6 Ekim 2017

Ducray // Keluals DS Kepek Şampuanı


Ducray Kelual DS şampuan uzunca süredir kepek sorunum için kullandığım ve memnun kaldığım bir üründü. Uzun yıllardır ara ara kepek problemim olmasına rağmen marketten aldığım kepek şampuanları ile kısa sürede önüne geçebildiğim için büyük bir sorun haline gelmemişti hiç. Fakat bir süre önce, bu şampuanlar fayda etmez bir duruma gelince kepek problemim de oldukça can sıkıcı bir hal almaya, saç derim kaşınmaya ve pul pul dökülmeye başlamıştı. Bir dermatologa gitmeliyim artık derken, eczacı bana bu ürünü tavsiye etti ve hemen aldım. 




Ducray Kelual DS Şampuan;
  • tekrarlanan kepek, saç derisindeki kızarıklık, kaşıntı, seboreik dermatit durumları için,
  • başlangıçta birkaç gün aralıklarla
  • daha sonra biraz daha seyrek şekilde kullanılması ve
  • saça uygulandıktan sonra 3dk kadar bekletilmesi öneriliyor.


Ben de tavsiyeye uygun şekilde kullanmaya çalıştım, ilk kullandığım hafta net şekilde sonuç aldım. Şampuanın kokusundan ve köpürmesinden de memnun kaldım. Çünkü bir önce denediğim kepek şampuanı inanılmaz kötü kokuyordu. Bunun dışında saçlarım da gür olduğu için az miktarla köpürmesi benim için önemli. Kullanım sonrası yumuşaklık anlamında da beni tatmin ediyor, herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum.

İnternette kofre şeklinde satılan versiyonunu alıyorum uzun zamandır. 100ml Kelual DS yanında Elution devam şampuanı hediye olarak geliyor. Onu da diğer günlerde kullanıyorum. Elution şampuanın tek başına etkili olduğunu düşünmüyorum ama devam şampuanı olarak ondan da memnun kaldım. Zaten bu şekilde ikili alınca fiyatları da daha uyguna geliyor (45-50TL). 


Tarihi tam net hatırlamamakla birlikte yaklaşık 5 ay falan olmuştur diye düşünüyorum. 100ml`lik şişelerden 4.yü bitirmek üzereyim. Geçtiğimiz aylarda artık bu şampuanı tamamen kesmeyi denediğimde kepek probleminin kısa sürede geri dönmeye başladığını gözlemlediğim için kesemedim ama artık kullanım sıklığımı iyice düşürmeyi planlıyorum.

Benim yaşadığım duruma benzer bir tablo ile kepek problemi yaşayanlara denemelerini öneririm.

Şampuanın içerik listesi de aşağıdaki gibi;
WATER (AQUA) , SODIUM LAURETH SULFATE , PEG-7 GLYCERYL COCOATE , DISTEARYL PHTHALIC ACID AMIDE , POLYSORBATE 20 , COCO-GLUCOSIDE , CICLOPIROX OLAMINE,. LAURYL BETAINE, ACETAMIDE MEA, ZINC PYRITHIONE, CETEARETH-60 MYRISTYL GLYCOL, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER ,DMDM HYDANTOIN,FRAGRANCE (PARFUM), GLYCYRRHETINIC ACID, METHYLISOTHIAZOLINONE , POLYQUATERNIUM-10, SODIUM POLYNAPHTHALENESULFONATE, Paraben-free

2 yorum:

  1. Eşimin de kepek sorunu var, onun için not ettim bu şampuanı :) Teşekkürler yazdığın için ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet aklinizda olsun, genelde basarili sonuc veren bir urunmus.

      Sil

Yorumlarınız değerli