10 Kasım 2013

MAC // Holiday 2013 Stroke of Midnight Nude Göz Seti

Baştan söylemek istiyorum ki, çok MAC aşığı bir insan değilim. Bloğumu takip edenler de bilir, çok fazla MAC ürünüm de yok. Fiyatını kalitesinden çok daha yüksek buluyorum genellikle. Dün yaptığım bu alışveriş de birazcık içime oturdu açıkçası ama biraz motivasyon, biraz da can sıkıntısını geçirmek amaçlı bir alışverişti.

MAC Holiday 2013, Stroke of Midnignt Eye Bag: Nude, 145TL 


MAC Holiday koleksiyonunu yabancı sitelerde, bloglarda görüyordum. Koleksiyonun tamamı birkaç gün önce Türkiye`ye gelmiş. Koleksiyonda gözüme hoş gözüken bu set ve bir de yüz paleti vardı. Gerçi mağazaya gittiğimde başka setleri de beğendim ama bu göz setinde karar kıldım.


Öncelikle çantası çok şık ve kullanışlı. Leke tutmayacak ya da kolaylıkla silinebilecek bir kumaştan yapmışlar. Gayet kaliteli duruyor.


Setin içeriği ise bu şekilde; maskara, paint pot (krem far/baz), krem eyeliner ve çift uçlu fırçadan oluşuyor.



Pro Longwear Paint Pot: Utterly Becoming


Paint pot denen krem far ya da baz olarak kullanılan bu ürünü merak ediyordum bir zamandır. Bu setin 3 farklı renk seçeneği vardı fakat diğer iki paint pot, bolca simli olduğunundan bu rengi tercih etmek durumunda kaldım. Pro longwear serisinden olduğu için kalıcılığı gayet yüksek. Gözümde belli belirsiz duruyor, yani benim için sadece baz olacak. Aranız simlerle iyi ise diğer  2 rengi de gayet hoştu. Hatta şu an onlardan birisini almadığıma pişmanım çünkü bu kadar yok gibi duracağını düşünmemiştim.


Past Twilight Fluidline


Oldukça kıvamlı bir eyeliner. Sürüldüğünde göründüğünden daha koyu duruyor.



Black Extreme Maskara


Adam akıllı bir maskaram yoktu 1-2 haftadır. Bu maskara olmasa da bir maskara alacaktım. Aslında bu seti biraz da ondan tercih ettim. Maskarayı beğendim, çok bayılmadım ama yeterli buldum.

Ve çift taraflı far ve eyeliner fırçası. Far kısmını denemeye henüz fırsat bulamadım ama kötü olacağını sanmıyorum. Hem fırça fırçadır sonuçta :) Doymuyoruz, doymayacağız...

Diğer setlerin ayrıntılı fotoğraflarına google`dan kolayca ulaşabilirsiniz ve maccosmetics.com adresinden orjinal fiyatlarına bakabilirsiniz. Örneğin bu setin Amerika satış fiyatı 39,50$ Bizde ise 145TL olarak mağazada yerini almış. Ve dikkatinizi çekiyorum, bu fiyat Amerika mağaza satış fiyatı. Yani kar edilerek satılan fiyatı! Bizdeki fiyata sadece ithalat masraflarının eklenmiş olması gerekir ki bu kadar büyük bir fark yapacağını sanmıyorum. Öyle ki Mac`deki MUA`ya 39$`dı ama bu dediğimde bana inanmadı ve telefondan Mac`in sitesine girip göstermek zorunda kaldım.

Neyse geçiyorum bu faslı. diğer setlerin fiyatları hakkında bilgi edinmek isterseniz, fiyat politikası şu şekilde olmuş; 39$/49$/59$ --> 145TL/165TL/195TL şeklinde fiyatlandırılmış. Amerika sitesinden bakarak kıyaslayabilirsiniz.

Yazının başında bu yüz paletini de beğendiğimi söylemiştim, onun fiyatı 165TL`di. Görsellerde göründüğünden çok daha küçük geldi gözüme mağazada.

Aldığım settte çanta ve ve fırça da olunca bu paleti tercih etmedim. Online satışa henüz çıkmadı bu ürünler, sanırım çıkmayacak da. Bir önceki Antonio Lopez koleksiyonu da online da satılmamıştı.

Sizin beklediğiniz bir koleksiyon muydu? Malum yeni yıl da yaklaşmışken, kendinize hediye almayı ya da aldırmayı :p planladığınız ürünler var mı bu koleksiyondan ? 

12 yorum:

  1. Bariz kazıklanıyoruz burda! Bu nasıl bir fiyat politikasıdır yahu!! Güle güle kullan oldukça güzel bir paletmiş keşke fiyatı da güzel olsaymış..

    YanıtlaSil
  2. Ben de bu kadar yuksek beklemiyordum acikcasi. Maksimum 100 liradir diye dusunmustum :(

    YanıtlaSil
  3. Fondoten, rimel hariç tüm makyaj ürünlerinde MAC'i tercih ediyorum. Ancak bu kolleksiyona bu kadar para vermem. Sırf bu fiyat politikası yüzünden gerekirse kasada birakir ve bu fiyat farki yuzunden almayacagimi, yetkililere bu sekilde bildirimde bulunmalarini rica ederdim. Arz talep dengesi sonuçta. Cogu kisi bu sekilde yapsa birseyler değişebilir.

    YanıtlaSil
  4. @Zeynep: evet aslında haklısınız, bile bile alarak tekrar böyle yapmalarına olanak sağlıyoruz. Ben de aldıktan sonra birazcık pişman oldum açıkçası

    YanıtlaSil
  5. Fiyatı şaka gibi! Yine de MAC olunca heyecanlandırıyor tabi :)
    Güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
  6. Bu koleksiyonu bende çok beğendim fakat fiyatı gerçekten uçmuş :/ Güle güle kullan canımm

    YanıtlaSil
  7. Set cok guzel ve oldukca kullanıslı ama aradaki fiyat farkı cok fazla. Neredeyse 2 kat fark var arasında !
    Gule gule kullan :)

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler kızlar, yine de tek tek alınca daha pahalıya geliyor diye teselli buluyorum. Uzunca bir süre de MAC`den bir şeyler almayı düşünmüyorum sanırım

    YanıtlaSil
  9. Güle güle kullan aldıkların çok çok güzel..Ben MAC ürünlerini çok seviyorum..ancak son yazılarımda sürekli anlattığım gibi MAC dahil birçok markanın bu kadar fiyat farkıyla satılmasına üzülüyorum ve gözümle gördükten sonra buradan hiçbirşey almak gelmiyor içimden(ki zaten ülkemize gelmeyen birçok koleksiyon var) bir far bir kalemle yetinen biri olmadığımdan bir sene dişimi sıkar aradaki fiyat farkıyla yurtdışına gidip alışveriş yaparım diye düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  10. @Nilgün: Çok haklısın, 1 yıllık alışverişe fazladan ödediğimiz para ile yurt dışına gidiş geliş masrafları çıkar :) ama bünye de çok uzun süre almadan dayanamıyor işte

    YanıtlaSil
  11. Mac gerçekten fiyatlarını çok abarttı. Acaba 15'li far paletine başlasam mı diyordum. Ancak çok da gerekli olmadığını anladım. Hele ki aldığım son allıktan sonra artık kolay kolay ürünlerini satın almam. Allıkların kalıcılığı çok az hem de o fiyata. Ama bizim pahalı kalitelidir anlayışımızdan olacak ki almaktan vazgeçemiyorz:/

    YanıtlaSil
  12. @zuhal gundogdu: ben de en son krem allik aldim, daha yazamadim yazisini ama aynen onun da kaliciligi cok az. Yazinin en basinda da belirttigim gibi kalitesi fiyatindan geride kaliyor bizde. Populer oldugu icin aliyoruz bizde iste :/ 15li fara bence de hic gerek yok.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli