31 Ekim 2013

Sephora // Uzun Saplı Fondöten Süngeri

En son Sephora indiriminden bu fırça ve aplikatörlü bu fondöten süngerini almıştım. Fırça hakkında daha sonra yazacağım ama şimdi süngerden bahsetmek istiyorum.

Sephora Handle Sponge, Fondöten Süngeri, 18TL


Sephora`nın oval şekilli yassı makyaj süngerini daha önce kullanıp beğenmiştim. Bu sünger de gözüme değişik gelince denemek istedim. Bir de uygun fiyatı, pembeli ambalajı ve büyükçe bir ürün oluşuna kapıldım sanırım.


Bu şekilde eğimli bir sapı var. Ortasındaki kısımdan söküp takılabiliyor. İki şekilde de kullanıma olanak sağlıyor böylece. Hem de yıkama sırasında kolaylık oluyor. Fakat fırçanın sapındaki eğim, yüzün her gölgesine kullanmak için uygun değil. Sadece yanaklara ve alnınıza uygulama yapmak isterseniz güzel ama daha ayrıntılı uygulama için uygun değil.



Yani mutlaka başka bir fırça ya da süngerle destekleyerek kullanmanız lazım. Hal böyle olunca sapının çok da anlamı kalmıyor.


Sapını çıkartıp, tek süngeri kullanmak daha pratik geldi bana. Süngerin kenarlarındaki açılar fena değil. Sapı takılı haline göre daha iyi ama yine de normal bir süngere tercih etmiyorum.


Süngerin uygulamasını ve ürünü çok fazla emmemesini beğendim. Ambalajının üzerinde likit ve kompakt fondötenler için uygun olduğu yazıyor. Çok uzun zamandır kompakt fondöten kullanmadığım için sadece likit ile deneme yaptım. Sonuç mükemmel olmasa da başarılı bana göre.



Özetle saplı hali bana çok kullanışlı gelmedi, burun kenarlarıma vs. uygularken sıkıntı yaşadım. Sapını çıkartınca da ürünü bu şekilde almanın bir anlamı kalmadı. 

Çoğunlukla kozmetikte alıştığımın dışında ürünlere ya da markalara çok yanaşmıyorum. Aslında günlük hayatımda da böyleyim maalesef. Sıkça aynı restorana gidip, bir de aynı yemeği yerim hep. Kırk yılın başı yeni bir ürün keşfedeyim dedim, o da manasız sonuçlandı, ama makaj fırçalarının yanında hoş duruyor :)

12 yorum:

  1. kullanması zor olur gibi geldi bana da. ama fırçadan çok memnun kalacaksın ben uzun zamandır kullanıyorum çok işe yarayan bir fırçadır..

    YanıtlaSil
  2. Bu ikisini eskiyi getir indirimden almıştım. 3-4 fırça alam niyetiyle gitmiştim o gün ama içime sinmedi fırçalar. O niyetle gidip tek fırça almak da istemedim sanırım :) Fazla incelemeden öylesine aldığım bir üründü. Fırçayı ben de sevdim ama gerçekten, memnunum onu aldığıma :)

    YanıtlaSil
  3. Sapının açısı saçma olmasaymış kullanılabilirmiş neyse dert etme bir şekilde kullanıp eskitirsin :)

    YanıtlaSil
  4. Açıkçası bana çok mantık hatası bir ürün gibi geldi. Saplı bişey kullanmak istsek bir sürü cins fırça var. E süngerde zaten saplı kullanılacak birşey olsa sünger olmazdı :)) Sephora burada biraz saçmalamış açıkçası. Zaten süngerle ten makyajı yapmanın amacı, likit ya da likit olmayan fondötenleri pıt pıt harketlerle cilde uygulamaktır. Bununla nasıl yapacaksın onu, zor.. ama ürünü emmemesi iyimiş...

    YanıtlaSil
  5. Aynen zaten çok pahalı bişey olmadığı için sorun etmedim fazla. Sadece sünger olarak kullanacağım artık

    YanıtlaSil
  6. benim de alıp almamakta tereddüt ettiğim bir üründü..ancak aynı senin gibi yeni şeyleri deneyip deneyip gene klasiğe dönüyorum..ancak sünger olarak güzele görünüyor..güzel günlerde kullan

    YanıtlaSil
  7. @becauseofmakeup @Nilgün: Evet süngeri fena değil, ama yine de arkadaki plastik kısmı normal süngere göre zorlaştırıyor kullanımını.

    YanıtlaSil
  8. fotoğraftaki fırça nasıl peki?

    YanıtlaSil
  9. fotoğraftaki fırça nasıl peki?

    YanıtlaSil
  10. @myownprivatenonsense: o güzel bir fırça, seviyorum

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar,
    Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli