24 Mayıs 2016

Sevmediklerim // Mayıs 2016


Favorileri yazmak zevkli sanki ama favorilere giremeyenleri de okumak çok zevkli. Ben de bir süredir çekmecemde sürünen, çok sevemediğim ürünleri toparladım. Çoğu da bir sürü insanın bayıldığı ürünler galiba :/


Wet n Wild / Mega Last Rujlar; bu rujların popülerliğini biliyorsunuz mutlaka ama ben bir türlü barışamadım kendileriyle. Yeni versiyon, eski versiyon muhabbetlerini biliyorum. Benim aldıklarım içinde yeni versiyonlardan da var sanıyorum ama cık! Dudağımın üzerinde kaymak bilmiyor, pastel boyayı dudağıma sürmek için zorluyormuşum gibi neredeyse. Bir de artık renklerinden mi yapılarından mı bilmiyorum, taşırmadan sürmek için ekstra çaba sarf etmem gerekiyor. Son olarak ambalajları da oldukça kullanışsız. Daha bir sürü rujum varken, bunlara elim gitmiyor bir türlü!


Cyrene / Cleansing Oil; su ile köpürtülen, derinlemesine temizlik sağladığı belirtilen ürün. Bana göre çok güzel köpürmüyor, çok emin olmamakla birlikte yağlı his de bırakıyordu gibi hatırlıyorum. En can alıcı kısım da, yüzümü bununla temizledikten sonra misel su ile sildiğimde gayet pamuğun kirlendiğini görüyorum. Ee ne anladım ben bu derinlemesine temizlikten dedirtip, rafta bekliyor haliyle!


Yves Rocher Pure Bilmemne; göz makyajını temizlemek için olan bu çift fazlı ürünün de işlevini yeterli derecede yerine getiremediğini düşünüyorum. Aslında bunu özellikle başarısız bulmuyorum ama piyasadaki çoğu göz makyaj temizleyicisi gibi yetersiz buluyorum. [Bu aralar biiiir sürü şeyden sıkılmış vaziyetteyim, ürünün ismini tam olarak yazmaya bile üşenmem bu ruh halindendir, mazur görün] 


Loreal Mucizevi Yağ; yağlı ciltli bir insan olarak kesinlikle anlaşamadığım, cildimin sevmediği, emmediği bir üründü. Saç bakım yağı olarak kullanırım demiştim ama bu da uzun süredir çekmecemde bekliyor.

Bobbi Brown Sooting Cleansing Oil; gözlerimi değişik bir şekilde buğulandıran ve yağ olmasına rağmen güzel temizlemeyen bir ürün. 


Clinique Stay Matte Fondoten; mat görünümlü fondötenleri cidden sevmeme rağmen, bu bana fazla geliyor. Gereğinden fazla mat ve pudramsı duruyor. Çok yağlı ciltlerin sevebileceği bir ürün olabilir ama.

Rimmel Brow This Way; işte bu alenen sevmediğim ve kimseye tavsiye edemeyeceğim bir ürün. Bir kere kaş için fırçası çok kalın. Taşırmadan sürmek çok zor oluyor dolayısı ile. Bir de sürdükten sonra hızlı kurumuyor ve ıslak ıslak insanı rahatsız ediyor.


The Body Shop Tea Tree Maske; çay ağacı yağı içeren bu maskeden hem temizleme hem de sivilcelere iyi gelme anlamında beklentim büyüktü ama ortalamanın biraz altında bir yağlı cilt maskesi bana göre. Uzun süredir bende ama daha çok sevdiğim maskelerden pek sıra gelmiyor.


Sudocrem; bu krem hakkında fikirlerim net değil aslında. İnternette baktığımda deyim yerindeyse her derde deva olduğunu görüyorum. Yanık, tahriş, egzama, akne, kızarıklık, güneş yanıkları gibi gibi bir sürü şeye iyi geldiği söyleniyor. Hatta ve hatta wikipedia`da antiseptik, antifungal ve zayıf anestezik özellik gösterdiği bile yazıyor. Ben tahmin edeceğiniz üzere sivilce için aldım! Birkaç sefer kullandım ama birincisi bu krem emilmiyor gibi geliyor bana. Yani emileceği gibi bir miktar sürdüğümde eser miktarda sürmüş oluyorum. Bölgesel olarak kalın bir tabaka, nokta halinde uyguladığımda da yüzümde pek kalmıyor. Üstüme, yastığa hiç olmadı elime telefonuma mutlaka bulaşıyor her seferinde. Binbir zorlukla bir gece yüzümde tutmayı başardığım bir kaç seferde de sabah kalktığımda ne sivilce ne de kızarıklığı ile alakalı hiç bir gelişme gözlemleyemedim. Yine de ümidimi tam kesmiş değilim!


Marvis Aquatic Mint Diş Macunu; şekline şemaline bayıldığım, "made in florance" yazısına daha da bayıldığım ama bana çok sert gelen bir diş macunu oldu. Art arda belli bir süre kullandığımda ise dilimde bariz bir yanma/uyuşma hissiyatı yaratıyor. O yüzden ara ara kullanıp bırakıyorum. Marvis`in tek kullandığım ürünü bu. Bana göre en risksiz olanı buydu ama onunla bile sorun yaşayınca diğer çeşitlerini denemeye korkuyorum açıkçası.

Benim bu aralar elimin çok gitmedikleri, memnun olmadıklarım bunlar. Ortak ya da aksi düşüncelerimiz var mı ?

11 yorum:

  1. Wet'n Wild Mega Last rujların eski serileri için yazdıklarına katılıyorum; ama, bendeki Spiked with Rum rengi gayet kremsi... zaten yazışmıştık bunu daha önce de :) Yves Rocher göz makyaj temizleyicisi konusundaki fikirlerimiz aynı. Sudocrem bizim evde yalnızca bebek poposu için kullanılır, o anlamda tek geçerim. Başka hiçbir pişik kremi pişik önleyemezken bu işini hakkıyla yapıyor. Fakat, ben de sivilce için bir kaç kere kullandım; hayır, bir etkisi yok. Kalanları ile ilgili bir fikrim yok ama umarım eyrlerine sevdiklerini bulursun... sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bendekilerin hepsi eski seri o zaman belki de, hic fark yok aralarinda. Sudocrem konusunda yalniz degilmim sevindim :) sevgiler

      Sil
  2. Ben sudokremi çok severek ve memmun kalarak kullandım. Ama ikizlerin bebeklik dönemlerindeydi tabii o...

    YanıtlaSil
  3. Wet n wild rujlara iyiki bulaşmamışım, bende de hep pastel boya imajı uyandırıyor.
    Sudocrem in bende faydasını göremeyenlerdenim. Krem emilmiyor zaten tam olarak. İçindeki etkin maddelerin yeterli düzeyde emilip etkisini göstermesi gerekiyor ama benim cildimde olmadı olmuoyr:( Ne sivilce küçültme ne kurutma ne izleri yok etme:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emilmeme konusuna cok katiliyorum! Ben henuz yeteri kadar firsat tanimadim diye dusunuyordum ama olumsuz yorumlari gorunce vazgectim Rujlarin da yenileri guzel diyorlar ama ayird etmek lazim alirken.

      Sil
  4. yves rocher ve ww rujların yeni versiyonlarını sevdiğimi söyleyebilirim. .-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya peki bazi renkler yeni versiyon mu acaba yoksa her rengin yenisi, eskisi mi var ki?

      Sil
    2. sanmıyorum yeni versiyonlar tamamen farklı renkler diye biliyorum ben...

      Sil
  5. Cok fazla memnun olan var ama Sudocrem nedense bana sehir efsanesi gibi geliyor :P Icerigindeki zinc oxide yatistirici ve antibakteriyel etki sunuyor olabilir ama akne icin risk almayip salisilik asit,tretinoin vs. gibi etkinligi kanitlanmis iceriklere sahip urunlere yonelmeyi tercih ediyorum ben.

    YanıtlaSil
  6. Yves rocher'i ben severek kullandım. Ama son zamanlarda içeriğinin değiştiği söyleniyor. belki ondan beğenmediniz. Sudocrem ben de de var. İçindeki çinko sayesinde yaraları hızla iyileştiriyor ama sivilcelere aman aman bir etkisini göremedim, belki de sürekli kullanmak gerekiyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli