30 Aralık 2014

2014`ÜN BOŞA ALINANLARI

Yıl sonu muhakemesi yapmayı sevenlerden misiniz? Aslında ben muhakemeden çok "yeni yıl kararları" almayı seven tiplerdenim. Bu sene de o hedeflerimi gerçekleştiremeyeceğimi, aldığım kararların çoğuna uyma dirayetini gösteremeyeceğimi bilsem de, istisnasız her yıl bir şeyler planlar, köklü değişiklikler ümit ederim. Belki de bu yıl olur artık, ne bileyim. 

Yarın, geçtiğimiz bir yıl boyunca en severek kullandığım makyaj malzemelerini yazacağım bloga ama ondan önce, bir türlü sevemediklerimi konuk etmek istedim. Aslında hemen hemen hepsi oldukça popüler ve kendi sınıflarında başarılı ürünler ama nedense bana bir türlü uymadılar ya da ben ısınamadım. 


Şöyle makyaj çekmecemi ve banyo çekmecelerimi kurcaladım, "aslında hiç almasaydım da olurmuş" dediğim bir kutu dolusu ürün çıktı. 




Makyaj adına pek fazla bir şey yokmuş kutuda. Hiç kullanmayacak olduklarımın çoğunu blog satışı ile elimden çıkardığımdan, bir de kullanmayacak olduğumu bilsem de bu listeye almaya kıyamadıklarım olduğundan olsa gerek. 

The Balm Nude Dude Palet; elimde olan farlardan pek farklı bir renk barındırmayan, sırf "Balm hangi paleti çıkarırsa almalıyım" kafası ile alınmış bir palet oldu benim için. 

Clinique Chubby Stick Kalem Far; pek seveni olmasa da Clinique`in makyaj ürünleri seviyorum ben, aralarında çok başarılı bulduklarım çokça oluyor. Bu farı da çok isteyerek almıştım ama pembe far insanı olmadığımın sonradan farkına vardım. Bir de elimde denediğimde gayet pigmentli ve yumuşakken, göz kapağıma direk sürdüğümde biraz daha bastırmam gerekiyor, gözümü acıtıyor biraz. 

Clinique Transparan Pudra; Sıradan bir pudra açıkçası, ne artısı ne eksisi var ama Nars Light Reflecting pudrayı kullanmaya başladıktan sonra bu tarz pudralar çok gereksiz gelmeye başladı bana. Miktar olarak da çok fazla, yanlış hatırlamıyorsam 18 gram falandı. Aylardır çekmecenin bir köşesinde duruyor zavallım. Üstelik baya da bi para vermiştim kendisine.  


Bath & Body Works Sweet Pea Vücut Kremi; Aslında çook güzel kokan, yumuşacık bir losyon ama vücudumda nem ihtiyacı hissetmediğimden elim gitmedi bir türlü. Bir de zaten yeterince kimyasal ürün kullanıyorum, bari ihtiyaç hissetmediğim durumlarda kullanmayayım diye düşünüyorum. Temiz, organik içerikli bir ürün olsaydı, zevk için kullanabilirim. Yüzüme, elime değil de vücuduma kullandığım ürünlerin içeriklerinin temiz olmamasından daha büyük rahatsızlık duyuyorum açıkçası. 

Real Techniques Pudra Fırçası; "bu markanın demediğim fırçası kalırsa hatırım kalır" diye aldığım bir fırça ama yine sonradan fark ediyorum ki, ben bu kadar büyük fırçaların insanı değilim. Fırçanın yumuşaklığında vs bir sorun yok ama çok büyük geliyor. 

Real Techniques Stippling Brush; bunu cidden sevemedim. Seveni ve kullananı çok olsa da beni rahatsız etti kullanım sırasında. 


Kiehl`s Facial Fuel Scrub; aslında erkek serisinden olan bu peelingi beğenerek, kendime almıştım. Daha sonra üstüne bir sürü peeling daha aldım. Ben kullanmazsam eşim kullanır dedim ama cık. Aslında ferahlık veren, mentollü güzel bir peeling ama eskiden belirgin tanecikli peelingleri severken, Kiehls`in Papaya peelingini denedikten sonra, daha az tanecik içeren, daha yumuşak peelingler hoşuma gitmeye başladı. 

Kiehl`s Ultra Facial Oil Free Serisi; bu seriyi sevmemek için belirgin bir neden bulamasam da kıyıda köşede kaldı ve bir türlü kullanamadım. Temizleme jeli gıcır gıcır bir hissiyat veriyor, o hissi sevip sevmediğimden pek emin olmadım. Toniği ise çok güzel bir yumuşaklık bırakıyor ama ben alkol içerikli toniklere alışık olduğumdan, yetersiz kalıyor gibi bir hissiyata kapılıyorum. Yıllardır kullandığım Clinique anti-blemish daha pratik ve etkili geliyor. 


Lancome Yüz Temizleme Jeli /Yağlı Ciltler; içinde minik tanecikler barındırdığı için günde 2 sefer kullanamadığım temizleme jeli.

Estee Lauder Perfectly Clean Yüz Temizleme Jeli; yine Lancome gibi bu da minik tanecikler içeriyor ve her gün kullanıma/Clarisonic ile kullanıma uygun değil bence. Sıra gelirse peeling niyeti ile kullanırım diye bir köşede bekliyorlar. 

Roc Yüz Temizleme Sütü; losyon vari bir ürünle makyajınızı temizlemeyi seviyorsanız gayet güzel ama ben Bioderma H20`dan vazgeçemediğimden, yine şuursuz bir anıma denk gelen alışverişlerimden biri olarak değerlendiriyorum bu ürünü.


Clinique Makyaj Bazı; kızarıklıkları nötrlemek için olan versiyonuydu, onun kadar kadifemsi bir bitiş sağlama sa da yapı itibari ile Benefit Porefessional`a benziyor. 

Shisiedo Makyaj Bazı; Clinique`e göre daha yumuşak ve kremsi bir yapıda. Bu bazları da, gün ortasında uçup giden fondötenimi akşama kadar tutacak ümidi ile almıştım. İkisi de öyle bir şey yapamadı tabii. Bu durumda da her gün her gün bunları kullanmıyorum. Kırk yılda bir, çok özenerek, aheste aheste makyaj yapacaksam baz ihtiyacı hissediyorum. Onda da elim Benefit`e gidiyor. 

Marvis Diş Macunu; çok merak ederek almıştım, görselliğine bayıldım, tadı da oldukça keskin ve kalıcı geldi ama biraz fazla kalıcı oldu ki, dilimde bıraktığı nane yanmasına benzer hissiyat uzun süre geçmedi. 7-24 dilimde bir yanma, acıma hisseder oldum. Macunu bıraktım geçti, kullanmaya başladım, acı da başladı falan. Gerçi kullanmayı bırakalı uzun zaman geçmiş olmasına rağmen hala arada aynı şikayeti hissediyorum. Büyük ihtimalle sorun başka ama ben bi kere bu macundan kaynaklı olabileceğini düşündüğüm için, eminim ki kullanmaya başladığımda yine olacak. O bildik deyim gibi [bir şeyi 50 kere söylersen olur] olumsuz düşünerek hasta olmayı başarabilen bir insanım çünkü. 

Ve şimdi geriye baktığımda; yeni yıl karalarımdan ilki "olumlu düşünüp, işlerin olumlu gitmesini sağlamak/ sağlamaya çalışmak" Daha sonra liste;

*sadece makyaj/kozmetik adına değil, genel olarak bir şeyler satın alırken biraz daha düşünmek, gerçekten istediğimden emin olmak.
*daha çok okumak,
*daha sağlıklı beslenmek,
*kilo vermek,
*daha çok gezmek,
*daha az kola içmek,
*daha az düşünüp daha hızlı harekete geçmek,
*insanları daha az umursamak ve 
*isimsiz bir blog açıp, içimde kalan ne varsa oraya yazmak diye uzayıp gidiyor...

Herkesin isteklerine, hedeflerine ulaşabilmesi, kararlarını uygulayabilmesi dileği  ile mutlu yıllar...


8 yorum:

  1. Cok guzel bir yazi olmus, ben son iki aydir kiyida kosede kalmis urunlere yogunlasip bircogunu bitirdim. Son kullanma tarihi gecenler falan da copu boyladi :) Temizleme jellerini dus jeli gibi kullanip bitirebilirsin, ben sevmediklerimi genelde oyle yapiyorum. Tum dileklerinin gerceklestigi bir yil olsun.

    YanıtlaSil
  2. Yine güzel bir yazı yazmışsın benimde bir dolu almasamda olurmuş dediğim ürün var umarım 2015'te daha mantıklı alışveriş yaparız.:)
    2015 umarım senin için 2014'ten çok daha güzel geçer ve tüm dileklerin, hayal ettiklerin gerçek olur.:)

    YanıtlaSil
  3. onorr; teşekkür ediyorum :) ben de bunları bitireceğim umarım tarihleri geçmeden. İyi fikirmiş lancome`u duş jeli olarak kullanabilirim. Seninkiler de gerçekleşir umarım...

    Melal; teşekkür ederim :) ne kadar dikkat edeceğim desem de yine de alınıyor işte, merakına yenik düşüyor insan. İyi dileklerin için teşekkürler, karşılıklı...

    YanıtlaSil
  4. ilk maddeyi kesinlikle kendime hatırlatmam lazım:) ben de boşuna aldıklarım diye bir liste çıkarsam sen kendini şanslı hissedersin :))

    YanıtlaSil
  5. merhaba
    bende haftasonu evde ki dolaplarımı düzenleyip giymediğim kullanmadığım eşyaları ayırdım. Belediye'ye verdim. İnsana cidden bir rahatlama geliyor.
    Kiehls temizleme ürünlerinden ben çok memnun kaldım düzenli kullanıldığında gözle görülür fark elde ediliyor bu arada.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba

    Harika bir yazı olmuş Tüketme hastalığı yaşıyoruz şu sıralar. Eskiden blog ve instagram dünyası bu kadar hayatımda yokken bu denli çok ve gereksiz alış veriş yapmazdım.

    Ne güzel demişsin, "Balm'ın bütün farlarından almalıyım, RT nin denemediğim fırçası kalmasın" düşüncesi ne kadar gereksiz ve yorucu...

    Az ve öz olmalı... Sonuç olarak 1 dudak, 2 yanak,2 göz ve sadece 1 yüzümüz var.

    Ben de buna benzer bir yazı yazabilirim. İyi seneler!

    YanıtlaSil
  7. esra kan; :)) benim de biraz daha var aslında ama hepsini ortaya dökemedim :)


    FakeAudrey; çok iyi yapmışsınız. Kiehl`s lere tekrar geri dönüş yapabilrim ben de

    Siri Yaşam; teşekkür ediyorum beğeniniz için, çok haklısınız. Hele bir de blog yazma işi olunca sürekli alma isteği oluyor. Bunu yazmam lazım falan die düşüp daha çok gaza geliyorum ben kendi adıma.

    YanıtlaSil
  8. 2015 icin ne güzel amaclarin var, aynen bende hepsini imzaliyorum, hatta isimsiz blog acmakda süper fikirmis :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli