31 Temmuz 2014

Nars // Light Reflecting Powder // Işığı Yansıtan Pudra

Nars Light Reflecting Powder, 7g, 105TL


Son zamanların en popüler makyaj ürünlerinden bir tanesiydi hatırlarsınız. Benim de o şekilde aklıma düşmüştü. Oldukça fazla övgü alan bu pudrayı hiç düşünmeden sepete atmıştım. 


Böyle hoş bir kese içerisinden çıkıyor ürün, ince bir süngeri, kılıfın içerisinde sünger için de ayrı bir gözü var. Normalde süngeri ile kullanmayı tercih etmediğimden, dokunmamıştım ama fotoğrafları çekerken fark ettim, gayet yumuşak ve kullanılabilir bir süngermiş.



Ürün 7 gramlık bir ambalajda, daha büyük olabilirmiş, çünkü çabuk tükeniyor.
Muhtemelen daha önce de okumuşsunuzdur ama beyaz, tebeşir sertliğinde ve hissiyatında bir ürün.



*Dokunulduğunda birazcık sert ve sanki yüze aktarması zor olacakmış gibi bir hissiyat verse de, birkaç fırça darbesiyle gayet kolay uygulanıyor ve anında cilde güzel bir aydınlık veriyor.

*Simli ya da aşırı parlak değil. Aşağıda kolumda gördüğünüz; fotoğraf için biraz fazla uygulanmış hali. Yüzünüze biraz daha dağıttığınızda oldukça hoş gözüküyor.

*Bu pudranın fotoğraflarda ayrıca güzel çıktığı söyleniyor ama onu test etme şansım olmadı henüz.

*Yağlanmayı geciktirmek, parlamayı önlemek gibi, standart pudranın işlevlerini pek yerine getiremiyor. 

*Yağlı ciltli biri olarak oldukça rahat kullandım. Genelde mat fondötenler tercih ettiğim için, ekstra pudra gereksinimi duymam çok fazla. Bu ürün mat fondötenin bıraktığı donukluğu kırmak açısından da hoş oluyor.


Özet olarak verdiği yerinde ve sağlıklı aydınlık hissini sevdiğim, bittiğinde koşa koşa olmasa da, uygun bir fırsatta yenileyeceğim bir ürün oldu benim için.  İçeriğini merak edenler için de, aşağıdaki gibi ; 




24 Temmuz 2014

Clarisonic Mia 2

Geçtiğimiz yıl Sephora`nin Clarisonic`leri ülkemize getirmesi ile birçoğumuzun duyduğu, bildiği, alınacaklar listesine eklediği ve "alınmalı mı?" konusunda bolca kafa karışıklığı yaşadığı bir cihazdı. 


Çoğumuzun bildiğini varsayıyorum ama yine de bilmeyenler için kısaca Clarisonic; sonic titreşimler ile çalışan bir yüz temizleme fırçası. Yerli yabancı bir çok kişi tarafından çok sevilen, tavsiye edilen bir ürün. Tamamen balon olduğunu iddia eden küçük bir kesim de yok değil tabii ama baştan belirteyim ben de "çok sevenler" grubundayım.

Ürünün kendi sitesinde Amerika satış fiyatı 149$, Sephora ilk getirdiğinde 340-350 civarında satıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ben o ara kararsızlık aşamasındaydım, çünkü oldukça yüksek fiyatlı bir ürün. Bütçe ayırmak bir yana, aldıktan sonra, boşa para vermiş olmak ya da gaza gelmiş olduğunu fark etmek can sıkıcı olacaktı. Bir süre daha başkalarının yorumlarını takip ettikten sonra almaya karar vermiştim ki fiyat 440 TL oluverdi, bu sefer fiyat iyice artınca, tekrar düşünmeye başladım falan derken %20`lik kadınlar günü indirimi ile 350TL civarında bir fiyata aldım. (Hatta bana Sephora indirim kodu gelmediği için keyifle okuduğum bloglardan birisi olan OreoSevenKız`ın kodunu kullanmıştım :) 


Aldığım zamandan beri kullandığımı düşünürsek, 3 aydan fazla olmuş. Artık gönül rahatlığı ile yazıyorum. Kutuyu açtığınızda içerisinden çıkanlar bu şekilde. (Bir de plastik koruma kabı olacaktı ama onu eklemeyi unutmuşum.)

23 Temmuz 2014

Estee Lauder // Perfectly Clean Yüz Temizleme Jeli

Cilt bakım ürünlerinde değişiklik konusunda biraz katı bir insanım sanıyorum, gerçi değişiklik yapmaya zorluyorum kendimi arada ama hepsine bir kusur bulup, favori ürünüme geri dönüyorum yine. 

Estee Lauder yüz yıkama jelini de değişiklik amacı ile almıştım ama verimli kullanamadım maalesef.

Estee Lauder Perfectly Clean, Multi-Action Cleansing Gel, 150 ml, 85TL


Estee Lauder`in yüz temizleyicilerini incelediğimde ürünlerin "tüm cilt tiplerine uygun  ama özellikle x cilt tipi için idealdir" şeklinde olduğu gördüm. Benim aldığım ürün de yağlı cilt tipleri için özellikle tavsiye edilen üründü. 


** Cildimdeki yağlanmayı dengelemesinden memnun kaldım
**Kullandıktan sonra verdiği arınmışlık hissi de güzeldi
**Cildimde herhangi bir yanma, kuruma ya da rahatsızlığa sebep olmadı
**Kolay sürülüp, kolayca durulanabilen bir üründü.

Bu aşamaya kadar gayet beğendiğim bir ürün oldu fakat parmağımın üzerinde göründüğü gibi küçük tanecikler içeriyor. Ürün multi-action/çok etkili/çok amaçlı bir ürün olmasından mütevellit, içerisine peeling tanecikleri de eklemişler. Oldukça minik tanecikler ama yine de -hassas da olsa- bir peeling etkisi yapıyor. Bu sebeple günde 2 sefer kullanmak istemedim. 


Sivilce vb. gibi bir problemi olmayan, sorunsuz ama sadece yağlı cilde sahip olanların günlük olarak tercih edebileceği bir ürün olabilir belki ama ben haftalık peeling olarak kullanılmak üzere kenara ayırdım. Tabi bu arada günlük temizleyici olarak düşünüldüğü için peeling olarak da biraz hafif kalıyor ama ben bu aralar hassas peelingleri tercih ettiğim için benim için sıkıntı yok. Siz almayı düşünüyorsanız tercihlerinizi buna göre göz önünde bulundurun. 

Ayrıca günlük yüz temizliğimde Clarisonic kullanıyorum ve onunla peeling tanecikli ürünleri kullanmadığımdan da uygun olmadı benim için. Özetle beklentilerinize göre "oldukça güzel ya da oldukça yetersiz " diye nitelendirilebilecek bir ürün bana göre.

Ps: Yarın blogda Clarisonic Mia 2 yazısı olacak...

instagram; @modamasallari
 facebook.com/modamasallari
twitter.com/modamasallari

21 Temmuz 2014

Bitenler // Temmuz 2014

Küçük bir bitenler yazısı olacak ama içinde çok beğendiğim ürünler var;


Clinique Anti Blemish Yüz Temizleme Köpüğü; Bitirdiğim kaçıncı şişem bilmiyorum, bol keseden kullanırsam 5-6 ay dayanıyor, daha dikkatli kullanırsa 7-8 ay sanırım. Son zamanlarda hep aynı şeyi kullanmış olmaktan sıkıldığım için, evdeki ürünlere yönelip biraz ara vermek istemiştim ama dün yeni 1 şişe daha aldım. Daha uzun yıllar vazgeçemeyeceğim sanırım.

Clinique Anti Blemish Tonik; temizleyicinin devam ürünü, alkol içerdiği için seviyorum, sivilcelerin yayılmasını engellediğini ve daha güzel temizlediğini düşünüyorum. Ha evet cildi biraz yoruyor olabilir ama bende gözle görülür bir kuruluğa ya da rahatsızlığa sebep olmadığı için, köpükle birlikte istisnasız kullanıyorum.

Garnier Çift Fazlı Göz Makyaj Temizleyicisi; orta standartta bir üründü. Fena değildi, şikayet etmeden kullandım ama yeniden tercih etmek için pek bir sebebim de yok.

Eyüp Sabri Tuncer Sprey Kolonya/ Çeşme Limonu; Ofis masamın üzerinde duruyordu kendisi, sıkan, koklayan herkes istinasız çok beğendi. Klasik limon kolonyasından çok daha hoş kokuyor, çoğu aromalı kolonya gibi ağır da değil. Ben Gratislerden alıyorum. Hatta 3`er tane falan stoklu alıyorum, gözünüze ilişirse mutlaka bakın.


Maybelline Go Extreme Maskara; daha büyük bir beklenti ile almıştım, beni çok tatmin etmedi, günlük kullanım için bile "eh işte" dedirtti. Tekrar almayı düşünmüyorum.

Avon Mega Effects Maskara; bunu beğenerek kullandım, kirpikleri ayırması ve dolgunlaştırması güzeldi. Çok pratik bulmasam da şekli şemali değişik bir ürün denemek de güzeldi fakat çok zor temizleniyordu. Birkaç tur silip yüzümü yıkadığımda hep gözlerimin altını simsiyah yapıyordu. O yüzden sonuna kadar kullanamadım.

Clinique High Lengths Maskara; Sevdiğim, beğendiğim ama bir türlü tam boyunu alamadığım maskara.

Clinique High Impact Maskara; çok başarılı bulmadığım, üst üste uygulandığında ancak günlük kullanım için tercih ettiğim bir ürün. Genelde alışverişlerde böyle mini boyları geliyor, ziyan etmemek adına kullanıyorum.

Clinique Chubby Stick/ Super Strawberry; çok fazla renk vermese de, güzelce nem veren, yapış yapış ya da çok yağlı olmayan güzel ürünler Chubby`ler. Severek bitirdim bunu da.

Nob Oje Çıkarıcı Mendil; ilk denemede pek hoşlanmamıştım, insanın elinde bıraktığı yağlı hisse sinir olmuştum. İşimi bitirdikten sonra yıkıyorum ellerimi elbette ama ojeleri çıkarana kadarki sürede bile pek hoşuma gitmemişti yağlı hissetmek. Ama bir süre sonra "amaaan bilmiyorum şimdi pamuk nerde" deyip kullanmaya başlayınca baya alıştım. Özellikle ofiste acil durumlarda ya da seyahate vs. giderken oldukça pratikmiş. Denk geldikçe alıyorum.

Vee eskileri tüketip, yenilerini açmanın mutluluğu...

instagram; @modamasallari
 facebook.com/modamasallari
twitter.com/modamasallari


14 Temmuz 2014

Bioderma // Sensibio Mask Nem Maskesi

Bioderma Sensibio Mask, Nem Maskesi, 75ml, 60TL


Bioderma`nın hassas, kuru, toleransı düşük ciltler için olan Sensibio serisinden nem maskesi. Bu seri, tanımlama olarak benim cildime pek uymasa da, severek kullandığım Sensibio ürünleri mevcut. Bu yüzden tereddüt etmeden denedim bu maskeyi de. 


Ambalaj açısından herhangi bir handikabı yok, miktar olarak da oldukça yeterli. Ürünün kendisi de orta kıvamlı, ne çok katı ne de losyon havasında. Rahatsız edici bir kokusu yok, cildinize sürdüğünüzde bıraktığı yapışkan, rahatsız edici ya da vıcık vıcık yağlı bir his de yok. Yani ürünün yapısını başarılı buldum. 

Cilde nem takviyesi yaparak, daha sağlıklı, daha parlak bir cilt vaad ediyor ve haftada 1-2 defa kullanımı öneriliyor. Bu aşamada vaadlerini de gerçekleştireceğini düşünüyorum, çünkü nemsiz bir cildin ihtiyacı olan nemi karşılarsanız, sonuç bu yönde olacaktır.  Kullanımı da normal maske gibi, orta kalınlıkta bir tabaka halinde yüzünüze sürüp, 10dk kadar bekletip, yıkanabilir ya da daha ince bir tabaka halinde sürüp, yıkamadan, cildin tamamını emmesi sağlanabilir. Ben yıkamayı tercih ettim.


Kullanıcı yorumlarına geçersek; yağlı cilt tipleri için çok uygun olduğunu düşünmüyorum. Ben 2 sefer kullandım ve yüzümü yıkadıktan sonra biraz yağlı bir his bıraktı fazla krem sürmüşüm gibi hissettim. Cildimi yumuşacık yaptı ama yağlandırdıktan sonra pek anlamı olmuyor. Yine de buna rağmen sivilce yapmadığını belirtmeliyim. Yağlı ciltlerin, kışın hava şartları insanın cilt tipini hafiften değiştirmeye başladığı zamanlarda kullanabileceğini düşünüyorum. Bu aşamada nem maskesi birazcık da tercih meselesi sanıyorum. Ben kendi adıma, düzenli nemlendirici kullanırken, ekstra bir nem maskesine ihtiyaç duymuyorum.

Bu yüzden maskeyi arkadaşıma verdim. Sensibio serisinin cilt tanımına oldukça uygun, kuru ve hassas bir cilt tipine sahip olan arkadaşım maskeden oldukça memnun kaldığını, banyo sonrası kullandığını ve kuruyan cildine çok iyi geldiğini, ağırlık yapmadan, yağlandırmadan nemlendirdiğini belirtti. 

İçeriği ise merak edenler için şu şekilde; 
WATER (AQUA), GLYCERIN, CETEARYL ISONONANOATE, ISOHEXADECANE, GLYCOL PALMITATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, TRICETEARETH-4 PHOSPHATE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, MANNITOL, XYLITOL, GLYCYRRHETINIC ACID, RHAMNOSE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, GLYCOL STEARATE, PEG-2 STEARATE, PENTYLENE GLYCOL, TITANIUM DIOXIDE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, CAPRYLYL GLYCOL, 1,2-HEXANEDIOL, DISODIUM EDTA, XANTHAN GUM, SODIUM HYDROXIDE, ALUMINA, STEARIC ACID.


*Ürün Bioderma tarafından gönderilmiştir. 



8 Temmuz 2014

Kiehl`s // Pineapple Papaya Yüz Peelingi

Kiehl`s Pineapple Papaya Peeling, 100ml, 86TL


Aslında daha önce Kiehl`s uzmanlarının bana tavsiye ettiği ama benim yetersiz bulup (peeling taneciklerini) almadığım bir üründü. Belirgin peeling tanecikleri içeren ürünleri daha çok seviyorum ama cildim her daim sivilcelenmeye meyilli olduğu için bunlardan vazgeçmek durumunda kaldım. Çünkü sivilceli bölgeye  bol tanecikli peeling uyguladığınızda ya leke oluşma ihtimalini arttırıyor ya da çevresine dağıtıyor. 


Bu ön bilgiden sonra ürüne geçersek; ananas ve papaya gibi gerçek meyve özlerinden üretilmiş olması ile ünlü bu peeling oldukça az tanecik içeriyor. Onlar da küçük boyutlarda. Merhem gibi katı bir kıvamı var. Belirgin bir kokusu yoktu sanırım, şu an anımsayamıyorum. 


Katı kıvamına rağmen ciltte dağıtması ve temizlemesi sorun olmuyor. Tanecikleri çok minik ve az görünse de, hafif bir peeling etkisi hissediliyor. Taneciklerinin haricinde de oldukça güzel arındıyor cildi. Üzerinde tüm cilt tipleri için uygun olduğu belirtilmiş. Ben yağlı ciltli biri olarak arındırmasından oldukça memnunum.  


Kiehl`s ürün için şu şekilde açıklama yapmış; 

"Bu benzersiz ve doğal arındırıcı, tüm cilt tiplerine uygundur ve gerçek ananas ve papaya meyvelerinden parçaların yanı sıra cilde nazik ve doğal bir arındırıcı uygulamak için ince öğütülmüş arındırıcı tanecikleri içerir. Cildin canlı, yumuşak ve temiz kalmasını sağlar."

Ben de yazılanlara tamamen katılıyorum (benzersiz kısmı çok iddialı olmuş sadece!) Başta belirttiğim gibi cildinize küçük tanecikli, narin peelingler daha çok uyuyorsa mutlaka aklınızda olsun ama daha belirgin tanecikleri olan peelingleri seviyorsanız size uygun olmaz. Ben kendi adıma ilk başta almadığıma pişman oldum, biraz ön yargılı yaklaşmışım. 

2 Temmuz 2014

Favorim // Tangle Teezer Tarak

Bu tarak bildiğiniz gibi oldukça popüler son zamanlarda. Başta abartıldığını düşündüğüm için biraz uzak duruyordum ama daha sonra güvendiğim kişilerden olumlu yorumlar okuyunca ben de almaya karar verdim.


Morhipo`dan 40TL civarında bir fiyata almıştım yanılmıyorsam. Rengi gördüğünüz üzere şahane ama ilk elime aldığımda "hımm" dedirtti açıkçası. Çünkü çok hafif bir plastikten yapılmış, uyduruk bir ürün gibi hissediyor insan eline alınca. Hatta kullanmadan geri göndersem mi diye de düşündüm ciddi ciddi. Ben daha tok, daha güzel dokulu bir şey bekliyordum.


Sonra denemezsem aklımda kalacak diye düşünüp, göndermedim. Şu an çok severek kullanıyorum. Tavsiye edildiği üzere, ıslak/nemli saçlarımı tararken kullanıyorum. Normal bir tarakla/fırçayla taradığıma oranla çok çok daha az saçım dökülüyor ya da kopuyor. 


Banyo sonrası ıslak saçlarımı tarama aşamasında kopan saçlarımdan şikayetçi bir insan olarak, bu tarağı çok sevdim ve çok kullanışlı buldum. Gerçekten işe yarıyor. Saçlar çok hızlı ve kolay açılıyor, kopmuyor, dökülmüyor.

Şekli itibari ile klasik ürünlerden biraz değişik, başta biraz garipsesem de kullanım aşamasında bir sorun çıkarmıyor, gayet pratik. 


Beğendiğim yanlarından birisi de kolay kolay kirlenmemesi oldu. Klasik saç fırçalarını ne kadar temizlesem de aralarında toz, kir, saç kalıyor ve beni deli ediyor. Fotoğraflarda gördüğünüz fırçanın birkaç haftadır kullanılmış ve özenli bir temizleme yapılmamış hali. 

Bunun dışında kuru saçlarımda çok fazla kullanmıyorum. Kuru saçta kullanıldığında saçı yatıştırmak, elektriklenmesi önlemek gibi işlevi yok. Bu beklenti içine girilmedikçe, kesinlikle tavsiye ettiğim bir ürün. Hatta feelunique.com`da kapaklı compact versiyonlarını görünce daha çok beğenip, onlardan da sipariş ettim 1 tane. Şu linkten bakabilirsiniz.

Ayrıca benim saçlarım düz ama bu tarak için düz/kıvırcık saç gibi bir ayrım yok. Tarağın yaptığı, ince ve sık dişlerle saçı daha kolay açmak. Bu durumda kıvırcık saçlıların daha da çok işine yarayacağını düşünüyorum hatta.