2 Haziran 2016

Clinique SPF 30 Mineral Pudra

clinique SPF 30 mineral pudra

Clinique SPF30 Mineral Pudra yakın zamanda satışa sunuldu. Görür görmez üzerine atladım açıkcası. "Günlük çalışma temposunda öğleden sonra 3 gibi -saçlarım ağırlaşır dermişim :D ne saçma reklam metniydi o ya- hem fondötenimi/kapatıcımı hem de güneş koruma ürününü yenileme ihtiyacı hissediyorum. İlk tercihim SPF`li bb kremler oluyor haliyle. Fakat elimle sürmeyi sevmeyişim, ek ayna ihtiyacı, sürmeden önce elini yıka, sürdükten sonra elini yıka vs bazen fırsat bulamıyorum ya da üşeniyorum diye güme gidiyor çoğunlukla. 


Bu ürünün üzerine atlamamdaki neden ise, hem güneş korumasının olması, hem hafif kapatıcı hem de kompakt/pratik olması oldu. Güneş korumasının fiziksel olması da biraz daha hoşuma gidiyor bugünlerde açıkçası.



Kapağının üst kısmında ayna, alt kısmında ise uygulama için süngeri mevcut. Pudra için kapatıcılığı hiç fena değil, korktuğum kadar pudramsı, rahatsız edici bir görüntü de bırakmıyor (cilt tipim yağlıya dönük).

Tam çantaya atmalık, trafik ışığında beklerken kullanmalık, çok kullanışlı bulduğum, SPF 30 güneş korumasının kilit noktası olduğu, çok beğendiğim bir ürün oldu. Beklentiniz bu yöndeyse ve cilt tipiniz kuru değilse, sizi de çok memnun edecek bir ürün olabilir. Ya da orta kapatıcılığı yeterli buluyorsanız, üzerine termal su ya da fix + gibi bir ürünle direk fondöten yerine kullanabilirsiniz. Fakat fondötenin üzerine transparan pudra mantığı ile uygulamak için fazla/kalın gelebilir.


Buraya kadar benim için her şey iyi güzel hoş fakat ben bu ürünü www.clinique.com.tr`den aldığım için deneme şansım olmadı. Ürün açıklamalarına bakarak orta-açık diye tabir edilen "moderately fair" rengini tercih ettim. Ürünün toplam 4 rengi var; en açık olanı "very fair" bir sonraki ton ise benim aldığım "moderately fair" rengiydi. "very fair"`isminin mantıklı şekilde konulup, gerçekten çok açık bir renk olduğunu düşündüm ama yanılmışım :/

Benim aldığım renk çok koyu olmamakla birlikte bana 1.5-2 ton kadar koyu geldi. Bir kaç defa kullanmak için zorladım ama cidden garip duruyor yüzümde. Ben normalde clinique`in gri/pembe alt tonlu renkleri ile anlaşıyorum, tutturabilirsem cildime tam uyuyor/oturuyor ama online alışverişte yaşadığım 2. fiyasko oldu kendi adıma. Bir de anti blemish pudra fondötenim bu şekilde kenarda kaldı. Keşke ürünlerde renk kodları daha net, hatta ortak olsa, isimlendirmeler yapılırken daha özenli davranılsa. Bu ürünün kenarda kalacak olmasına cidden üzüldüm. %25 indirim ya da benzer avantajlı birşeye denk gelirsem en açık renginden alacağım sanırım bir tane daha.




10 yorum:

  1. Tüh ya cidden yazık olmuş... insanın sevdiği ürünü rengi yüzünden kullanamaması çok sinir. Umarım indirime denk gelir de uygun tonunu da alırsın, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Magazada gidip.bi denemek lazimdi iste ama tembelligim tuttu sevgiler :)

      Sil
  2. renk tonu tutmaması kötü olmuş normalde böyle kompakt ürünleri severim ben de.. shiseidonunkini kullandım uzun zaman hatta..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spf'si var miydi? Ona da bakabilirim bi

      Sil
    2. var 30 du yanılmıyorsam bak bu ürün
      http://www.boyner.com.tr/urun/shiseido-gunes-urunu-1476805-518811010-100000094-400508.html

      Sil
    3. Magazaya ugradigimda bakayim bi saol :)

      Sil
  3. Spfli pudralari seviyorum, ozellikle transparan olanlari. Fakat bulmak biraz zor oluyor. Elimde Bare Minerals var sadece, bitisi istedigim gibi degil ama spfli oldugu icin kullanip bitirmeye calisiyorum :) Bu arada Clinique'in yeni cikan bu serisinden vucut gunes kremini kullaniyorum ben de son zamanlarda. Diger mineral filtreli koruyuculara kiyasla ciltte daha homojen dagiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de denk gelmiyorum pek. Simdilik benim tercihim biraz kapaticiligi da olmasindan yana, bunu o yuzden de sevmistim. Vucut gunes kremi de aklimda olsun ama yuz kremi gibi kullanamiyorum onu itiraf etmem gerekirse :) sadece denizde kullaniyorum. Yuz icin de kiehls mineral filtreli cikartmis bi tane. Elimdeki bitince bende ondan deniycem

      Sil
  4. Merhaba,

    Bu ürün pudra fondöten karışımı bir şey mi yoksa sadece toz mu?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli