22 Eylül 2016

Shiseido // SPF 30 Likit Fondöten


Shiseido SPF 30 likit fondöten, Nars Velvet Matte fondöten ile birlikte bu yazın en güzel keşfi oldu benim için. Hatta pratikte Nars`dan bir tık öne geçti de desem yalan olmaz.


Fiziksel filtreli (Titanium dioksit + Titanium Dioksit Nano olarak belirtilmiş içerikte) 30 faktör güneş koruması olan bu ürün likit fondöten diye geçiyor. Ambalajın içinden plastik koruma kabı içindeki süngeri de çıkıyor. 



Shisiedo UV Protective Liquid Foundation, isminin de sinyal verdiği şekilde oldukça sıvı, pratik kullanabilir miyim diye tereddüte düşürse de bana sıkıntı yaratmadı. Süngerini de oldukça kaliteli buldum, laf olsun diye değil gerçekten kullanılsın diye konulmuş, yumuşacık ve kaliteli bir sünger. Dolayısı ile başka bir ürünle uygulamayı denemeye hiç gerek duymadım. Zaten elle ya da fırça ile uygulamak sıkıntı yaratacaktır muhtemelen. 



Ürünün 4 rengi var yanlış hatırlamıyorsam, bendeki en açık rengi "light ivory" Ben açık-orta arası bej alt tonlu ürünler kullanan birisiyim ve bu renk bana fena olmadı. Belki 1 tık daha açık olsa bile olabilirdi. Çok açık tenliler bu skalada renk bulmakta zorlanabilir ama açık,orta ve koyu renk tenliler zorlanmayacaktır muhtemelen.

Duruşuna gelirsek de; incecik yapısına rağmen tek hamlede bile kapatıcı, ikinci katı uygulayınca 
-ne kadar ince olduğunu da düşününce- oldukça kapatıcı ve mat bitişli bir ürün. Benim yağlıya dönük cildimde ekstra bir yağlandırma, parlama, ağırlık vs. yapmıyor. Pudralama ihtiyacı da hissetmiyorum. Fakat benim cildimin aşırı yağlı olmadığını da belirteyim.

Bir de cildimle ciddi anlamda güzel bütünleşiyor. Ürün üzerinde suya ve tere dayanıklı olduğu belirtmiş, hafif terleme ya da hafif bir yüz yıkama ile çıkmıyor, görüntüsü bozulmuyor. Dolayısı ile kalıcılığı da yüksek. Fakat yüzünüzü güzelce yıkayıp bir peçete ile silerseniz bir miktar çıkıyor aynı şekilde misel sular ile de temizleniyor. Yani ölümüne bir sabitlenmesi yok. 

Buraya kadar bahsettiklerim benim ideal bir fondötenden beklediklerim ve bu ürün beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor. Fakat ürünün bir de güneş kremi fonksiyonu var tabii! Başta da belirttiğim gibi fiziksel filtreli ve ultraviyole korumalı bir ürün fakat Onorr`un dikkat çektiği hayati bir ayrıntı var! Fondöten olarak bu ürünü ince bir kat olarak sürmek oldukça yeterli ama güneş kremi olarak bu miktar yeterli mi? Değil maalesef. 

Ben de bu hataya düşerek cildimle bu kadar güzel bütünleşen, güzel duran bir kremin altına ekstra güneş koruması kullanmayı mantıklı bulmadım ve bir süre yüzüm için yalnızca bu ürünü kullandım. Özellikle seyahatlerde kendi süngeri ile küçük ambalajı ile oldukça, ek güneş kremi taşıtmaması ile oldukça pratik geldi. Antalya`da da tere dayanıklı olması, ince olması işime geldi. Bazen belli bir saat sonunda yenilemeyi de erteleyince, aşağı yukarı 1 aylık bir süreç sonunda kimyasal güneş koruyucum (Kiehls Ultra Light UV Defense Güneş Kremi) kadar güzel korumadığını, cildimde bir iki güneş lekesi belirdiğini fark ettim. 

Bu durum ürünün güzel koruyamamasından değil de, -fondöten olarak yeterli geldiği için- ürünü ince bir kat halinde kullanmamdan kaynaklandı. Yine de fondöten olarak beni çok mutlu ettiği için kış aylarında gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edeceğim ve yüksek ihtimalle bittiği gibi yenisini alacağım bir ürün olacak. 

Ürün 30ml, 120-130TL arası fakat 3 al 2 öde kampanyasını yaz boyu gördüm.
Son olarak da tam içerik listesi aşağıdaki gibi.



8 yorum:

  1. Hmm, aslında evet; ben de aynı hataya kesinlikle düşerdim! Ama şöyle yapılabilir, bu fondöten üstüne La Roche Posay ya da Bioderma'nın çıkardığı spreyli güneş koruyucular sıkılarak o sorun halledilebilir diye düşünüyorum ^_^ Ama tabii bu noktada SPF içermesinin anlamı pek kalmıyor gibi gibi :) Belki de fondöteni ile havuza/denize girmeyi düşünenler için üretilmiştir... Gelecek sene için aklımda olsun! Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de oyle dusunuyorum spf bosa gidiyor gibi :D bir de o spreylere de tam bi krem kadar guvenemiyorum bu arada :/ itiraf ediyorum bunu denizde de denedim ben :) ama suya o kadar dayanikli degil denizde de tek basina buna guvenilmez yani...

      Sil
  2. ben bunu çok severim bunun bir de pata krem gibi olanı var onu da çok severek kullanmıştım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu denemedim sanirim ama bu seriyi ben de tuttum. Pudrasini gozalti kremini wet force renksiz gunes kremini bir de bunu aldim, 4unu de begendim :)

      Sil
  3. Kesinlikle en sevdiğim ürün. Tek sorunum çok sıvı olması. Ne ağırlık yapıyor ne birşey. Pata kremi daha yoğun bir kapatıcılık veriyor ama sabitlemezsem bende parlama yapıyor, onu da deneyebilirsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başarılı dimi :) sıvı olması beni de korkutmuştu ama direk süngerinin üzerine sıkıp uyguluyorum, sorun yaratmıyor bana. Krem ürün kullanmıyorum nicedir ama bir bakabilirim bir sonraki sefere...

      Sil
  4. Shiseido'nun en cok satan urunlerinden bildigim kadariyla, ben daha once baska bir fondotenini kullanip memnun kalmistim. Gunes koruyucu kismi sikintili dedigin gibi, cilt bakim dunyasi su gunes koruyucu muammalarina bir el atmali artik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten muamma dedigin gibi :) kimyasal falan bakmadan kiehls'e devam gibi sanki :/

      Sil

Yorumlarınız değerli