4 Nisan 2016

Revlon // Colorstay Fondöten

Revlon Colorstay Fondöten
Revlon Colorstay Fondoten`i indirim döneminde denk getirip denemek istemiştim. Daha önce çok defa yazdığım gibi fondötenleri içiyorum resmen. Cildim de oldukça nane molla olduğundan, mümkün olduğunca güvendiğim markaları tercih etmeye çalışıyorum fondöten seçiminde. Yani drugstore ürünlere özellikle fondöten söz konusu olduğunda çok da şans vermiyorum. 

Fakat internette Revlon Colorstay hakkında oldukça olumlu ve hatta çok sevdiğim Estee Lauder Double Wear`a eşdeğer gösterildiğine dair yorumlara denk gelince merakıma yenik düştüm. 


Revlon Colorstay; her cilt tipine uyumlu olabilecek bir fondöten. Çok kurutacak, pul pul gösterecek ya da tam tersi yağlı gösterecek bir ürün değil. Tam mat bitişli olmasa da mata yakın bir bitişi var. Benim cildim yağlı olsa da yüzümün bazı bölgelerinde fazlaca pudralı kuru bir görüntü oluşturabiliyor bazı ürünler. Revlon ile böyle bir sıkıntı yaşamadım. 

Kapatıcılığı orta-iyi arasında. Kıvamı da orta yoğunlukta, çok akışkan ya da katı değil. 

Kalıcılığı için kapağında "24hours" gibi bir ifade var, neden bu kadar iddialı bir şey yazmışlar onu bilemedim ama kalıcılığı da fena sayılmaz. Yine orta-iyi arası diyebilirim.

Spf 15 güneş koruması da var ama ben bahar-yaz aylarında fondötenlerin Spf`lerine güvenmiyorum ve yeterli bulmuyorum. 

Fondötenin tek eksi yanı -ki gayet önemli bir nokta- kullanışsız ambalajı. 30ml`lik cam şişede sunuluyor. Pompa vs yok. Bir de şişenin ağzı oldukça kalın olduğundan elimde olan 2-3 pompanın hiç birisi uymadı maalesef. Bu şekilde dökerek kullanmak hem pratik değil hem de ürün ziyanına sebep oluyor. Bu yüzden çareyi başka bir şişeye dökmekte buldum.  


Benim aldığım renk "220 Natural Beige" rengi; gri/pembe alttonlu. Bana uyan bir renk oldu. 


Revlon ürünleri Watsons mağazalarında satılıyor bildiğiniz gibi. İndirimsiz satış fiyatı 50TL civarındaydı sanırım ama sık sık denk gelen %40 indirimlerle daha makul oluyor.

En başta belirttiğim üzere "Revlon Colorstay Estee Lauder Double Wear fondötene dupe mi ? "  yazısını okumak isterseniz bir sonraki yazıda...

8 yorum:

  1. güzel bir fondöten ben de severek kullanıyorum bunu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hosmus, son gunlerde ben de cogunlukla bunu kullaniyorum :)

      Sil
  2. Ambalajı pratik olmayan yada kullanışsız olan ürünleri hiç sevmiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gicikligina mi yapiyorlar acaba diye merak ediyorum bazen :) urun gayet guzel ama en basit kismi ambalaj degil mi neden bu eziyet insan merak ediyor

      Sil
  3. Güle güle kullan :) Avrupa'da pompalı ambalajlarını piyasaya sürdü Revlon, umarım ülkemize de gelir :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa super olmus cunku bu sekilde cidden cok kullanissiz. Baska siseye dokup sirunu halletim ama o da iskence gibiydi!

      Sil
  4. Bende aldım son indirimde hiç kullanmak nasip olmadı en kısa zamanda kullanayım bari :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli