tam hayal ettiğim gibi bir bordo çıkmadı, kahve tonları içeriyor ama yine de rengini beğendim. Zaten bu sıralar koyu renk far arayışındayım sürekli.


Bilmeyenler için yapısı kremsi, kolay sürülen ve kalıcılığı da fena olmayan ürünler. Bu hatırı sayılır ölçüde sim içeriyor. Zaten serinin diğer renkleri de oldukça simliydi. Mat yapıda 1 ya da 2 rengi vardı diye hatırlıyorum. Herşeyin içine simi basmasalar nasıl güzel olurdu aslında.


Aşağıdaki fotoğrafta yoğun ve hafif sürülmüş hallerini görüyorsunuz. Dediğim gibi tam bir bordo değil, benim hayalimdeki bordo değil en azından ama yine de koyu renk severler için güzel bir renk. Mac Paint Pont alma isteğimi 1-2 ay engelleyebileceğini umuyorum.


***Bu aralar yine bir Wish list yapma niyetindeyim. Bir önceki wish listimde sadece Clarisonic kaldı sanıyorum. Bu konuda kararsızdım, popülerliğine kapılıp gereksiz olabilecek bir masrafa girmek istemiyordum ama güvenilir ağızlardan memnun olduklarını duyunca almaya karar verdim. Bu arada twitter`dan da Şubat başında 100lira zamlanacağını duydum, sizin de haberiniz olsun.
*** Ve birkaç hafta önce başlattığım kozmetik diyetim gayet iyi gidiyor. O günden beridir hiç bir şey almadığımı gururla söylemek istiyorum :) (Bu posta konu olan sipariş hariç) Clarisonic ile birlikte belki 1-2 parça ürün daha alırım ara ödül olarak ama sonra tam gaz diyete devam!

15 Ocak 2014

Bitenler

Bu sefer bir sürü güzel ve de bi dünya para olan ürünüm aynı anda bitti :( İlk defa bir bitenler postunda üzgünüm! Bitenleri kesinlikle yenisi alınacaklar, arada kalanlar ve bir daha alınmayacaklar olarak 3 gryba ayırdım.


En kısa zamanda yenisi alınacaklar:

Estte Lauder Doble Wear: genel kabul görmüş, oldukça iyi fondötenlerden birisi. Kısaca mat, kapatıcı ve kalınlık yapmıyor diyebilirim ama günlük kullanım için biraz fazla sanki. 

Clinique Even Better Leke Serumu: Kırmızı sivilce lekelerimi gözle görülür ölçüde azalttı bu serum. Bitmesine yakın etkisi azaldı sanki ama biraz ara verdikten sonra 1 tüp daha kullanmayı düşünüyorum. Güzel bir kampanya denk geldiğinde alınacaklar listemde.

Clinique 7 Day Scrub Cream: Kremsi yapıda küçük, sık tanecikli peeling. Kesinlikle en sevdiklerimden. 

Bioderma Sensibio H2O: Demirbaş ürünlerden. Göz makyajı için değil ten makyajı için kullanıyorum ama kullandıktan sonra yüzümü yıkıyorum mutlaka. Tonik gibi kullanılmasını da biraz manasız buluyorum bu arada!

Bee Beauty Vanilla&Cheesecake Peeling: Kokusuna ölüyorum, bitiyorum bu ürünün. Yağlı yapısı bile hoşuma gidiyor :) Yalnız son zamanlarda ne zaman baksam bulamıyorum. İlk gördüğümde birkaç kutu alacağım sanırım.

Güzel ama yeri doldurulabilirler

Clinique DDMG nemlendirici:  Clinique`in yağlı ciltler için önerdiği nemlendirici. Hafif, 1 dakikada emilen bir ürün. Yazın seviyordum ama kışın yetersiz gelmeye başladı.

Clinique Mousture Surge: Neme susamış ciltler için nemlendirici. Benim yağlı cildime kışın iyi geldi ama normal he de kuru ciltlere yeterli geleceğini sanmıyorum. İki nemlendirici de alternatifi bulunabilir ürünler.

Mac Black Extreem Maskara: Sabahları maskarayı kat kat sürecek vaktim olmadığından, birçoğu iyi sonuç vermiyor bende. Çünkü biraz daha aheste ve kat kat uygulamak gerekiyor. Bu maskara hiç fena değil 2 katta ama çok çabuk kurudu. Clinique`ler gibi bunun da daha uygun fiyatlıları bulunur mutlaka.

Almayı düşünmediklerim

Calvin Klein One Shock: 1-2 sefer koklayıp çok sevdiğim bir kokuydu hala da bayılıyorum gerçi. Çok beğenince sevdiceğim bir gece almıştı bana :) Şekerli, meyveli ve nispeten hafif bir koku lakin kalıcılık yok gibi bir şey. Şişeyi üstünüze boşaltın, 10dk sonra sarılıp öptüğünüz birisi kokuyu kesinlikle hissetmiyor. Bir de erkek arkadaşıma da for him versiyonunu almıştık takım kullanalım diye :p Erkek versiyonu da kalıcılktan bir haberdi! Bir de ambalajının bir kapağı bile olmaması sinir bozucuydu.

Garnier Moisture Match:  Beğendiğime dair bir şey hatırlamıyorum. Demek ki tam boyu alınmayacak benim için.

Doa Shea Butter:  Kullanıp kullanıp bir etkisini görmediğim ürünlerden birisiydi bu da. Pek ilgi duyduğum bir marka da değil nedense.

12 Ocak 2014

Alışveriş // feelunique.com

Son zamanların popüler sitesi feelunique`den 2. alışverişim oldu. Bilmeyenler için site 20$`ın üzerine ülkemize ücretsiz gönderim yapıyor (takipsiz kargo ama maalesef). 20$ altına ise kargo ücreti 3$


Sitede Maybelline`in color tatto`larının bizde bulunmayan bordo rengini gördüğüm anda sepete ekledim. Çünkü yurt dışından alanlarda gördüğümde çok beğenmiştim rengini. Tam da Mac`de bu renklerde paint potlara bakarken bunu bulunca, Mac`i biraz daha erteledim. Metallic Pomegranate renginden bahsediyorum bu arada. 8$ civarındaydı fiyatı da.

Yine aldığı övgülere dayanmayıp sepete eklediğim ürünlerden birisi de Rimmel Wake Me Up Concealer oldu. Çok concealer meraklısı bir insan olmamama rağmen bu serinin ürünlerini merak ediyordum. Bunlarda ülkemizde bulunmayan ürünlerden maalesef. Bunun fiyatı 9$ civarında ama ben alırken 2-3$`lık bir inidirimi de vardı sanırım. Serinin fondötenini de merak ediyorum ama onu alıp almamakta kararsızım. Concealerın rengi uymazsa yüzümde kapatıcı olarak değerlendirim bir şekilde diye düşünüyorum ama fondötenin rengi uymazsa değerlendirmesi daha zor oluyor.  


Badger Balm`lar da sepetimi 20$`a tamamlamaya çalışırken denk geldiğim ve ambalajına bayıldığım ürünler oldular. Bunların fiyatları 6-11$ arasında. Yine indirimde olan çeşitlerinden tercih ettim denemek için, daha uygun fiyata aldım. Badger Balm`lar organik sertifikalı ve içindekiler listesi 4-5 üründen oluşan temiz ürünlerden. Farklı bitkisel aromalar içeriyorlar. Örneğin lavanta içeren lacivert kutu Sleep balm olarak adlandırılmış. Almadan önce bir kaç yabancı blogda güzel yorumlar da okuyunca karşı koymadım.

Hepsinin ayrıntılı yazıları ilerleyen günlerde blogda olacak. feelunique de ürün seçeneği çok çok fazla değil ama bu tarz bizde bulunmayan düşük fiyatlı ürünler için iyi bir seçenek. Burt`s Bees ve Real Techniques de bu siteden devamlı baktığım markalar. Bunların dışında benim dikkatimi çeken markalardan The Balm, Benefit ve Bliss ürünleri de satılıyor ama fiyatları ülkemize oranla çok uygun değil. Ürün fiyatları da yüksek olunca riske atmaya hiç değmez diye düşünüyorum.

Son olarak klasik şekilde Ptt kargo ile geliyor ürünler. Tahmini teslimat süresini site 30 gün gibi belirtiyor. Benim ilk alışverişim 23-24 günde, ikinci alışverişim de 13-14 günde geldi. 



10 Ocak 2014

Kiehl's // Blemish Kontrol Sivilce Kremi

Kiehl's Blemish Control Daily Skin Clearing Treatment, 30ml, 85tl


Sivilceleri yatistirmayi, tedavi etmeyi hedefleyen bir krem. Birkac ay once Kiehl's Ultra Facial oil free serisi ile birlikte almistim. Genelde bildiginiz uzere sivilce karsiti urunlere fazla umit baglanir. Hele de fiyati yuksek bir urunse umitler daha da artar. Bu hataya cok dusmus biri olarak, bu kremi almayi dusunmuyordum aslinda!


O gun satis gorevlisinin (Bagdat Caddesindeki magazadan almistim) muhabbetinden ve yonlendirmelerinden memnun kaldigim icin aldim birazcik. Kendisinin de kullandigini ve cenesindeki minik sivilcelerin bu sekilde gectigini soyledi. Etkisini gec gosterecegini, sıkılmadan kullanmam gerektigini belirtti.

Ben de aynen oyle yaptim. Bunu aldigim donemde benim de cenemde minik sivilceler vardi. Bir turlu kesilmiyordu, dokundukca da daha cok yayiliyordu. Hemen kestirmeden soylemem gerekirse bu kremi bitirdim ve son 1 aydir bu tarz bir sivilce sorunum yok! 

Ama kremden mi yoksa, o da oyle bir donemdi kendi kendine gecip gitti mi cok emin degilim acikcasi cunku kremi kullandigim donem boyunca zaman zaman gecip, 1 hafta falan icinde tekrar basladigi olmustu.

Cilt altindan gelen daha sorunlu sivilcerde ise ya hic etkisi olmadi ya da cok az oldugu icin fark edemedim.


Urun bilgisinde leke olusumunu azalttigi soylenmis ama ben de oyle bir etkisi olmadi kesinlikle. 


Son olarak ince yapili, kolay emilen ve surdugunuzde ciltte yanma yapmayan, uzun vadede etki etmesi muhtemel bir krem.  Butcenizi cok zorlamiyorsa alip deneyebilirsiniz bence ama zorluyora "alin, verdiginiz paraya degecek" diyemiyorum. 


7 Ocak 2014

Stokçu Zihniyet

Aramızda epeyce stokçu zihniyet var eminim :) Ben de gördüğüm her indirime "aaa bu fırsat bir daha kim bilir ne zaman gelir" gözüyle yaklaşınca, bir süre sonunda tüm raflar dolaplar ürünle dolmaya başlıyor. Geçen kullanım süreleri, yer işgal etmeleri falan bir yana, gerçekten ihtiyaçtan gönül rahatlığı ile alışveriş yapmayı çok özledim. 

Evde hemen hemen her ürünün daha açılmamışı, yedeği olunca, her alışverişim suçluluk duygusuyla oluyordu bir süredir. Aylık kozmetik harcamalarımın da hafiften kontrolsüz hale geldiğini fark etmem ile birlikte, önümüzdeki aylar için yeni bir karar aldım.

Normalde kendine verdiği sözleri fazla ciddiye alan bir insan olmasam da, bu sefer kesin kararlıyım. Evdeki stoklar bitene kadar yeni cilt bakım ürünü alınmayacak! Makyaj ürünü almadan duramayacağımı biliyorum, o yüzden sınırlamayı sadece cilt bakım ürünlerine koydum ama makyaj malzemesi için de isteklerimi liste yapmak, önem sırasına koymak ve parasını biriktirip almak gibi hedefler koydum!


İlk önce evde stokladığım ürünleri ortaya döktüm. İçerinde çoğu henüz açılmamış ürünler, arada birkaç tane de bir türlü bitiremediğim, fazla elimin gitmediği ürün var.


Bunların içinden ilk önce hangilerini kullanacağımı belirledim ve onları ayrı bir yere kaldırdım. Önceliği küçük ambalajlı seyahat boy ürünlere verdim. Bunları hep saklıyorum ama kırk yılda bir seyahat ettiğim için saklamam da manasız oluyor. Zaten seyahate de mümkün olduğunca az ürün götürmeyi seviyorum. 


Bazı ürün gruplarını da daha sık kullanmayı hedefliyorum. Saç spreyleri örneğin. Çok fazla gözle görülür etki bırakmayan ürünler olduğundan, onlarda hep kenar da kalıyor benim için. Bir şekilde unutuyorum kullanmayı. 


Şu makyaj temizleyici aileme büyük boy bir Bioderma daha katıldı. Bunların içinden de Nuxe`ü denemek için sabırsızlanıyorum.


Hepsi azalmış parfümleri de bitirmeden yeni bir parfüm alınmayacak tabii ki!





Bu ürünlerin çoğu alırken kullanmak için can attığım ürünlerdi aslında ama sıralarını beklerlerken o heyecanı yitiriyorlar maalesef. Cildime aynı anda çok fazla ürün kullanmayı da sevmiyorum bir yandan. Örneğin akşam yatarken hem gözenek kremini hem de leke serumunu üst üste kullanmıyorum. 

En kısa sürede tüketmek istediğim stoklar bu şekilde! Ve bu sefer verdiğim kararda ciddiyim. Bu ürünler bitene kadar yeni ürün almak yok. Önümüzdeki günlerde bol bol bitenler postu yapmak ümidi ile :)

Var mı bana katılıp, yeni yılda gereksiz kozmetik/cilt bakımı alımını azaltacak olan??

4 Ocak 2014

Alışveriş // Yves Rocher

Yves Rocher internet alışverişim bu gün elime ulaştı. Yves Rocher`da da gayet güzel indirimler olunca vakit kaybetmeden yazmak istedim.


Ben bildiğim sevdiğim hatta müdavimi olduğum ürünleri aldım yine


Yves Rocher lavantalı ayak peelingi; uzun zamandır en beğendiğim ürünlerden. Detaylı yazısı blogda mevcuttu, buradan bakabilirsiniz.

Vanilla Collector duş jeli; bu seri yeni çıkmış, aynı formda vanilyalı duş jelini zaten severek kullanıyordum, yeni çıkan seriyi de denemek istedim. İçinde yoğun ışıltıları varmış sürpriz oldu bana :) Işıltıyı yüzümde sevmiyorum ama duş jelinde zarar gelmez sanırım.


Anti-Chute saç dökülmesina karşı şampuan; bu da hemen hemen her bitenler postumda olan, her zaman kullandığım şampuan. Bende gayet etkili ve saç dökülmemi gözle görülür şekilde azaltıyor. 

Anti-Chute serum; dökümeyi engellemenin dışında, yeni saç oluşumunu da desteklediği iddia ediliyor. Bunu ilk deha deneyeceğiz ama şampuana bakarak, serumun da güzel olacağını tahmin ediyorum. Kendime değil sevgiliye alındı bu arada :) 


Vanilla Noire EDP; Bu 30ml`lik parfüm, minik tester ve ilk fotoğrafta görünen beyaz-pembe poşet hediyeydi. Parfümü mağazada deneyip beğenmiştim. Şişesi de oldukça hoşuma gitti. İlerleyen günlerde, kullandıkça daha ayrıntılı yazılarını yazarım.  


Ürünlerin fiyatlarını yazmadım çünkü ben alışveriş yaptığımda indirim başlamamıştı, ertesi günü başladı. Azıcık sinir oldum tabii ama benim de hediye kodum vardı ve parfüm hediyesini o şekilde aldım. Yves Rocher ara ara bu şekilde kodlar gönderiyor, bir önceki alışverişimde de tam boy 1 ruj hediye almıştım.

Şu an fiyatları benim aldığıma göre daha uygun, yvesrocher.com.tr`den kontrol edebilirsiniz. Özellikle şampuanı ve ayak peelingini denemenizi tavsiye ediyorum.