23 Ekim 2013

DIY // Makyaj Aynası

Harika desenli peçetelerle yapılan kaplamalar malumunuz. Bir iki senedir evde bir sürü ahşap kutu, tepsi vs. kaplamıştık. Birkaç ay önce yeni bir eve taşınıca ve herşeyi sıfırdan almayı isteyince, makyaj masam ve aynama sıra gelmemişti açıkçası. Daha kullanışlı, büyükçe bir aynalı ve ışıklı bir makyaj masası düzeni kurmak aklımda fakat bir süre daha beklemede kalacak. 


Birkaç ay sonra hepsini tam takım şeklinde almayı planladığımdan, bu arada kalan zamanda kullancağım makyaj aynasına para harcamak istemedim. Peçete kaplama fikrinden yola çıkarak böyle bir ayna yaptım kendime.


Gördüğünüz bayaz plastik çerçeveli, yapı marketlerde oldukça ucuza satılan sıradan bir ayna aldım. Üzerini de beğendiğim bir desendeki peçete ile kapladım.


Bilenler çoktur mutlaka ama bilmeyenler için de kısaca söylemem gerekirse; peçeteyi katmanlarına ayırıp, en üst katmanı kalacak şekilde, kaplamak istediğiniz eşyanın üzerine yerleştiriyorsunuz. Üst kısımdan da peçete tutkalı ile, yavaşça fırça ile üzerinden geçiyorsunuz. Bu işlemi yumuşak hareketlerle yapıp peçeteyi yırtmamaya ve ortadan kenarlara doğru yapı, hava kabarcığı bırakmamaya dikkat etmeniz yeterli.


Nasıl olsa kısa bir süre kullanacağım diye, çok da özenmeden yaptım hatta. Peçetenin bazı yerleri kırıştı. Birde aynayı çerçeveden çıkaramadığım için, aynanın kıyıları da birazcık kirlendi tutkalla. Ona da şöyle bir çözüm buldum.


Hazır satılan krem rengi pamuklu dantellerden alıp, içten kenarlara yapıştırdım. Hem kirlenen yerler kapanmış oldu hem de daha nostaljik birşey oldu, hoşuma gitti. Hatta bir üst fotoğrafta gördüğünüz saksıya da aynı işlemi uygulamıştım, peçetenin plastiğe yapışıp yapışmayacağını denemek için. Onu da kremlerim için kullanıyorum. Kremlerin tek tek dizili durması hoşuma gitmiyor, gözüme çok dağınık gözüküyor.


English Home`dan da peçeteye yakın desende 1-2 şey almıştım. Onları da aynanın önüne koyunca tam takım oldular ve gözüme çok hoş gözüküyorlar bu ara :)

17 yorum:

  1. Çok hoş olmuş eline sağlık :) kullandığın tutkal bu iş için özel bi malzememi nerden bulabilirim

    YanıtlaSil
  2. Birde özel bi malzemeyse görselini eklermisin

    YanıtlaSil
  3. Çk guzel olmus ellerinize saglık bende yapmak ıstıorum ya :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş. Böyle şeyler yapmayı ben de çok seviyorum:)

    YanıtlaSil
  5. Güle güle kullanın, çok güzel olmuş bu desenlere bayılıyorum :')

    YanıtlaSil
  6. Aynanın kirlenen yerlerine uyguladığınız dantel detayı süper :) yazdım aklımın bi köşesine, güzel günlerde kullanın geçici olsa da :)

    YanıtlaSil
  7. @tugba ruzgar: evet peçete tutkalı diye satılıyor, normal tutkal değil. Hobi malzemeleri satan yerlerde, ahşap boyama malzemeleri satan yerlerde kolaylıkla bulunuyor. Hatta desenli peçeteleri bile satıyorlar tane tane :)

    @mervelil: teşekkürler, çok da kolay. Bence de deneyin :)

    @zuhal: sağol :) bizde annem yapıyor daha çok aslında ama ben ihtiyaçtan yaptım.

    @Gözde: teşekkürler :)

    @Nurten: Sağolun, o dantelleri çerçevelerin iç kenarlarına da koyulorlar. Mesela boş ahşap bir çerçevenin içine güzel desende bir peçete, iç kenarlarına da böyle dantel. O da çok hoş duruyor aklınızda olsun

    YanıtlaSil
  8. Super olmus bende ahsap objeler uzerinde pecete baskisi yapiyorum aynaya yapmak hic aklıma gelmemisti banada fikir vermis oldunuz emeginize sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. Bayıldım çok güzel olmuş. 40 yıl düşünsem peçetelerden böyle bir şey çıkabileceğini düşünmezdim :)Çok güzel yapmışşsın :) Sabır işi böyle şeyler muhtemelen sinirden yarıda bırakırdım :)

    YanıtlaSil
  10. @kozmetik hikayeleri: teşekkürler :)

    @Ece Yıldız: Teşekkrüler :) ben de pek sabırlı değilim bu tazr işlerde. Bu oldukça pratik hızlıca olan bşy. Deneyebilirsin bence

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. Harika olmuş canım güle güle kullan yeni aynanı :)

    YanıtlaSil
  13. @merve @gonca gp; tesekkur ederim kizlar :*)

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık gerçekten çok hoş olmuş.. makyaj masası için saksı ve ayna kombini fikri çok hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
  15. Harika harika harika olmus canim tebrik ederim cok beceriklisin masallah .d

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli