21 Eylül 2017

NYX // Total Control Drop Fondöten


NYX`in bu fondöteninden son zamanlarda sıklıkla bahsedildi sanıyorum çünkü PR gönderisi olarak bir çok kişiye gitti. Ben daha öncesinde de bu fondöten ile ilgili merak ve beklenti içindeydim. O yüzden hakkında pek de fazla araştırma yapmadan online olarak satın aldım. 

NYX Total Control; damlalıklı şişesi ile gelen sıvı bir fondöten. Kullandığınız ürün miktarını arttırmanızla orantılı olarak hafif/orta ve tam kapatıcı olmasını sağlayabileceğimizi iddia ediyor. Sıvı olması dolayısı ile hafif yapıda olacağı ve birkaç kat sürülse de ağır durmayacağı fikri benim de aklıma yatmıştı aslında.






Fakat tam anlamıyla yorumlayacak kadar kullanmadım bu fondöteni maalesef. Online fondöten almanın en büyük handikaplarından birisi renk seçme/seçememe kısmı oluyor maalesef.

Nyx Total Control Drop Fodötenin renk skalası da oldukça geniş. Tam 24 renk seçeneği var. Her ne kadar swatchlarına/renk görsellerine farklı farklı bloglarda bakmış olsam da doğru renk seçimini yapamamışım. Birçok markanın light, light + renkleri bana uyuyor son aylarda. Nyx`in "light" renginin de serinin 5. rengi olduğu yani ondan önce daha açık renkler de olduğunu düşününce bana uyacağını düşünmüştüm.  


Fakat öyle olmadı, daha sonra markanın kendi yaptığı yorumlardan ve elimdeki light renginden anladığım kadarıyla bu fondötenin ilk 6 rengi gerçekten açık tenler, ikinci 6 rengi orta tenler, üçüncü 6 rengi koyu tenler ve dördüncü 6 rengi çok koyu tenler için ideal gibi duruyor.  

Nyx Total Control Drop Fondöten, 05/light

Nyx Total Control Drop Fondöten, 05/light (tek kat)
Nyx Total Control Drop Fondöten, 05/light (iki kat)
Kolumda denediğimde "05/light" rengi çok açık durmamış ve tek katta güzel incecik durmuş olsa da, yüzüme uyguladığımda hiç istediğim gibi durmadı maalesef. Bir kere renk oldukça açık oldu. Fakat rengin de dışında yüzümdeki kusurları ve gözenekleri inanılmaz belli etti. Hani dokulu bir resim kartonu üzerine koyu renk kalemle karalama yaparsınız ve kağıdın bütün dokusu belli olur ya, ona benzer bir görüntü oluştu. 

Bu durumun rengin bana çok açık kalması dolayısı ile oluştuğunu düşünüyorum ama daha koyu bir rengini de tekrar alıp denemeye cesaret edemedim. Hem sıvı oluşunun pratikliğini biraz azaltması (yüzüme sürene kadar masaya yada üzerime damlatıyorum genelde), hem de 13ml olması ve indirime girmemesi sebebi ile tekrar almayacağım. Belki bir mağazasına yolum düşerse yüzümde deneyip bir şans daha verebilirim. 

Yapısına gelirsek; mata biraz daha yakın, yağlı hissettirmeyen, yağlıya dönük cildimi rahatsız etmeyen bir yapısı vardı ama tam anlamıyla kullanıp test edemediğim için bu yorumun sadece ilk izlenim niteliğinde.

Nyx Total Control Drop Foundation, 13ml, 59,99TL ve içeriği de aşağıdaki gibi.

Nyx Total Control Drop Fondöten İçeriği
Aranızda deneyip aynı sorunu yaşayan ya da yapısını beğenler var mı ?

2 yorum:

  1. Bana PR ürünü olarak geldi; 06 Vanilla rengi. O renk de bana açık, ve seninle de yazışmıştık, ciltte duruşuyla ilgili fikirlerimiz aynı. Sanki bana da renkle ilgili gibi geliyor ama emin değilim.
    Fakat, bu fondöteni NYX Pro Foundation Mixer'ın koyu renklerinden biriyle karıştırdığımda muhteşem bir yapıya kavuştu ve cildimde rezmen pürüzsüz durdu. Şimdi o sample ile birlikte kullanıyorum. Sample bitince de Mixer'ın tam boyunu alarak bitireceğim.

    NYX'e minik kaplarla gidersen fondöten sample'ı veriyorlar bu arada, ben arkadaşım için 3 farklı rengini tester yaptım bu şekilde. Başka renklerini bu yolla deneyip yapısından emin olabilirsin ^_^ sevgiler!

    YanıtlaSil
  2. Aa tester veriyorlarsa super, yolum duserse aklimda olsun. Bendeki 6'dan da acik 😀 hangi akla hizmet aldiysam iste. Sevgiler 🤗

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli