8 Nisan 2016

Favori Makyaj Temizleyicilerim


Makyaj temizleyiciler en sevdiklerimden...  Biraz yeni ürün denemek, biraz indirimlere atlamak biraz da stokçu zihniyet dolayısı ile baya bir birikmiş elimde. Hepsini bir araya toparlayıp kısa kısa yazmak istedim. 




Bioderma Sensibio H2O;
Uzun süredir değiştirmeden kullandığım ürünlerden. Her yerde defalarca okumaktan sıkılmışsınızdır muhtemelen ama en özet hali ile hafif, ağırlık bırakmayan, durulamasan bile -ben duruluyorum- rahatsız etmeyen, germeyen bir ürün. Göz makyajında başarılı değil ama ten makyajında gayet başarılı bence.



Ducray Misel Su;
Bioderma`dan azıcık daha kaygan bir yapısı var, güzel temizliyor ve sanki biraz da rahatlatıyor ama hoşlanmadığım gül kokusu gibi belirgin bir kokusu var. Bir daha almayı düşünmüyorum sanırım. 



Nuxe Misel Köpük;
Bunu büyük bir beklentiyle almıştım, güzel bir ürün aslında. Ben köpük ürünleri ekstra seviyorum zaten ama misel su gibi pamuğa dökerek değil de, elime sıkıp direk yüzüme sürerek kullanıyorum. Pamukla 2-3 kere silmeye göre daha zayıf temizliyor.  Bunun da klasik gül kokusu var ama Ducray kadar ağır değil. Yine de performansını çok yeterli bulmadığım için tekrar almayı düşünmüyorum.




Garnier Misel Su; 
Ben Bioderma`ya göre bir adım daha geride buluyorum. Fiyat olarak daha uygun ama cildimde hafif de olsa bir ağırlık bırakıyor gibi hissediyorum. İçeriği de Bioderma`dan daha zayıf gibi duruyor. 



Cyrene Temizleme Sütü/Yağı
Şişede bildiğiniz yağ ama ıslak yüzünüze masaj yaparak sürdüğünüzde süt kıvamını alan bir temizleyici. Daha doğrusu öyle yazıyor üzerinde ama ben pek süt kıvamına dönüştüremedim kendisini. Ürünün içeriği çok temiz, çok faydalı gibi gözükmesine rağmen severek kullanamıyorum. Benim cildime ağır geliyor, kullandıktan sonra yüzümde kalan yağlı hissiyatı sevmiyorum ama kuru ciltlerin bayılacağı bir ürün de olabilir.



The Body Shop Papatya Yağı;
Cyrene için yazdığım yağlı hissiyat ve dolayısı ile ağır gelme hissi bu ürün için de geçerli. Göz makyajı için daha ideal buluyorum ama yine de favori göz makyaj temizleyicim değil.




Lush Ultrabland;
İşte favori göz makyaj temizleyicim bu! Aslında tüm yüz için bir ürün kendisi ama tenime kullandığımda maalesef bu da yağlı bir his bırakıyor. Sıvı yağlar kadar değil ama yine de ben tercih etmiyorum. Yine normal ve kuru ciltlerin çok sevebileceği bir ürün olduğunu düşünüyorum ki zaten kendisi Lush`un bestseller ürünlerinden. 

Benim de her imkan bulduğumda alacağım göz makyaj temizleyicim oldu kendisi. Sıvı yağlara göre kullanımını daha pratik buluyorum. Diğerlerini bir şekilde gözüme kaçırmayı beceriyorum ama katı yağ gözüme kaçmıyor. Tek hamlede muhteşem bir temizlik sağlamıyor ama oldukça yumuşak, gözümü kızartmıyor, acıtmıyor. Durulama sonrası yüzümde kalan hafif yağlı his hoşuma gitmiyor ama göz çevremde kalması hoşuma gidiyor ve rahatsız etmiyor. Bir sonraki yurt dışı seyehatinde daha büyük boyunu almayı planlıyorum. Tek eksi yanı sanırım, gayet temiz başlayan bitkisel bir içerik listesi var, oh ne güzel derken, son iki madde paraben çeşitleri.


Özetle ten makyajı için misel suları daha çok seviyorum. Kozmetik marketlerde satılan misel suların da çoğunu denedim. Hala favorim Bioderma sanıyorum. 

Göz makyajı için de yine çift fazlı sulardan bir çoğunu denedim ama katı yağları daha çok seviyorum.  Lush bitince de The Body Shop`un çok sevilen katı papatya yağını ve bulabilirsem de doğal yağları denemek istiyorum.

Sizin makyaj temizliği için favorileriniz neler?

8 yorum:

  1. İçlerinde denemediğim bir tek Lush kaldı sanırım 😊 Garnier in yeni çıkarını denedin mi baya güzel gibi şimdilik tavsiye ederim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lush bizden gitmeseydi ne guzel olurdu ya :/ garnier'i deneyemedim henuz

      Sil
  2. Lush Ultrabland'ı vaktiyle ben de çok severek kullanmıştım. Kuru cildimin her yerini temizleyebiliyordum :)

    Misel suları ten makyajı temizliğinde kullanıyorum. Garnier'nin şu çift fazlı sarı solüsyonu çıkana kadar, göz makyajımı hindistancevizi yağı ile, ten makyajımı da misel suyla temizliyordum (gece yatmadan mutlaka yüzümü yıkadığım için misel su yetiyor). Şu sarı olan resmen zaman olarak beni çok rahatlattı! Tek hamlede olmasa da göz makyajını da gayet güzel temizliyor. Yağlı kalıntı bırakmıyor (bırrakıyor diyenler de var ama bende kalmadı). Bana göre hafif bir argan yağı kokusu var ve ben çok sevdim; ama ağır bulanlar da olmuş. Pratik ve hızlı temizleme için aklında olsun :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O aklimdaydi biraz once de watsonsta denk geldi aldim hemen :) deneyeyim bu aksam merak ettim, benden de sevgiler

      Sil
  3. ben süt olmadan makyajım temizlenmedi diyenlerdenim hiç birini tek başına kullanamam..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa ben de tam tersi. Sut 1 kere almistim ama tuketemedim. Bunlarla temizledikten sonra yuz o sira hangi markayi kullaniyorsam onun yuz yikama jeli ile de geciyorum tabii ustunden, yetiyor

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Aynen! Yalniz bu yaziya eklemeyi unutmusum, elimde bir de cyrene vardi. Onu Bioderma'dan azicik daha guzel buldum sanki ama cok belirgin bir fark degil

      Sil

Yorumlarınız değerli