23 Ocak 2017

Barcelona Kozmetik Alişverişi


Genelde yurt dışına giderken aklımda kozmetik adına bir sürü ürün listesi dönüyor, özellikle Sephora`ların, Lush`ların yerlerine bakıyorum ya da o ülkeye ait alınabilecek özel bir marka var mı diye araştırıyorum. Fakat bu sefer Barcelona için o hazırlığa girmedim, hem vaktimiz çok geniş değildi hem de dakika başı artan doviz kuru malum...




Akışına bırakmış halimle aldıklarımda bunlar oldu 😊


Apivitalar; karşıma birden fazla sefer çıkınca dayanamadım. Aslında Apivita bir Yunanistan markası, temiz içerikli ve makul fiyatları var. Geçen yıl "Yunanistan Kozmetik Alışverişi" yazımda daha ayrıntılı bahsetmiştim! Barcelona`da bu kadar çok denk geleceğimi hiç düşünmemiştim fakat hem büyük eczanelerde hem de "El Corte Ingles" mağazalarında denk geldim. Arı sütlü sıkılaştırıcı yüz maskesi ve zeytinli yüz peelingi aldım. (13-15€) Bu markanın bir de kahverengi ambalajlı kil maskesi var ki kendisine bayılıyorum! Bende yedeği olduğu için almadım ama siz denk gelirseniz mutlaka alın.


China Balm/Tiger Mağazası; tamamen anlık ihtiyaç alışverişi oldu. Nedense Barcelona`da yürüme işini biraz abartmışız. Geçtiğimiz yıllarda bu bol yürümeli geziler hep yaz aylarına denk gelmişti ve ben çoğunlukla Birkenstock parmak arası terlik tercih ediyordum. Bu sefer kışa denk gelince Nike Air Max tercih ettim ama olmadı! Benim ayak yapımdan mıdır bilmem ama o Birken`lere verdiğim para son kuruşuna kadar helal olsun. Orada satıldığına denk gelsem kış falan demeden alıp ayağıma geçirecektim herhalde 😊 Ne diyordum China Balm! Onu da iste ayaklarımın ağrısını biraz hafifletir ümidi ile aldım, sanki biraz işe yaradı gibi. 


Sephora/ Marc Jacobs; El Corte Ingles mağazalarının içinde küçük Sephora`lar vardı ama çok fazla ürün çeşitliliği yoktu. Daha sonra Catalunya Meydanında kocaman bir Sephora`ya denk geldim. Hourglass olmaması ve çalışanların bu markadan bi haber olması şaşırtıcıydı ama yine de bizde olmayan Too Faced, Kat Von D, Marc Jacobs, Bare Mineral, Rituels gibi reyonlar gözümü döndürmeye yetti. 

Kat Von D paletlerde çok aklım kalsa da, indirimde olan bu Marc Jacobs pudradan yana kullandım hakkımı. 45€`dan 30€`ya düşmüştü. Geçen yıl Marc Jacobs`dan bir tane ruj almıştım, çok beğenerek kullanıyorum, o yüzden pudrayı da denemek istedim.


Sephora`dan bir de spatula gibi olan bu maske fırçasını aldım (5€ civarındaydı). Bunu daha önce İtalya`da görüp almamış ve pişman olmuştum. Bizde sorduğumda da olmadığını söylediler ama o anlık mı yoktu, hiç mi olmuyo bilmiyorum. Dün kullandım hoşuma gitti

Son olarak Kiko`ya da şöyle bir girdim. Güzel şeyler vardı ama sadece 1 tane dudak kalemi aldım. Enigma 06 rengi çok hoşuma gitti, yapısı da yumuşacık ruja yakındı. (2.90€) Kiko`lar artık bizde de var ama çok yaygın değiller. Yurt dışındakilere daha sık yolum düşüyor desem yalan olmaz.


Özet olarak Barcelona`da kozmetik adına ne var ne yok derseniz?
El Corte Ingles`in özellikle Catalunya Meydanı`ndaki büyük mağazasının giriş katında lüks kozmetik adına çok fazla seçenek vardı. 

Aynı El Corte`nin alt katında ise kocaman bir dermokozmetik katı mevcut. Yine orada da bizde olan olmayan bir çok farklı markayı bulabilirsiniz. Sephora yine benzer şekilde bizde olmayan bir çok markayı satıyor ve yine Catalunya Meydanı`ndaki mağazası oldukça genişti. Bir de Rituels, Lush ve Kiko mağazaları gözüme çarptı. 

Bu arada İspanya`da tax free alışveriş sınırı 90€, özellikle El Corte`den gıda, kozmetik, giyim, çanta hatta Pandora alışverişinizi bile yapabileceğiniz için tax free adına avantajlı olabilir, aklınızda olsun.

Bu seyahat sonrası alışveriş adına aklımdan şunları geçirdim; Türkiye`den aynı ürünü genellikle daha pahalıya ve daha kötü bir hizmet ile satın alıyoruz. Gümrük vergisi, o vergisi, bu vergisi bitmek bilmiyor. Üstelik firmalar da müşteriyi adam yerine koymuyor, hakkını vermiyor. Bundan sonra ülke içinde yaptığım alışverişi minimuma çekip, yurt dışına çıktığımda alışveriş yapmayı düşünüyorum. Hem daha insancıl bir hizmet alıyorum, hem daha fazla seçenek buluyorum, hem daha uygun fiyata alıyorum (çoğu ürün için böyle en azından) hem de toplu bir alışveriş yaptığımda ödediğim vergiyi geri alıyorum.  Yurt dışından 80€`ya alabildiğim ürüne Türkiye`de 650 tl ödemek salak gibi hissettiriyor mesela. Bundan sonra canım sıkıldıkça online alışveriş yapmak yerine, kenara seyahat için para koymayı hedefliyorum! Yurt içi alışverişi ise gerçekten ihtiyaç durumlarına ya da gerçekten indirimli olan ürünlere saklıyorum.


8 yorum:

  1. Barcelona paylasimlarini zevkle takip ettim :) Bu arada Sephora'da Hourglass yoktu gecen yaz, su an senden duyunca gozlerim acildi; cunku bu markadan denemek istedigim bir-iki parca var. Bir daha gidersem mutlaka bakacagim. Aldiklarini gule gule kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Upss 😊 hourglass yine yoktu maalesef, hatta sordum calisanlardan birine anlamadi bile ne sordugumu, sonra fotogtaf gosterdim, yoktu maalesef. Yolun duserse milano'da gormustum 😊

      Sil
  2. güle güle kullan apivita markasını merak ediyorum denk gelirsem mutlaka alıp deneyeceğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler 😊 ya boyle cok ovunce de beklenti cok yukseliyor alanlar begenmiyor sonra 😊😊 ama denk gelince dene mutlaka

      Sil
  3. Son paragrafta yazdığın her şeye katılıyorum... çok da güzel şeyler almışsın! Güle güle kullan! Arkadaşım şu an Barselona'da, keşke yerinde ben olsaydım dedim okurken :))) Öptüm çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler 😊 ben doneli 3 gun oldu bugun birinin paylasimini gordum barcelona'da ben de keske yerinde olsaydim dedim 😁😁

      Sil

Yorumlarınız değerli