25 Ekim 2017

Kiehl`s // Boş Ambalajlar, Geri Dönüşüm


Geçtiğimiz gün Instagram`da Kiehs`e boş ambalajlarımı götürdüğümü söyleyince birkaç tane soru geldi. Bu konu ile ilgili blogda da bir post bulunsun dedim ve kısaca özetlemek istedim. 

Bazı markaların geri dönüşüm teşvik programları var biliyorsunuz. Benim ilk aklıma gelenler MAC, Lush ve Kiehl`s. Lush zaten mevzu bahis değil ülkemiz için. Çuvalla para döktüğümüz MAC  de maalesef bu kampanyayı bizim ülkemizde yürütmüyor. 

Kiehl`s de ise böyle bir problem yok, geri dönüşüm kampanyası bizim ülkemizde sorunsuz işliyor. 

Kiehl`s geri dönüşüm  programın ayrıntıları şöyle;

Kullanmış olduğunuz Kiehl`s ürünlerinizin boş ambalajlarını herhangi bir mağazasına götürüyorsunuz. 

Götürdüğünüz 3. ürün paketi için seyahat boy şampuan, 5. ürün paketi için seyahat boy vücut losyonu, 10. ürün paketi için de lip balm (tam boy) alabiliyorsunuz.

Bütün hepsini aynı anda götürmenize gerek yok, çünkü fotoğraftaki gibi küçük yeşil bir kart veriyorlar size. Paketlerinizi götürdükçe üzerini damgalatıyorsunuz. İsterseniz 3 ya da 5 ürünü götürdüğünüzde hediyenizi tek tek alabilir, isterseniz de 10 taneyi bekleyip 3 hediyeyi birden alabilirsiniz.

Ürünlerin karton ambalajının olmasına gerek yok. Sadece tüpü yada şişesi..vs yeterli oluyor. Bildiğim kadarıyla seyahat boy ürün ambalajları dahil değil.

Geri dönüşüm ya da müşteri sadakat programı adı altında olan bu sistemleri ben seviyorum açıkçası. Daha fazla markada görmek çok güzel olurdu.

MAC`in geri dönüşüm sisteminin ayrıntılarından da bahsetmiştim daha önce, okumak isterseniz üzerine tıklamanız yeterli.


2 yorum:

  1. Kiehl'stan daha önce ben de seyahat boy vücut losyonu almıştım bu şekilde (galiba şampuan yoktu, yerine onu vermişlerdi). Elimde hiç Kiehl's ürünü kalmadığı için kartımın kalan kısmı da şu an boş; ama, ben de seviyorum böyle kampanyaları. Umarım MAC, Türkiye'de de geri dönüşüm olabileceğine inanır da bize de gelir. Hoş, Avusturya'da da Back-to-MAC uygulanmıyor; gerçekten neye göre belirliyorlar hiç bilmiyorum dolayısıyla :) sevgiler!

    YanıtlaSil
  2. merhabalar, bildiğim kadarı ile Loccitane' ın da geri dönüşüm kampanyası var.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli