30 Mart 2015

Mac Toledo // Kindergarten Red Ombre Allık


Mac`in Toledo koleksiyonunu, özellikle de bu allığını görmekten sıkılmış olabilirsiniz, ama çıkar çıkmaz büyük bir hevesle alanlardan birisi olduğum için yazmadan edemeceğim. Isabel ve Ruben Toledo çifti tarafından tasarlanmış bu koleksiyonun ambalajlarına ilk gördüğüm gün bayılmıştım. (Bu arada Toledo`lar modacı bir karıkocaymış, koleksiyondan önce tanımıyordum kendilerini açıkçası.)



Ambalajlar bana göre çok eğlenceli ve çok şık, "içindeki ne olursa olsun makyaj çekmecemde dursun, mutluluk versin" statüsünde :D Bu koleksiyondan 2 ürün tercihim oldu; "kindergarten ombre allık" ve "oxblood" mat lipstick.

Koleksiyondaki allıkların biraz sıkıntılı olduğu söyleniyordu yabancı bloglarda. Hatta almadan önce baktığım birkaç youtube videosunda da cidden tebeşir gibi, bir türlü renk vermeyen şeyler olduğunu gördüm. Baktığım yerlerde performansı en iyi olanın "kindergarten red" olduğunu fark edince bu şekilde seçim yaptım. 


Ambalajdan başlarsak; şu an tam isimlendiremedğim, mat plastik, kaliteli hissiyat veren, kirlenmeye müsait gibi dursa da hemen kirlenmeyecek gibi bir ambalajı var. Büyükçe kare bir kutuda olan allığın tek eksiği aynası sanıyorum. 



Yapısına ve rengine gelirsek; ombre olmasının güzel görünmesinden öte bir faydası yok bana göre. Açık renkli kısmı tek başına kullanmak biraz çaba istiyor, kullanılsa da fazla bir performansı yok. Koyu pembe olan kısmın pigmentasyonu görüldüğü gibi fena değil. İkisini karıştırıp kullanmakya da sadece koyu pembe kısmı kullanmak  da pek bir fark yaratmıyor bana göre.


Bu renginde de hafiften tebeşiri andıran bir hissiyat var, ama o kadar kötü değil. İyi yanı nerdeyse hiç tozutmuyor olması. Parmağıma aldığımda renkler güzel ama tenime çok başarılı aktarılmıyor. Fırça ile aktarmaya gelince performans biraz daha düşüyor. Birkaç kez fırçaya alınıp, üst üste 2-3 kez uygulamayı tercih ediyorum.

Almayı düşünenler varsa çok iyi bir performansı olmadığını bilerek almalı ama ambalajı uzun yıllar saklamak isteyeceğim cinsten olduğu için beni mutlu etti!

Mac Toledo Kindergarten Ombre allık 10g ve 93TL

2 yorum:

Yorumlarınız değerli