20 Eylül 2016

Bitenler // Eylül 2016


Bu sefer bitenler çok kalabalık ve içinde sevmediğim ürün yok gibi!


Loreal Excellence Saç Kremi/Boyası; dana önce de birkaç sefer belirtmiştim bu saç boyasını seviyorum. İçerik olarak bir esprisi yok ama her boyamadan sonra saçımı daha parlak, daha bakımlı yapıyor. Kutunun içinden çıkan bu saç kreminin de etkisi olduğunu düşünüyorum. Ayrı satılsa alırdım muhtemelen. Yalnız tabii boyanın bu sevdiğim tarafları bir yana, diğer yandan da zararlı bir iş yaptığımın farkındayım. Temiz içerikli boya alternatiflerine ya da boyamama alternatifine de sıcak bakmaya başladım bu aralar.

Klorane Mango Şampuan ve Saç Kremi; başta şeftali, kayısı gibi bir şey sandığım ama "olsun mango da olur" dediğim, hoş kokulu ve ortalamanın bir iki tık üzerinde bulduğum, özetle sevdiğim ürünler oldu. Ben bu boyları bir seyahat seti ile almıştım ama bu çeşidini ve birkaç çeşidini daha mamacim.com sitesinde 8 liraya görüyorum.

Watsons Repairing Treatment Wax Honey; aslında duymuşsunuzdur Watsons`ın bu ürünün biralı versiyonu daha meşhur, ben de ona niyet edip bulamayınca bu ballı olanını almıştım. Uygun fiyatlı ve kocaman bir ürün ve fiyatından beklenmeyecek şekilde başarılı buldum. Birkaç kat fazlasını verdiğim saç kremleri ya da maskeleri kadar etkili oldu bende yumuşaklık anlamında. Tek eksisi biraz yoğun kıvamlı olması, bu durumda duşta daha çok saçım koparak dökülüyor :/ Tabii bir de drugstore ürünlerin çoğu gibi bunun da içeriği çok masum değil. Biraz zaman geçsin diğer versiyonlarını da denemeyi düşünüyorum. 


Gillette Venus Breeze Tıraş Bıçağı; alt ve üstündeki kaplamalar suyla temas edince jel formuna dönüşüyor, üzerinde köpürüyor yazmış ama hayır. Evde kullanacaksam yine Gillette`in jelini kullanıyorum ama seyahat vs için bu bıçaklar ayrıca jel olmadan da iş görüyor. Kayganlık hissi biraz irite edici olsa da konforu arttırıyor.

Johnsons Baby Kremli Şampuan; bunu fırçalarım için kullanıyorum, sarı renkli olan versiyonuna göre daha çok sevdim.

Palmolive Thermal Spa Massage; bir duş jeline bu kadar beklendi yüklenir mi emin değilim :) -isme bak-  yine de içindeki ince tuzları sevdim, tekrar alacağım.


Rituel de Beaute Siyah Nokta Burun Bantları; beni Bim`e sürükleyen yegane ürünlerden. Cidden şimdiye kadar kullandıklarım içinde en başarılı olanı. Diğerlerinden daha hızlı kuruyor ve daha güzel temizliyor, kesinlikle tavsiye ediyorum.

Burt`s Bees Lip Balm; bu ballı olan versiyonuydu yanlış hatırlamıyorsam. Şimdiye kadar bitirebildiğim ve sıkılmadan kullandığım nadide lip balmlardan. Özellikle de kışın gece cilt bakım rutinime dahil ettiğim %99kusur doğal içerikli bir ürün. Çok yıpranmış durumlarda işe yaramıyor ama ben düzenli kullandığım için yetiyor. Devamını zaten elimde var ama biterse de tekrar alırım.

Benri Asetonsun Oje Çıkarıcı Mendiller; iş görüyor ama başarılı diyemem. Bununla yanı zamanda İpelina`nınkileri de almıştım o çok daha başarılı. Bu hem bir tık daha zor çıkarıyor, hem keskin kokuyor. Çok zorda kalmadıkça tekrar almam.

Mishha Perfect Cover BB Krem; bu efsane BB kremden -ya da bir zamanlar öyleydi en azından- yıllar önce kullanmıştım ama şu an cildimin nasıl anlaşacağını kestiremediğim için küçük boyunu almıştım. Bu testerı da yanında gelmişti. Krem evet güzel ama benim alışık olduğum standartlara göre bir tık yağlı ve yanlış gözlemlemediysem minik sivilceler de yapıyor ve cildime tam oturmuyor. Elimdeki küçük boyu bittiğinde tekrar almam sanırım.

Tony Moly Panda`s Dream White Hand Cream; Sephora`nın verdiği testerlar ilk defa bir işe yaradı! Hem kokusunu hem de kıvamını çok sevdim, yoğun ama ağır değil. Bir de ne kadar etki eder bilmiyorum ama beyazlatıcı etkisinin altı çizilmiş. Tek eksisi 40tl`lik fiyatı. Normalde bir el kremine vermeyi düşüneceğim bir fiyat değil ama Murat aklımın kaldığını bildiği için almış. Daha doğrusu tam alamamış çünkü aynı ambaj ile yüz kremi de varmış ve o yanlışlıkla yüz kremini almış. Değiştirsem mi falan derken el kremini ve bu serinin tek kullanımlık göz maskesini de aldım dün :D

Şimdilik bu kadar, yenileri birikmeye başladı bile!

6 yorum:

  1. Gilette Venus Breeze'in bu jelli bıçaklarını pratiklik anlamında sevdim ben, fakat iyi durulamazsam acayip kaşıntı yapıyor bende, sende de öyle oldu mu? Benri mendilleri seninle konuşmuştuk değil mi? Haklısın, İpelina kesinlikle çok daha iyi; ama, ben Benri'yi de herhangi bir seyahati rahatlıkla kurtarır buldum ^_^ Tony Moly'leri güle güle kullan, yüz kremi ve göz maskesi yorumunu bekliyorum :) Öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasinti konusu ekstra dikkatimi cekmedi benim. Ipelina mendillerin islak mendil gibi ince degil de daha pamuk gibi kalin olmasini sevdim en cok sanirim. Tony moly'e de ne zaman sira gelecek hic bilmiyrm bu ara 3 tane yuz nemlendiricim oldu 🙈🙈 ama ben de merak ediyrm ona oncelik taniyacagim sanirim :) sevgiler

      Sil
  2. Benri'yi denemedim ama ipelina <3 Venus bıçakları bnde severek kullanıyorum. Klorance merak ettiklerim arasında.
    Gelsin yeniler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kloranenin merak ettigim bir suru de cesidi var ama icerigi nasildi tam hatirlamiyorum, atmadiysam kutusuna bakicam bir ara. Eger icerigi standart market sampuani gibiyse gerisini getirmem sanirim. Cunku indirimli haliyle bile 500ml sampuan fiyatina 100ml :/ sevdim ama uzun sure almam sanirim bu fiyata

      Sil
    2. İçerik konusunda araya gireyim mi? Benim blog yazılarında performansıyla çok ilgimi çeken bir şampuan olduğu için biliyorum, içeriğinde SLS var ve ikinci sırada. Kalan içerikleri bilmiyorum; çünkü SLS saçlarımı perişan ettiği için içerik listesinde görünce altındakilerle çok ilgilenemiyorum :)

      Sil
    3. Yani ufaktan vedalasayim ben de o zaman :)

      Sil

Yorumlarınız değerli