15 Eylül 2017

Estee Lauder // Double Wear Nude Cushion Stick Radiant Fondöten


Daha önce defalarca söylemişimdir ama tam bir fondöten düşkünüyüm. Bütçem el verdiğince sürekli yenilerini denemeye çalışıyorum. Estee Lauder`ın bu Double Wear Nude Cushion Stick fondötenini çıktıktan kısa süre sonra bir Sephora mağazasında deneyip almıştım.

Bunu oldukça merak ediyordum çünkü hem bayıldığım, kötü gün dostu double wear serisindendi, hem ondan daha hafif nude çeşidiydi, hem son zamanlarda çok popüler olan cushion hem de stick`di. Daha ne olsundu 😃




Fakat hemen baştan söyleyeyim, beklentim bu kadar yüksek olunca karşılanamadı tabii. Aslında gayet hoş bir fondöten, kesinlikle kötü değil. Hatta bir sürü ürünü elimden çıkartıp satış sitesine koyarken buna kıyamadım. 


Estee Lauder Double Wear Nude Cushion Stick Fondöten,
  • Bu şekilde cam bir tüpün içinde geliyor. Alttaki metal kısmı çevirerek yukarıdaki süngere ürün çıkmasını sağlıyorsunuz önce. 
  • Daha sonrada ürünü direkt sünger aplikatörü ile yüzünüze uyguluyorsunuz.
  • Sünger başlık çevrilerek sökülebiliyor, ara ara yıkamak gerektiği için iyi düşünülmüş bir ayrıntı.
  • Süngeri kullanarak tampon hareketlere ürünü yüzünüze aktarmak çok kolay fakat tüm uygulamayı tampon hareketlerle yapmaya kalkarsanız aşağıdaki fotoğrafta göreceğiniz gibi nokta nokta izler kalıyor. Dolayısı ile sonrasında yaymanız da lazım. Bu da süngere giden bir miktar ürün demek oluyor.

Yapı, duruş ve kalıcılığa gelirsek;
  • Kıvam olarak çok düşük bir yoğunluğa sahip olmasa da kolay yayılıyor, ciltle güzel bütünleşiyor,
  • Düşük- orta arası bir kapatıcılığı var,
  • Mata yakın bir bitişi var, pudramsı durmuyor, bende yağlanma ve parlama yapmıyor (cildim yağlıya dönük) Ürün bilgisinde; "nemlendirme ve aydınlık bir bitiş sağlar" diyor. Nemlendirme etkisi olduğuna çok katılmıyorum ama hemen her cilt tipi ile anlaşabilecek yapıda hoş bir yapısı var. Ne fazla mat, ne de yağlı duracak kadar aydınlık.
  • Kalıcılığı ise benim cildimde düşük. Sürdükten 2-3 saat sonra neredeyse hiç bir şey sürmemişim gibi oluyor. Yine ürün bilgisinde 8 saate kadar dayanıklılık vaadedilmiş ama benim cildimde yanına bile yaklaşamadı maalesef. 


Düşük kapatıcılık ve doğal duruş bekleyenler için güzel bir ürün. Tabii ürünün en önemli kısmı ambalajı. Kullanımı gerçekten kolay ve pratik. Özellikle gün içinde yanınızda taşımak ya da birkaç günlük seyahatlere götürüp, fırça vs taşımamak için ideal. Fakat ambalajın artıları yanında fiyat eksisini de getirmiş ki göz ardı edilemeyecek boyutta bence. 

Estte`nin fondötenleri zaten oldukça pahalı, bu ürünün de fiyatı 175TL fakat içeriği sadece 11ml.  ürünü satmak için "azıcık kullansanız yeter, yapısı dolayısı ile 30ml`lik fondöten kadar gider" diyorlar ama hiç katılmıyorum bu yoruma. 

Klasik Double Wear`ı özel günler ya da tam kalıcılık/tam kapatıcılık istediğim zamanlar için kenarda bulundurmayı seviyorum ama bu ürünün yapı olarak çok daha uygun fiyatlı muadillerini bulabileceğim için, sadece ambalajına bu kadar para ödemem tekrar.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerli