1 Aralık 2014

The Balm // Balmsai Palet

Gün geçmiyor ki yeni bir Balm çılgınlığımız başlamasın. Hele Nude Dude ve Balmsai paletlerin arası oldukça kısa oldu sanki! The Balm markasının toz ürünlerini, özellikle far paletlerini ve ambalaj politikasını oldukça beğeniyorum. Bir de yurt dışı fiyatına göre ülkemizde daha uyguna satılan nadir markalardan birisi olduğunu düşününce, bir de Gratis`in %50 indirim bolluğunu ekleyince çok daha cazip hale geliyor.





Balmsai palet, eski balmjovi palet ile aynı boyutta, 18 renk fardan oluşuyor. 7 tanesi mat, 11 tanesi ışıltılı. 2 adet de makyaja yardımcı olacağı düşünülen! stencil mevcut. 

Renkler kullanım yerlerine göre kategorize edilmiş olsa da benim çok dikkate aldığım bir ayrım olmadı. 


Ağırlıklı olarak ışıltılı farlardan oluşuyor, 1-2 rengi elesem de renkleri genel olarak kullanışlı buldum. 
Tozutma sorunu yine var ama ben fırça ile değil, elimle sürdüğüm için çok sıkıntı olmuyor.
 Pigmentasyonlarını da başarılı buldum. 



Bir de dediğim gibi, paketin içinden çıkan stencillar var. "Smokey eye" ve "cat eye" uygulanmaları için koyulmuş sözde. Bir iki evirip çevirdim ama kullanılabilecek gibi gelmedi bana. O yüzden es geçiyorum. 



Swatch`lara gelecek olursak; 


Bu dörtlü sıklıkla kullanılabilecek aydınlatma ve baz renkleri olsa da kolay bulunabilecek renkler.
 Çok özel bir durumları yok.


Bu dörtlüden "tabular" rengini oldukça beğendim. Bakır-altın arası hoş bir renk. Geriye kalan 3 tanesi de hoş renkler.


Buradan da "kawabunga" ve "surfari" beğendiğim renkler oldu. "big kahuna" ve "pipeline" pek elimi sürmeyeceğim renkler. Sadece bu ikisi bana hiç hitap etmeyen renkler oldu bu palette. 

[Bu arada farlardan birinin adı neden "hang10" ? O gerçekten Türkçe`deki "on/10" ise "surfari"`de "sür-farı" mı? gibi deli sorular :) ]


Bu üçlü ise en beğendiğim renkler oldu sanırım. "score"un pigmentasyonu biraz düşük olsa da "dig it" ve "woodie" oldukça başarılı. Bu üçlü kaş doldurmak için de önerilmiş, deneyemedim ama denenebilir.

 Bu arada "woodie" rengi sıradan bir kahve rengi ama fotoğrafa dikkat ederseniz, içinde hafif mavi yansımaları olduğunu göreceksiniz. O yansımalar "pipeline"nı çok iyi temizleyemeyip üzerine sürdüğümden olmuş, fotoğraflama işini bitirdikten sonra fark ettim ama böyle daha çok hoşuma gitti.

Aynı şekilde "dig it"`in altına "surfari"`ile de hoş kızıl yansımalar elde edilebilir. 


Son üçlü ise klasik koyu renkler. Elimde koyu kahve, siyah farlar olmadığından bunlara da sevindim. 

Başta da belirttiğim gibi bu paleti beğendim. Biraz nude, biraz koyu, çok az da canlı renkleri barındırıyor. İndirimsiz fiyatı olan 60TL`yi de hak ettiğini düşünüyorum hele %50 indirimle tadından yenmez!

Elinde her Balm paletini ya da türlü türlü renkleri bulunduran makyaj severler için "kesin alınmalı" kategorisinde olduğunu düşünmüyorum ancak yeni başlayanlar, uygun fiyatlı kullanışlı ürünler arayanlar ve "çeşit çeşit palet alamam", "bi kere alayım aradan çıkartayım" diye düşünenlerin kesinlikle bakması gereken bir palet diye düşünüyorum. 

Son çıkan 3 far paletini düşündüğümde, (Balmvoyage, Nudedude ve Balmsai) en kullanışlısı Balmsai bana göre.

1 yorum:

  1. NudeDude almamaya kararlıyım ama bunu düşünebilirim , güle güle kullan!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli