28 Şubat 2014

Bir MAC`im Bile Yok, Anlıyor musun ?

Cilt bakımı ve makyaj ürünlerine ayırdığınız özel bir bütçeniz var mı bilmiyorum ama bir şekilde sürekli alım halindeyiz çoğumuz. Ben kendi ayırdığım bütçeyi, ne kadarının mantıklı, ne kadarının boşa gittiğini düşünmek bile istemiyorum. Zaman zaman bu konuda kendime telkinlerde bulunup tüketimi azaltma yoluna gidiyorum. "Eşin dostun, blogların gazına gelmesek ne güzel olur" konseptli yazılarım da mevcut hatta!

Lakin bu yazının konusu fazla tüketimden ziyade pahalı ve uygun fiyatlı kozmetik ürünleri arasındaki farklar olacak. Bu konudaki tutumum son 2 yıllık dönem içinde biraz değişmeye başladı ve net bir çizgiye oturma konusunda da ilerliyor. 

Olay 3 parçadan oluşuyor bana göre;

*Drugstore diye tabir edilen uygun fiyatlı market ürünleri
*Orta sınıf ürünler ve 
*High-End tabir edilen oldukça yüksek fiyatlı ürünler.




Hangi gruptan neyi tercih edeceğiniz büyük oranda maddi durumunuza ve yaşınıza bağlı olsa da, çoğunlukla sırf almış olmak için, bir şekilde sınıf atlamış hissetmek için, ya da başkalarına özenerek, gaza gelerek oluyor. Burada en önemlisi hangi sınıftan ne alınıyorsa alınsın bilinçli olmak bana göre.

Makyaja yeni başladığımda en çok yaptığım yanlışlardan birisi drugstore ürünlerine normal fiyatlarını ödemekti sanırım. Üniversite öğrencilik yıllarımın çoğu Max Factor ya da Loreal fondötenlere 50-55TL para ödeyerek geçti. Her nasılsa bu parayı ödediğimde, o mağazadaki en pahalı ürünlerden birisini aldığım için iyi bir ürün aldığım hissi uyandırıyordu bende. Şu an bu ürünlere etiket fiyatlarını asla ödemem. Zaten bu ürünler , biraz da sık sık indirime girdikleri için drugstore sayılıyorlar. 

Orta ya da bir üst sınıf ürünlerle ilgili de düştüğümüz en büyük yanlış, çok fazla performans beklemek bana göre. Bunu bilinçli ya da bilinçsiz şekilde çoğumuz yapıyoruz. 60 liraya alınan bir makyaj malzemesi, 20 liraya alınan bir makyaj malzemesinin performansını 3`e katlamaz çoğunlukla. Evet 60 lira verdiğiniz belki (o da belki) biraz daha kalıcıdır, renk seçeneği daha fazladır, ambalajı belki daha sağlam, daha şıktır. Burada söylemek istediğim, "ucuza aldığınız ürün de aynı işi görür"`den ziyade, "fiyatla performansın çoğunlukla aynı oranda yükselmediği"`dir.



Belli markaları almanın verdiği tatmin diye bir şey de var tabii, hiç birimiz inkar edemeyiz ama ben kendim adıma şöyle yapıyorum genelde; 

Benim için önemli olan ürün grubunda belli markalar dışına çıkmıyorum. Örneğin drugstore fondötenler içinden kendinize uygun olanı bulduğunuzda iyi performans verebilir ama ben onu tüm cildime her gün kullandığım için, daha güvendiğim, daha içime sinen markaları tercih ediyorum. Çok aklıma takılanları, içimin gittiklerini de alıyorum tabii arada bütçem doğrultusunda. Örneğin Mac`den 4`lü bir far paleti oluşturacağım ve bu bana 170TL`ye mal olacak ama biliyorum ki indirim zamanı The Balm`dan 30TL`ye alınan 10`lu-15`li far paletlerinden çok çok daha fazla performans vermeyecek. Bunu bilsem de çok hoşuma giden renkleri alacağım yine de, almazsam aklımda kalacak çünkü :) Ama "Bu Mac rujlar da çok popüler, benim de olsun " diye gider, atıyorum Cremesheen serisinden bir ruj alıp, yüksek performans beklerseniz hayal kırıklığına uğrarsınız.

Hele de cilt bakım ürünlerinde bu hataya düşerseniz çok yazık! 100`lerce lira da verseniz, cildiniz yeniden yaratılmayacak. Özellikle sivilce karşıtı ürünlerde insanlar bu tür bir yanılgıya çok düşüyorlar. Bütçelerini zorlayıp, bir umut gidip pahalı bir set alıp, "e buna da o kadar para verdik, kesin işe yarayacak" diye bir beklenti içine giriyorlar. (Zamanında ben de yaptım oradan biliyorum :p) Ama öyle olmuyor maalesef. Doğru ürünü bulmuşsanız etkisi daha yüksek, alerji riski daha düşük ve daha iyi bir markanın ürünlerini kullanmış oluyorsunuz o kadar.

İyi markalı ürünler kullanmayı hepimiz seviyoruz, sadece kozmetikte değil hayatın her alanında. Ama bana bir ürün sorulduğunda, genellikle "bütçeni fazla zorlamayacksa al" cevabına sığınıyorum. Yani bir kozmetik ürününe yüksek meblalar öderken, o meblayı ürünün performansından çok markasına ödediğinizi unutmayın. Özellikle cilt bakım ürünlerine fazla umutlar bağlamayın ve beklediğiniz performansı sağlamadığında, verdiğiniz paranın sizin için büyük bir kayıp olmayacağından emin olun derim!

Kısacası 1000TL`lik bir makyaj çekmecesi ile de 100TL`lik bir makyaj çekmecesi ile de hoş bir makyaj yapabilirsiniz. Pahalı markaların size vereceği manevi mutluluk, maddi yükünden daha daha fazlaysa eyvallah ama aksi taktirde başkalarının gazına gelmiş olacak ve hayal kırıklığına uğrayacaksınız. 

Umarım aklımdakileri aktarabilmişimdir, sizin görüşlerinizi de sabırsızlıkla bekliyorum.


25 Şubat 2014

Hediye // Clinique Superdefense SPF 20 Nemlendirici Krem

Clinique ürünlerini sevdiğimi iyi kötü biliyorsunuzdur artık. Geçen ay da yeni bir nemlendirici çıkardılar, Superdefense SPF 20 İlk yaşlanma belirtilerine karşı etkili, 20 faktör güneş koruma, çeşitli antioksidanlar, kafein, arpa ve buğdağ çekirdekleri, C ve E vitamini içeren günlük bir nemlendirici.


İştah açan bu krem Clinique tarafından bloglara denenmesi için gönderildi. Fakat elime geçen versiyon kuru ciltler için uygun olduğundan kendim deneyemeyeceğim maalesef. Bu yüzden blogdan hediye etmek istedim. Cilt tipinize uygunsa çekilişe katılmanız için yapmanız gerekenler her zamanki gibi;

**Blogumun izleyicisi olmak ve

**Bu yazıyı herhangi bir sosyal ağda paylaşmak. 

(paylaşım linkinizi ve mail adresinizi de yorum olarak bırakmayı unutmayın!)

Kazanan random.org ile belirlenecek ve çekiliş 26 Şubat- 11 Mart tarihleri arasında olacaktır.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Katılan herkese çok teşekkürler, kazanan Allof Godney oldu ama mail adresini bırakmadığı için mail atamıyorum. Umarım tekrar girip bu posta bakar, birkaç gün kendisinden mail gelmezse yeni bir kazanan belirleyeceğim.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Yeniden merhaba,

Çekilişi kazanan kişi bana ulaşmadı, mail adresini bırakmadığı için ben de kendisine mail atamadım. Bu yüzden tekrar bir kazanan belirledim. Yeni kazanan "cakeup" oldu. Kendisine mail atıyorum ve bana ulaşmasını bekliyorum.






Lancome // La Vie Est Belle EDP

Lancome La Vie Est Belle, 50ml, 190-220TL


Lancome`un geçen yıl çıkarttığı ve kendini oldukça merak ettiren parfümlerinden birisiydi La Vie Est Belle. Hem ismi (Hayat Güzeldir), hem şişe tasarımı hem de tanıtım yüzünün Julia Roberts olması ile benim beğenimi kazanmıştı zaten. Bir iki yerde koklayıp, küçük bir testerına da ulaştıktan sonra, beğenim iyice arttı. 

Parfüm işi zevk meselesi ve çok değişken fakat mutlaka bir ara denemeniz parfümlerden bence. Kendi açıklamalarıyla Pallida süseni, Yasemin zambak özütü, Portakal çiçeği özütü, Paçuli esansından oluşuyor. Ben çiçek kokularını sevmeyen, meyveli tatlı kokuları seven biri olarak bu parfümü oldukça beğendim. 


Bana göre çok ağır bir koku değil ama çok hafif olmadığını da kabul etmek gerekir. Kalıcılığı da hiç fena değil bana göre. Gün içinde üzerimde kaldığını düşünüyorum.  Giysilerimde de birkaç gün kalabiliyor. EDT değil EDP olmasını da sevdim bu yüzden. Parfüm fiyatları oldukça değişken olabiliyor bildiğiniz gibi. Ben en uygununa Sephora`da denk geldim. 30ml`lik şişe ve yanında 50ml`lik vücut losyonu ile 99TL`ydi. Bu arada vücut losyonu da harika kokuyor. Tekrar denk gelirsem 1 kutu daha alacağım kesinlikle. Uzunca süre değiştirmeyi düşünmüyorum bu parfümü sanırım.


13 Şubat 2014

MAC // Shadow Lady Refill Far

Yine M.A.C`den gidiyoruz, MAC yazılarının üst üste gelmesinin tek nedeni, bu hafta sadece elimde bu fotoğrafların olması. 

Pek aklımda olmamasına rağmen MAC`den 4`lü far paleti oluşturma işine adım atmış bulunmaktayım. İlk seçimimi Shadow Lady`den yana kullandım.


Koyu mor, mürdüm gibi gözükse de, sürünce grimsi bir renk gibi duruduğu için tercih ettim. Göze sürüldüğünde aşağıdaki fotoğraftaki gibi mor durmuyor. Zira mor far pek tercih ettiğim bir şey değil. 



Elime aldığımda pigmentasyonu oldukça yüksek, göz kapağında fazla bastırmadan hafifçe uygulandığında daha açık, soluk duruyor. Dumanlı görünümünde ya da daha hafif makyajlar için bu şekilde kullanılabilir. 


2. katı geçince ya da daha sert bir şekilde uygulandığında da oldukça koyu bu renk çıkıyor. Bana oldukça kullanışlı bir renk gibi geldi. Açık renkli MAC paint pot`ların üzerine uygulayarak daha farklı renkler elde etmek de mümkün.



Refill halde satılan tekli farların fiyatı 37TL, 4`lü boş ambalaj ise 22 TL. Palete girecek bir sonraki renk için hiç bir fikrim yok, acele etme niyetimde yok gerçi. Bana göre bu paleti oluşturmanın güzel yanı, hiç acele etmeden, cidden çok beğendiğin renkleri bularak oluşturmak. Yoksa kısa zaman içinde sabredilmeden oluşturan 4`lü bir far paletine 175TL vermek hiç cazip bir şey değil. 

Bu arada 1 seneden uzun zamandan sonra ilk defa ELCA mağazasına gitme şansı yakaladım (Çalışma hayatı çok zalim!) Büyük gün Pazartesi :) Yakın zamanda gidecekler için neler var neler yok gibi bir yazı yazabilirim. 

Son olarak, başka markalarda kolay kolay bulamazsın, hoş, kullanışlı ya da değişik dediğiniz MAC renkleri varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.


11 Şubat 2014

M.A.C // Favori Rujlarım

Çok fazla M.A.C düşkünü bir insan olmadığımı belirtmişimdir eminim daha önce de. Son birkaç aydır yeni yeni alıcı gözüyle bakmaya başladım desem yalan olmaz sanırım. Şimdiye kadar MAC`den 5 adet ruj almışım. Şöyle bir baktığımda, hepsine de bayıldığımı ve doğru seçim yaptığımı fark ettim. 2 tanesini online almama rağmen boş çıkmamış piyangomdan :)


M.A.C`den ilk kullandığım rujum mat yapıda olduğundan mı öyle alıştım bilmiyorum ama en çok mat serini seviyorum. Kullanımı diğerlerine göre biraz daha zor olsa da, ruj sürdüğümü hissediyorum. Diğer serilerdekilerin kalıcılığı da, verdiği hissiyat da matlara nispeten daha zayıf. Birde pro longwear serisinin kalıcılığını beğeniyorum lakin onlarda da çok keyfime göre renk bulamıyorum.

Başta da dediğim gibi MAC takıntısı olan bir insan değilim ama bu 4`lü tüm rujlarımın içinde favori olmaya başlamış fark etmeden. 


Sol baştan itibaren;
Runaway Hit/Mat Seri (Koleksiyon Ürünüydü); Yabancı instagram hesaplarından birinde görüp çok beğendiğim bir mercandı. Aldığımda mevsim bahardı sanırım, kış mevsimi için çok uygun olmasa da, sırıtmayan doğal bir duruşu var.
Pink Plaid/Mat seri; Orta koyulukta hoş bir pembe. Benim dudaklarımda, görselde durduğundan biraz daha soluk duruyor.
Velvet Teddy/Mat Seri; Nude renklerinin koyu tonlu olanlarından bir renk. Clinique`n Curviest Caramel`ine benziyor biraz. 
Soft Sell/Pro Longwear; Pro Longwear serisindeki rujlar matlara göre daha kremsi yapıda olduklarından daha canlı ve parlak duruyor bu ruj. Hem kendini belli eden, hem de ben burdayım diye bağırmayan çok güzel bir renk bu da.


Tenimdeki duruşları da bu şekilde. (Yukarından aşağıda doğru; Soft Sell-Velvet Teddy- Pink Plaid- Runaway Hit)

8 Şubat 2014

Yves Rocher // İndirim Kuponu

Yves Rocher`dan daimi kullandığım birkaç ürünüm var ve genellikle internet sitelerinden alıyorum. Arada indirim kuponu + hediye + kargo bedava kampanyaları olunca onları değerlendiriyordum ama bu kuponların üst sınırları yüksek oluyordu genelde. 



Biraz önce hem hediyeli hem de çok düşük limitli bir kupon kodu haberini makyajblogum `da okuyunca şaşırdım. Kampanya şu şekilde;


15TL`lik alışverişe 10TL indirim + çift fazlı makyaj temizle suyu + lip balm + kargo bevada 
Kupon Kodu: ZYEDF4

Sitede bir çok ürün stokta kalmamış, istediğim hemen hemen hiç bir ürünü bulamadım, buna da şaşırdım açıkçası.  Biraz kurcalayınca 1 duş jeli ve  yakın zamanda çıkardıkları vanilyalı mumdan buldum ve indirimle ikisini 12TL`ye aldım. Yanında makyaj temizleyici ve portakallı lip balm da sepete eklendi.


Makyaj Blogum vakit kaybetmeden paylaşmış, benim o şekilde haberim oldu, yoksa olmayacaktı. Muhtemelen benim gibi çok kişinin de haberi olmamıştır diye, ben de vakit kaybetmeden paylaşmak istedim.

*********************************************************************************

Düzeltme (11.02.2014)
Biraz önce bu kodu tekrar denedim, 10TL indirim ve makyaj temizleyici hediyesi devam ediyor ama alt limit 75TL olarak gözüküyor.

6 Şubat 2014

MAC // Magnetic Nude 128 Numara Allık Fırçası

MAC 128 Numara Allık Fırçası, 90TL


128 numaralı allık fırçası çok aklımda olan bir fırça değildi, hatta farkında da değildim sanırım. Başka bir fırçaya bakmak için MAC mağazasına uğradığımda fark ettim. Bu fırça Magnetic Nude koleksiyonunun sınırlı üretim fırçası. 


Boyu klasik 18cm. İlgi çekici yanı ise bir tarafının doğal kıllardan, bir tarafının yapay kıllardan yapılmış olması. Pratikte çok fazla bir şey fark edemedim ben, ama teoride güzel :)


Zaten yassı bir fırça olduğu için, iki tarafını 2 ayrı malzeme için kullanmak mümkün. Tek ürün için daha kullanışlı tabii ki. Bir tarafı doğal kıllardan, beyaz renkte. Ben kullandıktan sonra fotoğrafını çektiğim için pembe olarak görüyorsunuz. Diğer tarafı da siyah, yapay kıllardan.


Yatık bir şekilde kullandığınızda allık için ideal oluyor, dikey şekilde kullandığınızda ise bronzer, gölge ve aydınlatıcı için çok uygun oluyor. Yumuşaklığı normal, rahatsız edici bir sertliği yok. Allıklarımda belirgin bir tozutma da yapmadı. 


Söylenecek çok da fazla bir şey yok, oldukça işlevsel ve kullanışlı. Gittiğim mağazada (Taksim) kalmamıştı, ben netten aldım. Hala online sitelerinde mevcut. Koleksiyon ürünü de olduğu için vakit kaybetmeden almak istedim. 2 haftadır da çok severek kullanıyorum. Kocaman allık fırçalarından değil de böyle daha derli toplu, küçük boyutlu fırçalardan hoşlanıyorsanız bir bakın mutlaka.

4 Şubat 2014

Bitenler // Şubat 2014



Pantene Color Seal Consantrate Saç Maskesi; İndirimli diye almıştım fakat değil maske, krem olarak bile yetersiz geldi bana.
Loreal Excellence Saç Kremi; Saç boyasının içinden çıkan bu kremi seviyorum, Loreal`in saç boyalarını da seviyorum. Saçıma parlaklık ve yumuşaklık kazandırıyor kutunun içindeki tüm ürünleri kullandığımda.
Elidor Saç Dökülmelerine Karşı Çözüm Şampuan; Elidor`un saç ürünlerini de beğeniyorum genel olarak. Saç dökülmesine karşı belirgin bir etkisini görmesem de ara ara alıp kullandığım bir şampuan.
Dove Şampuan ve Saç Kremi; Kampanyalı olduğu için almıştım ama pek beğenmedim bu ürünleri.


Innova İki Fazlı Göz Makyaj Temizleyicisi; %70 gibi saçma bir indirimle almıştım, fena değildi. İndirimsiz fiyatını hak etmez ama!
Down Under Naturals Argan Vücut Losyonu; Oldukça hafif yapılı, ağır kokmayan bir vücut losyonuydu. Krem olmadığı için nemlendirme özelliği azdı. Her gün kullanacaklar için güzel ama ben biraz daha yoğun bir kremi haftada 1- 2 defa kullanmayı tercih ederim. 
Bath and Body Works Cashmere Glow Fragrance Mist; Hem kokusundan hem de fiyatına oranla kalıcılığından çok hoşlandığım bir kokuydu. Markete, çarşıya, pazara çıkarken ya da evin içindeyken kullanmak için tekrar almayı düşünüyorum. 
Bath and Body Works True Blue Smoothing Foot Scrub / Yumuşatıcı Ayak Peelingi; Mentollü bir peelingdi. Yumuşatma etkisini de peeling etkisini de pek beğenmedim. Ayak peelingi için favorim hala Yves Rocher Ponza Taşlı



Clinique Moisture Surge Nemlendirici; bu küçük boylarından elimde birkaç tane daha var, severek kullanıyorum bu aralar. Ağır gelmiyor, yeteri kadar nemlendiriyor ve çabuk kuruyor-emiliyor. Küçük kavanozları da atmayacağım. İçine minik minik birşeyler bölüp yanıma alabilirim seyahatlerde. Plastik seyahat setlerine 8-10TL vermekten daha iyi.
Lancome Hypnose Star Maskara; Lancome maskaraları seviyorum ama o fiyatı eder mi karar veremiyorum genelde. Kofrelerden çıkmıştı sanırım, kullandım, bitti.
Clinique Deep Comfort EL Kremi; Çok beğendiğim el kremlerindendi. Clinique Online alışverişlerinde hediye verilen küçüklerden stoklamıştım birkaç tane. Tam boyu pahalı geldiği için almadım.
Lancome Tresor Midnight Rose; Kalıcılığı fena değildi ama ağır bir kokuydu. İlk deneyip aldığımda daha hafif gelmişti sanki kullanmaya devam ettikçe ağırlaştı koku üzerimde.

Yine baya bir ürün çöpe gitti ve rahatladım. Benzer ürün gruplarından birkaç tane açıp hepsini yarım yarım muhafaza etmek daha zor geldiğinden ve insanı sinir ettiğinden sadece 1 ürün bitmeden benzerini açmıyorum bu aralar. Bir de küçük boyutlu, daha hızlı bitebilecek olan ürünlerin kullanımını öne aldım. Bu şekilde dolaplarım biraz daha ferahladı.


3 Şubat 2014

Alışveriş // Mac, Sephora ve Gratis

Geçtiğimiz haftalarda ciddi anlamada bir "kozmetik diyeti" olayına girmiştim. Uzun süre hiç birşey almadan duramayacağımın bilincinde olduğumdan, "elimdekiler tamamen tükenene kadar cilt bakım ürünü almayacağım" şeklinde bir karar almıştım. Onunla ilgili postu okumak isterseniz buradan

Cidden o tarihten beri (hepi topu 1 ay olmuş ama olsun) yakınından uzağından cilt bakım ürünü almadım. Makyaj malzemesi ya da kozmetik adına da aldıklarım aşağıdakiler. Uzun süre birşey almayıp, tek günde birkaç parça almanın beni daha çok mutlu ettiğine eminim artık. Bir sonraki alışverişleri de bu şekilde yapmayı planlıyorum. Sadece çok içime sinen şeyleri alacağım önümüzdeki günlerde de. 

Bu alışverişte de 3 durağım vardı; M.A.C, Sephora ve Gratis


Mac`e asıl uğrama nedenim yeni bir Paint Pot almaktı. Constructivist rengine bayıldım, netten baktığım swachlardan çok daha cezbedici geldi bana fakat kalmamıştı. Online siteden de baktım ama orada da çoktan tükenmiş. İnternet satış sitelerini arayıp sordum fakat sınırlı üretim miydi, sürekli koleksiyon muydu bunun bilgisini veremediler. Sözde beni arayıp bilgilendirecekler, stoğa gelip gelmeyeceğini söyleyeceklerdi, neyse! Onu bulamayınca diğer paint pot renkleri beni fazla çekmedi, onun yerine refill farlardan aldım. 

Koyu mürdüm, koyu gri arasındaki far "shadow lady" refill paketi 37TL
Bu farları muhafaza etmek için aldığım 4`lü far paleti 22TL

Bilenler çoğunlukta ama bilmeyenler için hatırlatayım; Mac`den bu farları tekli ambalajlar halinde alırsanız 50küsür lira fakat bu şekilde refill alırsanız 37tl`ye nispeten daha makul bir fiyata geliyorlar. Yine de sonuçta 4`lü bir palet oluşturmak 170TL`ye geliyor. Farklı markaların daha çok renk içeren paletleri ile karşılaştırıldığında çok yüksek bir fiyat. Bu yüzden hiç acele etmeden, gerçekten çok aklımda kalan farları zamana yayarak doldurmayı düşünüyorum bu paleti.

Rujlara gelince; MAC`in mat ve prolong wear serilerini seviyorum ama bu sefer rengine ve ismine kapılıp Cremesheen serisinden "Creme in Your Coffee" rengini aldım. Yeni gelen Huggable Lipcolor koleksiyonuna da göz atım ama onlar gloss-ruj arası bana fazlasıyla yapış yapış ve ıslak geldiler. O yüzden hiç oralı olmadım. 

Creme in Your Coffe, Cremesheen serisi ruj, 50TL

Ve son olarak da fırça; Magnetic Nude serisinin 128 numaralı fırçasını aldım. Fırçanın fotoğrafta görünen kısmı yapay kıl, tersi ise doğal kıl, beyaz renkli. Boyutu allık, bronzer ve aydınlatıcı için çok makul geldi bana.  Fırça 90TL 


Mac mevzusunu bu kadar uzattıktan sonra, kısa kısa diğer ürünlere geçiyorum. Lancome La Vie Est Belle kullandıkça aşık olduğum bir parfüm olma yolunda ilerliyor. 30ml EDP + 50ml Body Lotion şeklindeki kofreyi Sephora`dan 99TL`ye aldım.


Geçtiğimiz hafta sonu Gratis`e özel markalarda da %40 indirim vardı bildiğiniz gibi. Gratis her zaman elimin altında olmuyor, çoğu indirim dönemini kaçırıyorum, bu sefer denk gelince almak istediğim daha çok şey vardı ama sadece bunlar kalmıştı. Dirty Work detoks maksesi 8-9TL`ye, The Food Factory ayak peelingi de 3-4TL`ye geldi sanırım. Maske cilt bakımına giriyor ama fiyatı çok makul olduğu için onu saymadım bu seferlik :)

1 aylık diyet sonunda yaptığım tüm alışveriş bunlardı sanırım. Cilt bakım ürünlerimi bitirme kararım hala sürüyor, bu alışverişten sonra en az önümüzdeki 1 ay için hiç bir şekilde kozmetik almamayı düşünüyorum.