22 Mayıs 2014

Alışveriş // Sephora - MAC

Bir süredir kozmetik anlamında biraz daha seçici alışveriş yapıyordum. Yine öyle bir mantıkla, üzerinde düşünülüp yapılmış bir alışveriş oldu.


Şu yazımda MAC ve Sephora için bir alışveriş listesi oluşturmuştum, MAC listem bu şekildeydi.


**168`den vazgeçtim. Elimdeki 168 nolu fırçanın sahte mi orjinal mi olduğundan emin olmasam da gayet güzel iş gördüğünü hatırladım. 
** 187`den de gelen yorumlar dolayısı ile vazgeçmiştim ama alışveriş yaptığım gün MAC`de yaptırdığım makyajda bu fırça kullanıldı. Fondötende pürüzsüz sonuç için üzerinden süngerle geçmek gerektiğini fark etsem de, yumuşacık oluşunu sevdim ve 187`yi aldım. Daha doğrusu ben 187`yi aldım sanıyordum ama 138 numaralı, onun daha küçük olan versiyonunu vermişler. Üzerinden zaman geçtikten sonra fark ettim, nettte de bu fırçayla ilgili fazla birşey bulamayınca, hatta maccosmetics.com ya da maccosmetics.com.tr sitelerinde de satılmadığını görünce biraz canım sıkıldı, aklım karıştı. (Normalde 138 numara için alakasız bir fırça gösteriyor ama bende ki 187nin aynısı olmasına rağmen üzerinde 138 yazıyor) Mağazayı aradığımda, bir küçük versiyonu olduğunu açıkladılar.


**Lipstick`ler konusunda kararsız kaldım, kimisinin yapısı içime sinmedi, kimisi de bendeki renklere çok benzer geldi.
**Constructivist Paint Pot`un stokta olduğunu görünce ilk onu almıştım zaten. Birkaç kez kullandım ve hem rengine hem kalıcılığına bayıldım. Ayrıntılı yazısı en kısa zamanda gelecek, şimdilik bayıldığımı söylemekle yetiniyorum.
**Takma kirpikleri de almak mecburiyetinde kaldım, makyaj yaptırırken MUA başka bir ürün kullanamayacağını söyledi. Çok abartılı birşey seçmek istemediğim için de bu modeli aldım ama çok memnun kaldığımı söyleyemeyeceğim. Gereğinden fazla doğal durdu.
**Kirpik kıvırıcıya da bakma fırsatım olmadı, zaten listenin en altındaydı.


Gelelim Sephora listesine; 3 üründe %20 indirim hakkımı kaçırmak istemediğim için yaptığım bir alışverişti.


**Chanel krem allığı sadece meraktan aldım. (inspration) %20 indirimle de nispeten daha makul bir fiyata inince fırsat bu fırsat dedim. İlk izlenimim gayet güzel olduğu yönünde ama delirip 3-4 rengini aldıracak kadar mı bilmiyorum henüz.

**Benefit Big Easy BB krem, her ne kadar yağlı ciltlere uygun diye tanıtılsa da, Clinique BB kremin yapısını daha yağsız, bitişini daha mat bulduğum için onun yerine Clinique`i aldım. 
**Burt`s Bees AçaiBerry lip balmı da sırf 3. ürün olsun diye (indirimden yararlanmak adına) aldım. Renksiz olmasına rağmen aromalı kokusunu çok sevdim. 
**Listemdeki Anti Blemish köpük ve fondöteni de daha sonraya erteleyip, elimde olan farklı markaları ziyan etmeden bitirdikten sonra almaya karar verdim.

4 yorum:

  1. Güzel bir alışveriş olmuş hayırlı olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Aldıklarını güzel günlerde kullan Clinique bb kremin yazısını merakla bekliyorum.:)

    YanıtlaSil
  3. çok güzeller güle güle kullan canım

    YanıtlaSil
  4. LoverK, teşekkür ederim :)

    Melal; teşekkür ederim. Şimdilik çok sevdim, yazarım mutlaka.

    Yonca; teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli