23 Kasım 2015

MAC // 196 Slanted Flat Top Fondöten Fırçası


Fırça alımım doyum noktasına neredeyse! ulaştı sanıyorum. Eskisi kadar her gördüğüm fırçaya içim gitmiyor, aklım kaymıyor. Uzunca süredir aldığım tek kayda değer fırça MAC 196 Slanted Flat Top Fondöten fırçası oldu. 

MAC bu fırçayı 1-2 ay önce serum fondöteni ile birlikte çıkardı. Fondöteni hala deneyememiş olsam da fırçadan oldukça memnunum.  


MAC kendi sayfasında fırçaya "doğal- kusursuz uygulama, lüks - kadifemsi görünüm, eşit - pürüzsüz uygulama " gibi övgüler yağdırmış. Hepsine katılıyorum ♥


MAC 196 numaralı fırça sentetik, yumuşak, kısa ve küt kıllardan oluşuyor. Kıllar tek yöne doğru hafif bir eğimle kesilmişler. Yüzünüze sürdüğünüzde hissiyatı oldukça yumuşak.

Şimdiye kadar gördüğüm en sık kıllı ve tok fırça desem abartmış olmam sanırım. Bu da oldukça pürüzsüz, izsiz, net bir uygulama sağlıyor.  Çapı yüz için ortalama büyüklükte, pratiklik açısından bir sıkıntı yaratmıyor. Hafif eğimli olması da kaş hizasına vs uygulama yaparken kolaylık sağlıyor.

Kısa ve tok kıl yerleşimi açısından Shisiedo`nun meşhur fondöten fırçasına benziyor. Fakat Shisiedo`nun  biraz küçük boyutlu olduğu ve üst üste 2 defa kullanıma izin vermediği ( yıkamadan 2. defa kullanmak isterseniz iz yapıyor) düşünürse tercihimi MAC 196`dan yana kullanıyorum. MAC üst üste 3-4 kullanımda bile aynı uygulamayı devam ettiriyor. 

Fakat hiç mi kusuru yok derseniz; 
Bu kadar sık yapılı olmasının doğal sonucu olarak oldukça zor temizleniyor ve zor kuruyor. Kılların arasında kalan fondöteni  çıkartmak için biraz uğraşmak gerekiyor. Temizlik ve kurutma için neredeyse standart firçanın 2-3 katı süre istiyor. Yine de verdiği ince ve pürüzsüz görünümden oldukça memnun olduğumdan, bu durumu göz ardı ediyorum. Ayrıca MAC fırçalarının uzun yıllar dayandığını da göz önüne aldığımda, bu fırçayı koleksiyonuma kattığıma oldukça memnunum.

Son olarak; M.A.C. 196 Slanted Flat Top Fondöten Fırçası 115TL 



kıllarının ne kadar kısa olduğunu diğerleri ile karşılaştırarak görebilirsiniz

.

4 yorum:

Yorumlarınız değerli