5 Aralık 2014

Sigma // 3DHD Kabuki Fırça

Sigma`nın yakın zamanda çıkardığı 3DHD fırçaları duymuşsunuzdur. Şimdiye kadar edindiğim Sigma fırçaların büyük bir kısmını beğenince, bunu da mutlaka edinmek istemiştim.


Fıçanın boyu, uygulama kısmının genişliği ve kıllarının sıklığı meşhur F80 fırçası ile aynı. Bu fırçanın F80`den farkı iki tarafından da belli bir eğimle kesilmiş olması ve bir de F80 gibi sadece siyah değil, pembe ve beyaz ile birlikte 3 renk seçeneğinin olması. 




sigmabeauty.com`dan almış olsaydım kesinlikle beyaz rengini alacaktım ama aradaki fark çok aşırı gelmeyince (+20 TL kadardı ben alırken) beklemek veya riske atmak istemeyip kozmela.com`dan almış bulundum. Onlar da beyazını getirmemişler nedense, neyse.


Sigma F80`i bilmeyenler için küçük bir özet geçmem gerekirse;
*yapay kılları sık bir düzende yerleştirilmiş,
*oldukça yumuşak ve yüzde herhangi bir batma hissi uyandırmayan,
*sıvı ürünü deli gibi içine çekmeyen,
*ne büyük ne küçük, ideal bir boyutta olan
*ve pürüzsüz bir uygulama sağlayan oldukça popüler bir fırça.


Sigma 3DHD Kabuki fırça için de F80 için saydıklarımın hepsini tekrar edebilirim. 
Başta da dediğim gibi, tek farkı iki yanından belli bir eğimle kesilmiş ve hafif bir koniklik kazandırılmış olması.

Bu şekil farklılığı ne sağlamış derseniz;
*ortada meydana gelen küçük keskin, düz hat belli bir kolaylık sağlamış. Eğik kısımları ile yanaklarıma uygulama yaparken, ortadaki keskin hat ile burun kenarlarına ve özellikle de kaşlarımın üzerine çok rahat uygulama yapıyorum, fondötenimi düz bir çizgi halinde de sürebiliyorum.
*Bir nevi boya spatulası gibi olmuş yani. Tuvalin üzerine boyayı fırça ile sürdüğünüzü değil de, spatula ile sürdüğünüzü ve fazlasını sıyırarak aldığını düşünün. Ona benzer şekilde, fondötenin fazlasını sıyırıyormuşum gibi bir hissiyat yarattı bende. Bu şekilde de sanki F80`e göre azıcık daha pürüzsüz bir uygulama yapıyor gibi.


F80`e kıyasla eksi yanı ise;

*Fırça boyutunun aynı olmasına karşı, bu fırça bir nevi ikiye bölünmüş olduğundan uygulama alanının daha küçük olması. Yani kıyı, kenar beni pek zorlamaz, dümdüz bir fırça ile daha pratik ve hızlı şekilde uygulama yapayım diyenler içinler için F80 daha makbul gibi. 

*Bunun dışında bu fırçayı biraz eğimli tutmak gerekiyor, belki ilk 1-2 denemede değişik gelebilir ama olumsuzluk yaratan bir durum olduğunu düşünmüyorum. 

Özetle;
"F80`im var, buna da ihtiyacım var mı?" derseniz, hayır yok ama fırçaya dayanamayan makyaj severlerin aldığına pişman olmayacağını düşündüğüm bir fırça. Ben de aldığım günden beri severek kullanıyorum.

Sigma fırçaların kendi satış sitesi olan sigmabeauty.com`da 25$, -instagram satış hesaplarını saymazsak- ülkemizde bulabileceğiniz tek Sigma satış sitesi olan kozmela.com`da ise 75TL`ye bulabilirsiniz. 

3 yorum:

  1. F80 i almistim ama geri sattim, ister Mac olsun ister baska markalar olsun bir türlü fircayla fondöteni yüzüme cizgi yapmadan sürmeyi basaramadim maalesef :) Bende beautyblender süngerini kullaniyorum, ama her youtubeda fircayla süreni görünce heveslenmiyorumda degil :D

    YanıtlaSil
  2. merhaba burun kenarları ve kaç üstü için F86 alıcaktım F80 var zaten elimde sence bu fırçayı mı alayım yoksa F86 konik olan fırçamı?

    YanıtlaSil
  3. Viva makyaj; sünger daha pratik tabii ama fırçaların yeri ayrı, aslında F80 oldukça pürüzsüz bir uygulama sağlıypr ama neden olmadı ki? Acaba föndetenin,z çok katı ya da çok sıvı mı ?

    Ultradishy; Ben de F86dı da var ama ben F80den pek ayıramıyorum. Bence bunu alın, biraz daha değişik olsun

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli