7 Aralık 2016

Clinique // 3 Adımlı Cilt Bakım Sistemi


Yazılarımı uzun süredir takip edenler bilirler, ciddi bir Clinique severim! Son zamanlarda cilt bakım ürünü alışverişini nispeten azalttığım için son çıkan ürünlerden biraz uzak kalmış olsam da, 3-4 ay önceki ürün gamlarını düşündüğümde denemediğim yok gibiydi 😊




madamruj.com`dan böyle bir hediye gelince sevindim açıkçası ve her 3`ü de hali hazırda denediğim ürünler olduğu için fikirlerimi paylaşmak istedim.

Clinique`in cilt tiplerine göre sınıflandırdığı bu mini cilt bakım kitlerinin 4 tipi bulunuyor, aslında anti-blemish versiyonunu da sayarsak 5 tip diyebiliriz. Benim cildim yağlıya dönük olduğu için ben genelde 3, 4 numaralı ürünleri ve anti blemish serisini tercih ediyorum.


Clinique Liquid Facial Soap yüz temizleme jeli (60ml); daha önce denediğim birçok ürüne tercih etsem de, çok artısını gördüğüm, durduk yere alıp kullanacağım bir ürün değil. Ben genel olarak temizleme jellerini değil temizleme köpüklerini kullanıyorum. Onlar daha yumuşak ve pürüzsüz hissettiriyor, dolayısı ile yıkama jelleri ile aramı açıyor. Bu jelin yağlandırmayı/parlamayı yatıştırdığını ve ortalama temizlediğini düşünüyorum ama yine de köpükleri tercih ederim.


Clinique Clarifying Lotion Tonik (100ml); özenerek cilt bakımı yaptığım günlerde tonik kullanmayı seven gruptanım. Bu toniği de bir süre kullandım daha önce. Yağı azaltma işine bir miktar daha katkı sağladığını ve ciltte kalan kalıntıları (clarisonic sonrası bile) güzel temizlediğini düşünüyorum. Fakat alkol içerdiğini de belirtmem lazım. Ben cildimin sivilceye meyilli olduğu dönemlerde ara ara alkollü ürünler kullanmaktan çekinmiyorum açıkçası ama uzun süre kullanımda cildi yoracaktır.


Clinique Dramatically Different Moisturizing Gel Nemlendirici (30ml); benim için çok net şekilde şimdiye kadar kullandığım en iyi yağlı cilt nemlendiricisi kendisi, oldukça uzun zamandır favorim. Hatta o kadar beğeniyorum ki en son 200ml`lik jumbo boyunu almıştım! - 2014`deki bitenler yazımda yazmışım bu nemlendiriciyi ilk ve yeri doldurulabilir bir ürün demişim ama 2 yıldır aynısını kullanıyorum :D - Hiç yağlı his bırakmayan, oldukça hızlı emilen, çok hafif ama yeterli nemi sağlayan bir ürün. Bu versiyonu yine yağlı/yağlıya dönük ciltler için. Normal ciltler için "ddml" diye bir versiyonu ve çok kuru ciltler için de "extended thirst relief" diye bir versiyonu mevcut. (Yoğun nemlendirici versiyonunu da arada nem maskesi gibi kullanıyorum, o da bana ağır gelmiyor açıkçası, çok kuru ciltler için yeterli olur mu emin değilim)

Clinique`in 4 numaralı bu seti yağlı ciltler için uygun bir set, yağlıya dönük ya da karma/yağlı olan ciltler için 3 numara daha uygun olacaktır. 

Tüm ürünlerin orjinal boylarını denemeden almak yerine, bu tarz avantajlı boyları uygun fiyata satışa sunulan ürünleri/markaları seviyorum. Clinique Cilt Bakım Setleri de şu an madamruj.com`da  clinique.com.tr`dekinden daha avantajlı görünüyor fakat benim bu siteden daha önce herhangi bir alışveriş deneyimim olmadığı için o konuda yorum yapamayacağım.

Son olarak yıllardır çekmecemde stoklu tuttuğum 3 favori Clinique ürünümü de belirteyim; Clinique anti-blemish köpük temizleyici, anti-blemish fondöten ve belirttiğim üzere dramatically different mous. gel nemlendirici.

6 yorum:

  1. Cildim kuruya dönük karma ama arada sivilce sorunu yaşadığım için dönemsel olarak kullanmak üzere böyle ürünleri de elimin altında bulundurmak istiyorum. Bu set aslında bu amaçla kullanmak için çok mantıklı! Aklımda olsun, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu setteki tonik ve yikama jeli senin cildini daha da kurutabilir bence, 3 numarasi daha iyi olabilir ya da anti blemish seri! Aklinda olsun, sevgiler :)

      Sil
  2. Benim de aldigim bir sette Liquid Facial Soap 2 Dry Combination vardi, cildimi asiri kuruttu. Daha once de orijinal boyunu alip bitirememistim. Bana hic uygun olmadigini anladim. Cleansing Balm hala favorim, bir de Pep Start Exfoliating Cleanser'i sevdim testerindan anladigim kadariyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa o bile kuruttu mu? Bende de orjinal boyu vardı bu jelin bitiremedim. Balm hala gelmedi buraya, sadece sey.boyunu yanında yine sey.boy maskara ile gördüm 69tl`ydi ki o maskarayı da sevmiyorum. Pahalı olduğu için yeltenmedim. Pep startın o ürünü gözüme çarpıyor benim de ama elimde o kadaaar çok temizleyici ve peeling biriktirmişim ki!

      Sil
  3. böyle deneme setlerini çok seviyorum seyahatte tatilde deneyip karar verme imkanım oluyor böylece..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de genelde evde kullanmayıp seyahate saklıyorum :)

      Sil

Yorumlarınız değerli