16 Haziran 2015

Burberry // Mulberry Wet and Dry Silk Shadow // Tekli Far


Burberry göz farlarının "mulberry" rengini ne kadar uzun zamandır istediğimi hatırlamıyorum. Fiyatları çok ulaşılmaz olmasa da, kendileri oldukça ulaşılmaz maalesef. Bilmeyenler için hatırlatayım, ülkemizde sadece İstinye Park Boyner`de satılıyordu yakın zamana kadar, geçtiğimiz günlerde Beymen Zorlu Center`da da satılmaya başlandı. Ben gidip mağazadan almadım, hem mağaza biraz uzak kalıyor hem de gidersem dayanamam abartırım diye korktuğumdan, feelunique.com sitesinden sipariş verdim. Merak edenler için sipariş detayları en altta.





Karton ambalajından başlayarak kalitesini hissettiriyor Burberry, kartonun içinden kadife kesesi ile birlikte çıkıyor, gerçi bu kese içinde saklamıyorum. Keseleri bir kenara atıyorum ama olsun :D


Metal sağlam bir ambalajda, mıknatıslı kapağı, aynası ve minik bir aplikatörü var gördüğünüz gibi. Aplikatör çok gereksiz gerçi ama metal kutu olmazsa olmaz bu tarz ürünlerde bence. (Örneğin Chanel allığımın ambalajı plastik olduğundan kısa sürede kırılmıştı!)


Bu benim 2. Burberry farım oldu, İlki Taupe Brown`du, yazısı burada mevcut. Elimdeki iki farın çeşitleri farklı, taupe brown sheer, mulberry ise  kuru-ıslak kullanıma uygun silk yapıda olmasına rağmen, pratikte baktığımda ikisinin yapısı arasında bariz bir fark göremiyorum. Silk olan çok çok az daha yumuşak sanki, ve çok az daha örtücü ama 2 kat uyguladığınızda örtücülükleri, pigmentasyonları arasında da bariz bir fark kalmıyor.


Mulberry; ipekten ziyade kadifemsi bir yumuşaklık veriyor, insanın elinde kayıyor resmen. Fırça ile alırsanız ortalama miktarda tozutuyor. Ben parmaklarımı tercih ediyorum, fırçayı bu güzelim şeye daldırmaya gönlüm razı gelmiyor :) Islak kullanım için de aynı şey söz konusu. Hiç bir güç, ıslak fırçayı bu farın içine daldırtamaz bana (gerçi bütün farlarım için aynı şey söz konusu, bir farımda denemiştim 1 kere ve orası topaklanıp bozulmuştu, o günden sonra bir daha denemedim) Dolayısı ile bu farın ıslak kullanımı hakkında net bir fikrim olmasa da, ıslak kolumun üzerinde denedim çaktırmadan. Bu şekilde kuru kullanımından hiç bir fark göremedim. Bunun dışında pigmentasyonu başarılı, kalıcılığı da ortalamanın üzerinde diyebilirim. Çok da fazla söylenecek bir şey yok aslında. Kalitesini hissettiren bir ürün ama saplantı haline getirilecek kadar bir özelliği de yok! 


Rengi hariç :D 
Ben son zamanlarda bordo, mürdüm tonlarını çok daha fazla beğeniyorum nedense, Burberry farları ilk gördüğüm günden beri de istediğim renk buydu! Bana göre çok güzel ve kullanışlı ama zevk meselesi tabii.Ambalajında morumsu dursa da, tende öyle durmuyor kesinlikle. 

Çok minik ışıltılar da içeriyor. Çok yoğun sürmemek kaydıyla gündüz kullanıyorum ben, daha koyu renklerle destekleyerek gece de çok rahat kullanılabilir.


Merak edenler için içindekiler de bu şekilde;

Başta dediğim gibi farı feelunique.com`dan aldım. Onlarda satışına yakın zamanda başladılar. Bu siteden daha önce 2 ya da 3 sefer alışveriş yapmıştım, 1 tanesi uzun süre ulaşmamıştı, iletişime geçtiğimde tekrar kargolayıp, geç de olsa ulaşmasını sağlamışlardı. buna güvenerek satın aldım bende. 

Sitede 10 pound üzerine bedava kargo var, farın fiyatı 23 pound`du. Bizdeki fiyatı da 80TL civarında bugünlerde sanıyorum. Alışveriş öncesi nette indirim kuponu aratıp, %15`lik bir indirim de bulmuş, 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyata almıştım ama döviz kuru şu anki kadar yüksek değildi tabii. 15-20 gün arası bir sürede de sorunsuzca elime ulaştı. 


1 yorum:

Yorumlarınız değerli