29 Eylül 2016

İtalya Kozmetik Alışverişim



Canım Floransa hakkında bir yazı yazsam güzel olacak, yüz ölçümü çok da büyük sayılmayacak şehri 2 yaz üst üste gitmek sureti ile karış karış keşfetmiş olabilirim :) Yazlığı oradan düşünüyoruz ayıptır söylemesi - kredi kartı borçlarını zor ödüyorlardı- Şaka bir yana bu yaz biri "hadi" dese yine gideriz!




Gelelim aldıklarıma; 
Marvis Diş Macunları; ambajlarına büyük sempati duyduğum Marvis`lerin şimdiye kadar sadece 1 çeşidini denemiş olsam da bu minikleri çok uygun fiyatlara görünce dayanamadım. Fiyatları bize göre uygun çünkü Marvis Floransa`da üretiliyor. Küçük boyları 1.70-2,50€, büyük boyları 3.20€ civarındaydı. Eczanelerde ve parfümerilerde bulunuyorlar ve hediye almak için oldukça iyi bir alternatif bana göre. (Fiyat ara sokaklarda düşüyor, tam yer isterseniz de Lush Cosmetics`in 2 dükkan ötesindeki parfümeriydi benim gördüğüm en uygun fiyat)  



Lush demişken; geçen yıl aldığım ürünlerden memnun kaldıklarım vardı, Herbalism mesela! İlk iş onu aldım, Don`t Look At Me ve Cosmetic Warrior maske ve Dark Angels kömür peelingi aldım. Herbalism cam kavonazda çünkü onun ambalajını geçen yıldan kalan 4 ambalajla birlikte mağazaya teslim edip maskelerden birisini ücretsiz aldım. (Bunu ayrıca bir yazı olarak yazacağım en kısa zamanda) Şimdilik Dark Angels`dan da çok memnun kaldım.

Caudalie Üzüm Suyu; eczaneye ganimetlerimden. Yurt dışında eczane gezmeye bayılıyorum, büyük bir tane görürsem affetmiyorum. Karışan yok, başında dikilen yok, mis gibi. Bu 200ml`lik boyunu 9€`ya aldım.

Eatly; İtalya`da mutlaka girip bir bakınmanızı tavsiye edeceğim marketlerden birisi. Gerçi oldukça pahalı bir market, çoğu ürün için benzer alternatifleri daha uyguna bulmak mümkün oluyor ama bir çok ürünün de en şık ambalajlısı, en orjinal gözükenini onlar satıyor. Ben gıda ürünlerini yerel marketlerden almayı tercih ediyorum ama çeşit çeşit sabunlarının alternatifini bulamadım. Sabun kullanmayı seven biri olarak her seferinde biraz alıyorum. Ambalajlar yine çok şık ve çeşitli, hepsinin üzerinde İtalya`da üretildiklerine dair büyük ifadeler var. Fiyatları 2,5-5€ arasında. (Yine hediye için iyi bir alternatif bence) 


Lush`dan sonra en mutlu eden kısım Sephora benim için; Floransa şehir merkezinde 2 tane Sephora var, ikisi de çok büyük değil. Biri tam merkezde Duomo`nun yanında birisi de Tren istasyonun içinde. Tren istasyonundaki nispeten daha büyük ama bizde olmayan marka çeşitliliği açısından çok tatmin edici değil. Fiyatlar da çok avantajlı olmadığı için çok da cazip bir tarafı yoktu açıkçası ama  bizde pek rastlamadığım kofreler, avantajlı setler güzeldi.

Marc Jacobs standının önünde çok dikildim, stik aydınlatıcılarından istiyordum ama 40€ civarındaki fiyatları fazla geldi, onun yerine kasa önünde denk geldiğim minik seti aldım, nude tonlarda küçük bir ruj, küçük bir göz kalemi ve şık bir aynadan oluşuyor (20€) Ruju çok beğendim.

Herborist bizde satılıyor mu emin değilim, onun hoş bir kofresini buldum. Üst üste uygulanan 2 maske, yüz nemlendiricisi ve gözaltı nemlendiricilerinin seyahat boylarından oluşan bir kofresi 14€`ydu. Ürünlerin tekli fiyatlarına göre avantajlı geldi ve direk aldım. Yanına da "silky" ibaresi ile gönlümü çelen bir köpük temizleyici ekledim. Emin olmamakla birlikte 20€ civarındaydı sanıyorum.

Son olarak da Murat`ın beğendiği CK2 EDT`yi ekledik sepete, bu ürüne özel %25 gibi bir fiyat avantajı ve yanında minik de bir hediyesi olunca Türkiye`dekine göre biraz daha avantajlı oldu. Bu arada unisex olan bu kokuyu ben de beğeniyorum ve ara ara kullanıyorum.


Son olarak Kiko; açıkçası geçen yaz aldıklarımı hakkını vererek kullanmadığım için bu sefer fazla abartmama niyetindeydim. O yüzden sadece 1 kere uğradım (geçen sefer 1 haftalık tatilde neredeyse 4 kere falan girmiştim) 

Kiss Balm SPF 15 renkli dudak balmı aldım, pigmentasyonu ve rengi çok hoş. Sadece biraz fazla yumuşak, yaz sıcağında erimeye müsait gibi bir yapısı var ama sevdim yine de.

Matte Velvet stik allığın rengine bayıldım, kahve alt tonlu bir pembe, yapısı da hoş, yağlı hissiyat bırakmıyor ama kalıcı değil. 

Son parça da maskara bazı. Bunu da beğendim, devamlı alınabilecek ürünler listesine ekledim. Ürünlerin tek tek fiyatlarını hatırlamamakla birlikte, üçüne toplam 23-24€ civarında ödeme yaptım gibi hatırlıyorum.

Şöyle bir dönüp baktığımda belki Lush maskelerden birisi ve Marc Jacobs kofre gereksiz olmuş olabilir ama bizde bulunmadıklarından mütevellit karşı koyamadım kendilerine. 

Bu aralar baya internasyonel alışverişe başladım, İtalya haricinde Amerika, İngiltere ve Yunanistan`dan alışveriş şansım da oldu :D Hatta Amerika faslı devam ediyor -korkuyorum- ve Murat bu işten hiiç memnun değil :D

6 yorum:

  1. Herborist'i bir ara gordum sanki Turkiye'de, Sephora miydi baska bir yer miydi hatirlayamadim. Cok guzel seyler almissin, gule gule kullan. Lush'in geri donusum olayina bayiliyorum, benim de elimde 9-10 tane kutu birikti. Bir ara gidip maskemi alacagim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim :) lush cidden avantajli, 4 urunde 1 tane hediye veriyor gibi oluyor ama kotu tarafi magazadaki farkli ambalajdaki urunlerden uzaklastim resmen :) donusumun sadece siyah standart kutular icin gecerli oldugunu soylediler cunku.

      Sil
  2. Şu geri dönüşüm olaylarını takdir ediyorum ama ülkemizde mesela Mac olmasına rağmen neden yok bu olay anlamıyorum... TR'de sanırım Kiehls'de var sadece..
    Hepsini güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de anlam veremiyorum hic, mac'leri de yurt disina tasidim bi kere, birikturiyorum yine :) ben de tek kiehls'i biliyorum.

      Sil
  3. Euro düştüğü vakit İtalya alışveriş için tam bir cennet oluyor

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli