7 Mayıs 2015

Mac // Paint Pot`lar


Mac Paint Pot`larla tanışalı 2 sene kadar oluyor sanırım. Tanıştığıma çok memnun olduğum Mac ürünlerinin başında geliyor kendileri. Paint Pot; krem/köpük formunda far bildiğiniz gibi. Son aldığım renk olan "groundwork"ü yazacaktım sadece ama baktım ki elimdeki diğer renklerle ilgli de yazmamışım. 




Makyaj çekmecemde 3 taneler toplamda. Bu ürünleri oldukça beğendiğimi düşündüğümde, benim için az bir sayı aslında :) 2 yılı aşkın bir süredir sadece 3 tane almış olmamın temel nedeni ürünlerin renk skalası. Paint Pot`lardın renk skalası çok geniş değil, olanların da çoğu bariz ışıltılı renklerden oluşuyor. 


Groundwork toprak tonlarında, broz ten rengine benzeyen bir renk. Dikkatlı bakılmadığında belli olmayan çok küçük ışıltılar içeriyor. Aslında canımın alışveriş yapmak istediği bir anda, garanti bir ürün olsun bari diye aldığım bir renkti. Sadece elimde deneyerek aldım ama göz kapağıma sürdüğümde, elimdekinden daha belirsiz durdu. Biraz da karnlık gösterdi göz kapaklarımı sanki, gözümde denemiş olsaydım başka bir renge yönelebilrdim diye düşünüyorum ama yine de doğal tonlarda, bir sürü farla kullanılabilecek garanti bir renk olduğundan çok da pişman değilim.



Constructivist; en en sevdiğim renk sanırım paint potlar içinde. Bronz-kahve bir renk, swatchlarda tam belli olmuyor, hatta benim swatchımda çok sıradan bir kahve gibi gözüküyor ama farklı yansımaları olan ve gözde çok hoş duran bir renk. Groundwork`den daha belirgin ışıltılar içeriyor. Birkaç tane far paletimden vazgeçebilecek kadar seviyorum kendisini.


Utterly Becoming ise 2 sene kadar önce bir set içinden çıkan limitli üretim renklerden birisiydi ama sabit renkler içinde de buna çok benzer 1-2 renk vardı hatırladığım kadarıyla. Aydınlık, açık bir somon gibi, ten rengi. Tek başına güzel durduğu gibi, hemen her renk toz farın altında zemin olarak da güzel duruyor. 



Paint Pot`ların yapılarına gelirsek; ürünler tam olarak kremsi yapıdalar. Kolay sürülüp, kolay dağılıyorlar (ben parmaklarımla uygulamayı tercih ediyorum) Kalıcıkları da bende gayet başarılı, 8-10 saati çıkartıyor fakat hemen hemen hiç bir far ile yağlanma, topaklanma sorunu yaşamadığım halde, bu farlarda akşam üzeri hafif topaklanmalar gördüğümü de eklemem lazım. Beni rahatsız edecek boyutta olmadığından umursamıyorum ama siz bir çok farda bu sorunu yaşıyorsanız, paint potlarla daha fazla sorun yaşamanız muhtemel. O durumda da transparan pudra ile sabitlemek vs düşünülebilir ama pek pratik gelmiyor kulağa.

Bu ürün için göz bazı gibi ifadeler de kullanılıyor ama şöyle bir ayrım var bana göre; göz makyajım kalıcı olsun, çizgilere dolmasın, topaklanmasın istiyorsanız normal bir baza yönelmelisiniz. Onlar baz olarak kesinlikle daha hafifler, topaklanma vs ihtimalleri daha düşük. Ama paint potlar da toz farları çok güzel tutyorlar ve kalıcılığını bariz şekilde arttırıyorlar, orası da gerçek. 

Kullanım olarak bana toz farlardan daha pratik geldiğinden, çoğu zaman tek başına kullanmayı tercih ediyorum ama üzerine uyguladığınız toz farın rengini de hafif değiştirdiğinden (özellikle açık tonlu paint potlar), aynı toz farı, farklı 2 farmış gibi çeşitlendirmek de mümkün, bu da güzel bir avantaj.

Geçtiğimiz yıllarda Maybelline`in de krem farları oldukça popüler olmuştu hatırlarsanız, ben de birkaç renk edinmiştim ama uzun zamandır kullanmıyorum onları. Paint pot`lara drugstore ürünler içinden alternatif olabilecek birşeyler var mı bilmiyorum. Maybelline`lerin yapısı paint potlar kadar başarılı değil bana göre. Farklı markalardan tavsiye edebileceğiniz alternatifler varsa seve seve bakarım :)

Son olarak yapılarının bozulma eğilimi göstermedğini de eklem lazım. Utterly becoming rengini alalı 2 seneden fazla olmuş sanırım. Yapısında bir değişiklik, kuruma vs. olmadı, alırken çabuk kuruyabileceğinden endişelenmiştim çünkü. 

İçeriği de aşağıdaki gibi (groundwork);


Paint Pot`lar 5g, ve 65TL

1 yorum:

  1. Yazına bayıldım :) Ben de çok ama çok seviyorum bu paintpotları. Soft Ochre ve Constructivist var bende de. Ama birkaç renkte daha gözüm var. Öyle güzel ifade etmişsin ki bu farlar benim içinde birçok far paletini gözümden düşürdü. Ben de bloğuma beklerim. www.kozmetikblogum.com. Sevgiler :) Nazlı

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli