10 Ağustos 2016

Shiseido SPF 30 Pudra Fondöten


Normal şartlarda kompakt fondötenleri çok tercih etmesem de yaz aylarında ayak üstü uygulanabilecek hem güneş korumalı hem de hafif renk eşitleyici bir ürün olması sebebi ile çantamın vazgeçilmezi oluyorlar. Daha önce oldukça beğendiğim ama rengi bariz koyu geldiği için kullanamadığım Clinique SPF 30 mineral pudradan bahsetmiştim. O yalan olunca bir açık rengine bakmaya başladım ama onunda tonundan tam emin olamadım. Bu arada da Shiseido`larda "3 al 2 öde" görünce, yerine bunu aldım.







Shiseido UV Protective Compact Foundation tam ismi. 

Dış ambalajından başlarsak; süngerini muhafaza edecek ayrı bölmesi ve aynasının olması dışarıda kullanmayı düşündüğüm bir ürün için en önemli özellik. Süngerin olduğu gözde hava almasını sağlayacak açıklık bırakılmış olması da güzel bir ayrıntı. Sünger aplikatörünü de başarılı bulduğumu eklemeliyim, laf olsun diye eklenmediği belli oluyor.


Ürünün kendisine gelirsek de; genel anlamda başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Kapatıcılığı orta-iyi arasında, hafif bir uygulama ile orta derecede kapatıcılık sağlıyor. Uygulama miktarına bağlı olarak (ve sünger ile uygulama yaptığım için) pudramsı bir görüntü bırakabiliyor benim cildimde (yağlıya dönük) ama kat kat uygulama yapmamaya çalışarak ya da üzerine termal su kullanarak hallediyorum o mevzuyu. Kullanımımı rahatsız edecek bir boyutta değil. 

Beklenildiği üzere mat bitişli, ambalaj üzerinde "kadifemsi bitiş" ibaresi de var. Çok belirgin bir kadifemsi bitiş hissiyatı yok ama yine de hoş, yumuşak bir hissiyat bırakıyor. 

Yine ambalaj üzerinde "suya tere karşı dayanıklı" ibaresi yer alıyor. Buna da kadifemsi bitiş gibi kısmen katılıyorum. Çok üstün bir performansı olmasa da güzel.

Ve benim ürünü almamdaki temel etmen; SPF30 UVA/UVB güneş koruması olması tabii.


Benim tercih ettiğim renk "Light Ivory" oldu, bu sefer doğru rengi tutturdum sanıyorum :)



Merak edenler için içerik listesi de aşağıdaki gibi.

Shiseido SPF30 Kompakt Fondöten 12gr ve 125TL


Özetle evde makyaj çekmecesinde bulundurulacak bir ürün değil bana göre çünkü pudralama işini daha pürüzsüz yapan pudralar, kapatıcılık ve güneş koruma işini daha başarılı yapacak fondötenler ve güneş koruma kremleri var fakat baştada da belirttiğim gibi ayak üstü hem tenimin görüntüsünü toparlasın hem güneş korumamı tazelesin hem de pratik olsun mantığı için oldukça başarılı bulduğum bir ürün oldu.

Daha önce almış olduğum Clinique`in benzer SPF30 pudrası ile de kısaca karşılaştırmam gerekirse; fiyatları ve ürünlerin görünümleri, ambajları vs neredeyse aynı. Fakat en temel fark Shiseido`da renk seçeneğinin daha fazla olması. Clinique o ürünü aslında tüm yüze uygulanabilecek bronzer olarak çıkartmış ama net lanse etmiyor sanırım çünkü sadece 4 renk seçeneği var ve en açık rengi bile -very fair- koyu sayılır.

Clinique`in yapısını da oldukça beğenmeme rağmen sanırım bir sonraki yaz da yine Shiseido`yu tercih ederim gibi duruyor. Süngerini, renk çeşitliliğini, vaadlerini ve bende yarattığı marka algısını düşündüğümde bir tık daha öne geçiyor çünkü.

Son olarak Shiseido ürünleri ile ilgili yeni farkına vardığım olumsuz bir noktayı da yazıp bitireyim; 
ürünlerin üzerindeki üretim kodlarından üretim yıllarına ulaşım imkanı vermiyor. O yüzden ürün sirkülasyonun fazla olduğu yerlerden almakta fayda var sanırım. Ben Boyner`den almıştım ve bu durumu sonradan fark ettim. Boyner de saolsun daha önce 3 yıllık makyaj malzemesi sattığı için firmaya danışmak istedim.

Shiseido`nun hem uluslararası sayfasına hem de Türkiyedeki sayfasına ayrı ayrı yazdım. Türkiye`deki sayfasından bir cevap gelmedi ama uluslararası sayfalarından ertesi gün bir cevap geldi. Çok tatmin edici ya da bilgilendirici bir cevap olmasa da yine de otomatik olmayan bir cevap yazılmış olması hoşuma gitti.

Bildiğim kadarıyla Boyner`deki 3 al 2 öde hala devam ediyor ve online almak isterseniz makyajtrendi`nde de aynı kampanya var.

Bu arada bununla birlikte aldığım SPF25 göz kreminden ve SPF30 likit fondötenden de çok memnun kaldım, onların da yazıları en kısa zamanda gelecek

10 yorum:

  1. Benim yazları kurtarıcı ürünüm. Yağlı ciltliyim ve güneş sütleriyle (shiseido dışında) hiç anlaşamıyorum. Hem güneş sütü hem pudra İzmir sıcağında olmuyor. Bu ürün benim için yaratılmış <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben normalde kiehls kullanıyorum SPF50 memnunum ondan da yağlandırma ve ağırlık yapmıyor, bunu da öğleden sonra :)

      Sil
  2. Shiseido benim çok anlaştığım bir marka değil, pudra fondöten de cildimin kalemi değil :)) Ama güneş korumasının mineral oluşunu sevdim. Ben asıl şu Wet Force serisini merak ediyorum; sanırım seneye alacağım. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de yeni yeni tanıştığım bir marka ama bu aldığım 3 ürünü de beğendim ben de devamını getireceğim sanırım :) wet force`lar renkli değil galiba ben suya dayanıklı renkli sivi fond. versiyonunu da aldım, wet force serisi olmamasına rağmen dayanıklılık konusunda başarılı. wet force daha güzeldir diye tahmin ediyorum... sevgiler...

      Sil
    2. Evet evet, biliyorum Wet Force'un renksiz olduğunu. Ben güneş koruma kısmına yoğunlaştım :)) çünkü normal güneş kremleri denizde yüzümden ve güneş alerjisi olan dekolte bölgemden çıkıyor; çocuklarla da sürekli suyun içinde kalmam gerekiyor. E haliyle lekelere ve alerjiye merhaba diyorum! Benden de sevgiler :)

      Sil
    3. evet o konuda haklısın, suya dayanıklı birşey elzem

      Sil
  3. Güle güle kullan, bende severim kullanirim bu pudra fondötenini yazlari, benimki en acik renkte, zaten tek üc rengi var gerci :)

    YanıtlaSil
  4. güle güle kullanın harikaymış gerçekten.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli