29 Mayıs 2014

Yeniler, Bu Hafta Denenecekler

Son birkaç haftadır hayatım anlayamadığım şekilde düzensiz gidiyor, bu düzensizlikten cilt bakım rutinim ve makyaj masam da nasibini aldı! 

Son günlerde üst üste, üst üste gelen olaylar, her geçen gün artan "bu ülkeden çekip gitme isteğim", baharın verdiği rehavet, evlilikle yeni bir düzene - özellikle kayınvalide/kayınpeder :p - algısına alışma süreci derken, derken, bir anda zaman süper hızlı geçer, ben de hiçbişeylere yetişemez duruma düştüm. Hiç birşeye yetişmezsem, evim derli toplu olmazsa düzenli bir cilt bakımı yapmak, ya da yeni aldığım makyaj malzemelerini kullanmak da gelmiyor içimden. 

Ama havaların iyice ısınması, havaların giderek daha geç kararması, yıllık iznime az kalmış olması ve evdeki düzenin her geçen gün biraz daha sağlanması ile enerjim yavaş yavaş yerine gelmeye başladı. Alınacaklar, denenecekler, bloga yazılacaklar listelerim hazır bile.

Bu hafta başında denemek için kenara ayırdığım ürünler bunlardı;

Bioderma Sensibio Mask; Bioderma tarafından geçen haftalarda denenmesi için gönderilen bu maskeyi oldukça merak ediyorum. Sensibio serisi hassas ciltler için bir seri, ben genelde daha agresif maskeleri tercih etsem de, nem maskesi olarak kullanabilirim. Bu hafta bitmeden kesinlikle deneyeceğim.

Real Techniques Stippling Brush; Sonunda Watsons ve Gratislere gelmesine çok sevindim. Çok merak ettiğim bir fırça değildi ama RT`nin elimde olmayan tüm fırçalarını zaman içinde alırım diye düşünüyorum. Bu fırçayı da birkaç kez denedim ve hiç fena bulmadım. Sıvı fondöten için, elimde olan daha iyi markaların duofiber fırçalarına kıyasla çok farklı değil bana göre.

Bobbi Brown CC krem; bunu çok çok sevdim. Elimdeki benzer ürünleri bitirmeyi başarabilirsem koşa koşa alabilirim. Kesinlikle yağlandırma, parlama vs yapmadı. SPF35 güneş korumasının üzerine, çok da güzel bir baz görevi gördü. Hatta şu an yüzümde. Renksiz bir krem olduğu için üzerine fondöten uyguladım ve cildime dokunduğumda cidden daha pürüzsüz hissediyorum. 

Urban Decay Revolution Ruj; bu minik testerlar da Naked alışverişimle hediye gelmişti. İçinde rahat 2-3 kullanımlık miktarlar var. Yapısı oldukça kremsi ve nemlendirmesi gayet güzel, hatta birazcık yağlı gibi ama rahatsız edici değil. Kalıcılığı da birkaç saat.

22 Mayıs 2014

Alışveriş // Sephora - MAC

Bir süredir kozmetik anlamında biraz daha seçici alışveriş yapıyordum. Yine öyle bir mantıkla, üzerinde düşünülüp yapılmış bir alışveriş oldu.


Şu yazımda MAC ve Sephora için bir alışveriş listesi oluşturmuştum, MAC listem bu şekildeydi.


**168`den vazgeçtim. Elimdeki 168 nolu fırçanın sahte mi orjinal mi olduğundan emin olmasam da gayet güzel iş gördüğünü hatırladım. 
** 187`den de gelen yorumlar dolayısı ile vazgeçmiştim ama alışveriş yaptığım gün MAC`de yaptırdığım makyajda bu fırça kullanıldı. Fondötende pürüzsüz sonuç için üzerinden süngerle geçmek gerektiğini fark etsem de, yumuşacık oluşunu sevdim ve 187`yi aldım. Daha doğrusu ben 187`yi aldım sanıyordum ama 138 numaralı, onun daha küçük olan versiyonunu vermişler. Üzerinden zaman geçtikten sonra fark ettim, nettte de bu fırçayla ilgili fazla birşey bulamayınca, hatta maccosmetics.com ya da maccosmetics.com.tr sitelerinde de satılmadığını görünce biraz canım sıkıldı, aklım karıştı. (Normalde 138 numara için alakasız bir fırça gösteriyor ama bende ki 187nin aynısı olmasına rağmen üzerinde 138 yazıyor) Mağazayı aradığımda, bir küçük versiyonu olduğunu açıkladılar.


**Lipstick`ler konusunda kararsız kaldım, kimisinin yapısı içime sinmedi, kimisi de bendeki renklere çok benzer geldi.
**Constructivist Paint Pot`un stokta olduğunu görünce ilk onu almıştım zaten. Birkaç kez kullandım ve hem rengine hem kalıcılığına bayıldım. Ayrıntılı yazısı en kısa zamanda gelecek, şimdilik bayıldığımı söylemekle yetiniyorum.
**Takma kirpikleri de almak mecburiyetinde kaldım, makyaj yaptırırken MUA başka bir ürün kullanamayacağını söyledi. Çok abartılı birşey seçmek istemediğim için de bu modeli aldım ama çok memnun kaldığımı söyleyemeyeceğim. Gereğinden fazla doğal durdu.
**Kirpik kıvırıcıya da bakma fırsatım olmadı, zaten listenin en altındaydı.


Gelelim Sephora listesine; 3 üründe %20 indirim hakkımı kaçırmak istemediğim için yaptığım bir alışverişti.


**Chanel krem allığı sadece meraktan aldım. (inspration) %20 indirimle de nispeten daha makul bir fiyata inince fırsat bu fırsat dedim. İlk izlenimim gayet güzel olduğu yönünde ama delirip 3-4 rengini aldıracak kadar mı bilmiyorum henüz.

**Benefit Big Easy BB krem, her ne kadar yağlı ciltlere uygun diye tanıtılsa da, Clinique BB kremin yapısını daha yağsız, bitişini daha mat bulduğum için onun yerine Clinique`i aldım. 
**Burt`s Bees AçaiBerry lip balmı da sırf 3. ürün olsun diye (indirimden yararlanmak adına) aldım. Renksiz olmasına rağmen aromalı kokusunu çok sevdim. 
**Listemdeki Anti Blemish köpük ve fondöteni de daha sonraya erteleyip, elimde olan farklı markaları ziyan etmeden bitirdikten sonra almaya karar verdim.

12 Mayıs 2014

Bitenler // Mayıs 2014

Biten ürünleri biriktirdiğim poşet taşmaya başlamıştı artık, bol ürünlü bir bitenler postu ile poşeti boşalttım.


Clear Woman Komple Bakım Şampuan; Kepeği hızlı şekilde geçirmesi dışında sevmiyorum. Ara ara saçlarımda çok kepek olduğunda kullanıyorum sadece. 
Clinique Anti Blemish Tonik; Demirbaş ürünlerimden olan serinin toniği, alkol içeriyor. Yedekledim bile.
Dirty Works Vücut Peelingi; Gözenek boyutlarını sevdim, kokusuz oluşunu sevmedim. Biraz daha güzel kokan bir ürün olabilirdi. Tekrar alıp almamakta kararsızım.
Yves rocher Kepek Şampuanı; Kepeği geçirmekte tam etkili olmadı, sadece azalttı, tekrar tercih etmem.
Wynn Oje Çıkarıcı; Asetonsuz olduğu için seviyorum sadece çok yoğun bir kokusu oluyor, ondan hoşlanmıyorum.


Burberry the Beat EDT for Men; Çok klasik ve kalıcı olmayan bir kokuydu.
Lancome La Vie Est Belle EDP; 30ml`lik bir şişeyi bitirdim, ikincisine başladım. Hatta Sephora`nın verdiği minik testerları bile kullandım. Tatlı, yoğun ve kalıcı bir bir koku.
Abercrombie&Fitch Fierce Cologne for Men; Ferah ve kalıcı bir kokuydu, eşim çok seviyordu. Birkaç sene önce Amerika`dan alınmıştı, hala var mıdır fiyatı nedir bilmiyorum. Yenisini alırsam çok sevinecek eminim. 


Maybelline BB krem; Daha önce blogda ayrıntılı yazmıştım, diğerlerine kıyasla çok akışkan olmasına rağmen sevdiğim bir kremdi. Yine de çok etkin kullanamadım sanırım. 
Rimmel London Scandal Eyes Rimel; Pek hoşuma gitmeyen bir rimeldi, etkisini çok belirsiz buldum. 
Loreal Glam Shine Gloss; bir ara ruj değil de sadece gloss aldığım dönemlerden kalma, artık eskisi kadar hoşlanmıyorum glosslardan. Uzunca süredir beklediği için atıyorum. Simli, ışıltılı gloss sevenler için tavsiye ederim.
Avon Ruj; Tek elle açılan rujlardandı. Fena değildi ama çok uzun süredir beklediği için bunu da atıyorum.
Rare Blossom Bebek Yağı; Vazelin kıvamında bir bebek yağıydı. Bu marka organik ürünler üretiyordu ve kapanırken çok uygun fiyata satmıştı ürünlerini hatırlarsanız. O zamanlar alıp sürmeyi unuttuğum ürünlerden.


Clinique Anti Blemish Fondöten; Daimi fondötenim, şu an bu boş tüp hariç elimde 2 adet daha var :)
Bobbi Brown Natural Finish Long Lasting Fondöten; Oldukça güzel bir fondötendi ama ince yapısından dolayı kapatıcı olmaması işime gelmedi. Başka fondötenlerle karıştırıp kullandım.
Clinique Take the Day Off Makyaj Temizleyici; Beğendiğim ama pahalı bulduğum için orjinal boyunu almadığım güzel bir makyaj temizleyici.
Clinique Moisture Surge Nemlendirici; Clinique`in hafif ve güzel nemlendiricilerinden birisiydi
Burt`s Bees Ballı El Kremi; Kokusuna bayılarak kullandım ama herkes sevmeyebilir. Önümüzdeki kış ilk alacağım kremlerden birisi olacak benim.



Estee Lauder Revitalizing Supreme CC Krem; Ben renkli, kapatıcı bir ürün beklentisiyle açtım, gri renkli baz kıvamında bir krem çıktı. 1 defa kullandım ama pek bir fikrim oluşmadı açıkçası.
Kiehls Ultral Light Daily UV Defense SPF50; Tek kullanımda yorumlamak ne kadar güvenilir bilmiyorum ama hafif güzel bir kremdi. SPF50 özelliğinden dolayı tercih sebebi olabilir.
Clinique Superdefense SPF 20; Cildimi yağlandırmayan güzel bir kremdi. Bunları da sevdim.
Avene Cold Creme; Çok yoğun ve çok yağlı bir kremdi. Bitirmeden atıyorum. Henüz beğendiğim bir Avene ürünü çıkmış değil. 


9 Mayıs 2014

Gelin Saçı Gelin Makyajı Dedikleri

Geçen hafta sonu evlendim! 

Oynamayı hiç bilmeyen ve hiç sevmeyen, gelinliğin içinde kazulet gibi duran bir insan olarak en büyük korkum, gelinin pistten indirilmediği düğün merasimleriydi. En büyük arzum da yeşil bir ortamda, slow müziklerle, fazla oynama hoplama olmayan, "hoş bir gündü" tadında bir törendi. Şükür ki herşey istediğim gibi oldu.

Antalya`da evimizin bahçesinde, tam arzu ettiğim gibi bir nikah töreni yaptık. Nikahtaki çardak süslemeleri, ikramlar, ağaç süslemeleri, nikah şekerleri, bahçe süslemeleri vs. herşey annemin elinden çıktı. -Special thanks to mom-


Nikah fotoğraflarından birkaçını instagram hesabımdan paylaştım ( @modamasallari

Gelelim mevzumuza; gelin saçı ve gelin makyajı denen şeye...

İşin içinde "gelin" kelimesi geçtiği anda herşeyin birden bire 2-3 katı fiyatına çıkmasına "aaa ama bu 1 kere olacak" şeklindeki gazlamalara oldum olası sinir olan bir insanım. Evet tamam masraftan kaçınlmaması gereken durumlar var ama masraftan kaçmamak başka, salak yerine konmak başka. Değişik duygular ve stresler içinde geçen bir gün, tabii herkesin kendi bileceği iş ama ben kendi adıma bir kuaföre bu iş için 500 lira 750 lira gibi paraları  ödemem de ödetmem de. 

Zaten saçlarımı da topuz falan değil, açık, doğal dalgalı şekilde kullanmak istediğim için sabahtan kuaföre eşofmanlarımla gidip saçlarımı yaptırdım. Duvağımı da evde kendim taktım. Zaten bir süre sonra da sıkılıp onu da çıkarttım. 

Makyaj için de MAC`den randevu almıştım. Bilmeyenler için MAC`de makyaj ücreti 160TL fakat bu tutar almak istediğiniz ürünler üzerinden düşülüyor. Bir süredir aklımda olan şeyleri alıp, makyaja da ayrıca bir para harcamamış oldum. Aslında vaktim olsaydı makyaj için önceden bir prova da yaptırmak isterdim ama olmadı. Ben de riske atmayıp ne çok doğal ne de çok abartılı, ikisinin arasında bir makyaj yaptırdım. Makyaj sırasında gösterilen özveriden ve ilgiden çok memnun olsam da, makyaj çok profesyonel ya da kendi yapamayacağım bir makyaj değildi ama dediğim gibi bu benim seçimimle alakalıydı. Çok muhteşem bir makyaj olmasa da asla kötü değildi, MAC`de yaptırdığım için de içim rahattı sanırım.


Eve dönüşte de büyük bir çiçekçiye uğrayıp, gönlüme göre bir buket yaptırıp, gelinlikle hediye edilen yapay çiçeklerin etrafındaki tülleri kendi aldığım canlı çiçek buketine geçirdim. 

Tek içime sinmeyen şey gelinlik olduğu için, bloga gelinlikli bir fotoğraf koymaya gitmedi elim :) Bu konuda da nacizane tavsiyem, mümkün olduğu kadar siparişi erken vermeniz ve tarif üzerine modelde bir değişiklik yaptırmamanız. Çoğu gelinlikçi 15-20 günde dikip getirse de, birkaç provada gönlünüzce düzeltme yapmak gelinliğin dikim süresinden daha fazla zaman gerektirebiliyor. Benimki kısıtlı bir zamana denk geldiği için istediğim düzeltmeleri yaptıramadım, resmen beğenmediğim halde almak zorunda kaldım ve hiç içime sinmeden giydim. 

Üzerimde de fazla tutamadım zaten, 1,5 saatte falan çıkartıp sivile döndüm, sonra da arkadaşlarla dolaşmaya çıktık, bitti gitti :) 

7 Mayıs 2014

Kiehl`s // Clearly Corrective Leke Serumu ve Nemlendirici

Lekeler son 1-1.5 yıldır en ciddi sorunlarımdan sanıyorum. Geçen yıl da "lekelerden kurtulmak için yapılabilecekler" konulu bir yazı yazmıştım. Geçen zaman ve ürün destekleriyle cildimdeki lekeler azalıyor ama benzer şekilde yenileri de ekleniyor bir yandan. O yüzden leke serumları, benim cilt bakımımın temel bir parçası neredeyse.

Kiehl`s Clearly Corrective Dark Spot Solition, 30ml, 134 TL


Kiehl`s in denenem için ürünleri göndermesi vasıtası ile leke serumunu ve nemlendiricisini bugün kullanmaya başladım. İkisi hakkında da belirgin bir fikrim oluştuğunda, yorumlarını yazacağım mutlaka. 


Kullanma talimatları için Kiehls.com.tr`den ürünlere baktığımda özellikle serum için çok heyecanlandım. 2- 8 hafta arasında belirgin sonuçlar gözlendiğini belirtmişler. "4 haftalık kullanım sonucunda, kullananaların %73`ünde sivilce sonrası izlerin görünümünde azalma" cümlesi her gün düzenli kullanmam ve bol su içmem konusunda beni teşvik edecek. 

Kiehl`s Clearly Corrective white Deep Moisture Clarifying Cream, 50ml, 139 TL


Deep Moisture nemlendirici krem de destek ürün niteliğinde kullanılacak. Deep moisture ifadesi beni birazcık korkutsa da, yağlı ciltlerin kullanımına uygun olduğu söylendiği için deneyeceğim. Ayrıca bu tarz serumları da, aynı markanın destek ürünleri ile kullanmaya çalışıyorum genelde. 


Ürün özellikleri ve içeriklerini ayrıntılı incelemek ya da telefonla sipariş vermek isterseniz şu linklerden ulaşabilirsiniz;