31 Ocak 2017

Charlotte Tilbury // Magic Foundation, Efsane Fondöten


Tamam başlık biraz abartı oldu farkındayım ama peşinen söylemeliyim ki ciddi ciddi beğendiğim ve kullanmaya kıyamadığım bir fondöten  CT Magic Foundation!

Fondötene geçmeden önce biraz markadan ve bulunabilirliğinden bahsetmek istiyorum; Charlotte Tilbury kariyerine erken yaşta make-up artist olma amacıyla başlıyor. "Maskara`nın gücünü keşfettiğimde 13 yaşındaydım" kadar erken ☺ Kadın işini gerçekten severek yapıyor olacak ki, zaman içinde çok ünlü sanatçılarla, dergilerle, fotoğrafçılarla çalışmaya başlıyor. 2012 yılında youtube videolarına başlıyor, 2013 yılında ise güzellik sektörünün gelmiş geçmiş en büyük handikapı olan "onun kullandığı ürünü kullanırsam onun kadar güzel olabilirim" yanılgısını pazarlayarak kendi markasını piyasaya çıkarıyor. 



Yalnız tabii öyle hemen hakkını da yemeyelim, yaptığı işin altını dolduruyor ve hakkını veriyor olacak ki Charlotte Tilbury markası şu an başarılı bir noktada. Özellikle birkaç tane ürünü oldukça popüler ve bilinir durumda (Magic foundation, Wonderglow primer, Charlotte`s Magic cream, Filmstar Bronze&Glow kit gibi). Fiyat politikası da yüksek sayılır, Chanel, Dior gibi high-end markaların bir tık altında gibi, ya da değil bilemedim! 

Charlette Tilbury ürünleri nerelerde bulunur derseniz; o kısmı biraz can sıkıcı işte. Bir İngiliz markası olduğu için doğal olarak İngiltere`de bulunuyor ama Amerika`da yaygın bir ağı (Nordstorm mağazalarında) ve online satışı var. Avrupa`da ise pek yaygın değil maalesef, İrlanda`da iki şehirde, Hollanda`da ise Amsterdam`da satış noktası mevcut! 

Yurt dışından ürün getiren Instagram hesaplarından vs ulaşılabilir elbet ama ben o konuya sıcak bakmıyorum. Şimdiye kadar 1 kere öyle bir alışveriş yaptım, onlar da sahte çıktı 😆 Güvenilir satıcılar da vardır mutlaka ama ederinin çok üzerinde rakamlar ödemektense almamayı tercih ediyorum. Getiren de hayrına getirmiyor elbet, onu da biliyorum ama yine de CT bulamıyorsam az daha veririm Dior alırım, Anastasia Beverly Hills bulamıyorsam, Nars`la yetinirim diye düşünüyorum. 


Charlotte abla, mucizevi diye nitelendirdiği bu fondötenin işlevlerini saymakla bitirememiş. Şöyle bir baktım da bir fondötene yüklenemeyecek kadar çok görev yüklemiş!
  • Gözenekleri sıkılaştırıp parlamayı azaltır,
  • Ciltteki yağ üretimini minimize eder (9 haftalık kullanım sonrası)
  • Cilt tonu eşitsizliklerini ağırlık yapmadan kapatır,
  • Aşırı melanosit üretimini azaltır,
  • Kırışıklıkların görünümünü azaltır,
  • Antioxidan formülü sayesinde cilde dinlenmiş, tazelenmiş bir görünüm verir diyor!

Bir kısmı ütopik olmuş diyeceğim ama;

İçeriğinde C vitamini, Hyaluronic asit ve bir takım mantar konsantreleri bulundurduğu, bunların da cildin kolajen dokusunda, sıkılaşmasında, aknelerin azalmasında olumlu etki edeceği belirtilmiş. Bu durumda kıyamadığım için ara ara kullanmayı bırakıp her gün kullanma isteği oluşturdu bende ☺

Bunları bir yana bırakırsam, fondöten olarak baktığımda da çok başarılı bulduğum bir ürün oldu. Ağırlık yapmadan kapattığı konusuna şiddetle katılıyorum. Öyle çok su gibi akışkan bir yapısı da yok! Örneğin hiç ağırlık yapmayan, incecik başka fondötenler de var ama kapatıcılıkları varla yok arası, ne anladım o işten! Bu arkadaş hem kapatıp, hem ince durup hem de ciltle güzelce bütünleşme işini oldukça başarılı yapıyor. 

Çok ıslak, parlak ya da çok mat bir bitişi/yapısı yok. Tam da bu özelliğinden dolayı her cilt tipinin rahatlıkla kullanabileceği bir fondöten olduğunu düşünüyorum. Benim cildim yağlıya dönük, sorunsuz kullanıyorum. "Saatlerce parlama yapmıyor" gibi bir durum yok ama irrite edici bir parlama ya da rahatsızlık da vermiyor bana. 

Kalıcılığı bende 5 üzerinden 4 civarında. SPF 15 güneş koruma faktörü de var ama olmasa da olurmuş bu kısmı. Benim aldığım renk 4 numara Fair rengi; açıktan ortaya dönük, soğuk alt tonlu natural şeftali diye tasvir edilmiş ki bana tam uyan bir renk oldu. Fondötenin 15 renk seçeneği var ve internet sitesine girerseniz sadece renklerini değil, o renklerin uygun olduğu kadınların yüzlerini de koymuş ki benim karar vermemde çok yardımcı olmuştu. 

Son olarak ambalajına gelirsem de, klasik fondöten miktarı olan 30ml ürün cam bir şişede sunuluyor, plastik bir pompası var, süper olmuş! Çünkü dökmeli fondötenler tam bir işkence, ya o ziyan oluyor ya da sen ona pompa uyduracağım diye ziyan oluyorsun. 




Charlotte Tilbury Magic Foundation 4 fair
Charlotte Tilbury Magic Foundation içerik
Fiyatı 30 Pound, ki bu miktar ben alırken (çok değil 4-5 ay önce) 120tl`ye denk geliyordu. Bu fiyat, bu kadar beğendiğim bir fondöten için oldukça makuldu bana göre. Benim tekrar alabileceğim zamanda artık Sterlin 6 lira mı olur, 7 lira mı olur bilemiyorum, hayırlısı...

Benim şimdiye kadar kullandığım en iyi fondöten deyip de almayı düşünenlerin beklentisini tavana çıkartmak istemiyorum ama cidden çok başarılı bulduğum bir fondöten oldu. Kardeşim yakın gelecekte tekrar Londra`ya gitmeyi planlıyor ya da belki benim yolum Amsterdam`a düşer -EVRENE MESAJ- o zamana kadar kur ikiye katlanmazsa birkaç şişe yedeklemeyi düşünüyorum itiraf etmem gerekirse 💓 Sizinde yolunuz düşerse bakmayı, "denemeden fondöten mi alınır" demeden, yolu düşen eşten dosttan istemeyi unutmayın derim...

12 yorum:

  1. Pound kuru aşırı artmıyor; geçen sene 4,80 idi ben Londra'da iken; şimdi de 4,90 civarı galiba. Ben Filmstar Bronze&Glow'u almıştım vaktiyle Amerika'dan, o zaman Beuatylish indirimi ile acayip de uyguna gelmişti. Şimdi 250 TL'ye denk geliyor fiyatı, kullanamıyorum kıyıp da. Fondötenini ise niyeyse almayı düşünmedim geçen sene, ama sen böyle yazınca canım çekti :)))
    Bu arada Charlotte Tilbury'yi kişi olarak da, marka olarak da acayip başarılı buluyorum. Bir kere kadının mağaza personelini falan da eğittiğine ya da nasıl eğitilmesi gerektiğine önayak olduğuna eminim; zira, Covent Garden'daki mağazaya girdiğimde personelin davranışı, "darling darling" diye hitapları, bilgi seviyesi bende aldıkça alma hissiyatı uyandırmıştı.. nitekim de arkadaşıma Filmstar Bronze&Glow, kendime de bir ruj, bir kalem, bir de krem far alıp çıkmıştım.
    Güle güle kullan fondötenini; yurt dışında denk gelebilirsem kesinlikle bakacağım kendisine! Öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ne guzel keske magazasini gorebilme sansim olsaydi 💕 tahmin edebiliyorum ortami. Kuru yanlis mi hatirliyorum diye baktim simdi netten ama dogru hatirliyormusum ya 2016 eylulde 4tl'nin altindaymis sterlin, Simdi 4.70 😣😣 yine de imkan olursa bronze&glow'u ve bazini istiyorum sanirim 😙😚

      Sil
  2. Ben cultbeauty.com'dan aldım; 1 hafta içinde geldi, tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 hafta icinde geldi de nereye geldi ?

      Sil
    2. Adresime tabii ki..

      Sil
    3. Onu anladim 😊 turkiye'ye yurtdisindan kozmetik gelmiyor kolay kolay, gumruk denetimleri artti son zamanlarda. Ulkeyi sormustum yani 😑

      Sil
    4. İstanbul'a geldi:)Daha önce beautybay'den aalışveriş yapmıştım, o da geldi..

      Sil
  3. Merhaba, Londra'ya gidersem mutlaka mağazasına bakmak isterim. Fondöteni de merak ettim sen böyle anlatınca. Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba canım. Yorumlarda bir kişinin satın aldığını ve yurtdışından geldiğini okudum. Bunun doğruluk payı var mı? Ben de sipariş vermek, denemek istiyorum. Acaba gönderirler mi? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben olsam riske atmazdım. Normal şartlarda yasak biliyorsunuz, benim yaptiğim son alışveriş hep takılmıştı, o yüzden vazgeçtim. Bir de kozmetik olmasa bile bu ürünün fiyatı gümrük sınırını aşıyor bir de o var maalesef

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim canım, yasak olduğunu bilmiyordum. Yasaksa zaten riske girmeye hiç gerek yok dediğin gibi. teşekkürler.

      Sil

Yorumlarınız değerli