26 Ekim 2012

BB KREM: Nivea

Bildiğiniz gibi BB krem denen şey pek moda oldu son zamanlarda. Denemek ve yazmak için biraz geç kalmış olabilirim, sebebi "5 in 1", "3 in 1" tarzı ürünlere pek sıcak bakmamamdır. Aslında sıcak bakmamak değil de sanki bütün işlevler eksik kalacakmış gibi bir duygu uyandırıyordu bende. BB krem edinmemek için uzun süre direndim ama Nivea`nın bu indirimini de görünce dayanamadım artık :)  Cosmetica`da %50 indirim ile 12.5 liraya aldım. Bir çok kozmetik markette de %40 indirimde sanıyorum. 


Nivea 5 etki vaad ediyor; eşitler, kapatır, aydınlatır, nemlendirir ve korur diyor.


Eşitler, kapatır ve aydınlatır mı ? Ürünün kapatıcılığı çok sevdim. Neredeyse fondotene ihtiyaç bırakmıyor. Oldukça yoğun bir yapıda, renk tonunu eşitliyor ve gayet güzel kapatıyor. Aydınlatma ise seçeceğiniz renk ile ilgili. Benim aldığım renk bana çok koyu geldiği için aydınlatma gibi bir etkisi olmadı.


Nemlendirir mi ? Nemlendirmemesi imkansız :) Dediğim gibi oldukça yoğun ve yağlı bir krem. Sürdükten sonra yüzüme dokunduğumda çok fazla yağlı hissediyorum ama rahatsız edici bir yağlı görüntüsü olmuyor yüzümde. Kremi Bioderma H2o ile temizledikten sonra bile yüzümdeki etkisini hissedebiliyorum. (Yağlı ama yumuşak bir cilt)

Güneşten korur mu ? Güneş koruma faktörü SPF 10, bence çok düşük, korumasız ürün sürmekten pek bir farkı yok.


Renk konusuna gelirsek; ürünün 2 rengi mevcut. Açık ve orta ton. Ürün üzerinde hem "orta", hem de "medium to dark" yazıyor. "Medium to dark" daha doğru. Ürünün rengi kesinlikle orta değil, koyuya yakın bir bej rengi. Ben "orta" rengini aldım, açık rengi kalmamıştı ve denemek için de vaktim yoktu. 

Benim cilt rengim açıktan ortaya dönük bir renk. Bu renk bana çok koyu geldi. Üzerine açık renk fondoten ya da pudra uygulamadan kullanmam mümkün değil. (Yağlı bir yapıda olmasına rağmen üzerine fondoten uygulamakta sıkıntı çekmedim) O yüzden gerçekten esmer değilseniz açık renkli versiyonunu tercih etmelisiniz.

İçeriği de bu şekilde;


Özetle; Nemlendirmesini, bıraktığı yumuşaklık hissini ve kapatıcılığını sevdim fakat kesinlikle yağlı ciltler için uygun değil. Kuru ya da normal ciltler için daha uygun bir ürün. Benim de karmadan yağlıya dönük bir cilt tipim olduğu için nadiren, (o da iyice kış günlerinde) kullanacağım bir ürün oldu.

Ürün 50 ml, indirimsiz fiyatı 25 tl ve kullanım ömrü 12 ay.

13 yorum:

  1. almayı düşünüyordum ama cildim yağlı, bu post 10 numara aydınlatıcı oldu (:

    YanıtlaSil
  2. işine yaradıysa ne mutlu :) evet yağlı cilt için hiç uygun değil bence.

    YanıtlaSil
  3. Ben Misshayı seviyorum onu da dene istersen canım

    YanıtlaSil
  4. Lila Kutu`dan çıkan misshayı sevdim ben de :) birazcık daha kullanayım yazısını yazacağım

    YanıtlaSil
  5. Bu yazidan sonra almamaya karar verdim tesekkurler :))

    YanıtlaSil
  6. Evet biraz olumsuz bi yazi olmus farkindayim ama gercekten yagli yani :) zaten elimde denedigim resimde bile belli nerdeyse

    YanıtlaSil
  7. yağlı olması bir yana fotoğraflarda ten rengine tam uymadığından olsa gerek-oldukça kapatıcı durmuş..güzel günlerde kullanmanı dilerim.

    YanıtlaSil
  8. evet kapatıcılığına diyecek sözüm yok. Çok kapatıcı denen mishhadan daha kapatıcı ama açık rengi de o kadar kapatıcımıydı, merak etmedim değil

    YanıtlaSil
  9. ben de Clinique BB krem kullanıyorum ve çok memnunum...Ancak cildim normal olmasına rağmen, iyice nemlendirmeden kullanmak uygun değil. Nivea'nın yoğun nemlendirici olması hoşuma gitti.Bu BB'lerde neden az renk seçeneği var bilmiyorum.Ara tonlar da çıkmalı...
    www.trendyandfriendly.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Garnie BB krem cok daha iyi, oneririm..
    www.gossipguyistanbul.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. @gossipguy: teşekkür ederim, bir fırsatını bulduğumda deneyeceğim

    YanıtlaSil
  12. Garnier in yagli ciltler icin yeni cikardigi bb cream i kullandim. 2 renk tonu var. Ikisini de aldim. Ancak ikisi de cildime uymadi. Kapaticilik cok zayif. Ustelik sorunlu bi cildimde yok. Surup surmedigim hic belli diil. sonra nivea ninkini aldim. En acik olani. Simdilik bi sorun yasamadim. Kapaticiligi cok iyii. Gozaltima kaapatici surmuyorum artik :)

    YanıtlaSil
  13. Garnier in yagli ciltler icin yeni cikardigi bb cream i kullandim. 2 renk tonu var. Ikisini de aldim. Ancak ikisi de cildime uymadi. Kapaticilik cok zayif. Ustelik sorunlu bi cildimde yok. Surup surmedigim hic belli diil. sonra nivea ninkini aldim. En acik olani. Simdilik bi sorun yasamadim. Kapaticiligi cok iyii. Gozaltima kaapatici surmuyorum artik :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli