10 Nisan 2018

Bitenler // Nisan 2018


Yine kalabalık bir bitenler yazısı ile geldim. İçlerinde ömrü tükenenler de, sevmediğim için kullanmadıklarım da. Artık evde süründürmeyip atıyorum direkt.

Madecassol Merhem; tüpten göreceğiniz üzere sadece birkaç sefer kullandım. Cilt tahrişi, iz, yanık vs gibi durumlarda cildin iyileşmesini hızlandırmak için kullanılan bir krem temelde. Maske gibi hafta 1 kullananlar ya da sivilce izlerinin geçmesi için kullananlar var ama ben düzenli kullanmadığım için yorum yapamayacağım bu konuda. Elimdeki tüpün tarihi geçmiş olduğu için çöpe gidiyor.

Colgate Pro Visible Action; çok sinir eden bir diş macunuydu. Sürdüğünüzde beyaz olmasına rağmen kullanım esnasında maviye dönüşüyor ve lavaboda nokta nokta mavi leke bırakıyor. Her kullanım sonrası lavaboyu temizlemekten fenalık geldiği için çöpe gidiyor. Bir daha da asla almam.

Orifera Hindistancevizi Yağı Diş Macunu; oldukça sade ve temiz içerikli bir diş macunuydu. Hindistancevizi ile ilgili "diş beyazlatır" efsanesi dolaşır bilirsiniz. Sırf o sebepten özellikle arayıp almıştım bunu (Macro Center`dan). Tüp bitene kadar düzenli şekilde kullandım ama belirgin bir beyazlatma etkisi görmedim açıkçası. Tadı da çok nötrdü. Fırçaladıktan sonra hemen hemen sıfıra yakın bir temizlik ve ferahlık etkisi bırakıyordu. O yüzden tekrar almayı düşünmüyorum.



Oral B Pro 750 Şarjlı Diş Fırçası; uzun yıllardır kullandığım ve oldukça memnun olduğum bir üründü ama bozuldu. Alalı yaklaşık 5 sene olmuş sanırım, garantisi vs de kalmadığı için çöpe gidiyor bu da maalesef. (Bu arada eşiminki de aynı şekilde bozuldu, onunkini alalı 2 sene falan olmuştu sanırım)

Biopoint Yoğun Besleyici Saç Maskesi; çok ortalama bir maskeydi bence. Yoğun bir etkisini göremedim, tekrar almayı düşünmüyorum.

Kiehl`s Olive Fruit Oil Nourishing Şampuan; kuru ve yıpranmış saçlar için limon özü, avokado yağı vs içeren bir şampuandı. Her iki şişe de aynı ürüne ait, dolayısı ile 4-5 defa kullanma şansım oldu. Bu şampuandan da hiç bir şey anlamadım açıkçası. Güzeldi diyebilecek bir izlenim edinemedim. 



Shiseido Glow Revival Göz Kremi; artık bundan sıkılmıştım.

Yves Rocher ve H2O Spa El Kremleri; her ikisi de fena değildi, Yves çok yoğun değildi ama günlük olarak idare etti, sın damlasına kadar kullandım.

Nuxe Misel Temizleme Köpüğü; bu köpük temizleyicinin hakkını veremedim, kullandığım zamanlarda cildim daha yağlıya dönüktü,  yağı uzaklaştırmakta yetersiz geldi ama cildim normal hatta kuruya döndüğü zamanda kullansaydım sevecektim muhtemelen. Uzun zamandır beklediği için artık çöpe gidiyor.

LR Aloe Vera Vücut Losyonu; fena değildi, kışın kullandım bitti ama tekrar alır mıyım emin değilim. İçeriğini çok net hatırlamıyorum, temizse alırım sanırım.

Sephora Hindistan Cevizli Makyaj Temizleme Mendilleri; bu mendiller Görkem Karman`ın favorisiydi yanlış hatırlamıyorsam ama ben pek sevemedim. Hatta hafif bir yanma bile yaptı benim cildimde. 

Beyond Tek Kullanımlık Kağıt Maske; muhtemelen C vitaminli diye aldığım bu meskeden yine bir şey anlamadım. -Tüm kağıt maskelerde olduğu gibi- Tekrar almam.

Eklips Koncaj Temizleme Süngeri; bu süngerden ara ara alıp yeniliyorum, maskeleri temizlemek için kullanıyorum ve memnunum. Yoksa tek başına bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. 

Estee Lauder Advanced Night Repair Serum; elimde tam boyu da mevcut ve halihazırda kullanmaya devam ediyorum. Sürdükten sonra nemli ve yumuşak hissettirse de başka belirgin bir etkisini görebilmiş değilim henüz. Elimdeki tam boy bittikten sonra bekleyen başka serumlar var, sonrasında tekrar alıp almamayı değerlendiririm.


Mac Rujlar; Sonuna kadar biten Velvet Teddy`di. En meşhur nude renklerden birisi, her durumda gittiği için tükenmiş. Yanındaki ise bir ara durmadan benzerlerini aldığım mavi alt tonlu pembelerden (pink plaid galiba) Artık bu tonu kendime hiç yakıştıramıyorum, bir iki defa zorladım sürdüm ama çok kötü durdu sanki. O yüzden Back to Mac için kenara kaldırdım. 

Clinique Chubby Ruj; Curviest Caramel rengi çok sevdiğim doğal bir renkti, yapısı da yumuşak ve kremsi ama kalıcı değildi. Sonuna kadar kullanmışım. 

Benefit Browvo Kaş Serumu; bendeki seyahat boydu, kullandığım müddetçe kaşlarımın hızlı uzadığına şahidim ama gürleşme yani seyrek yerlerde daha fazla kıl çıktığına pek emin değilim. 

Revlon Kaş Kalemi ve Jeli; çekmecemde çok çok önceden kalmış. Jel kısmının kuruduktan sonraki yapısını çok sert bulduğum için neredeyse hiç kullanamamıştım, çöpe gidiyor. 

Phisicians Formula Fake Out Maskara; hiç bir işe yaramayan bir maskaraydı, sadece 2 kere falan kullandım. Ucuza da almamıştım, üzüldüm.

Clinique Far Paleti; sanırım 5 senedir falan benimleymiş, geçenlerde elime geçince kokusunun bir değişik olduğunu fark ettim. O yüzden o da çöpe gidiyor. 



1 yorum:

  1. Ben de ferahlık vermeyen diş macunlarından bir şey anlamıyorum, hatta böyle ver mentolü, ver coşkuyu daha çok seviyorum :))) Tek kullanımlık maskeleri ben özel bir makyaj yapacağım günlerde, makyaj öncesi kullanmak için alıyorum. Cildi makyaja hazırladıklarını düşünüyorum. Ama düzenli etki gözlemlemek için çok pahalı geldiklerinden hiç tercihim değiller :) Yenileri güle güle kullan! Sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli