9 Şubat 2018

Favorilerim // Nemlendiriciler


Yakın zamana kadar çok fazla nemlendiriciye düşkün bir insan olmadığımı hatta kullanımını aksattığımı itiraf etmem lazım. Fakat son birkaç ayda ne olduysa cilt tipim yağlıdan normale hatta zaman zaman kuruya dönmeye başladı. Dolayısı ile nemlendiricilere ve nem maskelerine daha alıcı göz ile bakmaya başladım. Şu an elimde olan nemlendiriciler -maskeler de dahil- bunlar. 




Denenmeyi bekleyenler

Favorilerime geçmeden hemen önce henüz deneyemediklerimi ayırmak istedim. Bunlar hakkında olumlu-olumsuz bir fikrim yok henüz yani. 

Favori nemlendiricilerim

Severek kullandığım nemlendirici ürünler ise bunlar;

Andalou Naturals Acai + White Tea; bulunması zor bir ürün ama güzeldi. Yurt dışı kozmetik alışverişinin rahat olduğu zamanlardan kalma benimkisi. Temiz içerikli, mis gibi limon kokan, yağsız, ağırlık yapmayan ama güzel nemlendiren bir üründü. Buna rağmen ürün fazlalığından dolayı hakkını da verememiştim. Artık aynı ürünün satışı da kalmamış sanıyorum. Acai + Kombucha Oil olarak isim değiştirmiş. (62ml, 25$)

Clinique Dramatically Different Moisturizing Gel; Kendisi uzun yılların favorisi hatta demişbaşı diyebilirim. DDM-Gel olanı karma yağlı cilt versiyonu, DDM-Lotion versiyonu kuru cilt versiyonu. Ben Clinique ürünlerini genel anlamda seviyorum zaten ama mesafeli duranların da bu ürüne bir şans vermesi gerektiğini düşünüyorum. Benim kullandığım yağlı cilt versiyonu kolay emiliyor, ağırlık parlama vs yapmadan nemlendiriyor. Çok yoğun bir etkisi yok ama günlük kullanım için ideal bana göre. (200ml, 189TL)

Origins Drink Up Intensive Overnight Mask; yukarıda bahsettiğim beklenmedik kuruma zamanlarında etkisi güzel oldu. İhtiyaç durumunda haftada 1-2 gece kullanıyorum ve etkisinden memnunum. Bunun da kokusu çok güzel, meyve-turunçgil gibi bir kokusu var. Kış sezonunda tercih edilebilecek ürünlerden. (50ml, 69TL)

Dr. Jart + Water Drop; jel kıvamında bir nemlendiriciydi. Yoğun nem iddiasıyla geliyor ama öyle olduğunu düşünmüyorum. Yine de dokusunu ve yapısını sevdim. Clinique aratmadı bana. (100ml, 150TL)

The Ordinary Hyaluronik Asit %2; tek başına değil de nelendiricinin altına sürülüp, nemlendiricinin etkisini arttırmayı hedefleyen bir ürün bu. Tek başına kullanıldığında bir işe yaramıyor gerçekten ama olması gerektiği gibi kullanıldığında etkisini bariz şekilde gözlemledim. Yapısı sıvıya yakın ama kullanımı kolay, hafif bir yapışkanlık hissi dışında (o da üzerine nemlendiriciyi sürünce hemen geçiyor) olumsuz bir yanı yok bence. Kışın demirbaş ürünlerinden birisi oldu benim için yine. (30ml, 11$)

La Mer Soft Cream; diğerlerinden farklı olarak daha katı kıvamlı bir üründü zaten losyon değil krem diye isimlendirilmiş. Nem vermesi de diğer nemlendiricilerden daha başarılıydı. Katı kıvamına rağmen yağlandırma sivilce vs gibi bir olumsuzluk yaratmadı. Bu kremin elimde tam boyu olsaydı ayrıca nem maskesine ihtiyaç duymaz, haftada birkaç gün bunu kullanarak aynı işi görürdüm diye düşünüyorum. Ama tabii fiyatıyla doğru orantılı bir mucize etkisi yarattı mı, tabii ki hayır. Benim bütçem için çok yüksek bir fiyatı olduğu için tekrar almayı düşünmüyorum. (30ml, 700TL)

6 yorum:

  1. origins ve ordinary merak ettiğim markalar ikisini de henüz denemedim ama ordinary serumu sipariş verdim geliyor :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ikisinden de memnun kalirsin buyuk ihtimalle, gule gule kullan simdiden

      Sil
  2. Clinique Dramatically Different Moisturizing Gel benim ve rosaceadan muzdarip annemin en sevdiği krem olmuştu ilk çıktığı dönem. Sonra başka şeyler deneme isteğiyle unutmuşuz kendisini. Bu yaz yeniden şans verebilirim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. bugüne kadar pek çok marka nemlendirici kullandım, her zaman kaliteli iyi markalı ürünlerin faydasını gördüm :)

    YanıtlaSil
  4. Origins maske gerçekten güzel bir ürün, benim için de kurtarıcı oluyor. Hatta ben göz çevreme de uyguluyorum. La Mer bana çok abartı geliyor fiyat olarak açıkçası. Ama kullanmadığımdan yorum yapmak da istemiyorum. Denemediklerinden de en çok Shiseido Ibuki'yi merak ettim! Hepsini güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli