31 Mart 2016

Loreal Paris // Mucizevi Yağ

Loreal Mucizevi Yağ

Loreal Paris yakın zaman önce piyasaya sürdü bu seriyi bildiğiniz üzere. Doğal yağlar ile zenginleştirdiği nemlendirici krem ve günlük cilt bakım yağından oluşuyor seri. Ben doğal yağları kullanmaktan keyif alıyorum, insanda iyi bir şey yapıyormuş hissi uyandırıyor. 



Loreal Mucizevi Yağ`ı da bu sebepten merak ediyordum, indirimde denk gelince vakit kaybetmeden alıp denemek istedim. Aldığım gün instagram hesabımda (@modamasallari) paylaştığımda da oldukça yorum aldı. Çok kişi tarafından denenmiş kimileri çok memnun kalmış, kimileri memnun kalmamış... Benim düşüncelerime gelirsek;


Loreal Paris Mucizevi Yağ: Pahalı arkadaşları gibi şık cam bir şişede sunulmuş. İçindeki damlalıkla kullanılıyor fakat damlalık plastik ve ağzı biraz geniş bana göre. 

8 temel yağın harmanlanması ile elde edilmiş bir ürün olduğu söylenmiş ve içindekiler listesine bakınca da çok büyük oranda yağdan oluştuğunu görmek mümkün. Zaten satın almak istememde de etkili olan nokta burasıydı. 

Benim kullanma şeklim avucuma 2 damla alıp önce elimde yağı yaymak ve elimde kalanları yüzüme sürmek şeklinde oluyor. Benim cilt tipim yağlıya daha yakın bir karma cilt, aslında bu yüzden bu tarz ürünleri kullanmak benim için biraz riskli... Mucizevi yağ sivilce vs. gibi bir sıkıntıya neden olmadı bende ama yine de cildim tarafımdan rahatça emilemedi. Sadece 2 küçük damla bile bana fazla geldi, sürdüğüm ürün tam emilmeyince haliyle bariz bir parlama ve yağlılık hissiyle birlikte hafif de bir ağırlık hissi yarattı. 

Vaad ettiği şekilde nemlilik, canlılık ve parlaklık sağlıyor. Yağlar cilde faydalı içerik de sağlıyor mutlaka ama bunların yanında kalan yağlı hissiyat benim için bu ürünü günlük olarak kullanılamaz hale getiriyor. Ancak banyo sonrası vs. cildimi çok kuru ve gergin hissettiğim zamanlarda ekstra bir ürüne ihtiyaç duyarsam, haftada 1 hatta 2 haftada 1 kullanabileceğim bir ürün oldu...


Bu arada unutmadan ürün kutusunun üzerinde 30 yaş ve üzeri için uygun olduğu ibaresi var ama doğal yağların 25 yaşında ya da 65 yaşında bir cilde neden zararı olsun onu tam kestiremedim. Yine de uzmanlık alanım olmadığı için ahkam kesmek istemem ama ben kendi adıma 27 yaşında kullanmakta bir sakınca görmedim! 




Özetle bu ürün benim yağlı cilt tipime uymadı ve ağır geldi fakat başta da dediğim gibi instgramdan paylaştığımda bir sürü yorum almıştı. Yorumlardan anladığım kadarı ile kuru ciltli kişiler çok sevmiş ve oldukça memnun kalmış. 

Loreal Paris Mucizevi Yağ vs Kiehls Daily Revivivng Concentrate

Bir de aslında bu yağı ilk alırken aklımda Kiehl`s Daily Reviving`e uygun fiyatlı alternatif olabilir mi sorusu vardı. Kiehls`in yağı da günlük kullanım için önerilen, vaadleri hemen hemen aynı olan ama fiyat olarak Loreal`in çok üzerinde olan bir ürün. O yüzden benzer etkiyi verseydi benim için oldukça iyi olacaktı ama sorunun cevabı çok net şekilde Hayır

Bu iki ürün birbirinden oldukça farklı. Kiehls benim cildim tarafından çok kolay emiliyor ve ağırlık yaratmıyor, güzel bir serum sürmüşüm hissi ile birlikte hoş bir yumuşaklık sağlıyor. Loreal ise yüzüme direkt yağ sürmüşüm hissi ile birlikte bir ağırlık sağlıyor. 

Bana göre Loreal kesinlikle kuru cilt tipleri için ideal ama yağlı ciltlerin uzak durması gereken bir ürün olmuş. Kiehl`s de tam aksine karma/yağlı ciltlerin seveceği ama kuru ciltlere yetersiz gelecek bir ürün. 

Son olarak Loreal`in bu seriden çıkardığı nemlendirici kreminin de bir testerını deneme fırsatım oldu. Kremin de yağlı ciltlere değil kuru ciltlere hitap ettiğini düşünüyorum...

Loreal Mucizevi Yağ`ı Gratis ve Watson`s mağazalarında bulabilirsiniz. Normal satış fiyatı 35TL fakat ben indirime denk getirip 17TL`ye almıştım. 

Edit: Yazıyı yazmadan önce ürün ile alakalı bir yazı ya da video izlememiştim. Biraz önce baktım da insanlar tüm cilt tipleri için uygun olduğunu, yağlı ciltleri kesinlikle ekstra yağlandırmadığını, çok hafif olduğunu, çok kolay emildiğini hatta sabah akşam 4-5 damla kullandıklarını falan yazmışlar. Ufak çaplı bir şok geçirdim :D Bence durumun yakından uzaktan söylenen ile alakası yok.  Kuru ciltlerin rahatlamasını, beğenmesini anlarım ama yağlı ciltler için hiç hafif ve kolay emilen bir ürün değil....

18 yorum:

  1. Çook teşekkürler karşılaştırma için. Açıkçası, ben de yaş ibaresinin mantığını çözemedim. İçeriğini görürsem belki bir şey ifade edebilir. Kuru ciltli olarak deneyebilirim fiyatı da düşünülürse, ama sanki, y,ne de Kierhl'stan şaşmamak lazım gibi. Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Indirimde denk gelirsen dene bence de sevebilirsin, sevmezsen de buyuk kayip olmaz. kiehls'in bu urununu baya seviyorum ama cilt tipimiz farkli olunca bilemedim :)

      Sil
    2. Ben içerik fotoğrafını da eklediğimi sanıyordum, yazarken silmişim farkında olmadan :)

      Sil
  2. Okuduğum kadarıyla yüzdeki tüyleri sertleştirmiş, uzak durulması gereken bir ürün bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben uzun vadeli kullanmadigim icin bsy diyemiyorum ama olabilir tabii :/

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  3. içeriğinin çok kötü olduğunu okumuştum bir blogda o yüzden almaya cesaret edemedim :-(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçerik fotoğrafını da ekledim şimdi :) Ya çok anlamıyorum ama içinde kötü bir şey gözükmüyor, üzerine basa basa da %98 doğal içerik olduğunu söylüyorlar, gerçekten de içindekilerde yüz çeşit yağ yazıyor. Okuduğun yazı neye göre kötü demiş acaba merak ettim, bakındım biraz ama denk gelemedim :/

      Sil
    2. Loreal bu ürünü baya bir tanıtmış anladığım kadarı ile şimdi fark ettim :) Dolayısı ile hakkında baya bir abartılı övgüler mevcut, öyle olunca kötüleyen yazıyı daha çok merak ettim :D

      Sil
  4. Yagli ciltlere uygun olmadigi konusunda hemfikirim ben de. Urunu alip kullanmadim ama magazada denedigim kadariyla oldukca yogun yapiliydi. Kiehl's ile kiyaslayinca, Kiehl's bunun yaninda serum kaliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katiliyorum, sac yagi olarak tuketecegim sanirim :)

      Sil
  5. merhaba öncelikle blogunuzu yeni keşfettim ve ilk defa bir blogta yorum yapmaya değer buldum ürün hakkındaki yorumum ise bende sizin gibi yağlı karma bir cilde sahibim bir haftadır kullanıyorum urunu ama benim cildimde 4 yada 5 damla kullanmama rağmen herhangi extra bir yağlılık hissetmedim çooookk çoook az :) ama cilde bir parlaklık ve böyle daha bir tazelik kazandırdığını fark ettim. bende kendi blogumda ürünün incelemesini yapacağım http://tugbagkts.blogspot.com.tr/ yorumlarımı okumaya beklerim ;) ve tabiki blog tecrübelerinizide ;):)

    YanıtlaSil
  6. Canım bu aralar loreal parisin bu bakım yağını sürekli duyar oldum, faydası var mı? kullanım için öneriyor musun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seveni de var sevmeyeni de. Ben sevmiyorum yorumlarimda yukaridaki yazida haliyle ☝

      Sil
  7. Merhaba bu ürünü bende bir süredir kullanıyorum karma bir cilde sahibim ve bende de ne bir ağırlık nede yağlı bir his bırakmadı.4 damla kullanıyorum ve masaj yaparak cildime yediriyorum dokundugumda elime herhangi bir yag gelmiyor bile.Rahatlamadan öte birşey hissetmiyorum açıkcası belkide sizede masaj yaparak yedirirseniz daha verimli bir sonuç alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Masaj veya uygulama ile alakali oldugunu dusunmuyorum. Kiehls ile kiyaslayinca bariz agir bir urun. Yagli ciltler icin uygun bir urun oldugunu dusunmuyorum hala 😊

      Sil
  8. 17 yasındayim kullanmam uygun olur mu sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 17 yas icin hem erken hem de fazla oldugunu dusunuyorum. Ozellikle de yaglanmaya sivilceye musait bir cildiniz varsa.

      Sil

Yorumlarınız değerli