4 Mart 2019

Dermalogica // Daily Microfoliant Peeling


Daily Microfoliant Dermalogica`nın en popüler ürünü desem abartmış olmam sanırım. En azından markayı duyunca benim aklıma ilk gelen ürünü bu peeling. Yıllarca aklımda olan ama bir türlü sıra gelmeyen bir üründü aslında. Bir ara imkan bulduğum bir Amerika alışverişi ile nispeten makul bir fiyata denk getirince almıştım sonrasında.

Dermalogica Daily Microfoliant; "Pirinç, salisilik asit, yeşil çay, kolloidal yulaf" gibi içerikleri öne çıkartılan ve bu içerikleri ile hem aydınlatıcı hem de rahatlatıcı etki bırakması vaad edilen toz bir peeling.





Ürünün temel esprisi de toz halinde olması aslında. Partikülleri fotoğrafta görüldüğü gibi oldukça küçük, az bir miktarını avcunuza dökerek su ile bulamaç haline getiriyorsunuz ve o şekilde kullanıyorsunuz. Bu kadar ince partiküllü olması da bu peelingi her cilt tipi için kullanıma uygun hale getiriyor. Hatta kalsik peelingler için alışık olduğumuz şekilde haftada 1-2 defa değil günlük kullanıma da uygun bir ürün bu şekilde. Oldukça az bir miktarı iş gördüğü için de tam boyu bir hayli uzun süre gidiyor. 

Ben de bu ürünü bitene kadar haftada 4-5 sefer olmak üzere bir hayli uzun zaman kullandım. Genellikle sabahları kalkınca kullanıyordum. Hem nazik bir ürün olmasını hem de bıraktığı temizleme hissiyatını seviyordum. İri tanecikli peelinglere kıyasla daha güzel bir etki ve daha güzel bir his bıraktığı için kesinlikle tercih ederim. Tanıtım için kullandığı pirinç vb maddelerin içerikte başlara yakın sırada olması da önemli bir kriter olduğundan bu aşamada da geçer not alıyor.

Fakat bittiğinde çok büyük bir boşluğa düşmedim ya da eksikliğini çok hissetmedim açıkçası. Evet oldukça güzel bir peeling ama fiyatının oldukça yüksek olması dolayısı ile sürekli alınacak bir ürün değil benim için. 

Dermalogica Daily Microfoliant`ın 75g`lık tam boyunun Türkiye fiyatı 500-600TL, Amerika fiyatı ise 50-60$ aralığında. Sonuç olarak bütçenizi zorlamıyorsa ya da bir miktar zorluyorsa almanızı, fakat bütçenizi çok zorluyorsa almamanızı önereceğim bir ürün. Ben genelde yurtdışı fiyatını bir miktar daha indirimde denk getirebilirsem almayı tercih ediyorum.

Son olarak ürünün içeriği de aşağıdaki gibi; 

Microcrystalline Cellulose, Magnesium Oxide, Sodium Cocoyl Isethionate, Sodium Lauroyl Glutamate, Colloidal Oatmeal, Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Oryza Sativa (Rice) Bran, Oryza Sativa (Rice) Starch, Allantoin, Papain, Salicylic Acid, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, PCA, Hydrolyzed Wheat Protein, Populus Tremuloides Bark Extract, Cyclodextrin, Lauryl Methacrylate/Glycol Dimethacrylate Crosspolymer, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Citric Acid.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerli