15 Kasım 2013

Shiseido // Makyaj Bazı

Shiseido Refining Makeup Primer/Makyaj Bazı, 30ml, 105TL


Bu baz planlı bir alışveriş sonucu alınmadı aslında, asıl hedef fondöten fırçasıyken 2.`ye %50 indirim kampanyasına karşı koyulamadığından alındı.


Düz siyah bir ambalajda, ince ucu gayet pratik şekilde kullanım sağlıyor. Kıvamı klasik makyaj bazına göre daha kremsi, daha sıvı geldi bana. Bunu da çok sevdim. Neden derseniz; daha katı makyaj bazları gibi cildimde kalınlık ve ağırlık yapmadı. 

Benim makyaj bazı kullanma sebebeim cildimdeki kırmızı sivilce lekeleri. Normalde fondöten bu lekeleri kapatıyor ama 1 iş günü içinde, öğleden sonra fondötenimin çoğu çıkmış ve lekeler tekrar belirgin hale gelmiş oluyor. Tabii bunda sürekli elimi yüzüme götürme alışkanlığımın da payı büyük. Bu aşamada, 3 seçeneğim oluyor. Estee Double Wear gibi daha pahalı ve daha az hava aldıran bir fondöten kullanmak, öğleden sonra fondöteni yenilemek ya da makyaj bazı ile kalıcılığını arttırmak.


Bu baz benim beklentimi karşıladı. Çabuk bitmemesi adına sadece sorunlu yerlere sürüyorum ve akşam eve geldiğimde, o bölgede fondötenin büyük çoğunun durduğunu görüyorum. 8-9 saat sonunda elbette ilk sürdüğüm kadar düzgün durmuyor ama baz kullanmadığım hale göre bariz şekilde fark ediliyor.


Ne kadar sürede tükeneceğini dert etmeyip, tüm yüze sürdüğünüzde daha başarılı sonuç veriyor tabii ki. Bazın üzerinde "refining" yani gözenek küçültücü/gizleyici yazıyor. Şu aralar bariz bir gözenek sorunum olmadığı için çok net bir şey söyleyemiyorum. Yalnız Benefit`in Porefessional`i gibi daha katı bir yapıda olmadığından, gözenekleri doldurmada o kadar başarılı olmaz gibi geliyor bana. Fakat dediğim gibi benim istediğim fondötenin daha kalıcı olması sadece. Bu açıdan başarılı buldum. Daka sıvı ve kremsi yapıda olması da, hem uygulamada kolaylık sağlıyor hem de cildimde ağırlık yapmıyor, fazla ürün sürmüş gibi bir görüntü yaratmıyor.

Şu anda elimde Benefit ve Clinique`in de makyaj bazları var. Biraz daha kullandıktan sonra 3`ü ile alkaalı bir karşılaştırma yazısı da yazacağım. Shiseido`nun içerik listesi de aşağıdaki gibi:


Özet olarak hem hissiyat hem de görüntü olarak ağırlık yapmamasını sevdim. Fondötenin kalıcılığı arttırmada başarılı buldum ve devamını getirebileceğim bir ürün olduğunu düşünüyorum. Shiseido markasından ilk alışverişim oldu, fiyatları yüksek ama sıklıkla %25 indirime giriyor sanırım. Ya da Boyner ve Ykm`lerde çeşitli kampanyalar oluyor, takip etmek lazım!


2 yorum:

  1. Güle güle kullanman dileğiyle :) Karşılaştırmalı yazını merakla bekliyorum.Bende yeni kullanmaya başladım makyaj bazını. M.A.C ten aldım dayanamadım sonra Benefitin gözenek küçültücü bazını aldım :) Kozmetik arsızlığı böyle bir şey. Bana da beklerim www.tipikterazi.com

    YanıtlaSil
  2. @TipikTerazi: Teşekkürler. Sen de güle güle kullan. Benefitinkini de beğeniyorum ama MAC`i denemdim

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli