2 Eylül 2015

Benefit // Big Easy BB Krem


Benefit, içinden ziyade dışına daha çok sempati duyduğum markalardan sanırım. Gerçi şimdiye kadar denediğim hiç bir ürünü kötü değildi ama müptelası olduğum, tekrar tekrar aldğım bir ürünü de yok sanıyorum. 

Bir de şu mevzu var ki, genelde mağazada tek seferde, aceleyle denediğim ürünlerden bir şey anlamıyorum. Cildimde mutemadiyen başka ürün olduğu için ten ürünlerini, hijyenik açıdan içime sinmediği için ruj, rimel vs.`leri deneyemiyorum. Denesem de evde rahat rahat denediğim gibi olmuyor. Benefit de genelde standının önünde uzunca bakındığım ama kararsız kalıp, aynı parayı daha emin olduğum ürünlere vermeyi tercih ettiğim markalardan.  



Big Easy BB kremi beğenip almam ise, elime adam akıllı bir tester geçmesi ile oldu. Kremin tüm renklerinden 1`er kullanımlık içeren bir tester alınca (Amerika Sephora`dan tabii ki) 5-6 defa kullanma ve rengine doğru karar verme şansım oldu!


Benefit "Bigger than BB" ifadesi ile BB kremden daha fazlasını vaad ettiğini belirtmiş. Daha fazla mı bilemiyorum ama benim BB kremden olan tüm beklentilerimi karşılıyor. 

35 ml`lik şirin bir tüp ambalajda, kapağının üzerinde durabiliyor ve ürüne uygun kalınlıkta plastik ucu ile pratik bir kullanım sağlıyor. Bu tarz şeyler ufak ayrıtılar gibi gözükse de ben önemsiyorum. Ürünün içinde 1/4`ü dururken, kullanmanıza izin vermeyen tasarım harikası(!) ambalajlar da çokça var çünkü.


Yapısına gelecek olursak; geniş spektrumlu SPF35 güneş korumasının verdiği artıdan başka, likitten pudraya dönüşen yapısı benim oldukça hoşuma gitti. Gün içinde deli gibi yağlanma sorunu yaşamasam da, yağlı cilt tipine sahibim ve mat ürünler kullanmayı seviyorum genelde. Benefit Big Easy krem de yüzünüze sürdüğünüzde pudramsı bir hal alıyor ve mat bir bitiş sağlıyor. Pudraya dönüşen yapısı benim cildim için tam ayarında oldu. Hissiyatı ve görüntüsü güzel. 


Bunun dışında kalıcılığı ortalama, kapatıcılığı az-orta arasında, gün içinde yağ dengesini sağlamak adına pek bir performansı yok.



Yanlış hatırlamıyorsam toplam 6 rengi vardı, BB kremler için iyi bir çeşitleme sayılır ancak 2-3-4 numaralı renkleri birbirine oldukça yakındı diye kalmış aklımda. Ben light/medium 03 numarayı aldım. Direk pembe ya da sarı alt tonlu diye net bir ayrım yapamıyorum bakınca. Son zamanlarda sürekli çantamda taşıdığım ve severek kullandığım bir ürün oldu.

İçerik listesi de aşağıdaki gibi;


4 yorum:

Yorumlarınız değerli